Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 860199 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5420 -: Февруари 19, 2013, 08:46:26 pm »
Това е картата на моя приятелка, получила е предложение за нова работа и много се колебае, дали да приеме, според вас, дали е удачно да предприеме тази крачка?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #5421 -: Февруари 19, 2013, 08:51:56 pm »
В транзитите и прогресит ене виждам сякаш индикация, но в солара според мен е ясно изразено, сол. 10 в 1 дом, сол 6 в 9 (работата е свързаната с чужденци), сол Марс в 10 натален.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #5422 -: Февруари 26, 2013, 12:32:17 pm »

Здравейте!
Искам да ви попитам за мнения относно нещо, което съм забелязъл, че се случва при мен.
Някак... времето тече наопаки, нещата се случат по...  друг ред, при мен. Ще опитам да обясня- изпитвам трудност да разбера какво точно искам. Минават дни, месеци, понякога дори години докато наистина съм наясно какво искам. Но съм обърнал внимание, че разбера ли, убеден ли съм какво искам се появява на мига, като с вълшебна пръчка. С времето се приучих по- бързо да разбирам какво искам. Но все още не е достатъчно. Искам да чуя вашето мнение по въпроса. И евентуално някакви книги, техники и тн. по темата. И имам вътрешната убеденост, че мога да имам всичко, да постигна всичко. Имам и отработен...  начин за осъществяването на идеи,искания. Но на моменти се обърквам изключително много- как да избера от – „всичко на света”? И нещата се обръщат, всичко губи смисъл. И съм на кантар, пред избор. Или избирам висша (голяма, значима, престижна в обществото) материална цел или пренебрегвам материалните  стремежи. Не ги игнорирам изцяло, но губят смисъл за мен. Някак... елементарни са ми.  Ще опитам още по- просто и образно да го поясня:
Аз смятам, че мога да избера, усещам, че точно сега съм поставен пред избор дали да  се градя, проявя  като  „голяма бизнес структура” или като човек, който има по- висши духовни стремежи. И между другото сляпо вярвам, че съществува някакъв оптимум, синтез между двете. Чувствам се по средата.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5423 -: Февруари 26, 2013, 12:47:42 pm »
Давай с голямата бизнес-структура, пък после ако искаш, можеш да станеш меценат
Всеки случай-на едно място не стой :)

П.п. Казвам го по принцип, не съм гледала транзити дали сега е точният момент

*

Asol

• 4140
« Отговор #5424 -: Февруари 26, 2013, 01:21:56 pm »
Интересно, аз пък когато си изясня какво искам, нещата се закучват. Ако има някакъв механизъм, то той май не е идентичен при всички.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #5425 -: Февруари 26, 2013, 01:26:49 pm »
А може би е факт че мислите се материализират и изграждат нашата реалност.Предполагам всеки тук е чел подобни теории. 

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #5426 -: Февруари 26, 2013, 02:18:45 pm »

Здравейте!
Искам да ви попитам за мнения относно нещо, което съм забелязъл, че се случва при мен.
Някак... времето тече наопаки, нещата се случат по...  друг ред, при мен. Ще опитам да обясня- изпитвам трудност да разбера какво точно искам. Минават дни, месеци, понякога дори години докато наистина съм наясно какво искам. Но съм обърнал внимание, че разбера ли, убеден ли съм какво искам се появява на мига, като с вълшебна пръчка. С времето се приучих по- бързо да разбирам какво искам. Но все още не е достатъчно. Искам да чуя вашето мнение по въпроса. И евентуално някакви книги, техники и тн. по темата. И имам вътрешната убеденост, че мога да имам всичко, да постигна всичко. Имам и отработен...  начин за осъществяването на идеи,искания. Но на моменти се обърквам изключително много- как да избера от – „всичко на света”? И нещата се обръщат, всичко губи смисъл. И съм на кантар, пред избор. Или избирам висша (голяма, значима, престижна в обществото) материална цел или пренебрегвам материалните  стремежи. Не ги игнорирам изцяло, но губят смисъл за мен. Някак... елементарни са ми.  Ще опитам още по- просто и образно да го поясня:
Аз смятам, че мога да избера, усещам, че точно сега съм поставен пред избор дали да  се градя, проявя  като  „голяма бизнес структура” или като човек, който има по- висши духовни стремежи. И между другото сляпо вярвам, че съществува някакъв оптимум, синтез между двете. Чувствам се по средата.
Венера в риби ти е екзалтирала и издигната,,марсът ти не е така нахален и агресивен, въпреки, че е единя от диспозиторите на луната. Плутон е тронов-по-скоро ще вървят вътрешни траснформации. Меркурий е близо до нептун, "рибешки отенък" на мисленето и може би-оттам е желанието за "невреме" ;), ама че се изказах. Дава и интуиция ,но и ескапизъм от грубостта на материалния живот, понякога се избягват конретни съждения, а се "усещат" нещата. Всички тези влияния от риби търсят единство,сливане с висш идеал, но на житейски план понякога и разчета на времето им е проблем. Слънцето е в съвпад с юпитер, нюанс от стрелец, стремж към растеж, развитие, също има идеали тук.
Написах това,защото на пръв поглед видях само бизнес-материалните измерения и се зачудих откъде този дуализъм между дух и материя. После видях,че повечето ти планети са в съвпади 2Х2,което значи че трябва да ги впрегнеш заедно "да родят"нещо трето на по-високо ниво. Кой знае,може пък да успееш да обединиш и двете. Например като бизнесмен,който спасява китовете, или преуспявайки финансово се отдава на филантропия. :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #5427 -: Февруари 26, 2013, 03:09:58 pm »
А може би е факт че мислите се материализират и изграждат нашата реалност.Предполагам всеки тук е чел подобни теории.

