Здравей Гост

Казуси

• 209 Отговора
  • 33968 Прегледи
*

missKapriz

Re:Казуси
« Отговор #60 -: Септември 20, 2009, 06:47:35 pm »
Ако обърнем внимание на Тр.Юпитер който прави квадрат със съвпада Марс/Плутон в 8,може да помислим сериозно за инцидент с остър предмет или някаква агресивна постъпка от негова страна-съвпад Марс/Плутон в 8 имат много престъпници,а квадрата с Уран дава прекалена самоувереност и лоша преценка,силно субективна.И тъй като транзитен Марс е в 12 и квадратира упр.на 8 дом Слънцето-може да е в болница или затвор.И тъй като Слънцето е в 9 нат и 9 соларен-всичко да се случва в чужбина.Аз все около чужбина се въртя-малко ме насочи,Аурора.

*

missKapriz

« Отговор #61 -: Септември 20, 2009, 07:38:36 pm »
Аурора,айде казвай,че ми се изчака чакалото ::)
Цитат
Междинни подсказки няма да давам
Каза и не подсказа

« Отговор #62 -: Септември 20, 2009, 07:41:05 pm »
Аурора,айде казвай,че ми се изчака чакалото ::)
Цитат
Междинни подсказки няма да давам
Каза и не подсказа

ОК. Ей ся да се подготвя малко  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #63 -: Септември 20, 2009, 08:05:02 pm »
Това е картата на Марк Хамил -  предимно известен с ролята си на Люк Скайуокър в Междузвездни войни.

На 11.01.1977 /в някои източници 26.12.1976/ дни преди финалните снимки на 4-та част на Star Wars,  той прави зловеща катастрофа, в която лявата скула и носът му са раздробени /тези снимки се правят с дубльор въпреки, че Хамил сам прави каскадите си / С две думи остава без лице. Носът му е рекоструиран с кожа от ухото му. Казва, че последното нещо, което помни е как се е качил в колата и първото, след като е дошъл в съзнание е някой от болничния персонал да казва на някого наоколо: “Първо ще поемем другия, защото той е по-зле от теб, а ти си в трагично състояние”.

За мен е цяло чудо как са реконструирали лицето му. Зрителите по онова време са останали с впечатлението, че актьорът е подменен.

След успеха на Star Wars към него има предложения за подобни роли, които той отхвърля. За да избяга от клишето се насочва към театъра и по-късно започва да дублира филми, където може повече да експериментира с персонажите и има голям успех. Има участия, но много по-рядко, в киното и телевизията.

В годините скоро след инцидента в интервютата, той говори с подробности за катастрофата и преживяното след нея, но в последствие спира да я коментира. Дори се държи така, сякаш никога не се е случвала.

Така, в навечерието на най-големия си професионален триумф, му се налага да се бори за живота си. Не се учудвам, че се е отказал от славата и публичността, въпреки тази Луна там. Той е щастливо женен /1978г ноември, май беше/ и има три деца.

Сега малко астрология.....

•   През 1976 има слънчево затъмнение в точен съвпад на МС-то му.
•   В солара за 1976/77 г, соларната Венера е в съвпад с наталното МС и това говори за професионалния успех. В същото време соларният 8-ми дом е много натоварен.
•   Марс управлява 4-ти /домът на края/ и е в 8-ми в съвпад с Плутон –  показател, че този човек има вероятност от смърт по насилствен начин.
•   Господарите на 1-ви /Сатурн / и 8-ми /Слънце/ са в съвпад. Там точният транзит на Плутон е минал, но той си е бомба със закъснител.
•   Транзитен Юпитер в квадрат с натални Марс и Плутон
•   Транзитни възли в съвпад с оста MC/IC
•   Прогресивната Луна е в съвпад с нат ДЦ – публиката
•   Прогр МС квадрат на нат. Марс
•   Дирекционен Мерк /упр нат 6-ти/ квадрат на нат. Уран.
•           Соларна Венера съвпад на нат МС във Везни - знак за предстоящия голям професионален успех.
•   Преориентацията на попрището му в киното се вижда от годините на транзит на Плутон през МС.

