Здравей Гост

Казуси

• 209 Отговора
  • 33979 Прегледи
*

Skarlet

Re:Казуси
« Отговор #160 -: Октомври 10, 2009, 10:41:08 am »
При всички ракови заболявания има генетична предразположеност.

При повечето,да не кажа при всички заболявания,има генетична предразположеност.Дали ще е от родителите или от някоя баба или дядо,задължително го има. В рода на майка ми и на баща ми 90 процента от роднините умират от сърдечни заболявания. Аз имам интерсептиран Водолей в 4 дом,а управителят Уран е в Лъв,в градус на хипертонията. Та,няма мърдане от исхемичната болест,която имаше майка,а сега и баща ми.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #161 -: Октомври 10, 2009, 10:44:06 am »
Не си права.
Имаш повече опит от мен. Няма място за спор тук.
Благодаря ти за коментарите.
Честно казано, вашата симпатия, на всички, които коментирахте по темата, много ми помогна. Дано се оправи момчето.
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Nebesna

« Отговор #162 -: Октомври 10, 2009, 10:47:40 am »
А има ли разсейки? Ако приемем, че заболяването е по Венера и Сатурн в Телец, то болестите, които идват по фиксираните знаци се диагностицират късно, лечението им е упорито и продължително, но остават в рамките на един орган. Венера е в широка опозиция с Нептун - може да е имало замъгляване на клиничната картина или да понесе трудно химиотерапията.
Още не знаем за разсейки. Ох, дано си права и да няма. Има голямо петно на едната сливица. Предписали са лъчетарапия.
Не е приятна тема за тоя час и още веднъж благодаря за труда.

Добре, че са му предписали лъчетерапия. Венера е в опозиция с Нептун - химиотерапията не е най-доброто решение, според мен). Лъчетерапията е по-подходяща - тя е по Уран.

*

Skarlet

« Отговор #163 -: Октомври 10, 2009, 10:50:16 am »
Revati,разгледах и аз картата на човека....ако беше потърсил някой астролог,който да му каже,че трябва да очиства организма.
Има около 2 години да направи всичко,което е необходимо да подпомогне здравето.Най-важното е да започне да изчиства организма на Пълнолуние и Новолуние с билкови чайове и глад. Защото 2011 година му е доста критична. Не,че и сега е лека.
Аз пред него за астрология не говоря, той е религиозен. Жена му обаче постоянно ме пита за разни неща. Нямаше как да изместим и датата на сватбата, той си беше наумил. Само за часа опитах да помогна, по съвети, от тук научени. Пак не стана съвсем точно. И девешкия стелиум им дойде в 8-ми.
Сърдечно благодаря за отделенето внимание. Аз снощи много разглеждах също. Сега ще я видя пак чрез твоите обяснения. Тъкмо ще науча нещо.
Съветите са много хубави и най-малкото "не вредят". Дано, дано послуша. Много напълня последните две години. Това също пречи на доброто здраве според мен. 

Не мога да преценя без картата дали е избран правилно деня и часа,ама с Уран в Дева и асц. от картата ако е във Водолей......не ми се развихря фантазията изобщо.Колкото до яденето му,не исках да го споменавам,ти го каза. То бива чревоугодничество,бива,ама неговото на нищо не прилича. Хем има 2 планети в 6 дом в ящния Телец,хем Марса в Стрелец и Слънцето в Рак. Ако не си промени режима на хранене и живот,нещата ще се влошат. Но с този акцент на Телец,се съмнявам да вдене и приеме.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #164 -: Октомври 10, 2009, 10:53:29 am »
АСЦ. е на 28 гр. в козирог. Точен съвпад със северен възел.  :-X

*

Skarlet

« Отговор #165 -: Октомври 10, 2009, 10:57:20 am »
АСЦ. е на 28 гр. в козирог. Точен съвпад със северен възел.  :-X

И съвпад на десцендента-партньорството със Слънчевото затъмнение. :o

*

Diyana

• 2705
« Отговор #166 -: Октомври 10, 2009, 11:20:27 am »
Ревати, много съжалявам да прочета постовете ти от снощи. Медицинската астрология е далече от мен, затова не бих искала да изпровизирам на сляпо.
Казваш, че петното е на едната сливица. Струва ми се, че сливиците са част от лимфната система по-скоро, макар лимфомите да се манифестират чрез подути и болезнени лимфни възли, не толкова чрез проблем в сливиците. :-\
Небесна, Скарлет, вярно е, че носим в себе си гените на всяко заболяване, дори на предразположението към чести простуди, вероятно, но карциномът на ларинкса или на гласните връзки е едно от заболяванията с най-малко влияние на генетичните фактори. Обикновено е резултат от начина на живот - храна, цигари, алкохол, травми и пренапрягане на гласните струни и гърлото.