Факт е, това работи и е така при всички. Начина по който приемаме себе си и гледаме на света, определя и реалността около нас, това което ни се случва. Ние привличаме ситуации и хора към нас. С нагласа и начин на мислене, намерение, които променят и действията ни ....
Това, за което говори riosmile, тази слабост обаче е при всеки, ние рядко знаем какво точно искаме.
Ако искаме да постигнем мечтите си, трябва да си превърнем в цели. Целите обаче са конкретни, ясни и осъзнати. Когато започнем да мислим за едно нещо, сякаш вече сме го постигнали и го имаме, всичко се променя.. има доста литература по въпроса

Интересно, аз пък когато си изясня какво искам, нещата се закучват. Ако има някакъв механизъм, то той май не е идентичен при всички.
Хората не сме толкова различни, колкото си мислим. Имаме сходни страхове, желание, нужди... Механизма не е сложен и е сходен за всички, но не всички сме готови, а и понякога хората просто избираме да бъдем нещастни... Това което сами можем да си причиним, никой друг не може. А и да си изясниш какво точно искаш е една от първите стъпки... но не е само до там. Понякога дори е възможно да си изясним какво искаме, но подсъзнателно да се саботираме  :blink:

Ще ти дам пример... - Аз искам да имам много пари (кой не иска:) искам да мога да си позволя всичко от което имам нужда, обаче имам куп отрицателни нагласи спрямо парите : парите са мръсни; хората които имат много пари са мутри, измамници, лоши; парите развалят човека и неговата духовност; има по-важни неща от парите...
И всъщност какво се получава - аз по скоро не искам да имам пари и моите отрицателни нагласи накланят везната на другата страна . Така, че riosmile е един от многото и не знам дали има нещо общо с картата...  :blink: Потърси литература по въпроса, може да ти се изяснят много неща.

Аз от личен опит бих препоръчала семинарите на др.Менис Юсри, много голям професионалист. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6S-Fo7CCi7U#!
http://www.essence-foundation.com/global/bu/
Там се засягат доста от тези теми. Както и много други.
« Последна редакция: Февруари 26, 2013, 03:14:43 pm от Freya »

« Отговор #5428 -: Февруари 26, 2013, 03:46:06 pm »
"Така, че riosmile е един от многото и не знам дали има нещо общо с картата... "

Във форум за астрология, това му звучи нелепо.
Опитал съм да посоча, опиша конкретен проблем на конкретен човек, конкретно време и да получавам общи повърхностни отговори е несериозно.
Но все пак благодаря. На всички.
Не съм първично обиден, просто се усмихнах с недоумение.

;D както се казва- за без пари- толкова...  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #5429 -: Февруари 26, 2013, 05:04:10 pm »
Freya, когато нещата са спонтанни, ненасочени, непланирани може да имат по-голям шанс да изкласят. Иначе съществува възможността, когато си фокусиран върху нещо, да се постигне и обратния ефект от типа на действие с определен интензитет предизвиква и съответното противодействие. Сигурно си чувала и за тази теория. :blink:

И при мен е имало моменти, в които съм мислила, че стига да искам всичко мога да постигна и подобни описани от riosmile. Нищо специално не съм правила за това, никакви "фокуси" и маймунджилъци от разни му там книжки писани от знайни и незнайни писачи. Даже сега съм по-добра "версия" оттогава.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #5430 -: Февруари 26, 2013, 05:14:47 pm »
"Така, че riosmile е един от многото и не знам дали има нещо общо с картата... "

Във форум за астрология, това му звучи нелепо.
Опитал съм да посоча, опиша конкретен проблем на конкретен човек, конкретно време и да получавам общи повърхностни отговори е несериозно.
Но все пак благодаря. На всички.
Не съм първично обиден, просто се усмихнах с недоумение.

;D както се казва- за без пари- толкова...  ;D

Исках да кажа, че много хора имат същите премеждия и трудности като теб и им е трудно да направят избор и да преценят :) Че и аз съм така, и в момента така се чувствам и съм в такава ситуация. Не мога да взема решение. Имам чувството, че от избора който ще направя, зависи как ще протече живота ми в последствие(в определен аспект). Раздвоена съм и не знам разума ли да слушам, сърцето ли, къде е истината. Но за жалост, не мисля че отговора на въпросите ми ще открия в наталната карта или дори да е там, със сигурност във форума никой не може да даде отговор на такива екзистенциални въпроси  :blink:

Това е красотата на живота.. по някога правим избор без да знаем последствията. Свободна воля.. но и хубавото е че имаме правото на избор, винаги.  :blink:

Asol, да и този вариант за който говориш го има, понякога пък прекалено се стараем. А друг път с лекота постигаме целите, може би защото когато сме спонтанни сме непринудени и необременени...Както и ти го описваш, и аз го имам това усещане по някога, за едно и също нещо мисля че говорим всички :) Относно фокусите... може би най-добре е човек да прави нещата по вътрешно усещане, от колкото да следва сляпо някакви техники, течения и т.н.т...

