Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97347 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:Индийска астрология
« Отговор #180 -: Октомври 20, 2010, 07:11:20 am »
аз съм като нея, но нямам петна и бемки..
Ама и нямаш малефици на Лагна :P.

ако лагна е луна, върху нея нямам, но имам квадратура с марс..но аз имам разлика в двете страни на лицето, едната е на един човек, другата е на друг.. ;D не знам дали видя, бях пуснала една снимка моя като дете на 5 год...на нея се вижда също- ако се сложи нещо така, че да закрие тази част, която на снимката е дясна, а всъщност се явява лява /но отговаря за разума, дясната част/ и си представиш, че двете части са еднакви, става зряла жена..ако вземеш другата част и я разгърнеш виртуално, е малко дете..това е от квадратурара на слънцето и луната- разум и чувства..разума е зрял, чувствата- детински.... :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Diyana

• 2705
« Отговор #181 -: Октомври 20, 2010, 07:12:29 am »
Съответно семейното огнище в ранното детство - хармонична, интелектуална, мека атмосфера с акцент върху равноправните взаимоотношения родител-дете или по-динамична, несигурна среда с доминиращ, манипулативен родител?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #182 -: Октомври 20, 2010, 07:18:03 am »
Ами като че ли двадашамшата \варгата за родителите и рожденото семейство\ реагира на час 7:40 или Асц. Лъв. Предлагам да не те търся много по-назад и да останем при този час и по него да ти гледаме дарата.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #183 -: Октомври 20, 2010, 07:26:07 am »
ако лагна е луна, върху нея нямам, но имам квадратура с марс..но аз имам разлика в двете страни на лицето, едната е на един човек, другата е на друг.. ;D не знам дали видя, бях пуснала една снимка моя като дете на 5 год...на нея се вижда също- ако се сложи нещо така, че да закрие тази част, която на снимката е дясна, а всъщност се явява лява /но отговаря за разума, дясната част/ и си представиш, че двете части са еднакви, става зряла жена..ако вземеш другата част и я разгърнеш виртуално, е малко дете..това е от квадратурара на слънцето и луната- разум и чувства..разума е зрял, чувствата- детински.... :blink:

Лагна ти е асцендента. ЛъФ с ретроМеркурий там. :P. И получава специален аспект от Марс, но и знакови аспекти и от Раху, Сатурн и Юпитер.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Октомври 20, 2010, 07:38:58 am »
Да добавим и Раху там - не можем да очакваме проявление на физическите белези "по часовник".

Странно, но при мен присъствието на Раху в знака на Лагна не дава хамелеонщина.
Изключително постояннна съм в навиците и стила си - като начин на обличане, прическа, грим. Трудно вземам решение да си променя цвета на косата, дори с един-два тона, не си променям прическата. Има една линия, която следвам в продължение на години.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #185 -: Октомври 20, 2010, 07:40:32 am »

Лагна ти е асцендента. ЛъФ с ретроМеркурий там. :P. И получава специален аспект от Марс, но и знакови аспекти и от Раху, Сатурн и Юпитер.

да не ти отвличам сега вниманието от Ая, но ако имаш после време /някой ден/ би ли ми разяснила какъв аспект имам между асц. и марс, защото аз не виждам такъв..със сатурн 95 градуса, с марс 155, с юпитер 76, раху /юлв ли беше, все не мога да го запомня/- 26 градуса..а знаков аспект какво е, само със сатурн виждам връзка, защото е в близнаци, а меркурий е на асц. в дева, съответно в телец и лъв по индийската, ама в нея сигурно меркурий не е управител на близнаци и дева, а пък и той въобще не е в тях де..а, квадратура по знаци само ли казваш??..защото 95 градуса не е ли много??но пък мерка е ретро и се връща към сатурн..може..май не съм го гледала така..
жалко, че сега трябва да си лягам..лека нощ.. :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #186 -: Октомври 20, 2010, 07:42:41 am »
Да добавим и Раху там - не можем да очакваме проявление на физическите белези "по часовник".

Странно, но при мен присъствието на Раху в знака на Лагна не дава хамелеонщина.
Изключително постояннна съм в навиците и стила си - като начин на обличане, прическа, грим. Трудно вземам решение да си променя цвета на косата, дори с един-два тона, не си променям прическата. Има една линия, която следвам в продължение на години.

аз разбрах, че хамелеонщината е заради претъпканият първи дом, 12-ти по западната..със слънце там, юлв и т.н.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #187 -: Октомври 20, 2010, 07:45:49 am »
И присъствието на Раху там, предполагам.
Цялото лъвско/девишко стълпотворение попада в един знак с Раху при Айя, а Луната е в един знак с Кету отсреща.
А за Кету в Лагна имам наблюдения, че нерядко може да затрудни астролога да отгатне знака на АС по външния вид, освен ако в един знак с Кету няма ярко присъствие на други планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #188 -: Октомври 20, 2010, 08:03:14 am »
Да, хамелеонщината според мен е от многото планети там, а Раху или Кету на Лагна отделно пречат на знака на Лагна да се прояви според очаквания начин - "преобръщат"  ;D предначертаното от знака на родения. В много източници това обяснение за преобръщането е скипнато и остава само нещо от типа Раху на асц. дава "необикновена, запомняща се външност". Кету пък съм чела да дава някакъв дефект, нехармоничност във външността, което може и да носи особено чаровно излъчване, но може и да е откровено отблъскващо - това пък е свързано с Раху в седми и факта, че преобръща отражението ни в другия, или по-трудно уловима външност, уж си го разгледал внимателно, а не можеш точно да го опишеш - пребивава в перфектно инкогнито.

