Асцендент Стрелец - Плутон на Асцендента - да си пази тазобедрените стави. При този транзит, аз си скопосах дясната тазобедрена става и сега като стъпя на определено положение, ми се притиска седалищния нерв (той минава встрани, от външната страна на бедрото). И усещам прорязваща болка.
Другият проблем на Стрелеца е кръвотворенето. Често се развиват анемии, но по асцендента това не е предразположеност, а може да бъде в резултата на нездравословен начин на живот. При нея допускам анемия, въпреки, че Юпитер не е ранен. Но Юпитер е в 10-ти дом и с тази позиция, човек има склонност да поема страшно много работа, да се претоварва. Откъде, обаче може да дойде анемията? За мен тя не е причина за състоянието и, а по-скоро последствие от други причини.
1. Натален Марс, който управлява господаря на Асцендента, управлява също така и 4-ти дом на наследствените заболявания.
2. Марс е в квадрат с Асцендента - лицето има склонност да се преуморява и претоварва физически.
3. Марс е в съвпад с Плутон в Дева - инфекциозни и възпалителни заболявания на червата. Оперирана ли е от апендицит? Съществуват едни бактерии в червата, които са част от нормалната микрофлора на човешкото тяло. Наричат се бифидобактерии. Те синтезират веществото серотонин в стомаха (забележете 95% от серотонина се синтезира в чревната лигавица и само 5% в мозъка). Родените с Марс в Дева са склонни към нарушена функция на чревната микрофлора. Такива хора страдат от лошо храносмилане, което е в основата на техните психологически кризи-недостигът на серотонин е дна от причините за постоянните депресии.
4. Депресивните състояния се манифестират още от опозицията на Марс с Луна в Риби. Риби управлява лимфната система. Да си прегледа лимфните възли на стомашната стена! А може и на шията (Луната е във втори дом).
5. Аз бих и препоръчала да си пази още бъбреците - Марс е диспозитор и на Венера, а Венера управлява Слънцето във Везни. Да внимава с лекарствата, за да не си натоварва бъбреците и черния дроб.
Има хранителни добавки, които съдържат бифидобактерии. Нека да започне да ги взема. Има и български, които са по-евтини, а и такива, които са съчетани с противоанемични средства - мед и желязо.
Ентеросан България:
http://www.enterosan.net/products.php6. Марс в Дева може да даде още ерозии (язви) на лигавиците на червата и стомаха (последното, заради опозицията с Луна). Тези ерозии могат да бъат причина за вътрешни кръвоизливчета и анемия.
7. Всяка жена над 40 г. трябва да си преглежда гърдите поне веднъж годишно. В онкологичния диспансер правят безплатни профилактични прегледи от гинеколог-онколог и мамолог. визирам опозицията на Луна с Плутон (макар и широка).