Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861341 Прегледи
*

Нова

• 3491
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5480 -: Февруари 28, 2013, 09:40:01 am »
Здравейте, по моя лаишки начин качвам карта на близък до сърцето ми човек, на когото много държа / не сме интимно обвързани/, но мисля горе-долу добре го познавам и напоследък малко се притеснявам за него.
Та значи, всеки път като я видя тази карта и много добре "ми звучи", дали заради тази висока венерка, тя много му отива всъщност, човека е много красив и всички жени от ученички до баби са лудо влюбени в него. Излъчва една такава благост и кротост, малко тип Исус Христос, даже и на визия го докарва, особено като беше с дълга коса. Луната в козата му е дала типичните кости и хармонично тяло. Мисля, че няма никакви пороци, хахаха, не пие, не пуши и към жените има едно такова малко възвишено поведение, той страда, но те да са добре. При все че май няма реално интимна приятелка, пък и не знам дали някога е имал, той си знае, не питам.
Та що се притесних, скоро имаше РД и му звъня, а той един такъв унил, май депресиран, не звучеше добре. Доколкото знам е бил отличник в у-ще, но после не е продължил да учи и никога не е искал. Не признава това, което се предлага от системата и си има свой свят, чете много източна л-ра, тип китайска, учи си сам японски като си даунлоадва някви курсова, цял ден е пред компа, игрички, ала-бала. Нищо съществено, грам амбиция няма, никакъв ищах и борбеност. Седи си при мама и тя ми е казвала, че много добре се разбират, и тя е една такава кротка и пасивна, той нямал никакви претенции за храна, само да е вегетарианска, можел цял живот "хляб и маргарин да маже", не капризничал, те хич не са заможни, но си оцеляват. Той май отдавна не работи, инак много му се отдават детайлите, това което прави с ръцете си, пипа, рисува чудесно, самоук. Но като няма подходящо образование, няма и опции, инак до колкото знам шефовете все много остават доволни от него, после го търсят, искат да го повишават, но той "не ще да става шеф на колегите  и да работи за конкурецията" - това той ми го е казвал. Странно, нали? А като не работи и няма за какво да става от леглото, мисля това още по-зле му действа. Здрав, млад мъж, мъчно ми е .
А най-интересното за мен е комуникацията му с животинското царство, не съм виждала друг такъв човек, от безгръбначни до птици всички някакси го "разбират и харесват". А котки и кучета направо го обожават, без думи се разбират и го слушат като влюбени. Те си гледат и бая котенца, все такива едни спасени и низвергнати, на които той случайно е попадал и спасявал.
Всякакви коментари примемам, моля. Да не направи нещо лошо тоя човек със себе си ми е грижата, виждате ли нещо? Има ли шанс да надскочи себе си и да стане по-адекватен към условията на средата, този негов свят не отговаря на враждебността, в която живеем.

Махам линка, че някой нещо е бъзикал из него, ще се робвам да го кача по друг начин, за всеки случай, ако проявите повече интерес, благодаря.
« Последна редакция: Февруари 28, 2013, 04:26:17 pm от Нова »

*

Papy

• 4343
« Отговор #5481 -: Февруари 28, 2013, 09:54:35 am »
Не мисля, че това момче има нужда от помощ; има си негов път да върви, пък и съм забелязала, че хора, при които марс и сатурн са в съвпад, при това марсът е по-силен-минава време, докато започнат да искат да отстояват себе си пред другите
Малко особняк наистина, но не мисля, че е самоубиец
След сатурновото завръщане ще има шанс да се опознае
Но тия мистики ще го теглят цял живот

*

Нова

• 3491
« Отговор #5482 -: Февруари 28, 2013, 10:13:17 am »
Жива да си, Рару, успокоително наистина. Благодаря. Аз сега, докато писах за него се понапомпах меланхолично и дори отговора ти ме поразплака, щото някакси ми олекна. Аз не, че разбирам нещо, ама и на мен никога тази карта не ми се е струвала чак пък страшна, ама знае ли човек. Това за сатурновия възврат и аз съм си го мислила, може би с надежда да открия шанс.
"Страшно" нещо е тази комбинация от луна, юпи и нептун, въпреки всичката тази земя, която засега се изразява единствено в категоричност и непоколебимост, но не и в материалност.
Благодаря!