Не разбирам много, но не е ли предложен вариант с оперативно отстраняване на засегнатата сливица? Съвсем лаишки ми се струва най-очевиден и май най-често прилаган. Иначе, според това, което знам, изборът на лъчетерапия като начало е добра новина. Тя се приема за една от най-щадящите организма манипулации при онкологичните заболявания, ако е изпълнена много прецизно и с много качествена апаратура. Но според мен би било по-скоро изключение, ако на по-късен етап не се включат и химиотерапевтици.
Вероятно си наясно, а и те, че с кариерата му е свършено при всички случаи  :'(. Ще е чудо, ако запази гласа си.

При всички случаи е най-важно да предприеме някакви действия за пречистване на вътрешните органи и стимулиране на имунната система на организма. Раненият или подчертан Юпитер, за което и Скарлет, и Синухе и Небесна пишат, предполага много повишено внимание към черния дроб, а той е основният помощник и основната жертва на всяка терапия в онкологията. И често - лош знак при туморите, защото предполага растеж или разсейки.

И накрая, тъй като имам предвид началото на разговора ни за тази двойка, ако въобще имат сили да мислят за това сега - препоръчително е да посетят някоя криобанка и да замразят негови сперматозоиди преди терапията. Предстоят
му поне две дълги години терапия, а след това, ако всичко е успешно, продължителен период на изчистване на тялото от всички поражения. При възрастта на дамата, е добре да обсъдят внимателно желанието си за дете и да вземат мерки сега, защото едва ли е удачно да чакат до 47-50 години, за да решават тепърва. 

Съжалявам, Ревати, ако звуча хладно и коравосърдечно. Не исках да съм груба. И се надявам да съм била полезна.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Skarlet

« Отговор #167 -: Октомври 10, 2009, 12:01:43 pm »

Небесна, Скарлет, вярно е, че носим в себе си гените на всяко заболяване, дори на предразположението към чести простуди, вероятно, но карциномът на ларинкса или на гласните връзки е едно от заболяванията с най-малко влияние на генетичните фактори. Обикновено е резултат от начина на живот - храна, цигари, алкохол, травми и пренапрягане на гласните струни и гърлото.

С написаното в удебеления текст не съм съгласна категорично.Ако не ти е заложено,ако щеш да си скъсаш дупето от цигари,алкохол и пренапрягане,няма как да ти се случи.
А по въпроса за лимфата- както всички други части на тялото, областта около ларинкса съдържа лимфни възли. Нептун се свързва с лимфата,заедно с Луната. А Хирон има задачата да снабдява органите и тъканите с кръв и лимфа. Хирон в неговата карта е в знака Овен/управляван от Марс-жлезистата обмяна на кръвта/ и е в опозиция с въпросния Юпитер и Уран,както и в квадрат със Слънцето.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #168 -: Октомври 10, 2009, 12:17:31 pm »

С написаното в удебеления текст не съм съгласна категорично.Ако не ти е заложено,ако щеш да си скъсаш дупето от цигари,алкохол и пренапрягане,няма как да ти се случи.

Аз пък не мисля,че се отключват само генетични заболявания.Има и такива които сами си причиняваме,но те може да са заложени в картата и да отразяват начина ни на живот,има и кармични заболявания отделно.Дори генетично обусловени заболявания могат да не се отключат в зависимост от съзнанието и начина на живот.А и целият сбор от генетични фактори-да не си мислите,че този цял пакет си пренася от 10на поколения назад-не той постоянно се обогатява от всяко следващо,с начина по който всеки се е отнасял към тялото си,и за това примерно едни роднини страдат от онова,други от друго,трети от нищо.Както и да е няма да спорим сега излишно,
ние сме астролози и гледаме какво е заложено в картата!Иначе Скарлет права си,че и в картата може да бъдат указани генетични или кармични (вкл родови тъй като кръвта пренася родовата карма) заболявания  ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #169 -: Октомври 10, 2009, 12:25:46 pm »

Скарлет, ако спреш за секунда и прочетеш и фразата преди удебеления текст, ще видиш, че не спориш с мен.  :) Удебеленото е чиста статистика, по стечение на обстоятелствата съм се сблъсквала с нея. Просто ми се струва, че изборът на диагнозата на този мъж малко първосигнално се насочва към болестта на баща му, а точно това заболяване обикновено не е обект на генетичен пренос. Не знам защо, но ми се стори важно да го напиша, особено след ваши вметки, че има проблем в картата му с диагностицирането и откриването на заболяванията.
И е важно, да се проверява с второ, трето и т.н мнение, за да бъде категорична.\диагнозата, имам предвид\

Това е.
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 12:49:43 pm от Diyana »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #170 -: Октомври 10, 2009, 12:36:19 pm »
И за да бъда съвсем ясна. Склонността към злокачествено израждане на клетките според мен е генетично предопределена. Конкретното заболяване - карцином на ларинкса, на тонзилите, на фарингса - не е генетично обусловено.

Семейството на баща ми има отявлена генетична натовареност по отношение на онкологичните заболявания. Всичките му братя и сестри починаха от рак. Но нямаше две еднакви диагнози.

*

Skarlet

« Отговор #171 -: Октомври 10, 2009, 01:04:59 pm »

Скарлет, ако спреш за секунда и прочетеш и фразата преди удебеления текст, ще видиш, че не спориш с мен.  :) Удебеленото е чиста статистика, по стечение на обстоятелствата съм се сблъсквала с нея. Просто ми се струва, че изборът на диагнозата на този мъж малко първосигнално се насочва към болестта на баща му, а точно това заболяване обикновено не е обект на генетичен пренос. Не знам защо, но ми се стори важно да го напиша, особено след ваши вметки, че има проблем в картата му с диагностицирането и откриването на заболяванията.
И е важно, да се проверява с второ, трето и т.н мнение, за да бъде категорична.\диагнозата, имам предвид\

Това е.

Хахаха....не съм се запътила никъде,за да се спра.  ;D И нямам желание да споря с никого. Всеки има право на мнение,а кое мнение ще е меродавно,за нас в слуая няма значение.Аз казах каквото имам да казвам по темата,а колкото до първосигналното насочване към наследственото заболяване, съм го видяла в хороскопа му.Нямам навик да давам първосигнални мнения за здравето и болестите на човека. По отношение на статистиката,мисля че 28 години вътре в самата работа с болните,са ми достатъчни. И пак не споря и не твърдя,че аз съм права.Просто това е моето мнение.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #172 -: Октомври 10, 2009, 01:11:10 pm »
Спряха ми нет-а пак  >:(, та отпаднах от дискусията.
Ревати, много съжалявам да прочета постовете ти от снощи.
Вероятно си наясно, а и те, че с кариерата му е свършено при всички случаи  :'(. Ще е чудо, ако запази гласа си.
И накрая, тъй като имам предвид началото на разговора ни за тази двойка, ако въобще имат сили да мислят за това сега - препоръчително е да посетят някоя криобанка и да замразят негови сперматозоиди преди терапията. Предстоят
му поне две дълги години терапия, а след това, ако всичко е успешно, продължителен период на изчистване на тялото от всички поражения. При възрастта на дамата, е добре да обсъдят внимателно желанието си за дете и да вземат мерки сега, защото едва ли е удачно да чакат до 47-50 години, за да решават тепърва. 

Съжалявам, Ревати, ако звуча хладно и коравосърдечно. Не исках да съм груба. И се надявам да съм била полезна.
Оперативна намеса не е предложена. Ще имам повече инфо в понеделник.
Явно и аз съм груба и коравосърдечна, защото от снощи обмислям как да я наведа на мисълта да направят, посоченото от теб!
Не е истина просто, толкова радост, и за двамата това беше "последния влак". Такава красива любов! И сега това!
Но с гняв няма да им помогна.  :D

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #173 -: Октомври 10, 2009, 01:19:32 pm »
Благодаря на всички, за мненията, още повече за разумните съвети. За смислените анализи. Аз съм афектирана все още, но ще се опитам чрез вашата помощ, аз да помогна на тях. Бъдете здрави!
След време ще докладвам как се развиват нещата, че ви отнех от почивката достатъчно.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #174 -: Октомври 10, 2009, 02:01:13 pm »
Хахаха....не съм се запътила никъде,за да се спра.  ;D И нямам желание да споря с никого. Всеки има право на мнение,а кое мнение ще е меродавно,за нас в слуая няма значение.Аз казах каквото имам да казвам по темата,а колкото до 1. първосигналното насочване към наследственото заболяване, съм го видяла в хороскопа му.Нямам навик да давам първосигнални мнения за здравето и болестите на човека. По отношение на статистиката,мисля че 2. 28 години вътре в самата работа с болните,са ми достатъчни. И пак не споря и не твърдя,че аз съм права.Просто 3.това е моето мнение.

Ей, не сме на една вълна с тебе и това е ;D. Приемаме и предаваме на различни честоти просто!
По точка 1 - не съм имала тебе предвид с подчертаното в т.1, освен ако не си докторът, поставил диагнозата. Напротив, точно написаното от вас със Синухе и Небесна ме накара да се замисля за възможна лекарска грешка и заблуда на доктора поради семейната история.
По т. 2 - именно от практиката ти като медицинско лице мисля си наясно колко е важно за лечението на онкологично заболяване правилното НАВРЕМЕННО диагностициране на точния източник, на първичния "рак". Както и си наясно, че няма такова нещо като "рак на гърлото". 
По т. 3, не си меря пишката с теб, Скарлет и нямам никакви претенции за астрологична коректност, още по-малко за астропревъзходство. Не критикувам познанията и интерпретациите ти, нито се съмнявам в тях и с удоволствие бих те потърсила за съвет при нужда именно поради факта, че си отзивчива и не се боиш да правиш медицински астропрогнози, дори когато не са "позитивни".
Чувстваш се лично атакувана и се отбраняваш, а в случая никой не те напада.

*

Skarlet

« Отговор #175 -: Октомври 10, 2009, 02:11:56 pm »
Диана,защо смяташ,че се чувствам атакувана и че се отбранявам? Защитавам си тезата,не себе си. Нека спрем до тук,моля те. Нито се чувствам атакувана,нито си я меря с някого. Просто изказах мнението си и толкоз.И защо бе,джанъм, трябва да сме на една вълна? Хайде,стига толкоз,че имам среща!  ;D Хубав ви ден!  :)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #176 -: Октомври 10, 2009, 02:19:27 pm »
Оперативна намеса не е предложена.
Което пък може и да е добре, в смисъл, смятат, че лъчелението е достатъчно и се опитват да запазят максимално гласовия му апарат. Което пък е повече от добре.  :) Спомена, че са открили злокачествени клетки - тоест правена е биопсия и са установили точно вида на клетките или са установили само, че са злокачествени клетки? Знаеш ли къде е правено изследването? Може и на лични.

*

missKapriz

« Отговор #177 -: Октомври 17, 2009, 07:31:39 pm »
Отдавна не сме се упражнявали в тази тема.Слагам една карта и следния въпрос:Какво се случи днес на момичето от картата?

« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 10:20:29 pm от missKapriz »

*

Uran

• 6041
« Отговор #178 -: Октомври 17, 2009, 07:40:48 pm »
Брак?
Сатурн на асц- управител на 5 дом - то си е вид ограничение.
Уран, който е втори У5 на дсц- промяна в партньорските отношения.
Транзитни Юпитер, Хирон, Нептун в 5 дом.
Тр. СЛВ на К5.
Тр. Плутон в съвпад с нат. Венера в 4 дом- трансформация на семейството към кето е принадлежала до момента.
Има и други транзити.
п.п.Другата ми версия е свързана с дете, бременност... :)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #179 -: Октомври 17, 2009, 09:00:40 pm »
Раждане на дете е първата ми версия. Извинявам се ако повторя Uran, Сатурн У5, транзит през АЦ, натално в девети. Слънце в/у нат плутон. У12, намира се в 3-ти. Тр.1. Плутон пък управител на 3 -ти в първи. Промяна в близкото обкръжение. Меркурий също транзит през АЦ- пак 1,4 дом. Уран пък тразнзит през ДЦ. 5,6,7 дом. Тр. луна на куспида на 3-ти. Тр. Сев. възел на К5.
Не зная защо все за чужда държава си мисля. Тя живяла ли е дълго в чужбина?
Дано да не е пътен инцидент само, защото 3-ти е за автомобили. А е много подчертан.
« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 09:41:11 pm от Revati »