Вижън, Марс хвърля специален аспект към осми дом от себе си и към планетите в него. Знаков аспект в джотиш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Октомври 20, 2010, 08:10:39 am »
Имам позната с Кету в знака на Лагна, наистина има забележим външен дефект. При нея обаче Сатурн управлява Лагна и се намира в съвпад с малефик (Марс) в 8 дом. Луната е в един знак с Раху (фактически няма съвпад), Венера е много близо до Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #190 -: Октомври 20, 2010, 08:17:55 am »
Не е така буквално.
Но присъствието на Кету в Асцендента често може да обърка астролога. Или роденият да се окаже много по-различен от впечатлението, което създава на пръв поглед. Често се случва такива карти да са по-трудни и за ректификация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #191 -: Октомври 20, 2010, 08:19:15 am »
Имам позната с Кету в знака на Лагна, наистина има забележим външен дефект. При нея обаче Сатурн управлява Лагна и се намира в съвпад с малефик (Марс) в 8 дом. Луната е в един знак с Раху (фактически няма съвпад), Венера е много близо до Слънцето.

Аз нямам, при това Сатурн и Кету са в близък съвпад с Лагна. И са в накшатра на Раху. Но пък Лагнеш ми е в знак на Венера, в пети дом. Джьотиши от разни чужди форуми са ми казвали в отговор, че знакът на Лагна се развива заедно с нас цял живот, и да не се притеснявам, рано или късно ще ослепея и може и да се прегърбя :P.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #192 -: Октомври 20, 2010, 08:22:48 am »
Джьотиши от разни чужди форуми са ми казвали в отговор, че знакът на Лагна се развива заедно с нас цял живот, и да не се притеснявам, рано или късно ще ослепея и може и да се прегърбя :P.

Значи и за мен има зрънце надежда  ;D - да полудея някой ден.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #193 -: Октомври 20, 2010, 08:23:41 am »
Твоята лагна е сидералният ти асцендент - Лъв, и се управлява от Слънце в Лъв. Карта с толкова струпани накуп планети си иска доста задълбочено разглеждане. Практически скупчването им на едно място елиминира естествените отношения между планетите и на практика ги прави неутрални в най-добрия случай, една спрямо друга.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #194 -: Октомври 20, 2010, 08:26:02 am »
Джьотиши от разни чужди форуми са ми казвали в отговор, че знакът на Лагна се развива заедно с нас цял живот, и да не се притеснявам, рано или късно ще ослепея и може и да се прегърбя :P.

Значи и за мен има зрънце надежда  ;D - да полудея някой ден.

Ти си се изпедепцала. Такъв неприлично силен Лагнеш ще те държи събрана независимо от всичко ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #195 -: Октомври 20, 2010, 08:29:04 am »
Вярвам, че тази карта ще представлява интерес за вас, с Кету на АС. Като имате свободно време, може да ''чепкате''. Девойката ми е близка, братовчедка, като сестра ми е... познавам я много добре..
Съжалявам, не може да се класира в сравнение с твоята карта. Планетите й в най-добрия случай са в поне пет дома, твоите са сгъчкани в три :P.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #196 -: Октомври 20, 2010, 08:34:49 am »
Предлагам една карта за упражнение - "Познай професията", само че с използване на индийски техники.
То е ясно, че само Дияна, Асол и Белика могат да се включат. Е, пак файда, дето се вика.  ;D

Въпросът е каква професия може да е избрал този мъж, какви други заложби и способности има.
Прилагам Раши (Д1) и Дашамша (Д10), Навамша не знам дали да поствам, тъй като там Лагна е под въпрос...
Пробвах да му правя ректификация, но не съм много сигурна в резултата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #197 -: Октомври 20, 2010, 08:37:41 am »
Ти си се изпедепцала. Такъв неприлично силен Лагнеш ще те държи събрана независимо от всичко ;)

В интерес на истината, наистина е голяма "придобивка" в моя случай.  :blink:
Такива удари съм понасяла от съдбата, каквито биха съборили доста народ на мое място. В резултат само се втвърдява обвивката, отвътре си оставам същата мека Мария.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #198 -: Октомври 20, 2010, 08:42:30 am »
Към горните две карти забравих да приложа натални данни, ако на някой му потрябват:

Цитат
Body                Longitude        Nakshatra Pada Rasi Navamsa

Lagna                8 Cp 52' 44.00" USha      4    Cp   Pi
Sun - AK            29 Aq 36' 08.26" PBha      3    Aq   Ge
Moon - DK            0 Ta 04' 41.21" Krit      2    Ta   Cp
Mars - AmK          29 Ge 31' 20.27" Puna      3    Ge   Ge
Mercury - MK        13 Pi 11' 10.02" UBha      3    Pi   Li
Jupiter - PK         3 Ge 18' 36.14" Mrig      3    Ge   Li
Venus - PiK         11 Pi 56' 50.64" UBha      3    Pi   Li
Saturn (R) - GK      1 Le 36' 17.54" Magh      1    Le   Ar
Rahu - BK           13 Vi 11' 03.43" Hast      1    Vi   Ar
Ketu                13 Pi 11' 03.43" UBha      3    Pi   Li
Maandi              26 Vi 05' 44.44" Chit      1    Vi   Le
Gulika              17 Vi 08' 23.40" Hast      3    Vi   Ge

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #199 -: Октомври 20, 2010, 08:43:24 am »
А знаеш ли знака на Варнада Лагна в Рази?