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #5483 -: Февруари 28, 2013, 01:20:06 pm »
Нова, аз мисля,че пасивността на момчето е от липсата на огнен елемент в кратата, има асц.телец-постоянство в навиците и моделите на мислене, стабилност в поведението. Луната поради съвпад с нептун,че и юпитер/стар у-л на риби/ също има отенък на риби.Много тригони и секстили, както сте отбелязали, лесно му се получават нещата, и да не е амбициозен тези хубави аспекти дават вътрешна хармония от духовните му търсения напр и доволство от статуквото.Има и 5 планети във фиксирани знаци, което се свързва с изначална пасивност и постоянство, но ахилесовата пета на това положение е липсата на инициатива и тъпчене на 1 място,тъй като не се предприемат промени, не се рискува.Там, където е овен в картата, ако е нашето начало като личност/според Марч/ то заключеният в 12 дом овен ще трябва да излезе на светло точно сега при сатурновият възврат в стила на скорпиона обаче, като влезе в кризи, като трябва да набави материалния ресурс за живеене, да направи усилие за да работи и да задържи постигнатия жизнен стандарт.може би и да помогне на мама. Двата у-ля на скорпион са на трон и правят квадрат с полупункта венера/меркурий. Венера, управляваща асц. и работата, меркурий, -парите и работата. Плутон, макар и широко-квадратира венера, ами време му е за трансформация и да се залови за работа. Дано връщането на сатурн го подтикне да направи нещо, макар че сатурн е ретро и тогава човек здраво се е окопал в страховете и комплексите си, и ще полага огромни усилия да ги крие, и ще успее.

*

Нова

• 3491
« Отговор #5484 -: Февруари 28, 2013, 02:05:57 pm »
Enigma, Здравей и благодаря за коментара.
Наистина, "постоянство в навиците и моделите на мислене, стабилност в поведението" е като че ли сред една от най-отличителните черти, категоричен е във всичко, но не по борбен или натрапчив начин, просто за себе си и убежденията. Мамата ми е казвала, че дори и котките му знаят навиците, кога какво прави. Надявам се и се моля за него, добър е, не заслужава лошо. Дано му се прояви скорпионско упорство, при все че мисля, при него ще е в посока на постоянство и без външна изява, а вътрешно и дълбоко. Не вярвам да е коварен и жесток като скорпи, а по-скоро предан. За овенско.. не си го представям такъв. Дано поне той от фамилията им да има късмет с материалното. Да помага. Но мисля, че всъщност притежанието на пари му харесва /колко земно/, нищо че все по мъничко е имал.
Ох, днес май заради марса върху мерка нещо хич не възприемам, не мога да мисля, една такава сълзлива съм, само на емоции и чувства го удрям, мисъл никаква.
Мамата ми е казвала, че май иска да се пробва за чужбина, нещо май Англия, земеделско, след ретро мерка и интервю, та този натъпкан 9-ти барабар с нептуна, чиято куспида е твърде вероятно и да е в козата, може и да помогне да го прати овърсийс.

« Отговор #5485 -: Февруари 28, 2013, 05:25:27 pm »
Нова, тъкмо щях да пиша нещо за чужбина и/или обучение, но имах работа и оставих за по-късно. Става дума за картата на момчето, поставена по-горе от теб.

