Здравей Гост

Казуси

• 209 Отговора
  • 33956 Прегледи
Re:Казуси
« Отговор #100 -: Октомври 04, 2009, 05:24:50 pm »
транз.плутон е точен съвпад с прогр.Луна и то в 6дом, плутон упр.6, луна Асц.
събитието те е засегнало лично и то е било болезнено и непоправимо
тр.юпитер/марс на К2 в квадрат към уран, който е в съвпад с упр.на 4 - меркурий
внезапна загуба на близък човек, като гледам кой планети участват да не е  ПТП
прогр.меркурий /упр.4 и съупр.на 12/ върху натална луна ,загуба на близък от семейството
тр.сатурн и меркурий са в 12 - изолация, самота, липса на контакти,  грижи за болен
предстой сатурново завръщане, което ше активира нат. квадратура на сатурн към
съвпада плутон/слънце в 4 ,предвид домовете които упр. планетите криза ,
свързана със големи промени в семейство, близко обкръжение, партньорства.

Интересно е да споделиш този сатурн връх на конфигурацията- йод/божи пръст/ - със юпитер/8 и нептун/6- как се е проявила при теб - първото което ми дойде на акъла е човек - инвалид за който се грижиш, извини ме ако греша, всеки се учи ::)
сега забелязах взаимната рецепция на венера с марс и плутон и сатурн упр. на 7 и 8 - парите на другите привличаш и управляваш успешно  , може да си наследила недвижимост, слънце в 4
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 07:16:11 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #101 -: Октомври 04, 2009, 06:05:20 pm »
    Аха Уран - и аз това последното исках да пиша, но не посмях -  :D - загуба на близък и получаване на наследство...Щото не мога да се аргументирам  :D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #102 -: Октомври 05, 2009, 10:09:03 am »
Ето ме, както обещах

На 5 юли 2002 г. починаха едновременно баба ми и дядо ми по майчина линия. И двамата от инфаркт, с разлика от половин-един час. Дядо ми починал навън, баба ми малко по-късно, когато го видяла, също получила удар. Това не е първата смърт на близък в семейството ми, но някак си след нея реагирах по-осъзнато и промених постепенно въобще разбиранията си за живота и смъртта. Много ми бяха мили. И беше много изневиделица. По кой дом са баба и дядо по майчина линия?

Иначе през годината ви написах какво ми се случваше. Отговорности, професионално израстване, статус, въобще сатурнов възврат и активности по СЛВ по часовник. Нали казват, че в "кардиналните" карти събитията по транзити настъпват по-рано и много определено. Нов дом. През лятото на 2002 взех сестра ми да живее при нас за около година, след една нейна мъчителна раздяла, направо я подбрах от града, в който беше и я довлякох тук. Не съм боледувала, не съм имала инциденти. Значително раздвижване или промяна в партньорските взаимоотношения - също. С партньора ми просто посъбрахме кредити, за да си закупим жилището, но то си беше ясно, че сме заедно и от преди туй, така че не може да се брои за "вричане" някакво.

Стреличка, не се грижа за инвалид. Имало е периоди в живота ми, когато съм се грижила за болни близки.

Всъщност имам 4 йода, ако не се лъжа.
Юпитер-Сатурн-Нептун,
Марс-Нептун-Сатурн
Марс - Слънце - Нептун
Марс-Плутон - Нептун

Макар че при последните три орбисите за куинконкс са по-големички от препоръчителните 1 градус.
Първият се подсилва от опозицията на апекса с СЛВ, което не знам прави ли или не бумеранг, но още повече раздува значението на и без това влиятелния Сатурн. Тоест каквито и радикални решения да вземам в живота си, вероятно трябва да удовлетворявам Сатурн, като при това не му позволявам да ме завлече в уюта и удобството на ЮЛВ, а да си гоня задачките по северния?

