Здравей Гост

Казуси

• 209 Отговора
  • 33997 Прегледи
Re:Казуси
« Отговор #120 -: Октомври 05, 2009, 06:00:11 pm »
Аз пък вчера някъде четох, че по четвърти дом се приема родителят, който в детството ти е оказал най-голямо влияние.  ::)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #121 -: Октомври 05, 2009, 06:02:19 pm »
Но пък всички са с Луни в различен знак и различно аспектирани, както и под различен ъгъл спрямо Слънцето, нали?  ;)
луна-телец
луна-рак
луна-водолей
луна-близнак
луна-дева/сина ми/

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #122 -: Октомври 05, 2009, 06:05:51 pm »
баба: сатурн-строгата баба
баба: нептун-добрата , меката баба
дядо: уран-нестандартен и екстравагантен дядо
дядо: юпитер-щедър,добър ,благ дядо

Значи при мен са Нептун и Юпитер. Мислех си друго  - 4-ти от 10, т.е. 12- за бащата на майката, и съответно 10 от 10 - тоест 7-ми за майката на майката. Ако разбира се, приемем, че майката е по 10-ти.

Аз бих броила - 4-ти майката, 4-ти от 4-ти /твой 7-ми/ родителите на майката. Там е било лунното затъмнение - съвпад с върха на 7-ми и опозиция на нат. Сатурн откъм 12-ти.
/ако не се лъжа  ::)/
Нямам възможност в момента да изчета всико, което сте написали и се извинявам, ако повтарям някого.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #123 -: Октомври 05, 2009, 06:11:26 pm »
Аз пък вчера някъде четох, че по четвърти дом се приема родителят, който в детството ти е оказал най-голямо влияние.  ::)

Само че в моя случай няма да е нито единият, нито другият родител.
Отгледана съм от други хора, родителите на майката.
Интересното е, че образът на авторитетна фигура в живота ми е свързан с дядо ми. Имам Марс в точен съвпад с ИЦ, а дядо /Бог да го прости/ беше със Слънце в Овен. С него имам по-силна духовна връзка, отколкото с баба. Между другото, имам Слънце в точен съвпад с неговия Южен възел и в точен квадрат с неговия Плутон /в знака на моята Луна/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #124 -: Октомври 06, 2009, 10:48:14 am »
При мен психологическият образ на майката се застъпва перфектно със знака на ИЦ

На мен ми е въобще трудно да отделя майчинския архетип от значението на 4-ти дом. Независимо колко авторитетна и силна фигура е майката. Иначе при мен примерно 10-ти дом, като фигурата на авторитета, си е пак маман, въпреки че МС е в Риби, а баща ми е Риби. В картата ми има други податки, че фигурата на бащата е по-скоро проблематична и "отсъстваща".
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 10:53:09 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #125 -: Октомври 08, 2009, 02:19:56 pm »
Моя приятелка се омъжи наскоро. Много ме пита дали ще си има детенце. Според мен в натала й няма съществени пречки. Освен квадрата на нептун към марс. Тя е имала две прекъснати бременности преди години и няма деца. Окуражаващ според мен и съвпада на тр. плутон в/у луна. У5, У1. Макар луната й да е ранена в натала? Гледах й солара за тази година и АЦ й е в 5-ти в плодовития скорпион, слънцето й е в 11-ти, където има и др. планети. Но съм още много боса в тълкуванията. Моля, ако някой от вас има време и желание нека разгледа картата и даде свое тълкувание. Предварително благодаря.
http://i692.photobucket.com/albums/vv285/mila_66/ani_radix.gif
« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 02:28:31 pm от Revati »
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Октомври 08, 2009, 02:38:59 pm »
В картата ми има други податки, че фигурата на бащата е по-скоро проблематична и "отсъстваща".

И при мен е така. Затова свързвам енергетиката на майката с позицията на Марс в хороскопа. Аспектите и домовата позиция на Луната също много точно я описват, но типажът не се връзва много със знака, в който се намира Луната. По-скоро си мисля, че при мен позицията на Луната в грижовния Рак описва най-дълбокия копнеж на душата. Всички онези качества, които липсват при майката, или може би усещането за "липсата" им.
Докато образът на бащата търси символична реабилитация и подлежи на идеализация, особено що се отнася до наследените по бащина линия таланти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #127 -: Октомври 08, 2009, 03:07:23 pm »
Деца

