Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 859598 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #1340 -: Февруари 01, 2010, 10:42:57 am »
На всеки се случва да направи нещо, за което после да съжалява, понякога умишлено, друг път не. Ти опита ли да се извиниш?
При теб е важно е, че осъзнаваш грешката си и много силно искаш да се промениш. Това е първата и най-важна стъпка.
Също толкова важно е да простиш на себе си и да спреш да се самоизмъчваш. Ти не за първи път споменаваш за този случай, явно наистина се чувстваш много виновен и ако продължаваш така, ще се разболееш. Не се шегувам. Нима мислиш, че има идеални хора, които никого не са наранили или обидили?
Определено трябва да се освободиш от този товар и да продължиш напред.
А защо си разсеян и не можеш да се концентрираш? Има ли нещо, към което спонтанно насочваш вниманието си, колкото и да не искаш да мислиш него?

И още нещо, направи ми впечатление, че главицата ти е пълна с определени за личността ти, едно от друго по-странни. :blink: Кой ти каза, че летиш в облаците, бягаш от проблеми, не даваш свобода и какво ли още не?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1341 -: Февруари 01, 2010, 10:45:00 am »
Неразбирателството с другите може да има много причини - искаме да им наложим модел на поведение и схема, който смятаме за най-добрия т.е проектиране на очаквания, несъобразяване и неуважение по някакъв начин към отсрещната страна - общо взето неразбирателството идва от това, че е налице вътрешно противоречие, че човек не е наясно със себе си и това намира отклик чрез външни лица и събития. Номера е да се приемеш какъвто си и да оставиш другите да бъдат такива каквито са - няма идеални хора, всички правят грешки и съответно си правят изводи защо се случва нещо като надникнат навътре в себе си - т.е отговорите най-верните можеш да си ги дадеш най-добре ти самия. А всеки е егоист по-малко или повече и това е нормално, няма за какво да се чувстваш виновен.

*

Veselin

« Отговор #1342 -: Февруари 01, 2010, 10:54:23 am »
Разбира се, извиних се, но за съжаление не ми повярваха, че е искрено. Този ден беше много смазващ за мен, най-напред се чувствах доста унизен, а после виновен, а на другата сутрин (което е най-лошото) оставих пред вратата на жената (защото бях станал приятел с една жена, по-възрастна от мен, имахме много общи интереси и теми за обсъждане, да не си помислите нещо лошо обаче, защото аз не съм имал никакви други желания освен за приятелство) всичко,което ми беше подарила дотогава. Точно тогава мислех само за себе си и не исках да имам нищо общо с нея, въпреки че в случая вината беше моя.
За да разберете какво имам предвид, ще си призная, че много често я търсех, дори в много късни часове, за да споделям проблемите си, а пък тя не искаше нищо в замяна. На няколкото пъти преди въпросната случка ми даде да разбера, че вече не иска  да има нищо общо с мен, а пък аз пак я потърсих, за да си изясня защото точно ми се сърди.
Сега като разказвам наново всичко, се чувствам още по-смазан, защото никой не би постъпил с някого така, както аз постъпих.  :'( Ама сам съм си виновен за това.
Сега не знам защо от известно време чувствам, че трябва да бъда искрен с другите, да разкажа на някого проблемите си, но не смея пред близки хора, защото ме е страх, че ще се отвърнат от мен. Може би затова почувствах нужда да пиша във форума,за което ме извинете! Не искам да натоварвам никого с проблемите си.
Това, че летя в облаците, че нямам реална представа за себе си, че съм егоист, ми го казват нашите, и то доста често.
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 10:59:13 am от Veselin »

*

Veselin

« Отговор #1343 -: Февруари 01, 2010, 11:01:40 am »
Веселин,в другата тема си споделил нещо от което става ясно,че си обичал силно майак си!Виждам,че имаш Луна в 5 опозиция с Нептун-да не би да проектираш образа на майка си във връзките си.И да искаш да бъдеш обичан от приятелките си по начина,по който те е обичала майка ти-всеотдайно и всеопрощаващо?Може голяма част от проблемите ти да идват от тук-все пак майката обича без да иска отплата,а любимата иска да отвърнеш на чувствата и,да я обгрижваш,там любовта не е по подразбиране :blink:
Мисля че имаш конфигурация Локомотив и локомотива е Луната ти-всичко при теб е от прекалена емоционалност.А твоята е рачешка-обичаш да те обгрижват,в съчетание на високото ти Слънце-искаш да си център на вселената :)да ти подклаждат егото денонощно :blink:Съвпада на ЮЛВ с Меркурий и Юпитер мисля,че е една раница пълна със спомени за една прехвалена и доста ухажвана личност в минал живот,което очакваш и от този-да бъдеш хвален!
Освен това имаш Слънце в критичен градус,което още повече засилва желанието ти за изява,да те забележат,да те оценят.Но Слънцето ти е новодомец в Стрелец и е нормално да е малко объркано :)С възрастта това ще улегне,още повече,че имаш желание да се промениш
Какво означава новодомец?  :-[
А това за егото и хваленето е доста вярно. За съжаление. Даже понякога нарочно обичах да помагам на хората, за да ме хвалят за това. А сега като си помисля за това, разбирам че наистина съм бил голям егоист.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1344 -: Февруари 01, 2010, 11:11:38 am »
Ей, вината е голямо дяволче, ако си толкова голям егоист и тапир, нямаше да ги пишеш такива.  :P Пак подчертавам всеки човек е егоист малко или много - човек е несъвършен по принцип. Неразбирателството с някой е просто начин да се опознаеш по-добре и да си направиш съответните изводи защо се получава така.

