Здравей Гост

Вродени аномалии

• 510 Отговора
  • 77871 Прегледи
*

Nebesna

Re:Вродени аномалии
« Отговор #200 -: Август 27, 2009, 05:44:43 pm »
Аз не съм лекар, но съм изучавала вътрешни болести. Не искам да те плаша, но един от признаците на инфаркта е ирадииране на болката към ръката и гърба. Може наистина да е сърдечна невроза. Може бъбреците да не са били добре излекувани от инфекцията. Следи си и температурата, макар, че не е задължително възпалителния процес да се съпровожда от температура. Възможно е да поддържаш 37,2 - 37,3 градуса. Нарича се субфебрилна температура, която не се усеща, но много изморява и те кара дас е чувстваш отпаднала. При теб е много силна връзката между сърцето и бъбреците, заради съвпада на Слънцето с Меркурий във Везни.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 05:48:52 pm от Небесна »

*

Skarlet

« Отговор #201 -: Август 27, 2009, 06:02:21 pm »
Да напиша и нещо последно,пък да ставам,че мойте ще умрат от глад. Вземи съветите насериозно. 6-ят ти дом се управлява от Уран и съуправлява от Сатурн. Двете планети в натала са в съвпад.Нервната ти система и кръвообращението са слабо място. Като прибавиш и този подвижен космичен кръст,който се образува между транзитните Сатурн и Уран с наталните Сатурн и Уран,заедно с прогресивната Луна.....в добавка и квадрата на тр. Марс към натален, които са точно на 4-те ъгъла....положението може да стане сериозно,ако не си обърнеш внимание. Сатурн в Стрелец може да даде жлъчно-каменна болест,замърсяване на кръвта и нарушаване функциите на черния дроб. Добре е и да пречистиш организма.На 4 септември има Пълнолуние. Вземи се в ръце,отиди на лекар и направи поне част от нашите съвети. Купи си още тази вечер таблетките с мента,глог и валериан.Глогът предпазва от инфаркти,а валериана успокоява.

« Отговор #202 -: Август 27, 2009, 06:07:42 pm »
Стреличка, ти лекар ли си?
не съм , но и аз го описвам от личен опит, преживяла съм го и се оправих с билки и подходяща диета, ако е жлъчка - нищо пържено, пикантно.
« Последна редакция: Август 27, 2009, 06:18:00 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #203 -: Август 27, 2009, 06:22:46 pm »
Момиче , виж си жлъчката , моля те !
/ не е ЗЪБОЛЕКАР, а сестра му /
Нямах никакви признаци за жлъчни проблеми , освен режещи болки към лявата ръка . Откриха ми проблема инцидентно .

Моля те !
Брат ми , ме направи разногледа да ти напиша лично това съобщение . Пих и билки , но само влоших нещата . При започване на хомеопатично лечение нещата се усложниха и болките се засилиха . През цялото време нямах сили да стана от леглото .

Извинявам се на всички за спама !

« Отговор #204 -: Август 27, 2009, 06:35:52 pm »
и аз бих добавила, че жлъчката не е шега работа, направиха ми пълна кръвна картина, гледаха ме на ехограф за да видят точно какъв е проблема при гастроентеролог, но при мен бе холицистит, след прекаран хепатит и след преживян силен стрес
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #205 -: Август 27, 2009, 06:39:03 pm »
Стреличка, ти лекар ли си? Звучиш компетентно. Не чувствам гадене,  нито пък имам липса на апетит (липсата на апетит при мен е много рядко явление и е по-скоро при психологически проблеми, иначе добре си хапвам). Болката е само отпред. Да допълня - ако стоя на едно място и не се движа, ми е значително по-добре. Мисля, че урината ми е нормална.
Вече се консултирах с лекар, избрала съм хомеопатията като метод на лечение и затова сега приемам хомеопатично лекарство.
Благодаря много за вниманието. Аз знам, че имам наследствена обремененост за сърдечно-съдови заболявания, това допълнително ме стресна. Единият ми дядо почина от инфаркт, другият от инсулт, майка ми има атеросклероза... Пък аз все си мислех, че съм млада още за такива проблеми. И пак благодаря за вниманието.
Може да имаш възпаление около сърцето от стоене на течение или след прекаран грип.
Болката е в ляво и е особено силна при дълбоко поемане на въздух.
Направи си кардиограма.

