Здравей Гост

Голямата Любов!

• 320 Отговора
  • 44874 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:Голямата Любов!
« Отговор #20 -: Август 22, 2009, 05:27:05 pm »
Тези, които имат Венера ( Зорница ) изгряваща преди Слънцето,
трудно ще им се случи аспекта прогр. Слънце съвпад
с натална Венера  :P 
Естествени минерали и амулети

*

mamma_mia

« Отговор #21 -: Август 22, 2009, 05:30:41 pm »
На мен ми предстои след някъде 8 години точен съвпад прогр.слънце върху нат венера. :)

*

mamma_mia

« Отговор #22 -: Август 22, 2009, 05:32:45 pm »
Да, и аз искам да знам дали има смисъл да чакам принца или да се отрека от интимни контакти с противоположния пол :) и да се посветя на други каузи :)
Ето сентенцията която си сложила "Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници."
ме кара да мисля,че ще я срещнеш...но просто ще трябва да минеш през 2-3 изпитаня,за да може да я оцениш след това :)

*

123

« Отговор #23 -: Август 22, 2009, 05:49:25 pm »
При прогресивно Слънце върху Венерата ми и други транзити в тази връзка започнах сериозна връзка, която обаче няма нищо общо с голяма любов :)
Ако в рождения хороскоп няма индикации за среща/и с големи любови (аз не вярвам, че задължително трябва да я има или пък, че е само една...) дори сто сродни души да има едновременно подходящи за твоята, едва ли ще се окажеш на едно място и по едно време с тях и при струпване на 10 конфигурации в полза на това

Добре,кажи кой са тези индикации!Нали това питаме... :)

не ми стана много ясно, че това е питането :)
с малкото си познания по астрология, едва ли ще съм много полезна
мога да "стъпя" само на моя хороскоп
а знаещите се дистанцират от подобни теми с философски отенък, а и най-често за това ги питат...  и ако не ме лъже паметта сравнително скоро имаше подобна тема

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Август 22, 2009, 06:19:57 pm »
На мен ми предстои след някъде 8 години точен съвпад прогр.слънце върху нат венера. :)

При този съвпад аз срещнах бъдещия си съпруг, но и той имаше Слънце върху моя Венера (синастрично). Освен това при този съвпад не очаквай силни и бурни страсти, това не е този тип любов. Ако си чувала за "добре гледана жена" ето това е този съвпад - Слънце-Венера. Гледана съм като "цвете в саксия". Имали сме и проблеми, но те са били преодолими. До момента, в който транзитен Уран не разруши тази идилия когато влезе  в Риби и кацна върху синастричния съвпад Венера/Слънце.

*

Helo

« Отговор #25 -: Август 22, 2009, 06:28:39 pm »

При този съвпад аз срещнах бъдещия си съпруг, но и той имаше Слънце върху моя Венера (синастрично). Освен това при този съвпад не очаквай силни и бурни страсти, това не е този тип любов. Ако си чувала за "добре гледана жена" ето това е този съвпад - Слънце-Венера. Гледана съм като "цвете в саксия". Имали сме и проблеми, но те са били преодолими. До момента, в който транзитен Уран не разруши тази идилия когато влезе  в Риби и кацна върху синастричния съвпад Венера/Слънце.

Аз май сега имам съвпад на прогресивната Слънце и прогресивната Венера, които са в опозиция на Уран и Нептун. Любов няма.  :)

Нали трябва да се избере опцията Progressed chart?

А опцията Natal and progressed chart ми дава различни резултати.  ???

Аз кое трябваше да избера?

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Август 22, 2009, 06:46:42 pm »

Аз май сега имам съвпад на прогресивната Слънце и прогресивната Венера, които са в опозиция на Уран и Нептун. Любов няма.  :)

Нали трябва да се избере опцията Progressed chart?

А опцията Natal and progressed chart ми дава различни резултати.  ???

Аз кое трябваше да избера?

Natal and progressed chart  ти дава натална и прогресивна карта, насложени една върху друга.

Нали ти казвам - Уран разваля всичко, когато е в негативен аспект с Венера и Слънце (възпрепятства обвързването и засилва стремежа към свобода и независимост на всяка цена. Уран не търпи ограничения.

*

Helo

« Отговор #27 -: Август 22, 2009, 06:53:42 pm »

Natal and progressed chart  ти дава натална и прогресивна карта, насложени една върху друга.

Нали ти казвам - Уран разваля всичко, когато е в негативен аспект с Венера и Слънце (възпрепятства обвързването и засилва стремежа към свобода и независимост на всяка цена. Уран не търпи ограничения.

