Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861651 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #120 -: Септември 09, 2009, 10:40:21 am »
Y e бил задействан от мунданната опозиция Плутон- Сатурн в квадрат с натални Слънце , Венера и т.н Някои от квадратурите са в широк градус, но и аз не съм датирала съвсем точно събитията (+/- 5-6 месеца).

*

missKapriz

« Отговор #121 -: Септември 09, 2009, 11:02:03 am »
А играл ли е някога комар,или хазартността в характера му се изразва повече в начина му на живот и във връзките му?Понеже мисля,че полуквадрата между Юпитер и Плутон дава комарджийство,още повече,че Юпитер в Лъв има нужда да е пищен,колоритен и драматичен,но и малко задкулисен,объркан,заради критичния градус на неговия управител-Слънцето.

*

Uran

• 6041
« Отговор #122 -: Септември 09, 2009, 11:09:32 am »
А играл ли е някога комар,или хазартността в характера му се изразва повече в начина му на живот и във връзките му?Понеже мисля,че полуквадрата между Юпитер и Плутон дава комарджийство,още повече,че Юпитер в Лъв има нужда да е пищен,колоритен и драматичен,но и малко задкулисен,объркан,заради критичния градус на неговия управител-Слънцето.
Коmar не е играл, но е губил пари в пирамиди, което си е май същото, завличан е от приятели и любовници.
Заради застъпените силно дева и лъв е имал  люшкане от здравословен начин на живот към акохолни нощи. Девата все пак преобладава в тази част на характера му.
Два пъти в годината си прави прочистващи гладувания от по 1 седмица, само с вода и клизми. :) ;)

*

missKapriz

« Отговор #123 -: Септември 09, 2009, 11:18:04 am »
Верно му е много силна Девата-и У6 му е там :)И нептуна-освен,че е най-близо до Асц,а и прави много аспекти към почти всичко в картата.А да се е натравял по-сериозно?

*

Uran

• 6041
« Отговор #124 -: Септември 09, 2009, 11:42:03 am »
Верно му е много силна Девата-и У6 му е там :)И нептуна-освен,че е най-близо до Асц,а и прави много аспекти към почти всичко в картата.А да се е натравял по-сериозно?
Мисля, че от анаболите докато е бил спортист се е разболял (но за тези събития не съм съвсем сигурна).
Имал е един доста тежък период в Перу. Завлечен с голяма сума е останал без работа и пукната пара, 1 седмица е бил на вода със захар :(  заедно с още 1 българин. Тогава  май пресичайки границата с Перу са дъвчели листа от кока, за да залъжат глада. :(

*

mamma_mia

« Отговор #125 -: Септември 09, 2009, 01:09:51 pm »
Много интересна съдба.
А сега къде живее?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #126 -: Септември 09, 2009, 01:20:48 pm »
И се пак кво би могло да значи Плутон съвпад северен възел на МС в една натална карта?  ::)
Така най-общо. Тия дни се замислих, че може и тук да е скрит ключа от бараката на моя живот.

*

Uran

• 6041
« Отговор #127 -: Септември 09, 2009, 01:21:32 pm »
Много интересна съдба.
А сега къде живее?
В Кито- Еквадор.

*

Uran

• 6041
« Отговор #128 -: Септември 09, 2009, 01:24:43 pm »
И се пак кво би могло да значи Плутон съвпад северен възел на МС в една натална карта?  ::)
Така най-общо. Тия дни се замислих, че може и тук да е скрит ключа от бараката на моя живот.
Кайли, и аз си мисля, че този Плутон на МЦ дава превратности в живота било + или -, по много болезнен начин.

*

kaily

• 5145
« Отговор #129 -: Септември 09, 2009, 05:01:25 pm »
А може ли понеже той е там, той да плете нишката на развитието ми и да съм му в ръцете. Щото хем МС, хем северен възел, все бъдеще. Та в един момент да се окаже, че квото и да правя, баш аз съм най-зависима от външните висши сили и почти нищо не зависи от мен.

*

Uran

• 6041
« Отговор #130 -: Септември 09, 2009, 05:48:50 pm »
Aз не подценявам свободната воля.
Нали знаеш ефекта на пеперудата от теорията на хаоса.
Ти сама някъде каза за тъмнината и фаровете. От тъмнината произлиза необходимостта от фарове, но в тъмнината има и други неща, които са "неосветени".

*

kaily

• 5145
« Отговор #131 -: Септември 09, 2009, 06:21:21 pm »
О, аз никога не съм подценявала свободната воля.
Просто напоследък почвам да се питам дали не съм я надценявала.
Та е ли възможно както установих, че всичките ми решителни обрати са били от емоционално естество и всичките ми емоционални естества са се случвали при тежки аспекти на тежки планети връз нещастни мои лични планетки...е ли възможно Плутон да дърпа съдбата ми, оставяйки ми там естествено свободна воля...да си мислим колко съм независима.

*

Uran

• 6041
« Отговор #132 -: Септември 09, 2009, 07:23:55 pm »
Значи трябва леко да тушираш емоциите и да послушаш хладния разум- Сатурна да ти стане силен. :) :)
Когато изпиташ подобни чувства, тежнения, мераци - както искаш ги наречи, подлагай  ги на съмнение. Има случаи когато на човек му се струва, че ще се взриви ако не направи някаква стъпка, остане където е или при когото е и т.н. после от позицията на времето и опита всичко това му изглежда като мелоч.