*

Skarlet

« Отговор #206 -: Август 27, 2009, 06:39:43 pm »
Направи ехография на коремни органи, изследвания на кръв и урина,една електрокардиограма на сърцето.

Още утре!!!!

« Отговор #207 -: Август 27, 2009, 06:52:34 pm »
Болката при жлъчна криза е задушаваща . Боли все едно те прерязват с нож и не си в състояние да си поемеш дъх . Боли силно от 15 -30 минути .

Имам уникален брат  :)!

Няма да ме остави , докато не обещаеш да отидеш утре на лекар .

*

Mia21

• 2502
« Отговор #208 -: Август 27, 2009, 09:02:50 pm »
Можем ли сега да разгледаме и тази карта.Междувременно ако Pokahontas реши да сподели нещо,пак ще се върнем към нея.
Казусът тук е:Какъв е здравословният проблем на тази жена?Тя е ми е много близка.Не знае дали е вроден или придобит,но е факт,за съжаление.Какво говори тази карта?Къде се крие сериозният проблем?
Моля ви,да се включите,т.к постоянно ходи по лекари,а причината не може да бъде открита. :-[

« Последна редакция: Декември 09, 2009, 10:38:51 pm от Мia21 »

*

Nebesna

« Отговор #209 -: Август 27, 2009, 10:36:53 pm »
Асцендент Стрелец - Плутон на Асцендента - да си пази тазобедрените стави. При този транзит, аз си скопосах дясната тазобедрена става и сега като стъпя на определено положение, ми се притиска седалищния нерв (той минава встрани, от външната страна на бедрото). И усещам прорязваща болка.

Другият проблем на Стрелеца е кръвотворенето. Често се развиват анемии, но по асцендента това не е предразположеност, а може да бъде в резултата на нездравословен начин на живот. При нея допускам анемия, въпреки, че Юпитер не е ранен. Но Юпитер е в 10-ти дом и с тази позиция, човек има склонност да поема страшно много работа, да се претоварва. Откъде, обаче може да дойде анемията? За мен тя не е причина за състоянието и, а по-скоро последствие от други причини.

1. Натален Марс, който управлява господаря на Асцендента, управлява също така и 4-ти дом на наследствените заболявания.

2. Марс е в квадрат с Асцендента - лицето има склонност да се преуморява и претоварва физически.

3. Марс е в съвпад с Плутон в Дева - инфекциозни и възпалителни заболявания на червата. Оперирана ли е от апендицит? Съществуват едни бактерии в червата, които са част от нормалната микрофлора на човешкото тяло. Наричат се бифидобактерии. Те синтезират веществото серотонин в стомаха (забележете 95% от серотонина се синтезира в чревната лигавица и само 5% в мозъка). Родените с Марс в Дева са склонни към нарушена функция на чревната микрофлора. Такива хора страдат от лошо храносмилане, което е в основата на техните психологически кризи-недостигът на серотонин е дна от причините за постоянните депресии.

4. Депресивните състояния се манифестират още от опозицията на Марс с Луна в Риби. Риби управлява лимфната система. Да си прегледа лимфните възли на стомашната стена!  А може и на шията (Луната е във втори дом).

5. Аз бих и препоръчала да си пази още бъбреците - Марс е диспозитор и на Венера, а Венера управлява Слънцето във Везни. Да внимава с лекарствата, за да не си натоварва бъбреците и черния дроб.

Има хранителни добавки, които съдържат бифидобактерии. Нека да започне да ги взема. Има и български, които са по-евтини, а и такива, които са съчетани с противоанемични средства - мед и желязо.

Ентеросан България: http://www.enterosan.net/products.php

6. Марс в Дева може да даде още ерозии (язви) на лигавиците на червата и стомаха (последното, заради опозицията с Луна). Тези ерозии могат да бъат причина за вътрешни кръвоизливчета и анемия.

