Здравей Гост

мидпойнтите в хороскопа

• 116 Отговора
  • 22909 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
мидпойнтите в хороскопа
« -: Септември 11, 2009, 02:07:19 pm »
смятам ,че е нужно да им се объне специално внимание.знам,че темата е дискутирана ,но е доста стара.
предлагам да обсъдим значението на мидпойнтите и какви наблюдения или събития сме срещали по тях.
давам линк за мидпойнтите на планетите през годините.
http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm#midp

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:мидпойнтите в хороскопа
« Отговор #1 -: Септември 11, 2009, 02:13:18 pm »
   Ей тази тема е стихията на нашия приятел Доби, остава да се включи сега отнякъде...

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Септември 11, 2009, 02:25:34 pm »
не ми оспамвайте темата >:(
ами пишете! :P щото много инфо има , ама не е систематизирано.а тея точки много събития носят,особено при съвпад с транзит ,прогресия или дирекция! ;) :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #3 -: Септември 11, 2009, 03:23:09 pm »
Честно казано от тия мидпойнти нищо не разбирам. Навремето имаше един ЗЕТ, който даваше мидпойнти върху самата карта с червени точки. Ма вече го няма оня зет и освен това и на мен нищо не ми говорят, освен като отделни точки, които евентуално може би са чувствителни.
Как се четат тия ефемериди
 :'(

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Септември 11, 2009, 03:24:55 pm »
Честно казано от тия мидпойнти нищо не разбирам. Навремето имаше един ЗЕТ, който даваше мидпойнти върху самата карта с червени точки. Ма вече го няма оня зет и освен това и на мен нищо не ми говорят, освен като отделни точки, които евентуално може би са чувствителни.

Аз ползвам Зет 7 Гео. Изчислява си мидпойните. даже дава дърво на мидпойните.
А в астро.ком можеш да си извадиш нагледна табличка на всички мидпойнти, без да се налага да плюнчиш молива.

Pullen/Astrolog - Aspect/Midpoint grid chart

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Септември 11, 2009, 03:26:12 pm »
с/у годината на раждане клипваш!излизат ти всички месеци.търсиш си месеца и датата.започват със слънцето.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Септември 11, 2009, 03:38:21 pm »
Ето тази табличка в астро.ком имах предвид. Може да ти даде мидпойнтите за произволна карта. По диагонала са планетите, а на пресечните им точки е мидпойнта и символа на знака, в който попада.

*

kaily

• 5145
« Отговор #7 -: Септември 11, 2009, 03:40:46 pm »
Аха, в Зет 7 лайт, който кой знае как ми е съхранен в компа, има планети в мидпойнт.
Бе зетовете навремето имаха повече опции.
И квооо  ???

« Отговор #8 -: Септември 11, 2009, 04:12:51 pm »
 И в зет 8 ги дава, например мидпойнта между лунните ми възли е Венерата, понеже е в точен квадрат с тях, върха на Тао квадрата, но и мидпойнт се явява в случая, нали така. А оттук нататъче къде да гледаме за събития, при транзити ли ? Синастрии ?

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Септември 11, 2009, 04:16:29 pm »
И в зет 8 ги дава, например мидпойнта между лунните ми възли е Венерата, понеже е в точен квадрат с тях, върха на Тао квадрата, но и мидпойнт се явява в случая, нали така. А оттук нататъче къде да гледаме за събития, при транзити ли ? Синастрии ?

О, да! Средната точка между 2 планети се явява и точката на тао-квадрат между тях. При транзит на планета в мидпойнта се задейства и противоположната точка.

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Септември 11, 2009, 04:20:26 pm »
Зет 8 ги дава, ама на отделна табличка. А старите зетове ги даваха директно върху картата.
Коя противоположна точка се задейства?  :o Че то отсреща обикновено няма нищо, освен ако две планети не са в опозиция.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Септември 11, 2009, 04:21:43 pm »
Аха, в Зет 7 лайт, който кой знае как ми е съхранен в компа, има планети в мидпойнт.
И квооо  ???

В "Полезни връзки и лично творчество" прикачих книгата на Ебертин "Интерпретация мидпойнтов" - можете да си я изтеглите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Септември 11, 2009, 04:28:54 pm »
самият композит и комбина се базират на мидпойнтите.транзитите са тези,които следва да се проследят.съвпада на прогресия или дирекция.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Септември 11, 2009, 04:30:01 pm »
И квооо  ???

В "Полезни връзки и лично творчество" прикачих книгата на Ебертин "Интерпретация мидпойнтов" - можете да си я изтеглите.

много благодариме,както винаги :-*!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #14 -: Септември 11, 2009, 04:39:23 pm »
Добре де, тия мидпойнти казвате са много важни. Обаче средни точки има между всяка една от планетите. И на коя в крайна сметка да обръщам внимание като по-значима? Сега отворих файла на тази книга, там са дадени описанията на всички мидпойнти, но нали всеки си има мидпойнт между Слънце и Луна, честно казано не ми е ясно много там какъв смисъл се влага в тях - общовалиден за всички едва ли, много се извинявам за безумния въпрос, но се обърках тотално, след като отворих изданието.  
Мдааа, с този ретро Меркурий направо се оглупява на моменти ... мисля, че схванах идеята.  ;D Т.е. тези точки активират при транзит определена сфера, която е описана в книгата. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
« Отговор #15 -: Септември 11, 2009, 04:44:15 pm »
Аз се възползвах от факта, че може да се качват книги, и закачих Слънчевата революция на Марион Марч. На руски.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Септември 11, 2009, 04:47:18 pm »
Добре де, тия мидпойнти казвате са много важни. Обаче средни точки има между всяка една от планетите. И на коя в крайна сметка да обръщам внимание като по-значима? Сега отворих файла на тази книга, там са дадени описанията на всички мидпойнти, но нали всеки си има мидпойнт между Слънце и Луна, честно казано не ми е ясно много там какъв смисъл се влага в тях - общовалиден за всички едва ли, много се извинявам за безумния въпрос, но се обърках тотално, след като отворих изданието.   

Твърди се, че когато транзитна планета премине през мидпойнт, тя задвижва едновременно и двете планети, които образуват мидпойнта. Аз не съм проверила дали това действа.

Но при квадратурите - тао квадратът, който се явява и мидпойнт си действа и без да прибавяме значението на мидпойнта. Ако го прибавим обаче можем да извлечем допълнителна информация.

В обясненията на Ебертин се смесва влиянието на планетите, един вид получава нещо като "усреднено" влияние.

*

veshti4ka

« Отговор #17 -: Септември 11, 2009, 04:51:05 pm »
хъмх... тез мидпойнти са ми пълна мъгла  >:( 

единственото, което забелязах е, че на средната точка между Плутон и Уран ми е застанала Веста, а на средната точка между Веста и Локус Фортуна е цопнат Уран  ???

ма как ли са тълкуват... аре за Уран и Плутон пише, ама за другото... или него трябва да го отпиша а  ???

*

sunrain

• 6710
« Отговор #18 -: Септември 11, 2009, 04:51:49 pm »
Небесна, благодаря за ясното обяснение. Ще ги наблюдаваме тия мидпойнти, интересни са.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Септември 11, 2009, 04:58:36 pm »
Небесна, благодаря за ясното обяснение. Ще ги наблюдаваме тия мидпойнти, интересни са.  :)

и носят събития!