Разбира се, вие може да работите с други методи и да видите събитието с други знамения.

ПРЕДИ

И СЛЕД

СЕГА на 57 години. Ама той след няколко дни има рожден ден  ??? . Значи...58 години. Времето тече в една посока за всички ни  :-[

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #64 -: Септември 20, 2009, 08:17:50 pm »
За мен беше интересен примера, в който се потвърждава
ролята на Юпитер като малефик - в случая доста зле аспектиран , в дома на заточение и в квадрат към АСЦ

Транзитен Юпитер в квадрат с натални Марс и Плутон

( много често се случва при важни събития от живота,
противно на очакванията за " голЕмото щастие ", Юпитер
да се прояви като малефик)
Естествени минерали и амулети

*

missKapriz

« Отговор #65 -: Септември 20, 2009, 08:25:51 pm »
Чела съм ,че Юпитер в аспект с малефик дава усилване на негативите-но не се сещам дали само за напрегнат аспект беше.Явно точно това е сработило тук.Но от къде му е дошъл късмета да остане жив-какво го показва в картата

« Отговор #66 -: Септември 20, 2009, 08:29:17 pm »
Но от къде му е дошъл късмета да остане жив-какво го показва в картата

Ми не знам. Управителя на АС - Сатурн е във Везни в екзалтация - може това да му е помогнало за "запази формата"  ;)

Апропо Юпитер. При мен той в транзити към Слънцето и Урана ми също прави поразии.
« Последна редакция: Септември 20, 2009, 08:47:18 pm от Aurora Borealis »

*

missKapriz

« Отговор #67 -: Септември 20, 2009, 08:51:24 pm »
Аурора,а всичко това в родината му ли се е случило?Чудя се как да си обясня силния 9 дом в солара 76/77,който на всичко отгоре е и в 9 натален-използвам Кох,а ти явно Плацидус.Тези системи допълнително ме объркват

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Септември 20, 2009, 08:57:50 pm »
много често се случва при важни събития от живота,
да се прояви като малефик

Така е, да.
Встрани от темата ми се ще да добавя, че често Юпитер е замесен при някои съдбоносни събития в живота ни, на пръв поглед не особено щастливи. Например, Юпитер може да вкара един самозабравил се престъпник в затвора или психично болен в лудницата, Юпитер може да изпълни и смъртна присъда, било то екзекуция или летален изход в резултат на неочаквана катастрофа или животозастрашаваща болест. От гледна точка на медицинската астрология мнозина заболявания се отключват с намесата на Юпитер и възлите, т.к. първоначално възникват в духовен план, а по време на някой сатурнов транзит се "заземяват", т.е. стават видими в тялото. В този смисъл от гледна точка на материята и възприетото схващане за "успех" Юпитер може да бъде малефик, от гледна точка на духовното ни развитие той ни "освобождава". Затворът може да бъде "освобождение" за един закоравял престъпник, а неизлечимата болест - "освобождение" за човек, живеещ в несъгласие с духовните истини и със закона на равновесие в природата. Да си получиш заслуженото и да го приемеш също е вид освобождение, но хората сме свикнали да приемаме всичко що не ни е по вкуса като "незаслужено зло".
За съжаление все още малцина са склонни да приемат тази особеност на големия "бенефик", защото за да се изправиш очи в очи срещу истината, се изисква голяма смелост и безпристрастност, повечето предпочитат и избират "сигурността" на илюзорните очаквания.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #69 -: Септември 20, 2009, 08:58:27 pm »
Аурора,а всичко това в родината му ли се е случило?Чудя се как да си обясня силния 9 дом в солара 76/77,който на всичко отгоре е и в 9 натален-използвам Кох,а ти явно Плацидус.Тези системи допълнително ме объркват

И аз това се опитвах да разбера, защото никъде не се казва къде се е случил инцидента, но мисля, че е било в LA. Иначе чужбината излиза, защото за снимките на филма са правени в Мароко, ЛОндон и т.н.