Природата на знака, зает от Луната и нейните аспекти трябва да бъдат разгледани много добе във връзка с този въпрос.
Луна в Рак, Скорпион, Риби и Телец дава много деца, а ако е в добри аспекти с Юпитер или Венера, дава голямо емейство. Ъглова Луна в 1, 4, 7, 10 дом също увеличава броя на децата. Луна, Юпитер и Венера в 5 и 11 дом се явяват благоприятно условие за деца. Слънце в 5 дом в плодовит знак и добре аспектиран от Луната или Венера се явява указател за наличието на деца.
Плодовити знаци на върха на 5 и 11 дом са благоприятно условие за деца.
Плодовит знак на Асцендента и Слънце в плодовит знак също е условие за деца.
Безплодни знаци на върха на 1, 5 и 11 дом или Слънце в безплоден знак намалява шансовете за деца.
Наранена Луна в Лъв, Овен или Стрелец може да даде безплодие, а ако Луната е наранена от Уран, Сатурн, Марс или Слънце почти няма шансове за деца.
Уран, Сатурн, Марс и Слънце в 5 или 11 дом отричат децата или ги унищожават съобразно природата на знака, аспектите и свойствата на планетата.
Меркурий и Нептун действат в зависимост от аспектите, които получават и природата на знака, който заемат.
Когато имаме указания в полза на деца и върха на 5 дом е зает от женски знак и го управлява женска планета, то повечето деца ще бъдат момичета.
Когато знака и неговият управител са мъжки, по-голямата част от потомството ще бъдат момчета.
5 дом показва първото дете, 7 дом второто, 9 дом – третото, 11 дом – четвъртото, 1 дом петото, 3 дом шестото, 5 дом седмото и т.н. по кръга. Под деца разбираме не само тези, които са родени, живеят и се възпитават, но и тези, които са заченати, но по една или друга причина не са се родили.
5 дом показва родените деца, а 11 дом показва осиновените, приетите, децата на съпруга от друг брак.
Никой не трябва да се чувства обезверен, ако в хороскопа си намери редица напрегнати аспекти. Те съществуват във всеки хороскоп и имат определена цел. Напомнят ни,че имаме работа, която трябва да свършим, да се бориме и да победиме трудностите и в победата над самите нас да намерим своята награда. Слабоста и недостатъците на напрегнатите аспекти са призив да развием латентните сили в себе си. В хороскопите на много преуспели мъже и жени може да се види, че са придобили успех чрез добрите си аспекти, но и благодарение на това, че са преодолели нехармоничните, така наречените “лоши”аспекти.

Статията е любезно предоставена от Румяна Кожухарова

« Отговор #128 -: Октомври 08, 2009, 03:09:55 pm »
Моя приятелка се омъжи наскоро. Много ме пита дали ще си има детенце. Според мен в натала й няма съществени пречки. Освен квадрата на нептун към марс. Тя е имала две прекъснати бременности преди години и няма деца. Окуражаващ според мен и съвпада на тр. плутон в/у луна. У5, У1. Макар луната й да е ранена в натала? Гледах й солара за тази година и АЦ й е в 5-ти в плодовития скорпион, слънцето й е в 11-ти, където има и др. планети. Но съм още много боса в тълкуванията. Моля, ако някой от вас има време и желание нека разгледа картата и даде свое тълкувание. Предварително благодаря.
http://i692.photobucket.com/albums/vv285/mila_66/ani_radix.gif

Копнах от един сайт горния текст. Но си мисля, мен също ме няма в интерпретациите, че възможност за забременяване има и то по изкуствен път - инвитро. Тогава може да има и близнаци...Не ме питай къде го виждам...

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #129 -: Октомври 08, 2009, 03:15:36 pm »
Копнах от един сайт горния текст. Но си мисля, мен също ме няма в интерпретациите, че възможност за забременяване има и то по изкуствен път - инвитро. Тогава може да има и близнаци...Не ме питай къде го виждам...
Много благодаря, Дейзи. Ще ги разгледам, но никак не съм окуражена с тази нейна луна в козирог...По други "техники" изкарахме, че тя може да има близнаци. Но много ми се иска да си има дечица, тя е много свестен и мил човек. Освен това е на години, затова се тревожа.
Дано и други да се включат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Октомври 08, 2009, 03:21:59 pm »
Според мен в натала й няма съществени пречки. Освен квадрата на нептун към марс. Тя е имала две прекъснати бременности преди години и няма деца. Окуражаващ според мен и съвпада на тр. плутон в/у луна. У5, У1.