*

Grace

• 2257
« Отговор #5431 -: Февруари 26, 2013, 05:27:07 pm »

Здравейте!

дали пък това не е само оправдание да не правиш нищо? всъщност постигнал ли си нещо в материалния свят или още я караш на духовни размишления и нагласи?

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #5432 -: Февруари 26, 2013, 05:48:52 pm »
Аз пьк  си мисля, че с този сьвпад в седми сльнце юпитер печенето ще да е за сметка на партниор .Мога да се обоснова, но не ми се пише толква много в момента.

« Отговор #5433 -: Февруари 26, 2013, 06:06:23 pm »
Може би не формулирах питането си правилно.
И държа да подчертая, че аз за себе си отговор имам, но се допитвам и до други хора за мнение, мисля, че това е винаги полезно.

Нямам проблем да разбирам какво искам. Интересното в случая е, че се получава едно разминаване- докато се опитвам да разбера какво искам, аз не съм пасивен, постоянно правя нещо. И странно ми е, хванал съм се, повтарящ се момент е - получавам резултат от действията си по- рано от момента,  в който си изяснявам какво точно искам.

Хм, да кажем, че реалистичната, прагматична част от мен е в пъти по- бавна от чувстващата част от мен. То едва ли и има друг вариант. И дадох леко повърхностен пример, за едно разминаване, но с по - големи размери- ще реша да правя "бизнес структура", ще инвестирам време, средства и нерви(което вече съм почнал) и тъкмо когато я направя, има много голяма вероятност вече да нямам нужда от нея.

Естествено, че съм постигнал "нещо в материалния свят", няма да изброявам, защото е глупаво, но не това е важното- важен е принципа, а аз имам наблюдения как става при мен и го описах по- горе. И леко трябва "да се бъзне" някъде за да се хармонизират  тези две мои "части". Вярвам, че това зависи от мен и астрологията е едно от нещата, които помагат за реденето на картинката.
И както казах, аз мнение за себе си имам, но реших да потърся и други такива.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5434 -: Февруари 26, 2013, 06:24:12 pm »
Как няма нужда от голяма бизнес-структура-виж каква безработица е
Направи пари - после ще го мислиш :)

Човек няма смисъл да философства на празна ясла, като правиш неща и ти се случват неща, ще разбираш по-добре

« Отговор #5435 -: Февруари 26, 2013, 06:35:25 pm »
"бизнес- структура" в случая е метафора.
Но както и да е, цирк да има.
 ;D
Съжалявам, ако съм изгубил времето на някого и съм досадил.
Лека вечер.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5436 -: Февруари 26, 2013, 06:39:24 pm »
Ами що да е метафора-прави пари, би трябвало да можеш
Пък и според мен истинският въпрос е, че имаш нужда от някаква промяна, от предизвикателство
Инертният ти марс малко е в чуденка, понеже пък тр уран ти прави аспект с меркурий, плутон ти е близо до десц, разбирам защо е тая лека обърквация

*

Grace

• 2257
« Отговор #5437 -: Февруари 26, 2013, 07:12:51 pm »
Може би не формулирах питането си правилно.
И държа да подчертая, че аз за себе си отговор имам, но се допитвам и до други хора за мнение, мисля, че това е винаги полезно.

...

Естествено, че съм постигнал "нещо в материалния свят", няма да изброявам, защото е глупаво, но не това е важното- важен е принципа, а аз имам наблюдения как става при мен и го описах по- горе. И леко трябва "да се бъзне" някъде за да се хармонизират  тези две мои "части". Вярвам, че това зависи от мен и астрологията е едно от нещата, които помагат за реденето на картинката.
И както казах, аз мнение за себе си имам, но реших да потърся и други такива.

Извинявай, аз пак не ти разбрах питането. Това първо.
И второ, що да не е важно постигането на нещо в материалния свят? Най -добре е когато духовното и материалното вървят ръка за ръка. Така се постига най-добре баланс и хармония. И това не са взаимноизключващи се понятия. Не разбирам защо непрекъснато се противопоставят едно на друго.

*

Asol

• 4140
« Отговор #5438 -: Февруари 26, 2013, 07:29:56 pm »
Според мен riosmile има предвид, че когато иска нещо да стане се получава, но когато види резултата, вече се чуди дали точно това действително иска.

*

Grace

• 2257
« Отговор #5439 -: Февруари 26, 2013, 07:31:19 pm »
благодаря, Asol  ;D
това направо ми прозвуча познато  ;D