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Септември 20, 2009, 09:16:52 pm »
Освен всичко друго, квадратът на транзитната нодална ос с наталната Луна е критичен за живота на родения, а в картата на инцидента квадратът е точен. Все пък Луната е основна управителка на лунните възли, независимо в кой дом или знак са позиционирани.

1. Юпитер управлява 12-ти дом в наталната карта и по време на инцидента е бил разположен в 4-ти дом - домът на края. Откъм 4-ти дом, Юпитер квадратира Марс - натален управител на 4-ти дом, който от своя страна е разположен в 8-ми.

2. Транзитен марс прави точен квадрат с господаря на Асцендента (Сатурн) и Слънцето - управител на 8-ми.

3. Транзитната Венера - съуправител на 4-ти дом е в разходящ квадрат с Марс/Плутон в 8-ми.

4. Транзитно Слънце (господар на 8-ми дом) е в  квадрат с натален Юпитер - господар на 12-ти.

С толкова много негативни транзити между планети, управляващи домовете на края, просто е нямало начин да не се случи нещо застрашаващо живота. И аз се чудя просто как е оцелял. Да живее съвременната медицина! Вероятно е помогнал секстилът на Юпитер (господар на 12-ти) с натален Уран в 7-ми дом (лекарят) - попаднал е в ръцете на добри лекари.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #71 -: Септември 21, 2009, 04:46:32 am »

В транзитите и в една дирекция има много потенциал да преживее [i]инцидент,насилие към него,скандал или смърт[/i] .

Значи за вида на събитието съм познал.Казах и че тогава ще кажа кои аспекти са ме навели над това,тогава като ги гледах :

Транзити                          Дирекция
Сатурн на К8                   Сатурн на МЦ опозиция ИЦ
Нептун на К12
ЮЛВ на ИЦ
Марс на АСЦ

Само това ми трябваше да видя за да стигна до това заключение.Даже очаквах всякаква форма на насилствена/тежка смърт.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #72 -: Септември 21, 2009, 04:54:38 am »
много често се случва при важни събития от живота,
да се прояви като малефик

Юпитер може да изпълни и смъртна присъда, било то екзекуция или летален изход в резултат на неочаквана катастрофа

По едно време бях настръхнал с този Юпитер-когато транзитираше през Дева-около мен все чувах за автомобилни катастрофи ,често и с внезапни смърти (дори и на много млади хора) и познайте какво-всички имаха твърд аспект на Юпитер към натално Слънце (съвпад/квадрат/опозиция) ...тогава подвижният кръст просто беше някаква лудница.Даже сега се чудя не е ли бил толкова смазващ Юпитер именно защото е активирал своя си мутабелен кръст?  :-\ Помня че най-много жертви бяха  Деви и Стрелци .

« Отговор #73 -: Септември 21, 2009, 10:41:53 am »
 Добре де Синухе,чета сега и си мисля има ли начин,когато знаем/виждаме тежки транзити/ да помогнем на някой,на себе си всичко това да не се случи?
Иначе мисля,че се получава като с кутията на Пандора и Прометей.И понякога се чудя,защо ми е да мога да предвиждам събития/примерно/ като не мога да кажа по какъв начин да бъде избеганото нещо фатално.Знам ще кажете,че каквото трябва да се случи ще се случи и предупреденият човек е въоражен,но може ли някой да бъде предупреден за смърт например?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Септември 21, 2009, 11:35:27 am »
При мен всички съдбовни събития, срещи и развръзки се случват по време на някой мажорен аспект на транз. Юпитер към нат. Луна - съвпад, опозиция, квадрат...
При Юпитер в опозиция към нат. Луна внезапно прекъсна най-продължителната връзка в живота ми... С човек, който има силно влияние на знака Стрелец и Юпитер в хороскопа.
По-късно, при транз. Юпитер, активиран от Марс и СЛВ, в опозиция към нат. Сатурн изживях силен шок, направо бях като зашеметена и не знаех на кой свят се намирам. Абсолютно безумие беше, никога не бях предполагала, че може да се стигне и до това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #75 -: Септември 21, 2009, 12:21:51 pm »
Гледам, че сте заговорили за вредите на Юпитер.  ;D

