Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860200 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5400 -: Февруари 11, 2013, 12:39:01 pm »
С радост бих отговорил но едва прохождам в материята  :-[ Занапред,се надявам да съм редовно активен тук  :rolleyes:

Ама...нали си вложил години..
Ако си давал и пари-искай си ги обратно :)
Шегувам се-включвай се, всички се учим тука

*

Asol

• 4140
« Отговор #5401 -: Февруари 11, 2013, 01:06:31 pm »
И с какво ... прохождате ? Сега да не излезе, че в астрологичните форуми по-добре се учи материята отколкото в астрологичните курсове ?  ;D

« Отговор #5402 -: Февруари 11, 2013, 01:19:39 pm »
И с какво ... прохождате ? Сега да не излезе, че в астрологичните форуми по-добре се учи материята отколкото в астрологичните курсове ?  ;D

Имам съвсем основни знания а и едва съм започнал курса.Затова писах прохождам.Възможно е да науча много неща и от тук,защо не?  :blink:

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #5403 -: Февруари 11, 2013, 01:47:18 pm »
и аз от прохождащите - поствам една карта заедно с прогресии и транзити -- въпросът е за строеж - кога да се почне (че човека не търпи вече) а мен ме притесняват квадратите на тр.сатурн - единия с господаря на 5ти а другия с транзитиращия там юпитер (в натала юпитер и венера са опозе 1-7 дом) освен това господаря на 8ми си е в 8ми (по натал) та се чудех дали не е добре да изчакаме да дойде и той в 5ти (слънце в телец) - по документи строежа е почнат април 2011 малко след това и дете (със слънце  в телец) - така че слънце в 5ти носи положителни промени за човека ... но пак се връщам на сатурн - добре поставен е в картата но все пак е предизвикателен - натално е в квадрат с господаря на 6ти както и с марс - и двата в лъв в 8ми и сключва Q със слънце отново в 8 и господар както казах на 8ми, освен това е шеф на АЦ а в момента е и в съвпад с плутон на МЦ-то - абе изобщо ... притеснявам се за здравето му по време на строежа (на 16 на строежа на бащината му къща пада от скелето и си чупи предните зъби с отвертка) та такива ти му работи - слагам и композит макар темата да е само за натали - все пак е семеен дом - надявам се да ви се занимава че аз както винаги виждам извънземни

само да се допълня за композита - сложих го заради сатурнчо в 11 - от както е влязъл там отключва положителни  промени по 5ти (нали му е насреща) и пресява семейните приятели яко , но ме притеснява какво да очаквам като мине в 12ти (строежа няма да е приключил) и възврата му ... пак в 12ти

ни мъ бийти ногу моля ва :) :-[

« Последна редакция: Февруари 11, 2013, 01:52:52 pm от ib »
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Asol

• 4140
« Отговор #5404 -: Февруари 11, 2013, 01:55:49 pm »

Имам съвсем основни знания а и едва съм започнал курса.Затова писах прохождам.Възможно е да науча много неща и от тук,защо не?  :blink:

Разбира се, само ми беше интересно в какво се състоят първите стъпки, какво ви преподават в един такъв курс ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5405 -: Февруари 11, 2013, 02:06:09 pm »
Разбира се, само ми беше интересно в какво се състоят първите стъпки, какво ви преподават в един такъв курс ?

Съмнявам се да е нещо специално. :) Знаци, стихии, кръстове, домове и планети - основни понятия, ако говорим за уводен курс, първо ниво.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5406 -: Февруари 11, 2013, 02:14:13 pm »

Съмнявам се да е нещо специално. :) Знаци, стихии, кръстове, домове и планети - основни понятия, ако говорим за уводен курс, първо ниво.
Първо ниво е това,да.Все от някъде трябва да се започне все пак. :) За второ и трето все още не знам :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #5407 -: Февруари 11, 2013, 02:24:18 pm »
Имах предвид, разглежда ли се астрологията в историческа перспектива, нейната философия. Или направо ви дават готовите шаблони, които не знаете от къде са изведени.

В тази връзка Дияна беше написала следното:

Цитат
Почва се направо от описание на Планета в Знак.
Почва се от десети етаж. Слънце в Овен е такова и такова. Ама защо? Ами така!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5408 -: Февруари 11, 2013, 02:32:30 pm »
Имах предвид, разглежда ли се астрологията в историческа перспектива, нейната философия.