Първо предупреждавам, че не разбирам от ведическа астрология. Построих ведическата му карта и гледам, че има Луна и Юпитер отново в 9-ти дом, но по сидералния зодиак преминават един знак по-назад, т.е. в Стрелец, чийто господар е Юпитер. Така във ведическата му карта Юпитер управлява 9-тия дом и се намира в него - доста силна позиция за делата по 9-ти дом, като късмет, обучение, занимания с религия, философия и т.н. Луната в накшатра на Кету и пада на Меркурий, което дава склонност му към размисъл, философстване, занимания с наука. Това заедно със силното положение на Кету по знак и дом добре се връзват със споделеното от теб за неговите наклонности към философия, религия и аскетизъм. Аскетизмът идва и от положението на Сатурн, който е силно поставен в картата му, аспектира 9-тия му дом и е в съединение с Марс. Аспектът на Сатурн върху 9-тия му дом и обитателите му (Луна и Юпитер) може да забавя осъществяването на делата по дома, но в крайна сметка му дава издържливост, устойчивост, упоритост, които провокират желание за задълбочено изучаване на даден предмет. Философските възгледи на човек се определят от 9-тия му дом, а Сатурн във връзка с него дава устойчивост във възгледите. Мисля, че е доста умен и не трябва да остава без образование. След висшето може да изкара и една докторантура. Аспектът на Сатурн върху Луната му и 4-тия му дом могат да го вкарват в депресивни състояния, но силният Юпитер, който аспектира Луната и 5-тия му дом, неутрализира донякъде влиянието на Сатурн. Така че може би не е депресия, а склонност към усамотяване, съзнателна изолация, концентриране върху едно нещо, но не с цел постигане на успех, забележим за света, а достигане до знания, просветление, истината. Мисля, че със Слънце и Меркурий в 11-тия дом би могъл да работи успешно за обществени каузи, да бъде изобретател, творец. Атмакарака (сигнификаторът на душата) е Марс, който е заедно с аматякарака (помощник на атмакарата) Сатурн в 7-мия дом, в знак на Венера и накшатра на Юпитер. Би могъл да намери себе си в професия, която е свързана с контакт с другите, като преподаване, изкувство.   

По индийските периоди в момента е в махадаша (главен период) на Луната и антардаша (подпериод) на Юпитер. В началото на юли месец транзитен Юпитер преминава в 3-тия му дом, откъдето ще аспектира Луната и Юпитера му. Така че се връзва с пътуване зад граница и обучение. Транзитен Сатурн върху наталната си позиция в 7-ми дом също аспектира 9-тия му дом. Обстоятелствата към момента може да изискват от него да прояви повече старание и постоянство за достигане на успех по темите, свързани с 9-тия дом.
Мисля, че в картата му има индикации за живот в чужбина - У4 Луната е заедно с У9 и У12 Юпитер в 9-тия дом в двойнствен знак, У1 Марс е в 7-мия дом в подвижен знак.

Аспектите на транзитен Сатурн върху Луната му и 4-тия му дом могат да се свържат със споделеното от теб - че напоследък ти се струва депресиран. Транзитен Сатурн върху наталното си положение засилва присъщата му склонност към изолация.

В любовта мисля, че не е от кротките. Ако външно не го показва, то вътрешно би трябвало да изпитва силни страсти - Марс и Раху (Северният лунен възел) аспектират Венерата му. Сатурн и Марс са в 7-мия му дом, У1 Марс и У7 Венера са в 4/10 връзка (едната планета е в 4-тия дом от другата, а другата е в 10-тия дом от първата). Връзките му са трудни, изпълнени с конфликти, напрежение и може би разочарования.

Към момента с транзит на Юпитер, Сатурн и Раху в знаци на Венера (съответно Телец и Везни) и натална Венера в 10-тия му дом на преден план може да излизат професионални теми, смяна/търсене на работа, квалификация и т.н. С Кету (Южен лунен възел) в 8-ми дом и в знак Скорпион и У10 Сатурн във връзка с У8 Марс не го ли привлича медицината? Ветеринарна медицина, например, понеже сподели, че се разбира отлично с животни? Има паривартана йога (взаимна рецепция) между У7 Венера и У10 Сатурн, което може да е благоприятно за работа зад граница или развиване на собствен бизнес. Сатурн е силно поставен по знак, както писах по-горе - екзалтиран във Везни, намира се в ъглов дом (7-мия, където има сила по посока, т. нар. дигбала). Екзалтиран Сатурн в ъглов дом дава т. нар. Саса йога - положение, което се свързва с престиж, професионален успех, власт. Тъй като Сатурн се свърза със забавяне и пречки, тези неща могат да дойдат на по-късен етап в живота му. Сатурн е заедно с Марс, който е естествен малефик, така че действието на Марс върху Сатурн може да го сблъска с трудности и борби по пътя му. Животът може да го постави в ситуации, където ще се налага да се бори и отстоява идеалите си. Друго проявление на комбинацията Марс/Сатурн в 7-мия му дом и взаимната рецепция на Сатурн с У7 Венера може да бъде късен брак и/или конфликтни връзки и партньори.
« Последна редакция: Февруари 28, 2013, 08:01:19 pm от Mirabella »