Схващам йод като често пребиваване в дежа-вю ситуации и проблясъци, които идват незнаеш от къде, но за части от секундата ти подреждат решенията в главата. Според някои автори в йод се съдържа информация за "предназначението на родения в това превъплащение". Но тези мойте йодове ги имат всички, родени в месеците около моя рожден ден, така че  :-[
"Това е аспект на връщането, ретроспекцията, когато на човек му се предлага да се възползва от миналото си, от позитивния му опит. Този човек е длъжен да се връща назад и да отработва дълговете си. Връщат се срещани по-рано хора, повтарят се, но в отчасти променена форма,  предишни ситуации. Куиконксите дават нещо като подсказки, откриващи верния път при някаква събитийна промяна, особено вътрешна. Планетите на конфигурацията дават скрита, не плашеща човека космична подкрепа. При липса на подготовка и приемане на подсказката, възниква покой, изолация и затвореност, липса на развитие и инерция." Ако се не лъжа, цитатът е по П. Глоба, преводът е на А. Георгиева.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #103 -: Октомври 05, 2009, 10:09:31 am »
Забравих да напиша - не съм получила наследство.

*

Uran

• 6041
« Отговор #104 -: Октомври 05, 2009, 10:30:45 am »
Тази "двойна" смърт  :(заради транзитите на Сатурн и СЛВ ( в опзе на себе си и Плутон) през близнаци ли е? :( :( :(

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #105 -: Октомври 05, 2009, 12:28:42 pm »
Много хубава тая Шарън, бе!
Диабетът се вижда от квадрата на Венера с Юпитер.

Да,това е класически аспект за диабет ,но в тази карта това се засилва като заболяване,защото Венера е в 6 дом и не само това- управителят на 6 дом Уран прави квадрат с Юпитер и опозиция с Венерата.

А астмата е указана от квадрата на Сатурн/Меркурий ,където Сатурн е 2 управител на 6 дом,а Меркурий на 1 дом.

« Отговор #106 -: Октомври 05, 2009, 12:33:01 pm »
   Сега с моята програмка си построих картите, знаете ли кое е интересното - двойната опозиция на Слънцето и Лилит - натална с транзитна и транзитна с натална - в по широка орбиса. Доста кармични аспекти - транз СЛВ в нонагон с нат.Марс, транз Венера в нонагон с нат.Плутон, сентагон на тр.Луна с н.Юпитер, съвпад на тр.Хирон с нат.Лилит кажи речи на ДСЦ...

*

Uran

• 6041
« Отговор #107 -: Октомври 05, 2009, 12:46:40 pm »
Дияна, по-интересното в случая е дали в картите на баба ви и дядо ви има индикации, че ще си отидат по едно и също време с партньора си.
То и какви трябва да са тези индикации? Обикновено "заедно си заминават" хората от този свят при катастрофи, бедствия, аварии или по-сериозни епидемии.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #108 -: Октомври 05, 2009, 12:47:13 pm »
Diyana, следих с интерес казуса ти. Но не се включих. Моят АЦ е на 16 гр. рак. (Ако разбира се отчитам точно часа и минутите на раждане, има възможни разминавания, но те са в рамките на 20-ина минути). Разпределението на куспидите на домовете е много близко при теб и мен. Аз загубих баба си, същата година на 20.12.2002. Ден преди моя РД. Инфаркт. Беше съвсем неочаквано. Тя ме е отгледала и беше за мен повече от майка. Предположих, че и при теб е подобно събитието, но тъй като имаме различни позиции на планетите по домове, реших, че най-вероятно е друго проявлението на транзита. В деня на смъртта й имам тр. меркурий (управител на ИЦ, по натал в 6-ти) точно на ДЦ. Транзитен Хирон близо до ДЦ и точен съвпад с нат. венера. Транзитен южен възел почти в съвпад с нат. меркурий. най-интересното забравих. Транз. луна опозиция на нат. слънце. При теб аспектът е куинконкс... Интересно.
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 12:56:18 pm от Revati »
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #109 -: Октомври 05, 2009, 01:52:37 pm »
баба: сатурн-строгата баба
баба: нептун-добрата , меката баба
дядо: уран-нестандартен и екстравагантен дядо
дядо: юпитер-щедър,добър ,благ дядо

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #110 -: Октомври 05, 2009, 02:06:42 pm »
И освен това Сатурн винаги е естествен сигнификатор на възрастните хора,както и на мъдрите (не е задължително и двете едновременно)  ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #111 -: Октомври 05, 2009, 02:09:07 pm »
баба: сатурн-строгата баба
баба: нептун-добрата , меката баба
дядо: уран-нестандартен и екстравагантен дядо
дядо: юпитер-щедър,добър ,благ дядо

Значи при мен са Нептун и Юпитер. Мислех си друго  - 4-ти от 10, т.е. 12- за бащата на майката, и съответно 10 от 10 - тоест 7-ми за майката на майката. Ако разбира се, приемем, че майката е по 10-ти.