*

missKapriz

« Отговор #133 -: Септември 10, 2009, 08:26:09 am »
Уран,имаш ли точните дати на някои от събитията в живота на този човек?Ще е интересно да се видят конфигурациите...

« Отговор #134 -: Септември 10, 2009, 08:54:06 am »
О, аз никога не съм подценявала свободната воля.
Просто напоследък почвам да се питам дали не съм я надценявала.
Та е ли възможно както установих, че всичките ми решителни обрати са били от емоционално естество и всичките ми емоционални естества са се случвали при тежки аспекти на тежки планети връз нещастни мои лични планетки...е ли възможно Плутон да дърпа съдбата ми, оставяйки ми там естествено свободна воля...да си мислим колко съм независима.

Кайли, опитвам се да направя аналог между моята и твоята карта, общото между нас че сме кози, със Сатурн господар на хороскопа, МС в съвпад/не точен/ със СЛВ, но при теб е откъм 10 дом, а при мен е откъм 9, ти имаш и Плутон - пак откъм 10, а аз Луна откъм 9 в съвпад. Винаги съм се опитвала да разгранича действието на МС и СЛВ, МС е пътепоказател, накъде ще вървим в този живот - зенита в нашия живот. А СЛВ пътя, който ще изминем за да се извисим духовно, трупайки или разчиствайки карма. Хората, които са зодия Дева, при теб ще имат особено значение, по някакъв несъзнателен начин ще се стремиш към тях или ще ги привличаш към себе си...При мен съвпада на Луната ми помага да налучкам верния път, в кризисни ситуация интуицията ми помага. В западната астрология се дава, че когато Луната е в съвпад със СЛВ дава късмет, докато тълкуванието при индийската астрология никак не е хубаво /нямам задълбочени познания в тази област/. При теб, /не се опирам на никакви източници, а на собствено тълкуване/, Плутон на МС и в точен съвпад със СЛВ, въпреки финната интуиция, която имаш от този съвпад, но свързана с външни неща, а не отнесена към теб, в живота ти ще има кризисни моменти, щеш нещеш - за да се трансформираш. Един вид сама си си избрала непрекъсната душевна трансформация през живота си. Но в крайна сметка ще бъдеш удовлетворена от постигнатото. Така че нидей рива :), аз си представям че сме диаманти, които трябва да се шлифоват, за да заблестим накрая с цялата си красота....

*

veshti4ka

« Отговор #135 -: Септември 10, 2009, 08:58:01 am »
диаманти, които трябва да се шлифоват, за да заблестим накрая с цялата си красота....

страхотна асоциация за всяка една душа на тая планета! поздравления  :-[

*

kaily

• 5145
« Отговор #136 -: Септември 10, 2009, 10:32:05 am »
Бе шлифовка, шлифовка, ма иде един момент, в който си викаш - е а стига ми толкоз шлифовка, а нека сега некой друг, па аз да си поблестя.  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #137 -: Септември 10, 2009, 11:00:54 am »
Абе някои и не се замислят "да се шлифоват" и пак си "блестят".  ;) Така че не е само до шлифовката.

ВСИЧКО Е ОТНОСИТЕЛНО
  :P

*

Mia21

• 2502
« Отговор #138 -: Септември 10, 2009, 11:55:01 am »

Ето какво е написала Небесна в една друга тема по твоя въпрос:

В книгата на Джеф Грийн "Плутон-еволюционно пътуване на душата" се разглежда този въпрос. Според автора възрастта на духа се определя от разстоянието между Плутон и СЛВ. Ако СЛВ се доближава до Плутон или е в съвпад с него- това е един стар дух.

Квадратурата между възлите и Плутон е сигнификатор за много тежки кармични уроци, а съвпадът с ЮЛВ е един от показателите за насилствена смърт, животът е бил преждевременно прекъснат и кармичните уроци се преповтарят в този живот.

*

veshti4ka

« Отговор #139 -: Септември 10, 2009, 12:07:59 pm »
Ето какво е написала Небесна в една друга тема по твоя въпрос:

В книгата на Джеф Грийн "Плутон-еволюционно пътуване на душата" се разглежда този въпрос. Според автора възрастта на духа се определя от разстоянието между Плутон и СЛВ. Ако СЛВ се доближава до Плутон или е в съвпад с него- това е един стар дух.
Квадратурата между възлите и Плутон е сигнификатор за много тежки кармични уроци, а съвпадът с ЮЛВ е един от показателите за насилствена смърт, животът е бил преждевременно прекъснат и кармичните уроци се преповтарят в този живот.

това отново е много относително казано, защото отново е опит за унификация на хората.  ако се види в таблиците, средната продължителност на престой на СЛВ в знак е около 7 месеца, а престоя на Плутон в знак е ~ 20-25 години /моля за извинение ако съм объркала годините за Плутон - пиша по памет/. това отново означава, че всички хора родени през тия примерни 7 месеца са вълна хора с определена кармичност. това много не ми кореспондира с факта, че живеем в СВОБОДНА ВСЕЛЕНА и че определени условия за откупване на дадена карма се появяват рядко - в смисъл едва ли на година-две...

разбира се, че отчитам и мнението на Синухе в една друга тема, че това е просто фактор - както хороскоп по слънчевия знак  ;)  - прекалено обобщено, но не непременно отговарящо на истината...