*

Papy

• 4343
« Отговор #5486 -: Февруари 28, 2013, 10:47:51 pm »
Ооох, лейди, откога чакам някой като теб
Разкажи ми за мен-моля

Ще я погледна после картата ти

« Отговор #5487 -: Февруари 28, 2013, 10:52:23 pm »
 :blink:

Само да си извадя кристалната топка  :blink:

Бих ти върнала жеста, ако мога

*

Papy

• 4343
« Отговор #5488 -: Февруари 28, 2013, 10:54:31 pm »
Добре, айде-няма да се бъзикам
Къде е дилемата?

« Отговор #5489 -: Февруари 28, 2013, 10:59:56 pm »
Виждала съм карти на познати, в които е имало подобна дилема. При тях винаги е имало силен 12 дом. Започвам да се чудя дали тези красиво изписани нулички на часа ти на раждане не са следствие от закръгляне. А при теб не е нужно особено много, за да мине поне Слънцето там.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5490 -: Февруари 28, 2013, 11:11:32 pm »
Не виждам дилема
Стани милионер и храни децата, дай пари за изследвания за лекарства, помагай
А в свободното време винаги можеш да сготвиш на мъжа си :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #5491 -: Февруари 28, 2013, 11:37:29 pm »
Я направо казвай къде те стиска чепикът
Че...губя търпеливост

*

Papy

• 4343
« Отговор #5492 -: Февруари 28, 2013, 11:58:25 pm »
Добрее :)

Виж сега-в момента ти е малко кофти период, и все пак е една идея по-добър, отколкото преди 2-3 месеца, но се подготви-самотно ще ти е, ту ще си в еуфория, ту-обратно
Та..ако искаш съвет-стой си кротко, прави си каквото си захванала-без крайности и ексцесии, да разминат малко транзитите-луната ти е фокус и емоциите са объркани

*

Papy

• 4343
« Отговор #5493 -: Март 01, 2013, 12:06:49 am »
Благодаря ти, Papy. Много си мила. Ще чакам да ми мине

Аз се съмнявам само с настроения да се разминеш-събития нама ли тия месеци-последните?

*

Papy

• 4343
« Отговор #5494 -: Март 01, 2013, 12:29:51 am »
Не знам...нептун е трудна ръка
Някои с подобни аспекти на нептун като твоите са много трезвомислещи и не се поддават на никакви реения и отплесквания, измами, самоизмами и др.
Други (повечето) дълго време не признават заблудите си, грешка в самооценката-такива неща
Да се самопоглезиш е хубаво, да си отвеян и заблуден-не

*

Papy

• 4343
« Отговор #5495 -: Март 01, 2013, 12:45:21 am »
Не е скучен
За лошите неща...първо да видя колко носиш на бой :)
За гадаенето-аз съм само любител :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #5496 -: Март 01, 2013, 12:56:42 am »
Няма нужда от четки
Тия дни като намеря време ще я погледна пак

*

Нова

• 3491
« Отговор #5497 -: Март 01, 2013, 09:47:52 am »
Нова, тъкмо щях да пиша нещо за чужбина и/или обучение, но имах работа и оставих за по-късно. Става дума за картата на момчето, поставена по-горе от теб.