Да! Това, което казах е само за прогресивната карта. Иначе никога прогресивното Слънце и Венера няма да съвпаднат с наталните. Ама забелязвам, че може би винаги ще се движат заедно, защото по рождение Слънцето и Венера са в съвпад.

Дълго време прогресивният ми асцендент ще е в Скорпион, както е в момента. Добра интуиция.  ;D
« Последна редакция: Август 22, 2009, 06:59:05 pm от Helo »

*

mamma_mia

« Отговор #28 -: Август 22, 2009, 07:41:09 pm »

При този съвпад аз срещнах бъдещия си съпруг, но и той имаше Слънце върху моя Венера (синастрично). Освен това при този съвпад не очаквай силни и бурни страсти, това не е този тип любов. Ако си чувала за "добре гледана жена" ето това е този съвпад - Слънце-Венера. Гледана съм като "цвете в саксия". Имали сме и проблеми, но те са били преодолими. До момента, в който транзитен Уран не разруши тази идилия когато влезе  в Риби и кацна върху синастричния съвпад Венера/Слънце.
Да Небесна,
хубаво е ,че казваш нещата от опит.
Странното е,че аз сега си имам мъж,който ме гледа добре(горе-долу :)),с него нямам бурни страсти :)
Той е този който казва,че аз съм жената на неговия живот,но той знае,че не е голямата ми любов.
Но аз съм с него,защото обичам и ценя други негови качества.Пък си имаме и златно дете :)
На мен в момента ми върви уран към нат.слънце ;)

« Отговор #29 -: Август 22, 2009, 10:09:16 pm »
За да срещне човек голямата си любов според вас не трябва ли да има някакъв аспект между венера-плутон в картата независимо какъв,или пък може  би плутон в някаква връзка със 7 или 5 дом,или пък може би плутон в аспект с управителя 5 или 7 дом.Всеки човек може би изпитва "голямата си любов",и може би това е тази която не може да бъде изживяна до края.А мислите ли че голямата любов ,е такава и за двамата партньори.Защото ако все пак тя за единият е голямата любов,то тогава може ли да се нарече така.

« Отговор #30 -: Август 22, 2009, 10:19:22 pm »
Когато Плутон правеше транзит през Стрелец и съвпадна с моята Венера не е имало никакви драми. В натала ми Венера и Плутон са в секстил.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #31 -: Август 22, 2009, 10:28:35 pm »
Ама нищо любовно ли нямаше? Брей, аз тъкмо се зарадвах, че ще имам голяма любов ::)
А в парично отношение как беше?

Не, аз си бях перманентно влюбена до тогава  ;D, но след този период излязох по-прагматична, някак си  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Август 22, 2009, 10:33:23 pm »
При квадрата на Плутон в Стрелец към Венера в Риби преживях много драматична връзка, която ме разтърси из основи. Не искам повече да минавам през такъв пожар. Коренно трансформирах представите си за любовта (Венера ми управлява 5-ти дом). Беше изпепеляващо. Как оцелях тогава, просто не знам?

Ще видя какви ще ги натвори Нептун като влезе в Риби и направи съвпад с господаря на моя 7-ми дом, а после и с Венера. В какви ли заблуди ще ме въвлече?

*

mamma_mia

« Отговор #33 -: Август 22, 2009, 10:40:50 pm »
За да срещне човек голямата си любов според вас не трябва ли да има някакъв аспект между венера-плутон в картата независимо какъв,или пък може  би плутон в някаква връзка със 7 или 5 дом,или пък може би плутон в аспект с управителя 5 или 7 дом.Всеки човек може би изпитва "голямата си любов",и може би това е тази която не може да бъде изживяна до края.А мислите ли че голямата любов ,е такава и за двамата партньори.Защото ако все пак тя за единият е голямата любов,то тогава може ли да се нарече така.
Да,когато казвам примерно аз,че съм изживявала такива големи любови е било споделено от двете страни :)
Ееех,щастлив човек съм аз.Странно нещо,днес си ровех из един шкаф и открих мои стари снимки от преди 10 години.И точно това си мислех,даже малко си поплаках,благодарих на Господ,че ме е дарил с любов през моят живот.Че съм изживявала не веднъж това чувство и е било споделено :) Благодарих му и за други неща,но те не са свързани с тази тема.+това на мен управителя на 5ти плутон си транзитираше цели 14 години през наталният 5ти дом :)
Представете си какво чудо е било при мен.Чак сега си давам сметка.
А скоро ще имам тригон между нат венера и плутон.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #34 -: Август 22, 2009, 10:48:19 pm »
Според мен голямата любов идва тогава, когато я поискаме истински, но и тогава, когато сме готови да я понесем. Защото тя идва с радост, но и с още повече болка. Всеки я нарича различно. Много често като отмине сме готови да я отречем, загубили сме я в подробностите. Тя не е за всеки и не е за всеки момент от живота. Дали я разпознаваме, когато идва? Дали имаме усет и желание да я търсим, дали ни стиска? Аспектите са само предпоставки и за всекиго сигурно са различни. За мен темата е отвъд астрологията. Любовта е специално изкуство. Не говоря никак за физическите й аспекти. Те са в другите теми. И именно те "лекуват" от любов.
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Август 22, 2009, 10:48:58 pm »
Небесна, а на какъв орбис започна да действа този квадрат? И кога спря да действа? Веднага след като стана разходящ ли? А трябваше ли някой друг транзит да започне да действа, за да се отърсиш напълно от действието му?