*

missKapriz

« Отговор #1345 -: Февруари 01, 2010, 11:13:04 am »
Просто така се изразих :blink:Имам предвид,че Слънцето е в първия градуц-едно все още малко объркано и неосъзнато Слънце,носещо много от характеристиките на Оввена,ама не е овен все пак.Ето тукhttp://www.astrohoroscope.info/ru/astrology.gradusi.htm може да прочетеш повече -ти имаш и други планети в критични градуси

*

Veselin

« Отговор #1346 -: Февруари 01, 2010, 11:25:44 am »
ти имаш и други планети в критични градуси
Да, май Слънце, Марс, Хирон, Плутон и Нептун. При това две от тях (Марс и Нептун) са в квадратура, това какво ще значи? Май имам доста кармични уроци за отработване.

*

Helo

« Отговор #1347 -: Февруари 01, 2010, 11:45:25 am »
Да, май Слънце, Марс, Хирон, Плутон и Нептун. При това две от тях (Марс и Нептун) са в квадратура, това какво ще значи? Май имам доста кармични уроци за отработване.

Понеже изследвам аспекта на квадратурата на Марс и Нептун, пък го нямам, затова би ли ми казал дали твоите периоди на свръхактивност не се заменят неочаквано с периоди на неактивност, вялост, усещане за липса на енергия?

Освен това тои аспект дава понякога вътрешно напрежение и негативни мисли.

*

Veselin

« Отговор #1348 -: Февруари 01, 2010, 11:50:52 am »
Има такова нещо, случва се, но тъй като от малък съм си свръхактивен, все пак почти винаги изпитвам голямо желание да се движа. Често изпадам в доста променливи и странни настроения, а понякога и в депресии, макар и много рядко.
За вътрешното напрежение и негативните мисли може би вече сте го разбрали от това, което съм писал досега във форума.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #1349 -: Февруари 01, 2010, 12:18:45 pm »
Веско, всички искаме да бъдем обичани и одобрявани, няма нищо лошо в това, че помагаш на другите, за да се почувстваш одобряван. Много хора го правят.
Ти си добро момче и това наистина личи, макар че малко пишеш, и Асол ти го каза. Астрологията и езотериката ще ти помогнат да разбереш много неща, да опознаеш истинската си същност. Всъщност чест ти прави, че си тук, че търсиш и питаш.
Трябва да разбереш доколко мнението на родителите ти е вярно за теб, да не приемаш всичко като чиста монета. Хората често проектират върху околните това, което отхвърлят и не харесват в самите себе си, толкова е човешко.
СЕГА Е ВАЖНО да преосмислиш всичките си ценности и нагласи, отношението си към себе си околните. Така ще изчистищ ненужното и вредното и ще освободиш място за новия Веселин.
За любовта не се притеснявай, тя ще те срещне, когато си готов да я приемеш.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Veselin

« Отговор #1350 -: Февруари 01, 2010, 12:29:02 pm »
МНОГО Ви благодаря за съветите и за добрите думи!!! Не знам как да ви се отблагодаря, искам да ви поздравя с една моя любима мелодия:
http://www.youtube.com/watch?v=VIUBRf5VtxY

*

Veselin

« Отговор #1351 -: Февруари 01, 2010, 02:20:06 pm »
Мисля че имаш конфигурация Локомотив и локомотива е Луната ти-всичко при теб е от прекалена емоционалност.
Последен въпрос: тази конфигурация какво показва? Че Луната управлява останалите планети от хороскопа ми ли? Понеже не бих искал да е така, май ще е по-добре да бъда неемоционален, защото емоционалността и без това ми пречи само.

