Здравей Гост

Вродени аномалии

• 510 Отговора
  • 77782 Прегледи
Re:Вродени аномалии
« Отговор #160 -: Август 24, 2009, 02:44:53 pm »
Тия фантасмагории нямам хабер как се отчитат . Лилити и прочие ги избягвам  ;D

*

Helo

« Отговор #161 -: Август 24, 2009, 03:11:08 pm »

Да знаете откъде може да се намери карта на хермафродит? Би било интересно да я разгледаме.

В момента е актуална тази тема от света на спорта. Едва ли този човек е хермафродит, но все пак.

http://www.blitz.bg/sport/article/39385

http://www.dnevnik.bg/sport/2009/08/24/773856_kaster_semenia_ima_testosteron_kato_muj/?ref=rss

*

Nebesna

« Отговор #162 -: Август 24, 2009, 05:56:40 pm »
  А това че Нептун е на последния градус на Скорпион има ли някакво значение? Води се инвалид...

Да, очевидно е, но аз не го отчетох.

Нептун е в аспект с Плутон - малформации, ампутации, големи инфекции. Нептун е във 2-ри дом - гръдния кош, диафрагма, сърце.

Да не му липсва някой орган? Или е деформиран? Проблем със сърцето?
Вроден порок на сърцето?

Хело, позитивният аспект на Нептун с Плутон създава защита и не се отчита като предпоставка за заболяване. ВСИЧКИ ПОЗИТИВНИ АСПЕКТИ СЪЗДАВАТ ЗАЩИТА.

Втори дом няма нищо общо с гръден кош, диафрагма и сърце. Диафрагмата и сърцето имат отношение към 5-ти дом и Слънце.

*

Helo

« Отговор #163 -: Август 24, 2009, 06:30:20 pm »

Хело, позитивният аспект на Нептун с Плутон създава защита и не се отчита като предпоставка за заболяване. ВСИЧКИ ПОЗИТИВНИ АСПЕКТИ СЪЗДАВАТ ЗАЩИТА.

Втори дом няма нищо общо с гръден кош, диафрагма и сърце. Диафрагмата и сърцето имат отношение към 5-ти дом и Слънце.

В този линк пише това:

http://www.astrologysoftware.com/resources/articles/getarticle.asp?ID=61

Houses two and eleven represent everything in the chest cavity from the collarbone to the diaphragm, including the heart, with the third and eleventh house cusps falling along the axis of the diaphragm.

*

Helo

« Отговор #164 -: Август 24, 2009, 06:31:23 pm »
Небесна, ти как би обяснила луксацията в картата?

*

Helo

« Отговор #165 -: Август 24, 2009, 07:22:26 pm »
Дайте някоя карта.

*

veshti4ka

« Отговор #166 -: Август 24, 2009, 08:06:09 pm »
ми казаха ми тука да го пусна и го пускам...

имам една молба към вас /тези които разбират от медицинска астрология/ съпругът на приятелката ми на 18.08.2009 е получил лек сърдечен удар. можете ли да ми кажете по картата му дали ще има усложнения и изобщо какво го е предизвикало. роден е на 07.09.1963 година в Бургас в 6:00рm.
благодаря ви предварително   :-* :-* :-* :-*

« Отговор #167 -: Август 24, 2009, 08:07:53 pm »
Това е картата на човека.

« Последна редакция: Август 24, 2009, 08:13:43 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #168 -: Август 24, 2009, 08:09:50 pm »
Ще кача карта, за да е по-прегледно.

ами добре. нета ми е ужас днеска и не мога дори да вляза във фотобукета за да кача картата.

благодаря, че ще го направиш вместо мен  :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #169 -: Август 24, 2009, 08:28:10 pm »
ми казаха ми тука да го пусна и го пускам...

съпругът на приятелката ми на 18.08.2009 е получил лек сърдечен удар. можете ли да ми кажете по картата му дали ще има усложнения и изобщо какво го е предизвикало.

Първото което се набива е съвпада на Слънцето с Плутон и Уран и заключен Лъв в 6 дом- и в двата случая са възможно проблеми със сърдечната област,там му е слабо място по рождение.

В транзитите за деня ЮЛВ е на К6,ако е било вечерта-Луната е транзитирала през Лъв и 6 дом.Заради ЮЛВ мисля,че причината е някъде назад в миналото или от старо заболяване.Сатурн е 6 градуса след Слънцето-а както съм казвал и преди ,специално съвпада на Сатурн със Слънце често дава резултат именно когато излезе от "лъчите" му.Което пак говори за износване на системата,
натрупване на негативни фактори,които изкристализират сега.Дори е било въможно да е имал оплаквания някакви и преди няколко месеца.