Орбисата беше 1 градус- сходящ транзит на  Плутон към натална Венера, когато срещнах човека (април 1999г.). Отношенията прекъснах окончателно с транзитен Уран в сходящ съвпад с натална Венера (2005г).

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Август 22, 2009, 11:01:41 pm »
Транзитен Плутон в Козирог предстои да направи секстил с наталните Меркурий и Венера при мен. Меркурий управлява домове на партньорството (на първи и втория партньор 7/9 дом, а Венера 5-ти дом). Продължават трансформациите по отношение на представите ми за любовта и брака, надявам се с положителе знак.

ПП. Пропуснах да спомена, че човекът с който имах драматични отношения при квадратурата на тр. Плутон с натална Венера беше зодия Скорпион.

*

mamma_mia

« Отговор #37 -: Август 22, 2009, 11:10:54 pm »
Оооо,аз през всичките тези 14 години тр плутон през пети съм имала 2 от големите любови зодия скорпион :'( един рак.
Аз все пак съм и рибка ::)
Та доста поплувахме до дълбините на океана ;D

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Август 22, 2009, 11:18:52 pm »
на мен не ми харесва да се гледа на любовта като на плод от транзити, струва ми се че така се принизява...все едно да се гледа от някой химик като плод на химични процеси..
може и всички те да са прави, но има и свято място, зад което не трябва да се наднича от любопитство..все пак любовта е нещо, което трябва да се изживява, а не да се мисли и говори /и това го казва асц. дева, значи е по- силно от астрологията/  8)

Любовта като такава не е плод от тразити. Всеки си носи своята представа за любов вътре в себе си, но и никой не е роден научен. Това качество се открива и развива в контактите ни с други хора. Така както някой е способен да изкара на бял свят най-лошите страни от характера ни, така и друг може да бъде способен да ни накара да почувстваме божествената любов и да развиваме това качество в себе си. Не можеш да имаш това, което не е заложено по  натал. Някои хора са си самодостатъчни и самовлюбени и нямат нужда да споделят чувства с други хора. Убедена съм обаче, че поведението и представите на хората се менят под влияние на транзитите, защото благодарение на тях биваме поставяме в различни ситуации и се учим, посредством обстоятелствата в своя живот.

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Август 22, 2009, 11:46:36 pm »
В едно нещо съм се убедила със сигурност, че който излъчва любов, това и привлича. Вечно сърдитите и мърморещи хора срещат гняв и възмущение, но не и любов. Така, че любовта е вътрешно състояние, което никой не може да ни отнеме. На първо място трябва да обичаме себе си. Така, че ако няма кого да обичате, за да материализирате любовта си, ми просто обичайте себе си. Отнасяйте се към себе си така, както искате другите да се отнасят към вас. И това ще привлечете. За мен всяка любов е била истинска и последна и така съм се отнасяла към партньора си. Имала съм и неразумни забежки, но тях не ги слагам в графата Любов.

Мъжете и жените много се различават в представите си и в начините за изразяване на любовта. Аз много често съм чувала: "Нима не виждаш, че непрекъснато те желая, това трябва да ти говори много!" Мъжете често бъркат сексуалната страст с любовта и трудно намират начин да изразят любовта си по друг начин, освен със сексуално внимание, насочено към партньора. А аз не искам вече бурни страсти. Настраствах се! Искам да разпозная онази чиста вибрация, която ме кара да полетя, а не да се чувствам просто "задоволена".

След като обсъдихме драматичната любов по Плутон, какво ще кажете да обсъдим тази по Нептун - жертвоготовната?