Небесна, ти как би обяснила луксацията в картата?
Хело, уважавам интереса ти към тази част от астрологията, но искам да те помоля да не пишеш толкова спонтанно всичко, което ти дойде наум, защото хората ЩЕ ЗАУЧАТ ГРЕШНО НЕЩАТА.
Какви крака търсиш в 7-ми дом? Скарлет, ми писа на скайпа, (не знам защо тя не пише напоследък, но вероятно няма възможност), иначе щеше да ти го каже сама, че това което пишеш може да обърка много хората.
Ето какво е написала Скарлет: Уран в картата управлява 4 дом-наследствени болести, а той е с диспозитор Венера, която по дом е в заточение, в съвпад с Марс - упр. на 6 дом.Близнаци се свързва с крайниците. ...Юпитер се свързва с тазобедрени стави.
А ето и моето мнение: Юпитер, който управлява тазобедрените стави е пилигрим - неаспектирана планета и се намира в първи дом. ПЪРВИ ДОМ СЕ СВЪРЗВА С РАЖДАНЕТО, НАЧАЛОТО НА ЖИВОТА.
Всяка неаспектирана планета представлява слабо място в картата, защото там енергията не тече по правилния начин. Т.е. автоматично органът, управляван от тази планета се превръща в уязвимо място на индивида. Значи увреждането е станало в самото начало на живота - при раждането. Спомнете си, че Сатурн в първи дом дава трудно раждане, а и понякога опасност от задушаване на бебето, а Юпитер в първи дом понакога дава едри бебета.
Особено значение в тази карта придобива Марс като управител на Юпитер, защото Марс управлява още и 7-ми дом - лекаря. Марс е в съвпад с Венера (господарка на Асцендента) - въможно е да е била родена с форцепс или по друг осакатяващ начин, но тази травма не е станала без помощта на лекаря. Многото операции се виждат от съвпада на Венера с Марс в 8-ми дом.
Съжалявам, че чак сега вземам отношение по казуса, обаче днес съм много уморена, набързо надникнах във форума като се върнах от работа и после заспах като утрепана.
ПП. Пропуснах да кажа също, че картата не е само с положителни аспекти. Съвпадите не ги ли отчитате, когато са с малефици, те не са никак безопасни? А и Юпитер - пилигрим също не е за подценяване, особено когато е в съвпад с важна ос, каквато е асцендента.