По дирекции периода е критичен и не смея да кажа какво го чака:
Плутон съвпад Марс в 8 дом
Марс квадрат Плутон   /повтаря се трудна планетна връзка/

Прогресивното Слънце е в критичен последен градус между Везни/Скорпион.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #170 -: Август 24, 2009, 08:38:04 pm »
Така както е зададена темата се сещам 1во за Плутон-генетичният материал.После за АСЦ и управител,както и 4 дом (род и корени) и управител +6 дом и управител,дали не са засегнати от него.В краен случай може да се наблегне и на светилата като естествени показатели на здравето,
особено на Луната в женска и на Слънцето в мъжка карта-пак имат ли аспект с Плутон.Не смятам,че хармоничните аспекти задължително дават защита,колкото че има връзка в която енергиите могат да взаимодействат.

*

veshti4ka

« Отговор #171 -: Август 24, 2009, 08:39:16 pm »
леле Синухе, то изглежда страшно  :'(

благодаря ти!

*

missKapriz

« Отговор #172 -: Август 24, 2009, 08:47:42 pm »
Аурора,с каква програма е правена картата?Като я правя с астрото градусите се разминават-примерно Асц ми се пада на 18 радуса в риби,Слънцето на 24,Дева >:(Вие вече разтълкувахте картата аз още с градусите се плацикам,за което се извинявам ,ама незнам защо така се получава?!

*

Nebesna

« Отговор #173 -: Август 24, 2009, 08:49:17 pm »
Небесна, ти как би обяснила луксацията в картата?

Хело, уважавам интереса ти към тази част от астрологията, но искам да те помоля да не пишеш толкова спонтанно всичко, което ти дойде наум, защото хората ЩЕ ЗАУЧАТ ГРЕШНО НЕЩАТА.
Какви крака търсиш в 7-ми дом?

Скарлет, ми писа на скайпа, (не знам защо тя не пише напоследък, но вероятно няма възможност), иначе щеше да ти го каже сама, че това което пишеш може да обърка много хората.

Ето какво е написала Скарлет: Уран в картата управлява 4 дом-наследствени болести, а той е с диспозитор Венера, която  по дом е в заточение, в съвпад с Марс - упр. на 6 дом.Близнаци се свързва с крайниците. ...Юпитер се свързва с тазобедрени стави.

А ето и моето мнение:
Юпитер, който управлява тазобедрените стави е пилигрим - неаспектирана планета и се намира в първи дом.
ПЪРВИ ДОМ СЕ СВЪРЗВА С РАЖДАНЕТО, НАЧАЛОТО НА ЖИВОТА.  
Всяка неаспектирана планета представлява слабо място в картата, защото там енергията не тече по правилния начин. Т.е. автоматично органът, управляван от тази планета се превръща в уязвимо място на индивида. Значи увреждането е станало в самото начало на живота - при раждането. Спомнете си, че Сатурн в първи дом дава трудно раждане, а и понякога опасност от задушаване на бебето, а Юпитер в първи дом понакога дава едри бебета.

Особено значение в тази карта придобива Марс като управител на Юпитер, защото Марс управлява още и 7-ми дом - лекаря. Марс е в съвпад с Венера (господарка на Асцендента) - въможно е да е била родена с форцепс или по друг осакатяващ начин, но тази травма не е станала без помощта на лекаря. Многото операции се виждат от съвпада на Венера с Марс в 8-ми дом.

Съжалявам, че чак сега вземам отношение по казуса, обаче днес съм много уморена, набързо надникнах във форума като се върнах от работа и после заспах като утрепана.

ПП. Пропуснах да кажа също, че картата не е само с положителни аспекти. Съвпадите не ги ли отчитате, когато са с малефици, те не са никак безопасни? А и Юпитер - пилигрим също не е за подценяване, особено когато е в съвпад с важна ос, каквато е асцендента.
« Последна редакция: Август 24, 2009, 08:58:29 pm от Небесна »

« Отговор #174 -: Август 24, 2009, 09:04:01 pm »
Аурора,с каква програма е правена картата?Като я правя с астрото градусите се разминават-примерно Асц ми се пада на 18 радуса в риби,Слънцето на 24,Дева >:(Вие вече разтълкувахте картата аз още с градусите се плацикам,за което се извинявам ,ама незнам защо така се получава?!

С Janus 4.1 r и я проверих още веднъж с AstroWorld  :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #175 -: Август 24, 2009, 09:18:39 pm »
По картата, която Вещичка е поставила:

1. Меркурий е пилигрим - неаспектирана планета. Меркурий управлява Слънцето и всичките планети в Дева. Меркурий се намира във Везни в 7-ми дом, знак и дом, които управляват бъбреците. човекът има проблем с бъбреците, което създава предразположение към високо кръвно налягане.

2. Отделно съвпадът на Слънцето с Венера (диспозитор на Меркурий) е друг показател за това, че има връзка между увреждането на сърцето и бъбреците. меркурий и Венера са във взаимна рецепция - още един показател за връзка.

3. Не на последно място съвпадът на Слънцето с Плутон често дава сърдечни атаки и високо кръвно кръвно налягане.