*

Марая

• 28287
« Отговор #112 -: Октомври 05, 2009, 02:09:27 pm »
И освен това Сатурн винаги е естествен сигнификатор на възрастните хора,както и на мъдрите (не е задължително и двете едновременно)  ;)

тъй вярно , сатурнчо! особенно при теб е повече от показателно! ;) :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
« Отговор #113 -: Октомври 05, 2009, 02:12:12 pm »

Значи при мен са Нептун и Юпитер. Мислех си друго  - 4-ти от 10, т.е. 12- за бащата на майката, и съответно 10 от 10 - тоест 7-ми за майката на майката. Ако разбира се, приемем, че майката е по 10-ти.

4ти от 10ти е 1ви дом не 12ти.Да тази система на производните домове върши много добра работа,стига точно да се определи кой е дома на майката и бащата и после кой е производния дом на самият родител за неговите родители,като там също са възможни и двата срещуположни дома.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #114 -: Октомври 05, 2009, 02:18:08 pm »

4ти от 10ти е 1ви дом не 12ти.Да тази система на производните домове върши много добра работа,стига точно да се определи кой е дома на майката и бащата и после кой е производния дом на самият родител за неговите родители,като там също са възможни и двата срещуположни дома.

Да, разбира се, първи. За мен като че ли винаги е било по-логично 4-ти да е на майката, а 10-ти - на бащата. Независимо от пола на родения. Но в случая няма съществено значение - дали започваме от 4-ти или от 10-ти - все стигаме до 1-ви и 7-ми като резултат. И двамата...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #115 -: Октомври 05, 2009, 02:30:01 pm »
Дияна, по-интересното в случая е дали в картите на баба ви и дядо ви има индикации, че ще си отидат по едно и също време с партньора си.

Честно казано, не знам. Те са от поколението, за които е трудно да изровиш някаква достоверна дата, пък камо ли час. Документите им според мен са издавани със съвсем фиктивни дати на раждане, а те самите казваха - след летен "петковден", по "първа коситба" и т.н. По едно време бях решила, че като се казват Мария и Георги, може би са се родили близо до имените си дни, но и това не е вярно. Така че... Просто през целия си съзнателен живот - едно 45-50 години, не се бяха отделяли един от друг за повече от ден. Едва ли някой съзнателно ги е възприемал като две отделни личности.  По скоро си бяха един организъм. Но докато баба ми цял живот е била слаба и болнава, с три операции, сърдечна недостатъчност и какво ли още не, и живееше с по две шепи хапчета на ден, дядо ми на 75 още нямаше един кариес в устата си, здрав като бик балканец,  който не е вземал друго лекарство освен риванол за порязване. А си отиде първи и внезапно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Октомври 05, 2009, 05:26:03 pm »
зависи кой от родителите е по-изявен ,за да се приеме 4-ти или 10-ти.
моите деца задължително ще ме приемат по 10-ти. ;) :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Октомври 05, 2009, 05:45:55 pm »
Образът на всеки от родителите се възприема субективно от родения. И ако са повече деца в семейството, картинката става много интересна.
При мен психологическият образ на майката се застъпва перфектно със знака на ИЦ и разположения там Марс. Слънцето на майката ми попада в 4 дом.
И независимо, че майката е изиграла значително по-съществена и забележима роля в живота ми, тя не ми е по десети дом. Единствено Дева на МЦ предполага, че майката може да има нещо меркурианско, а моята наистина има Меркурий в първи дом. Плутон и Скорпион като акцент в хороскопа ми най-вероятно са по бащина линия, тъй като в картата на майката тази енергия е най-слабо застъпена и интегрирана.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #118 -: Октомври 05, 2009, 05:54:28 pm »
 ;D ;D,като в моя случай , а лили? ;D
но мисля,че при мен всичките ще ме приемат по 10-ти , и то по обективни причини! ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #119 -: Октомври 05, 2009, 05:57:00 pm »
Но пък всички са с Луни в различен знак и различно аспектирани, както и под различен ъгъл спрямо Слънцето, нали?  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.