7. Всяка жена над 40 г. трябва да си преглежда гърдите поне веднъж годишно. В онкологичния диспансер правят безплатни профилактични прегледи от гинеколог-онколог и мамолог. визирам опозицията на Луна с Плутон (макар и широка).
« Последна редакция: Август 27, 2009, 10:45:17 pm от Небесна »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #210 -: Август 27, 2009, 10:53:54 pm »
Освен това което е описала Небесна,са възможни и проблеми с мозъка,нервната система,очите-съвпад на Слънце с Уран и Меркурий,като Меркурий упр дома на заболяванията.Заради куинконса Слънце/Луна-като цяло и психиката,самият аспект предполага нуждата от постоянни грижи за виталността на духа и цялостта на психиката или нейното равновесие.
Иначе отделно -съвпада на Венера с Нептун в Скорпион и упр на АСЦ-Юпитер в Скорпион-дебело черво,отделителна система,пикочно-полова;опозицията към Сатурн в Телец-гърло,щитовидна жлеза.

Така-редно е да се каже кога е открито заболяването поне,някакъв период,което може да спомогне за това по-точно да се определи кое е точно засегнатото като основа място в организма,система,процес.Всеки натал крие много възможности за здравословни проблеми и те не се извличат само от домовете свързани със здравето и техните управители.Обикновено тежките аспекти-съвпад,квадрат и опозиция могат да показват също възможни отклонения,които да се развият или отключат някога.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #211 -: Август 27, 2009, 10:58:26 pm »
Вече е късно и не мога да я питам,но според мен имате попадения точно в десятката.Утре ще ги доуточня останалите.А какво ще кажете за деца?Според вас,как стоят нещата в тази сфера?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #212 -: Август 27, 2009, 11:04:37 pm »
А какво ще кажете за деца?

Питай Сатурна в 5ти дом,в опозиция на управителя на 5ти-Венера в заточение .Много трудно  :-\  
Но има някакъв шанс покрай Луната тригон Юпитер в плодовити знаци,макар да нямат пряко отношение към 5 дом.

Едит: Възможно е да може да забременява (Луна/Юпитер),но да има проблем със износването и задържането на плода (Сатурн/Венера).
« Последна редакция: Август 27, 2009, 11:14:09 pm от Синухе »

*

Nebesna

« Отговор #213 -: Август 27, 2009, 11:13:54 pm »
Сатурн в 5-ти дом е в опозиция на управителя на 5-ти дом- Венера. Сатурн в Телец наистина може да даде болести на щитовидната жлеза, свързани с хипофункция на жлезата. Тази хипофункция никак не е безобидна. Щитовидната жлеза може да повлияе върху плодовитостта. При жените тя направлява продължителността и силата на месечното кръвотечение, овулацията и оплодените яйцеклетки. Лекарите смятат, че недостатъчната функция на щитовидната жлеза може много често да е причината за повтарящи се спонтанни аборти.

*

Nebesna

« Отговор #214 -: Август 28, 2009, 07:20:05 pm »
Мия, дай обратна връзка по казуса, който си поставила! Чакаме.

*

Nebesna

« Отговор #215 -: Август 28, 2009, 11:15:55 pm »
Сега видях, че Сатурн на 21 Телец се намира в медицинския градус, който отговаря за щитовидната жлеза.

*

missKapriz

« Отговор #216 -: Август 28, 2009, 11:29:14 pm »
Небесна,къде има инфо за тези медицински градуси-аз имам проблем с щитовидната жлеза,но моя Сатурн е на 8 градуса Телец,и куп други проблеми,за които искам да прочета нещо.

*

Nebesna

« Отговор #217 -: Август 28, 2009, 11:49:22 pm »
Небесна,къде има инфо за тези медицински градуси-аз имам проблем с щитовидната жлеза,но моя Сатурн е на 8 градуса Телец,и куп други проблеми,за които искам да прочета нещо.

В Раздела "Избрани обзорни теми" съм поставила информация в темата "Медицинска астрология". За медицинските градуси много трудно открих информация, а и нямам много време да превеждам всичко. Имай предвид, че водещи са аспектите на планетите, а след това градусите.

*

Skarlet

« Отговор #218 -: Август 29, 2009, 12:10:24 am »

Потърси по книжните пазари книгата на Лариса Назарова "Медицинска астрология". Има я и не е скъпа-11 лв.Там са описани и градусите. Иначе има много руски астрологични сайтове,в които можеш да намериш медицинска астрологична литература,но за градусите няма.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #219 -: Август 29, 2009, 01:03:41 am »
На Новоселова " Звездна Медицина " - можеш да намериш на руски
за безплатно сваляне от руските он-лайн библиотеки.
На руски има и на Ноел Тил медицинска астрология за сваляне.

Медицинските градуси също ги има , но по-трудно се намират.
Естествени минерали и амулети