*

missKapriz

« Отговор #1352 -: Февруари 01, 2010, 04:14:03 pm »
- Локомотив - планетите са подредени сравнително равномерно, но оставят един празен интервал от 3 знака.Това е най-често срещаната схема. Тази конфигурация носи практичност, целеустременост, много е важен локомотивът /водещата планета по посока на часовниковата стрелка/, т.е. двигателят на развитието на индивида -нейното разположение влияе като цяло хороскопа, във връзка със съответния дом.
. В негативна изява схемата дава задвижване от външни фактори и необходимост от подтик за всяка дейност. "Локомотива" се нахвърля с размах върху проблемите и задачите, те притежават по правило извънредно голям енергетичен потенциал. 

Разбира се, не бива да се надценява разположението на планетите описани по-горе. Но то може да наведе на интересни мисли и да посочи евентуалните противоречия или възможности за компенсиране, когато типът хороскоп по подреждане на планетите е в конфликт с основните белези на подчертаните знаци. Примерни конфликти са комбинациите
Дева - Амбразура;
Близнаци - Пачка;
 Везни - Локомотив и др.
 Но не бива да се пропуска и другата страна на положението - този конфликт би дал възможност на съответните хора да развият в характера си черти, които обикновено липсват на другите представители на техните зодии. В крайна сметка при съобразяване с всеки индивидуален хороскоп, горната теория може би помага при даване на съвет по отношение на професия, партньори и пр.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1353 -: Февруари 01, 2010, 05:55:23 pm »

Понеже изследвам аспекта на квадратурата на Марс и Нептун, пък го нямам, затова би ли ми казал дали твоите периоди на свръхактивност не се заменят неочаквано с периоди на неактивност, вялост, усещане за липса на енергия?

Освен това тои аспект дава понякога вътрешно напрежение и негативни мисли.
Аз имам съвпад м/у двете, което не е съвсем същото, но споменатите от теб характеристики ги има и при тази констелация.

*

dantchela

« Отговор #1354 -: Февруари 04, 2010, 12:05:35 pm »
Здравеѝте,сина ми има голям проблем. Тоѝ е зодия Риби,асцендент Стрелец и луна в Лъв.Мога ли да Ви помоля  за помощ и трябва ли да ви кажа нещо повече?Благодаря Ви!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1355 -: Февруари 04, 2010, 12:11:43 pm »
Какъв проблем?
Дата, час и място на раждане обикновено се искат тук.
И ако има желаещи, ще отговорят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

dantchela

« Отговор #1356 -: Февруари 04, 2010, 01:09:00 pm »
Роден е на 09.03.1990 г. 00.50 часа ,гр.Ямбол .  Проблема е в това че пуши марихуана и го намира за нормално.Изчерпаха ни се думите,звучим като реклама която ти я показват всеки ден по няколко пъти.До сега не е създавал други проблеми и някак си се успокихме че вече е голям но,уви......не било така.

*

Nebesna

« Отговор #1357 -: Февруари 04, 2010, 01:11:36 pm »
Роден е на 09.03.1990 г. 00.50 часа ,гр.Ямбол .  Проблема е в това че пуши марихуана и го намира за нормално.Изчерпаха ни се думите,звучим като реклама която ти я показват всеки ден по няколко пъти.До сега не е създавал други проблеми и някак си се успокихме че вече е голям но,уви......не било така.

Мила, няма да можем да ти помогнем. Не е тука мястото. ще му разгледаме рождената карта, но това не е решение на проблема. Само да не посегне към твърдата дрога, че тогава става още по-зле.

*

Nebesna

« Отговор #1358 -: Февруари 04, 2010, 01:15:02 pm »
Роден е на 09.03.1990 г. 00.50 часа ,гр.Ямбол .  Проблема е в това че пуши марихуана и го намира за нормално.Изчерпаха ни се думите,звучим като реклама която ти я показват всеки ден по няколко пъти.До сега не е създавал други проблеми и някак си се успокихме че вече е голям но,уви......не било така.

Веднага ще ти кажа- Луна в квадратура с Плутон дава зависимости - алколох, опиати и т.н. Освен това южният лунен възел е в съвпад с Луната, а Лилит е в съвпад с Плутон, което усилва значението на тази квадратура.

Луна в Лъв е единствената му огнена планета. Ако си намери огнена партньорка - например Овен, тя да му доставя необходимото количество адреналин ще се осъзнае момчето.
« Последна редакция: Февруари 04, 2010, 01:19:16 pm от Небесна »

*

dantchela

« Отговор #1359 -: Февруари 04, 2010, 03:11:59 pm »
Много ти благодаря.Ние сме взели мерки но,ми се искаше да знам какъв ще е живота му занапред а, не искам да ходя по гледачки.Мисля че това е правилният вариант.