Първо предупреждавам, че не разбирам от ведическа астрология. Построих ведическата му карта и гледам, че има Луна и Юпитер отново в 9-ти дом, но по сидералния зодиак преминават един знак по-назад, т.е. в Стрелец, чийто господар е Юпитер. Така във ведическата му карта Юпитер управлява 9-тия дом и се намира в него - доста силна позиция за делата по 9-ти дом, като късмет, обучение, занимания с религия, философия и т.н. Луната в накшатра на Кету и пада на Меркурий, което дава склонност му към размисъл, философстване, занимания с наука. Това заедно със силното положение на Кету по знак и дом добре се връзват със споделеното от теб за неговите наклонности към философия, религия и аскетизъм. Аскетизмът идва и от положението на Сатурн, който е силно поставен в картата му, аспектира 9-тия му дом и е в съединение с Марс. Аспектът на Сатурн върху 9-тия му дом и обитателите му (Луна и Юпитер) може да забавя осъществяването на делата по дома, но в крайна сметка му дава издържливост, устойчивост, упоритост, които провокират желание за задълбочено изучаване на даден предмет. Философските възгледи на човек се определят от 9-тия му дом, а Сатурн във връзка с него дава устойчивост във възгледите. Мисля, че е доста умен и не трябва да остава без образование. След висшето може да изкара и една докторантура. Аспектът на Сатурн върху Луната му и 4-тия му дом могат да го вкарват в депресивни състояния, но силният Юпитер, който аспектира Луната и 5-тия му дом, неутрализира донякъде влиянието на Сатурн. Така че може би не е депресия, а склонност към усамотяване, съзнателна изолация, концентриране върху едно нещо, но не с цел постигане на успех, забележим за света, а достигане до знания, просветление, истината. Мисля, че със Слънце и Меркурий в 11-тия дом би могъл да работи успешно за обществени каузи, да бъде изобретател, творец. Атмакарака (сигнификаторът на душата) е Марс, който е заедно с аматякарака (помощник на атмакарата) Сатурн в 7-мия дом, в знак на Венера и накшатра на Юпитер. Би могъл да намери себе си в професия, която е свързана с контакт с другите, като преподаване, изкувство.   

По индийските периоди в момента е в махадаша (главен период) на Луната и антардаша (подпериод) на Юпитер. В началото на юли месец транзитен Юпитер преминава в 3-тия му дом, откъдето ще аспектира Луната и Юпитера му. Така че се връзва с пътуване зад граница и обучение. Транзитен Сатурн върху наталната си позиция в 7-ми дом също аспектира 9-тия му дом. Обстоятелствата към момента може да изискват от него да прояви повече старание и постоянство за достигане на успех по темите, свързани с 9-тия дом.
Мисля, че в картата му има индикации за живот в чужбина - У4 Луната е заедно с У9 и У12 Юпитер в 9-тия дом в двойнствен знак, У1 Марс е в 7-мия дом в подвижен знак.

Аспектите на транзитен Сатурн върху Луната му и 4-тия му дом могат да се свържат със споделеното от теб - че напоследък ти се струва депресиран. Транзитен Сатурн върху наталното си положение засилва присъщата му склонност към изолация.

В любовта мисля, че не е от кротките. Ако външно не го показва, то вътрешно би трябвало да изпитва силни страсти - Марс и Раху (Северният лунен възел) аспектират Венерата му. Сатурн и Марс са в 7-мия му дом, У1 Марс и У7 Венера са в 4/10 връзка (едната планета е в 4-тия дом от другата, а другата е в 10-тия дом от първата). Връзките му са трудни, изпълнени с конфликти, напрежение и може би разочарования.

Към момента с транзит на Юпитер, Сатурн и Раху в знаци на Венера (съответно Телец и Везни) и натална Венера в 10-тия му дом на преден план може да излизат професионални теми, смяна/търсене на работа, квалификация и т.н. С Кету (Южен лунен възел) в 8-ми дом и в знак Скорпион и У10 Сатурн във връзка с У8 Марс не го ли привлича медицината? Ветеринарна медицина, например, понеже сподели, че се разбира отлично с животни? Има паривартана йога (взаимна рецепция) между У7 Венера и У10 Сатурн, което може да е благоприятно за работа зад граница или развиване на собствен бизнес. Сатурн е силно поставен по знак, както писах по-горе - екзалтиран във Везни, намира се в ъглов дом (7-мия, където има сила по посока, т. нар. дигбала). Екзалтиран Сатурн в ъглов дом дава т. нар. Саса йога - положение, което се свързва с престиж, професионален успех, власт. Тъй като Сатурн се свърза със забавяне и пречки, тези неща могат да дойдат на по-късен етап в живота му. Сатурн е заедно с Марс, който е естествен малефик, така че действието на Марс върху Сатурн може да го сблъска с трудности и борби по пътя му. Животът може да го постави в ситуации, където ще се налага да се бори и отстоява идеалите си. Друго проявление на комбинацията Марс/Сатурн в 7-мия му дом и взаимната рецепция на Сатурн с У7 Венера може да бъде късен брак и/или конфликтни връзки и партньори.