Както зле функциониращи бъбреци могат да бъдат причина за хипертония, така и хипертонията от своя страна е в състояние да натовари и да увреди бъбреците.
« Последна редакция: Август 24, 2009, 09:24:00 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #176 -: Август 24, 2009, 09:48:49 pm »
Добавям към предния пост:

Меркурий управлява още 4-ти дом, който показва наследствените заболявания. Двоен знак на върха на 4-ти дом показва повече от едно наследствени заболявания, а също е показател, че двоен орган може да е засегнат. Къде е този орган ще ни покаже мястото на Меркурий в картата - Везни (бъбреци).

Плутон в съвпад със Слънцето (сърце) показва, че има някаква генетична предиспозиция в рода - хипертонията също се предава по наслество.

Мисля, че транзитния Сатурн в Дева е увеличил напрежението в сърцето и е отключил хипертонията, но човекът явно не си е обръщал внимание. Когато Сатурн влезе във Везни може да се получи задържане на урина, може да получи болки в кръста и да се образуват камъни в бъбреците (Сатурн управлява солите и води до кристализация).

1.Да си изследва цялата отделителна система
2. Да пие специални билки за бъбреците и да започне отсега. 
3. Да обърне специално внимание на диетата, понеже Меркурий управлява и Дева, а Дева добре се повлиява от диети. Още повече, че Слънцето му е в Дева.
4. Да си изследва и червата (особено правото черво) - Слънце в съвпад с Плутон.
5. Да си прочисти организма, да изхвърли сладките, солените и киселите неща.

« Отговор #177 -: Август 24, 2009, 10:12:53 pm »
 :) Браво Небесна, супер си  изтълкувала двата последни случая ! Само трябва да разпитам за луксацията, дали се е случило по време на раждане. Но по думите на покойната ми майка,/ като страничен наблюдател и майка, която в по-късен момент също се е изправила пред такъв проблем/ по-лошо е станало от многото ходене по лекари. 

*

Nebesna

« Отговор #178 -: Август 24, 2009, 10:17:42 pm »
Така както е зададена темата се сещам 1во за Плутон-генетичният материал.После за АСЦ и управител,както и 4 дом (род и корени) и управител +6 дом и управител,дали не са засегнати от него.В краен случай може да се наблегне и на светилата като естествени показатели на здравето,
особено на Луната в женска и на Слънцето в мъжка карта-пак имат ли аспект с Плутон.Не смятам,че хармоничните аспекти задължително дават защита,колкото че има връзка в която енергиите могат да взаимодействат.

Да, Синухе! Хармоничните аспекти обикновено дават защита. виждала съм го в действие. Но, има едно изключение. Планетите, които дават прекаляване с удоволствия - Венера и Юпитер, дори  и в положителен аспект ПОМЕЖДУ СИ могат да причинят ДИАБЕТ, например.

НО тук пак има едно "НО":
1. Трябва да засягат домове на здравето.
2. Положителен аспект със Сатурн би неутрализирал лакомията.

Всичко е от значение. Но полижетлните аспекти обикновено показват по-оптимистично развитие на нещата и късмета да попаднеш на добър лекар, на подходящото лечение. Именно те понякога показват кое е подходящото лечение, какъв трябва да бъде изхода от ситуацията.

Например: положителен аспект на засегнатите планети със:

Плутон - болестта се повлиява от лъчетерапия, радиоизотопна диагностика, рентгенова диагностика;
Уран - болестта се повлиява от съвременни методи на лечение - физиотерапия с електромагнитни вълни, радиовълни, някои хормонални препарати др.
Сатурн - повлиява се от традиционни методи на лечение и аскетизъм;
Нептун - повлиява се от химиотерапия, различни билки (дроги), хормонални препарати, релаксация и медитация, психотерапия;
Меркурий - повлиява се от разходки на чист въздух, закаляване, диети, дихателни упражнения;
Марс - повлиява се от физически упражнеия и спорт;
Луна - повлиява се от диети в зависимост от лунните фази, течни диети;

« Последна редакция: Август 24, 2009, 10:37:15 pm от Небесна »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #179 -: Август 24, 2009, 11:27:12 pm »
Но аз не говорих за лечението, а по принцип за заболяванията-че могат да бъдат и налице при хармонични аспекти спрямо сигнификаторите на органите и заболяването.А че хармоничните аспекти дават и голям шанс от излекуване или до овладяване на енергията на процеса е така.При напрегнатите аспекти често няма овладяване на енергията,за разлика от хармоничните където има обикновено съзнание за процеса.

От твоя пример:имам квадрат Венера/Юпитер,но не страдам от диабет (разбира се знам за потенциала на този аспект,но не е задължително).В случая Сатурн съвпада с Юпитер-както виждаш не е хармоничен аспект,но Сатурн е овладял лакомията  ;D
Като дете съм страдал от квадрата Сатурн/Венера- слаб кръст,родил съм се с недоразвит прешлен на кръстта (който в последствие е развит),лесни настинки и т.н.При това никои от планетите не управляват домове свързани със здравето,като изкл Юпитер като упр на 4 дом-но проблема не е наследствен. Явно важи силата на Сатурн като диспозитор на Слънце (здравето на мъжа),който е във Везни.