Да, транзитен Плутон в мажорен аспект към Луната в женска карта може да донесе и бременност, добре е наистина тази бременност да е планирана и обмислена, за което не се й съмнявам в случая с твоята приятелка.
Но бих допълнила, че Нептун в съвпад с ЮЛВ в пети дом също може да бъде проблематичен. Може да бъде показател и за осиновено/доведено дете. Или, както казваш, зачеването да е ин витро, или с друга с медицинска намеса, имайки предвид възрастта на дамата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #131 -: Октомври 08, 2009, 03:42:39 pm »
Да, транзитен Плутон в мажорен аспект към Луната в женска карта може да донесе и бременност, добре е наистина тази бременност да е планирана и обмислена, за което не се й съмнявам в случая с твоята приятелка.
Но бих допълнила, че Нептун в съвпад с ЮЛВ в пети дом също може да бъде проблематичен. Може да бъде показател и за осиновено/доведено дете. Или, както казваш, зачеването да е ин витро, или с друга с медицинска намеса, имайки предвид възрастта на дамата.
Благодаря, Lillie. Доведено дете няма. И двамата са без деца досега. Те "работят"  ;D за дете от няколко месеца, но засега резултат няма.  :'( Аз имам подобни аспекти на нейните, без квадрата на нептун с марс. (При мен е полуквадрат). Имах два спонтанни аборта в младостта, но след това родих две деца. Надявам се и тя да има.  :)

*

Skarlet

« Отговор #132 -: Октомври 08, 2009, 04:04:12 pm »
Моя приятелка се омъжи наскоро. Много ме пита дали ще си има детенце. Според мен в натала й няма съществени пречки. Освен квадрата на нептун към марс. Тя е имала две прекъснати бременности преди години и няма деца. Окуражаващ според мен и съвпада на тр. плутон в/у луна. У5, У1. Макар луната й да е ранена в натала?

Извинявай,Ревати,тази жена на 43 години ли е или на мен така ми се вижда? Не знам какво виждат другите,но за мен шанса за дете е малък в този натал. 5 дом се управлява от Плутон,а той е в съвпад с Уран и в опозиция със Сатурн-управител на 7 дом. Вторият управител-Марс е в безплодния Лъв и само с негативни аспекти.И накрая,но не на последно място Луната-управител на асцендента, и тя няма ни един подкрепящ положителен аспект. Ако този скорошен брак е втори,нека опитват,но с първия партньор според мен проблем е имало в него. Гледала ли си й прогресивната Луна къде е и какви аспекти прави?

*

Skarlet

« Отговор #133 -: Октомври 08, 2009, 04:19:05 pm »
Тъй като нямам време да дочакам отговор,ще допълня че шанс според мен за дете има само с инвитро или изкуствено оплождане по един друг метод,но не съм точно запозната. Плутон-управител на 5 дом е в съвпад с Уран-управител на 8 дом и двете са в секстил с Нептун в 5 дом.Нептун пък прави тригон към Юпитер в Рак. Слънчевото затъмнение е в съвпад с този Юпитер,а той управлява 6 дом-здравните въпроси. Не съм виждала солара й,но до следващия й рожден ден,ако опита някакъв метод за забременяване,и ако има и други подкрепящи аспекти в солара и прогресиите,може и да стане чудо.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #134 -: Октомври 08, 2009, 07:08:15 pm »
Извинявай,Ревати,тази жена на 43 години ли е или на мен така ми се вижда? Не знам какво виждат другите,но за мен шанса за дете е малък в този натал. 5 дом се управлява от Плутон,а той е в съвпад с Уран и в опозиция със Сатурн-управител на 7 дом. Вторият управител-Марс е в безплодния Лъв и само с негативни аспекти.И накрая,но не на последно място Луната-управител на асцендента, и тя няма ни един подкрепящ положителен аспект. Ако този скорошен брак е втори,нека опитват,но с първия партньор според мен проблем е имало в него. Гледала ли си й прогресивната Луна къде е и какви аспекти прави?
Да на 43 е. Бракът е втори. Прогресивната й луна е в рак на 16 гр. и прави само тригони и секстили. Много ти благодаря, Скарлет. За труда и коментарите. Дано да има късмет! Ще й предам думите ти.  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Октомври 08, 2009, 11:11:29 pm »
Според мен в рамките на близките две-три години все още е възможно да зачене, макар и трудно, след което шансът вече намалява. И ако това се случи, няма да е без медицинска намеса. Не знам доколко е точен часът на раждане, но по дирекция има вероятност за намеса в тялото през 2011-2012 година. Не изключвам възможността това да е оперативна намеса.
В средата на 2010 година, т.е. около рождения й ден прогресивната Луна ще съвпадне с Юпитер, а в началото на 2011 година следва съвпадът й с прогр. Юпитер в Лъв. По същото време транзитният Юпитер ще преминава през МС.
Ако успее да зачене, да внимава с износването на плода по време на преминаване на транз. СЛВ през Луната в радикса, особено в периода декември 2010 - януари 2011. От гледна точка на индийската астрология считам, че периодът, когато има по-благоприятен шанс да зачене, започва след средата на м. ноември 2009, съвсем скоро, когато свършва антардаса на Кету. Принципно Кету в пети дом в радикса е фактор, който намалява шансовете на родения да има голямо потомство.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #136 -: Октомври 08, 2009, 11:52:11 pm »
Гледам, че приятелката на Ревати среща втория си съпруг при съвпад на дир. Марс с нат. Слънце.
В женска карта тази дирекция в повечето случаи е доста показателна.
Интересното е, че от миналата година съм под въздействие на същата дирекция, при това на К5. Та същата засега освен раздяла и неприятности в семейството нищо не ми е донесла, нито съм срещнала някой по-специален човек, а дирекцията вече се разпада... Егаси, бива ли такова нещо?!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #137 -: Октомври 08, 2009, 11:59:37 pm »
Интересното е, че от миналата година съм под въздействие на същата дирекция, при това на К5. Та същата засега освен раздяла и неприятности в семейството нищо не ми е донесла, нито съм срещнала някой по-специален човек, а дирекцията вече се разпада... Егаси, бива ли такова нещо?!