Съмнявам се повечето преподаващи астролози да си губят времето с разясняване на перспективи и философии, направо се скача от кота нула до опити за тълкуване с готови шаблони. А и на някои философската основа не им е най-силната част.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5409 -: Февруари 11, 2013, 03:10:27 pm »
какъв тогава е смисълът от курс, като шаблоните ги има на готово в интернет?  :unsure: иначе и аз се бях зачудила за курс по едно време  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5410 -: Февруари 11, 2013, 03:11:34 pm »
Всеки се надява на уводния курс да научи нещо повече или да му го сдъвчат и обяснят по-разбираемо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #5411 -: Февруари 11, 2013, 05:42:23 pm »

Аз по-лесно уча от форума. Нещо при четенето на книжките не ми е лесно да помня. И аз март започвам курс, да видим какво ще е там. На първо ниво ще се разглеждат натални карти.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #5412 -: Февруари 11, 2013, 09:11:14 pm »
Аз по-лесно уча от форума. Нещо при четенето на книжките не ми е лесно да помня. И аз март започвам курс, да видим какво ще е там. На първо ниво ще се разглеждат натални карти.
а аз попивам най-добре от книжките, в хоризонтално положение- лежпром- весел дом  ;D
форумите са в интернет, а в интернета има толкова други интересни неща- цъкна тук, цъкна там  :rolf:

Сега зубкам "Хорарната астрология" на Лавоа и гледам постовете ти по хорарните теми, особено в "изчезналите", а и тези на Мирабел. Едно разбрах със сигурност, не ти ли идва от вътре, насила не става. Аз например с натални карти грам не се оправям. По 100 пъти прочетох книгите и нищо не ми влиза в главата. Е, нямам голям интерес там и това е. Докато виж предсказателната ми е много по-любима.
Мирабел, би ли споделила ти от къде си чела хорарна астрология?

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #5413 -: Февруари 11, 2013, 09:18:48 pm »
хайде покажете какво сте научили с мойто въпросче ...

моляяяяя  :'(

*

Papy

• 4343
« Отговор #5414 -: Февруари 12, 2013, 12:26:52 am »
М-още като стигне юпитер в 18 близнаци и тия въпроси ще станат належащи
Ако можете-задръжте до юпитер в рак
(Ама мисля, че няма да можете :) )

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #5415 -: Февруари 12, 2013, 12:36:59 am »
папи - абсурд как се одържа това чудо ...
ако успея да го убедя да поработи месец и да почине два ... да минат по-напрегнатите аспекти ... знам ли

юпи в 7 рак дали няма да го бракосъчетае

*

rene

• *
  • 133
« Отговор #5416 -: Февруари 12, 2013, 12:46:38 am »
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?&btyp=25&mth=a&rs=1&lang=e

Здравейте,
ще погледнете ли картата на един младеж,който се появи с гръм и трясък ....в живота ми.... :P
Поздрави,
Рене

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_24a_01_alex_hp.82711.12856.gif&res=90&va=&cid=84jfilegXv9Ft-u1353443954

п.с. поставям и още една натална,защото не знам коя е по-добра
« Последна редакция: Февруари 12, 2013, 01:01:47 am от rene »

« Отговор #5417 -: Февруари 12, 2013, 06:08:29 am »
здравеите може ли някои да ми помогне за раз4итането на моита карта
Благодаря предварително

*

Papy

• 4343
« Отговор #5418 -: Февруари 12, 2013, 09:38:27 am »

юпи в 7 рак дали няма да го бракосъчетае

Повечето хора в наши дни се женят по любов. Сега с тоя квадрат сатурн/венера-не го виждам много емоционален, но знам ли-стават грешки :)

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #5419 -: Февруари 12, 2013, 11:18:32 am »
той презира брака като институция но иначе е моногамен - да кажем че ще са бизнес успехи  :P иначе успях да подхвърля идеята за работа през март и после почивка малко ама да видим - каза че като дойдел юпитер да му копае двора - тогава  ;D

а за композита - Сатурна на АЦ и въобще транзита през 12ти и 1 при положение че в момента и половинката му скоро ще има квадратура Сат-Вен  :-\ - дано да даде укрепване а не разруха - криза в името на едно по-добро бъдеще  :unsure: