Здравей Гост

съвпадите на раху и кету в натала

• 88 Отговора
  • 14341 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:съвпадите на раху и кету в натала
« Отговор #60 -: Септември 11, 2009, 11:50:49 am »
нухе , донякъде съм съгласна с теб.но...само донякъде!защото говорим за сатурн.а той дали е стационарен,ретро или директен , все си е сатурн. ;)

Не съм много сигурна, но освен, че Сатурн си е Сатурн, стационарната фаза не е ли дори още по-голямо задържане и застой, сякаш времето спира?
 Тук говоря само принципно разбира се, предвид това, че се обсъжда един изолиран аспект.    
Дори да се счита за кармична награда, аз бих си го обяснила като един вид фиксиране, концентрация, закотвяне, един стар дух, както се твърди, сигурно има такива по-специални "задачки", та понякога и ограничения, не е толкова страшна тази дума, нали спънките форсират израстването.       

точно така!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #61 -: Септември 11, 2009, 11:58:56 am »
сатун дава,само тогава,когато си усвоил уроците му. а те се усвояват след първия възврат.затова в човешкия живот има и втори такъв на около 59г.,защото има и поправителен.а някой хора,и след възврата на 30 не са научили нищо от уроците му.сатурн е по-добър от юпитер ,защото е траен и точен ,конкретен и категоричен.той решава след като е обмислял дълго и бавно своето решение.уроците му са студени и сурови и оставят белези и отпечатъци у всеки от нас. но когато ние осъзнаем какво е посланието му ,тогава той дава с пълни шепи и то трайно.придобитото по сатурн трудно се губи и то във всеки аспект.сатурн не случайно е една от планетите на кармата ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #62 -: Септември 11, 2009, 12:11:42 pm »

до около 30тата година година си лежкунех на ЮЛВ, но Сатурн като ме изпра по задника и ми предаде начален старт

По принцип до първият Сатурнов възврат,повечето хора си стоят спокойно на Южното възелче (то е с природата на Сатурн/Луна)  ;D
Разбира се има изключения-виждал съм много млади хора да си активират мноооого от рано СЛВ сами,целенасочено,но те често имат я там Марс,Слънце или Юпитер-нещо огнено да ги импулсира и отделно да не се бавят,при други мисля като при повечето се забелязва бумеранг между двата възела (я малко там,пък после тук),докато след 1ият Сатурнов възврат горе долу миналото (ЮЛВ) и приключването на задачите му се изчерпва и се тръгва по адекватно по СЛВ.Това е много обобщено и не работи за всички карти едно към едно,но поне аз имам такива наблюдения.

Синухе,искам да ти кажа,че си абсолютно точен,с това,което написа!При мен важи с пълна сила,но понеже имам Уран в 5-ти,а не Марс,отвън живота се опитва да ми го налага-не аз!Изведнъж,резки,неочаквани събития...Имам и Нептун там,само него не съм успяла да усетя как действа,но той ми е малко по далече от СЛВ и може би заради това.

*

Helo

« Отговор #63 -: Септември 11, 2009, 12:15:03 pm »

до около 30тата година година си лежкунех на ЮЛВ, но Сатурн като ме изпра по задника и ми предаде начален старт

По принцип до първият Сатурнов възврат,повечето хора си стоят спокойно на Южното възелче (то е с природата на Сатурн/Луна)  ;D
Разбира се има изключения-виждал съм много млади хора да си активират мноооого от рано СЛВ сами,целенасочено,но те често имат я там Марс,Слънце или Юпитер-нещо огнено да ги импулсира и отделно да не се бавят

Я да видим сега. Мисля, че и аз съм от тези млади хора, които са си активирали и СЛВ, щото на мен той ми е в 8-ми - Скорпионските работи. А ЮЛВ ми е във 2-ри - обичам хапка, пийка, сигурността. Ама щом се занимавам с делата на 8-ми дом и то още от дете, значи ми е активиран и СЛВ. Само дето има и много други фактори, които показват интереси в областта на 8-ми дом, не е само СЛВ.

Обаче работите по 2-ри дом - Телец също са ми силно застъпени в хороскопа.

Ей така на човек му се застъпват много фактори в хороскопа, които показват едно и също нещо и той не знае за отделното нещо дали му влияе или не или пък то се подсилва от други неща.

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Септември 11, 2009, 12:20:14 pm »

По принцип до първият Сатурнов възврат,повечето хора си стоят спокойно на Южното възелче (то е с природата на Сатурн/Луна)  ;D
Разбира се има изключения-виждал съм много млади хора да си активират мноооого от рано СЛВ сами,целенасочено,но те често имат я там Марс,Слънце или Юпитер-нещо огнено да ги импулсира и отделно да не се бавят

Я да видим сега. Мисля, че и аз съм от тези млади хора, които са си активирали и СЛВ, щото на мен той ми е в 8-ми - Скорпионските работи. А ЮЛВ ми е във 2-ри - обичам хапка, пийка, сигурността. Ама щом се занимавам с делата на 8-ми дом и то още от дете, значи ми е активиран и СЛВ. Само дето има и много други фактори, които показват интереси в областта на 8-ми дом, не е само СЛВ.

Обаче работите по 2-ри дом - Телец също са ми силно застъпени в хороскопа.

Ей така на човек му се застъпват много фактори в хороскопа, които показват едно и също нещо и той не знае за отделното нещо дали му влияе или не или пък то се подсилва от други неща.

хело,ти имаш страхотна нужда от запаси :o

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #65 -: Септември 11, 2009, 12:20:57 pm »

Всичко може точно да се определи и изолира и накрая да се синтезира,но това са тънкостите в астрологията или по-скоро работата на астролога.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #66 -: Септември 11, 2009, 12:22:05 pm »

;D Ти за Хелото не бели кахъри-гладна няма да остане.Особено и покрай майчето и двойно Теле,особено ако и свети във 2 дом  :P

*

Helo

« Отговор #67 -: Септември 11, 2009, 12:26:05 pm »

Какви запаси, парични ли?  ???

Щото ако е така, то като Телец със стелиум в Телец аз още от малка си трупам пари. Просто обичам да имам сигурност и да знам, че имам пари. После като ги изхарчех всичките почти наведнъж за удоволствия, пак почвах да трупам. Такава ми е природата.

А веднъж преди много време като четох Синухе как като малък хвърлял пари от балкона на приятелите си  ;D ;D ;D видях, че имало и такива луди на тоя свят.  :P :P :P ;D ;D ;D Преди това не го вярвах!  ;D ;D ;D

Шегувам се Синухе! Да не се обидиш!  ;D

;D Ти за Хелото не бели кахъри-гладна няма да остане.Особено и покрай майчето и двойно Теле,особено ако и свети във 2 дом  :P

Ама тя Луната ми е на края на 2-ри дом и се възприема като разположена на върха на 3-ти. Ама все пак позицията й във 2-ри си действа.  ;D
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 12:41:26 pm от Helo »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #68 -: Септември 11, 2009, 12:31:35 pm »
На мен пък с моя стелиум в Телец,що ми са толкова широки пръстите,бре-хубави дрежки,козметики,ресторантчета...А иди кажи сега,за какво става реч...По южен ли е по северен ли е? ;D ;D ;D
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 12:46:25 pm от Мia21 »

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #69 -: Септември 11, 2009, 12:32:58 pm »
Имам Южен възел в 4-ти дом, с съвпад с ИЦ, Слънце и малко по-широк (орб.~3 гр.) с Юпитер. Северен възел в Скорпион 10-ти дом, в съвпад с МС. Опитвам се да работя и с двата възела-семейство и професионална реализация, но без да развивам едното за сметка на другото. Всъщност мисля, че на първо място поставям семейството, даже съм имала моменти, в които работата дори не е оставала на второ място, а е изчезвала от полезрението ми. Реакциите ми са били много спонтанни, естествени (ЮЛВ в 4-ти).
Иначе стремежът към реализация извън семейството винаги е бил в мен. Спомням си когато бях ученичка, баща ми беше развил сравнително добър бизнес в родния ми град и беше известен. По това време най-голямото ми опасение беше, че хората ще ме познават покрай него, в смисъл няма да ме знаят например като Kali, а винаги ще си остана дъщерята на напр. Цветан  ;D. Затова се записах да уча в София и започнах да работя по специалността си още след 3-ти курс. После се родиха децата и покрай тях се засили притеглянето към ЮЛВ. Сега съм между двата възела  ;D - до 16:00 часа по 10-ти дом, а след това по 4-ти.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Uran

• 6041
« Отговор #70 -: Септември 11, 2009, 12:45:07 pm »
Ами аз си се занимавах със сферата на дома на СЛВ, но...в тийн възрастта. :) :) Понеже говорим за Венера-

А как си със социализацията?Интересното е,че кармични връзки са ти кодирани като срещи покрай пътят на СЛВ или призванието ти (макар че то не е само по СЛВ).Възможно е и да продължаваш кармичен урок по обвързване,по зачитане на чужди интереси или еротичните нужди на тялото ти,както и много други,но ти си знаеш картата разбира се  ;) Можеш да споделиш още някои наблюдения за тази позиция тъй като е интересна и какво става с упр на ЮЛВ и има ли аспект с Венера?
Социализацията сред женуря малко ми куца. :) :) Работата с мъже не ми е проблем и НЕ използвам женската си страна.
Марс и Венера нямат аспект. :) ;D ;D
п.п.Жените са се опитвали да ме въвличат в дребничките си боричкания. Не се е получавало, в резултат на което бивах остракирана от голямото им женско, ведомствено, клюкарско сестринство. ;D ;D ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Септември 11, 2009, 12:47:02 pm »
хело,нормално е с такъв силен телец!и асц.скорпион.това е първото.сигурна съм ,че и ще понадебелееш
именно ,заради склонноста от към запаси! ;D

*

Helo

« Отговор #72 -: Септември 11, 2009, 12:50:30 pm »
сигурна съм ,че и ще понадебелееш

Няма!  >:(

Аз съм сравнително слаба и не искам да бъда дебела. Поддържам тегло от не повече от 53 кг. Обичам да хапвам вкусно, особено сладки неща, ама засега не дебелея. И нямам никакво намерение да надебелявам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Септември 11, 2009, 01:00:30 pm »
сигурна съм ,че и ще понадебелееш

Няма!  >:(

Аз съм сравнително слаба и не искам да бъда дебела. Поддържам тегло от не повече от 53 кг. Обичам да хапвам вкусно, особено сладки неща, ама засега не дебелея. И нямам никакво намерение да надебелявам.

ха-ха-ха! обичала сладичкото!хапвай,хапвай! и що сладичко? :o

*

Helo

« Отговор #74 -: Септември 11, 2009, 01:03:02 pm »

Защото подвластните на Венера обичат сладките неща. Телците и Везните ги обичат. Май и Рибите, ама за тях не съм сигурна.

*

veshti4ka

« Отговор #75 -: Септември 11, 2009, 01:04:29 pm »

Защото подвластните на Венера обичат сладките неща. Телците и Везните ги обичат. Май и Рибите, ама за тях не съм сигурна.

и рибите, и рибите  ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #76 -: Септември 11, 2009, 01:21:21 pm »
Ей пак разводнихме темата !  >:( ;D

Хело,трудно ще напълнее със Сатурн на АСЦ.

По сладичко си падат и Венерите дето имат аспект с Юпитер (хапване не заради здравето и физиологичната нужда,а заради вкуса и глезенето).

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #77 -: Септември 11, 2009, 01:24:49 pm »
добър опит по 4-ти.ама ти си го знаеш ;D.а с тоя плуто в съвпад с раху :o,можеш да извадиш на бял свят всички обществени "мръсни желания".кармата е кариера по плутон.....може и политика.всъщност пробвала ли си? :)

Честно нищо не разбрах.  ???

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Септември 11, 2009, 01:25:19 pm »
все едно дали е сладко или не , оста2-ри 8-ми е оста на желанията.както материалните неща ,така и енергетиката е тук.запасите трябва да ги има.аз не познавам по-материален знак от телеца :) ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Септември 11, 2009, 01:37:11 pm »
Ей пак разводнихме темата !  >:( ;D

Хело,трудно ще напълнее със Сатурн на АСЦ.

По сладичко си падат и Венерите дето имат аспект с Юпитер (хапване не заради здравето и физиологичната нужда,а заради вкуса и глезенето).

с тея запаси и сатурн ,няма да и помогне. ;D ;Dто бива материализъм,бива ,ама и бивол за мезе не бива! ;D ;D ;D