Ей, що пък тръгна да се жениш сега. Нали си в Кету даса. Що го натискаш Кетуто да та развежда после  :-* Пробвай първо необвързани развлечения  :P, пък при теб може и да е при Слънце или Марс върху Венера. 

А сериозно - кои пък домове ти командват на теб Слънцето и Марс и къде се помещават изнаТално?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Октомври 09, 2009, 12:07:02 am »
Шегувах се... И аз като теб обичам да се самозахапвам и самоиронизирам...
Тъкмо те четох в съседната тема за антагонизмите на Синухе.  :)
Не съм се заженила, хич не ми и трЕбва още една белА на главата.
Иначе за протокола, понеже питаш къде какво ми е. Марс управлява 5 дом барабар с цялото овенско стълпотворение там, Слънцето управлява интерсептиран Лъв в 9ти и се намира на върха на пети...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #139 -: Октомври 09, 2009, 10:22:32 am »
Шегувах се... И аз като теб обичам да се самозахапвам и самоиронизирам...
Тъкмо те четох в съседната тема за антагонизмите на Синухе.  :)
Не съм се заженила, хич не ми и трЕбва още една белА на главата.
Иначе за протокола, понеже питаш къде какво ми е. Марс управлява 5 дом барабар с цялото овенско стълпотворение там, Слънцето управлява интерсептиран Лъв в 9ти и се намира на върха на пети...  :)

Ха, ама виж сега как мога да ти прочета този съвпад тогава - Промяна в семейството или в родния дом и родителите ти създава стимул и мотивация за промяна в съществуващите модели на поведение и битието ти. Случват се събития, за които няма осъзната причина и водят до съмнения в собствения ти здрав смисъл и могат да инспирират мисли за повече забавления, за творчески проекти, или за свои деца – по 5-ти, ама може и да водят до решение да се отдадеш на творчески занимания с дечица, например като учител по чужди езици – по 5-ти и 9-ти.  ;D

Или пък, ситуация в дома те кара да мислиш да използваш по-удачно хобитата си, като вземеш примерно та преведеш и издадеш някоя астро книжка  :-X

Или пък - неочаквани и необясними действия на млад мъж (Марсианец) водят до срутване въобще на представата и идеала ти за Мъж (Слънцето). Което пък като следствие те води до срещи с Чужди (по 9-ти), извън твоя обичаен кръг представители на противния пол, или направо с чужденци, с които в крайна сметка може и съвсем разкрепостено и освободено да се заиграеш (по 5-ти).  :P

Айде стига повече, че баш на краставичаря тук съм седнала да си показвам корнишоните  8)
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 11:28:11 am от Diyana »