Ето ме, както обещах
На 5 юли 2002 г. починаха едновременно баба ми и дядо ми по майчина линия. И двамата от инфаркт, с разлика от половин-един час. Дядо ми починал навън, баба ми малко по-късно, когато го видяла, също получила удар. Това не е първата смърт на близък в семейството ми, но някак си след нея реагирах по-осъзнато и промених постепенно въобще разбиранията си за живота и смъртта. Много ми бяха мили. И беше много изневиделица. По кой дом са баба и дядо по майчина линия?
Иначе през годината ви написах какво ми се случваше. Отговорности, професионално израстване, статус, въобще сатурнов възврат и активности по СЛВ по часовник. Нали казват, че в "кардиналните" карти събитията по транзити настъпват по-рано и много определено. Нов дом. През лятото на 2002 взех сестра ми да живее при нас за около година, след една нейна мъчителна раздяла, направо я подбрах от града, в който беше и я довлякох тук. Не съм боледувала, не съм имала инциденти. Значително раздвижване или промяна в партньорските взаимоотношения - също. С партньора ми просто посъбрахме кредити, за да си закупим жилището, но то си беше ясно, че сме заедно и от преди туй, така че не може да се брои за "вричане" някакво.
Стреличка, не се грижа за инвалид. Имало е периоди в живота ми, когато съм се грижила за болни близки.
Всъщност имам 4 йода, ако не се лъжа.
Юпитер-Сатурн-Нептун,
Марс-Нептун-Сатурн
Марс - Слънце - Нептун
Марс-Плутон - Нептун
Макар че при последните три орбисите за куинконкс са по-големички от препоръчителните 1 градус.
Първият се подсилва от опозицията на апекса с СЛВ, което не знам прави ли или не бумеранг, но още повече раздува значението на и без това влиятелния Сатурн. Тоест каквито и радикални решения да вземам в живота си, вероятно трябва да удовлетворявам Сатурн, като при това не му позволявам да ме завлече в уюта и удобството на ЮЛВ, а да си гоня задачките по северния?
Схващам йод като често пребиваване в дежа-вю ситуации и проблясъци, които идват незнаеш от къде, но за части от секундата ти подреждат решенията в главата. Според някои автори в йод се съдържа информация за "предназначението на родения в това превъплащение". Но тези мойте йодове ги имат всички, родени в месеците около моя рожден ден, така че

"Това е аспект на връщането, ретроспекцията, когато на човек му се предлага да се възползва от миналото си, от позитивния му опит. Този човек е длъжен да се връща назад и да отработва дълговете си. Връщат се срещани по-рано хора, повтарят се, но в отчасти променена форма, предишни ситуации. Куиконксите дават нещо като подсказки, откриващи верния път при някаква събитийна промяна, особено вътрешна. Планетите на конфигурацията дават скрита, не плашеща човека космична подкрепа. При липса на подготовка и приемане на подсказката, възниква покой, изолация и затвореност, липса на развитие и инерция."
Ако се не лъжа, цитатът е по П. Глоба, преводът е на А. Георгиева.