Момичета, много Ви благодаря ,че взехте отношение! Изпълнена съм с оптимизъм! Чак може и да почна да му завиждам  ;D :P ;D

Mirabella,
Много обстойно, оценявам старанието и времето ти.

Този човек определено не е луд, няма такова излъчване и никой не би казал, че има "отклонения", но понякога съм си мислила страхотии, щото определено сякаш не е от този свят. Много е умен, да, говори много малко, общо взето комуникациите с него са монолог, като говорим по тел, на моменти трябва да питам там ли е, щото отсреща само тишина. Но като каже нещо, то е точно на място, рядко изговаря повече от едно изречение /несложносъставно/ наведнъж, но толкова адекватно, чак се стряскаш. Искам му съвети чат-пат, по правило отказва да дава такива, но ако все пак благоволи, то вече след толкова години познанство съм се научила да ги имам предвид. Като не го правя, в крайна сметка съжалявам и все се стига да неговото. ))))) Осъзнавам, че е бил прав.
За любовта, страда да, все е някакси "използван", нищо че жените не се навъртат около него за пари, както казах не знам дали изобщо е имал интимности, но определено около него все има "приятелки", харесват го жените, дори мои дружки са ми казвали, че има очи "да се удавиш в тях" - това е нептуново-рибешкото )))) Незавършена и някакси непълноценна е любовта му, мисля по отношение на взаимността, той е по-дълбокия, безспорно.
Ех, тази чужбина, същевременно разбрах, че на 28/3 има интервю, може наистина да стане, и дано, че не му трябват повече разочарования. Нека почне от ягодите, пък може там да му е късмета, там да тръгне нагоре. Откога смятам да му давам настойнически съвети по тел, не че ще ги уважи, де, в крайна сметка ще направи, каквото си знае и вече със сигурност е премислил плана и дори грешен, ще го следва без стъпки встрани.
Може пък и там началството да го одобри, такъв честен, непиещ /само чай пие )))))/, съвестен. Дано.
За раб с животни и аз отдавна съм си мислила, даже съм му говорила, ама то ветеринарството иска и понякога да причиняваш болка и дори смърт на животното,а  той не може, дори инджекции не може да постави на домашните му, когато се е налагало, никаква агресия, само галене. ))))
Офф, още веднъж, страхотни сте, направо съм ухилена.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5498 -: Март 01, 2013, 03:15:49 pm »
За лейди
Пази си здравето-малко съм параноична по въпроса, но предпочитам напразно да предупредя, отколкото да има съжаления после
Ако мислиш за напълно нов бизнес-не е сега момента, скоро ще имаш провокации относно изявата ти в социума, но като цяло липсва подкрепа за чисто ново начинание точно сега
Ако е нещо старо, със стратегия, бизнес-план и т.н.-може, но не ми се струва добра идея да го финансираш външно, добре е само с твои пари
Писаното за луната и емоциите остава в сила

Така ми изглеждат нещата, но може и да бъркам :)

*

Нова

• 3491
« Отговор #5499 -: Март 01, 2013, 04:28:40 pm »
Ей, лейди, ти сериозно ли?  ;D

Аз от астрология не разбирам, но ме влече и ми е интересно и знам, че действа, затова чисто като жена ще споделя:

Дилемата е дали да стана милионер или да се спотая вкъщи да се правя на нормална, и да мия и гладя по цял ден. И в същото време бизнес идеи, бизнес идеи 

Боже, момиче, действай, как може да имаш талант и да го похабяваш. Леле, ако бях на теб, наистина -не е толкова до парите, а до мащаба, да замахаш, да управляваш. От урана във втори ли са тези идеи, изглежда като да е на куспидата на 3, ма наистина може и часа да не е точен. А парите са си пари, кой квото ще да казва, можем да го играем самарянки-идеалистки, ама кой не обича хубавите неща, а те струват.

Загубих като жена. Защото си мисля, че мъжът ми щеше да бъде много по-щастлив с жена като нея.

Стига, бе. Е, къв е тоя мъж, е да, стандартен, ама все пак.  ;D :P Значи да сме готвачки и миячки, а, за да са доволни те? Не, щом можеш, давай. Възхищавам ти се.