Днес си купих астрологичната книга - всъщнност тънка книжка "Серийни убийци" на Ралица Чапкънова. Още докато я разглеждах и видях, че споменава за лошото влияние на Юпитер, си помислих, че като го прочета ще го напиша тук, за да развия тази тема, понеже ми е интересно, пък и помнех от снощи, че бяхте споменали за това. И ето, че ви сте развили темата.  :P

Ето какво пише тя за картите на серийните убийци и Юпитер в тях:

В повечето от картите авторката е наблюдавала Юпитер в квадрат със Слънцето, Марс, Венера, Сатурн, Нептун, Плутон и СЛВ.

Тя посочва и единични примери като Юпитер в съвпад с Марс и Лилит в Близнаци, Юпитер в полуквадрат с Плутон.

Ретрограден Юпитер в Козирог.  :o Моят е точно такъв. Ама една ли ще стана сериен убиец, защото той има само положителни аспекти.  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 12:26:30 pm от Helo »

*

holanda

« Отговор #76 -: Септември 21, 2009, 04:00:22 pm »
Гледам, че сте заговорили за вредите на Юпитер.  ;D

Днес си купих астрологичната книга - всъщнност тънка книжка "Серийни убийци" на Ралица Чапкънова. Още докато я разглеждах и видях, че споменава за лошото влияние на Юпитер, си помислих, че като го прочета ще го напиша тук, за да развия тази тема, понеже ми е интересно, пък и помнех от снощи, че бяхте споменали за това. И ето, че ви сте развили темата.  :P

Ето какво пише тя за картите на серийните убийци и Юпитер в тях:

В повечето от картите авторката е наблюдавала Юпитер в квадрат със Слънцето, Марс, Венера, Сатурн, Нептун, Плутон и СЛВ.

Тя посочва и единични примери като Юпитер в съвпад с Марс и Лилит в Близнаци, Юпитер в полуквадрат с Плутон.

Ретрограден Юпитер в Козирог.  :o Моят е точно такъв. Ама една ли ще стана сериен убиец, защото той има само положителни аспекти.  ;D ;D ;D
ха,ти може и да не станеш,ама мен кривия път понякога ме зове,та чак се плаша...Юпитер е в съвпад с Хирон
 в 9 дом(Рак),квадратирайки Слънцето,Марс в 12 дом и опозира на Сатърн,Уран и Нептун в 3 дом,Козирог.

Мале не е истина,но ако се разгневя,ставам опасна в мислите си...добре,че слънцето е заточено във Везни и Марса е изгорен от него,че глупостите ми се ширят само в главата и никога не се стига до сериозни планове ::) ::)...Ужасс

« Отговор #77 -: Септември 21, 2009, 09:30:00 pm »
ТЪРСИМ СЪБИТИЕ

Картата е на жена.

Можете да избирате от следните варианти за събитие на 29.09.2001.

1. Катастрофирала е
2. Разболяла се е тежко
3. Развела се е

Има и събитие в живота и през юни-юли 1990 /не знам точно кога се е случило, но е важно/ Ако искате можете да търсите него.

Ще дам отговора най-късно до утре вечер  ;)

*

mamma_mia

« Отговор #78 -: Септември 21, 2009, 10:26:49 pm »
Развела се е ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #79 -: Септември 22, 2009, 04:10:35 pm »
Развела се е.
В радикса си има заложена известна нестабилност в брака: риби на кусписа на 7 дом, У7- Нептун в аспект квадрат и половина със Слънцето в 7 дом, а и съвпада му с Юпитер- желание за разширение.
Тр. Нептун в съвпад с нат. Венера- да нес е е влюбила в друг?
Тр. Юпитер в 11 дом- разширяване на контактите, в опозиция на нат. Марс (Марс У9).