Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97596 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Индийска астрология
« Отговор #200 -: Октомври 20, 2010, 08:46:32 am »
А знаеш ли знака на Варнада Лагна в Рази?

Ето остатъкът:

Цитат

Bhava Lagna         26 Cp 17' 37.24" Dhan      1    Cp   Le
Hora Lagna          23 Sg 53' 33.75" PSha      4    Sg   Sc
Ghati Lagna         16 Vi 41' 23.26" Hast      3    Vi   Ge
Vighati Lagna       10 Ta 40' 30.83" Rohi      1    Ta   Ar
Varnada Lagna        8 Li 52' 44.00" Swat      1    Li   Li
Sree Lagna          10 Ar 59' 16.78" Aswi      4    Ar   Cn
Pranapada Lagna     11 Cp 34' 58.36" Srav      1    Cp   Ar
Indu Lagna           0 Cp 04' 41.21" USha      2    Cp   Cp
Bhrigu Bindu         6 Cp 37' 52.32" USha      3    Cp   Aq
Dhooma              12 Cn 56' 08.26" Push      3    Cn   Li
Vyatipata           17 Sg 03' 51.74" PSha      2    Sg   Vi
Parivesha           17 Ge 03' 51.74" Ardr      4    Ge   Pi
Indra Chapa         12 Cp 56' 08.26" Srav      1    Cp   Ar
Upaketu             29 Cp 36' 08.26" Dhan      2    Cp   Vi
Kaala                1 Sc 41' 06.74" Visa      4    Sc   Cn
Mrityu              10 Sg 24' 26.85" Mool      4    Sg   Cn
Artha Prahara        5 Cp 23' 17.76" USha      3    Cp   Aq
Yama Ghantaka        9 Aq 10' 00.47" Sata      1    Aq   Sg
Prana Sphuta         1 Le 32' 03.41" Magh      1    Le   Ar
Deha Sphuta         17 Ta 45' 53.11" Rohi      3    Ta   Ge
Mrityu Sphuta       29 Ta 34' 52.04" Mrig      2    Ta   Vi
Sookshma TriSphuta  18 Sc 52' 48.56" Jye       1    Sc   Sg
TriSphuta           26 Cn 05' 48.61" Asre      3    Cn   Aq
ChatusSphuta        25 Ge 41' 56.88" Puna      2    Ge   Ta
PanchaSphuta         8 Sg 53' 00.31" Mool      3    Sg   Ge

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #201 -: Октомври 20, 2010, 09:13:56 am »
Ама си го бива. Изглежда, че въпреки всички други кандидати, Венера е ключът към професията при него, но то с тая Венера нещата стават още по-завързани. От друга страна Кету тук - има някакъв капан. 
Може да работи свещеник, неортодоксален проповедник или преподавател на някакви духовни практики. Възможно е и да има дълги периоди на безработица, да печели от неквалифициран труд. Освен това може и да е художник, отново самоук.
Има заложби да печели от собствен самостоятелен бизнес - Луна У7 в екзалтация, но все пак шести дом при него ми се струва по-силен и така или иначе ще остане в подчинена позиция. Може и да е относително независим в рамките на по-голяма структура. Вероятно е като дете - в съвсем невръстна възраст да е привлякъл интереса на публиката към себе си със заложби, вероятно в изкуството - тип вундеркиндче, но после да е търсил по-дълго пътя си в кариерата.
Хайде и по това утре, че след трябва да ставам за работа.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Vision

• 3523
« Отговор #202 -: Октомври 20, 2010, 01:34:38 pm »
Да, хамелеонщината според мен е от многото планети там, а Раху или Кету на Лагна отделно пречат на знака на Лагна да се прояви според очаквания начин - "преобръщат"  ;D предначертаното от знака на родения. В много източници това обяснение за преобръщането е скипнато и остава само нещо от типа Раху на асц. дава "необикновена, запомняща се външност". Кету пък съм чела да дава някакъв дефект, нехармоничност във външността, което може и да носи особено чаровно излъчване, но може и да е откровено отблъскващо - това пък е свързано с Раху в седми и факта, че преобръща отражението ни в другия, или по-трудно уловима външност, уж си го разгледал внимателно, а не можеш точно да го опишеш - пребивава в перфектно инкогнито.

Вижън, Марс хвърля специален аспект към осми дом от себе си и към планетите в него. Знаков аспект в джотиш.

ясно, нещо индийско и специфично е това с марс..иначе всичко се премества с 28 ли, колко беше градуса назад, но аспектите си остават..не мога да кажа, че не ми е интересно, но имам реалистична преценка за силите си, знам, че нямам толкова мозък, че да разбера индийската сега..и половината от другата също..но някой ден, кой знае.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Diyana

• 2705
« Отговор #203 -: Октомври 20, 2010, 09:16:48 pm »
Още малко да продължа по картата на Лили. Човекът е вероятно и да има талант за писане и да се е пробвал като писател. Има освен това добри предпоставки в Рази да печели обществено признание чрез уменията си - екзалтирала Венера - У10 в Рази, съвпад У6&У9 и Кету, както и да печели добре благодарение на кариерата си - У11 Марс съвпад с Юпитер. Но Марс се намира освен това в осми от 11-ти и в 6 от Лагна, така че сигурно освен всичко друго е и голям прахосник, има проблем да задържи и реинвестира полученото. Активният обмен между 2 и 8 дом рецепцията Сатурн - У2 и Слънце - У8 говори, че има много заложби и таланти, както и потенциал да привлича чуждите ресурси.

Дашамшата не дава точно информацията за професионалната изява на родения, а по-скоро за големите му публични успехи, за това дали се схваща от обществото като значим, можещ, успял и т.н. човек.

Тук основният сигнификатор - Венера - е ъглова в знак на приятел, в десети дом имаме ретрограден Сатурн - карака на кармата по отношение на кариерата в Лъв и то заедно с Гхати Лагна, освен това и приличен Юпитер - карака на растежа и успеха в бизнеса - в девети, където е и Хора Лагна. Меркурий в пети е карака на способността на придобива блага чрез професията си, макар тази способност да е донякъде подкопана от съвпада му с малефици и Слънце - карака на способността да печели авторитет, статус и уважение - точно на асц. в Дашамша! Дотук всичко говори за карта предвещаваша огромен публичен успех и признание, макар и не винаги това да е свързано или по-скоро да цели големи печалби. Но да почнем подред в Дашамшата;
У1 е Марс, намира се в Риби - способността му да се налага, да изгражда репутация и т.н. е свързана с духовни практики, езотеризъм, изследвания, може би астрология. У2 - Юпитер в Рак, освен това е и У5, господар на управителя на Лагна и се намира в пети от него - добър оратор е, а и има способност да привлича лесно на своя страна финансови ресурси от банки и портньори, лесно превръща творческите си импулси в завладяващи  и работещи идеи и може с лекота да ги реализира. Но се разпилява, бързо губи интерес и не е последователен. Има чести и продължителни периоди без работа, започва отново от нулата и няма силен драйв, мотивация да се бори с трудностите - Луна в Козирог в трети, със Сатурн в десети в Лъв. Може и да е имал на разположение някакви недвижими имоти в наследство, или родителите му да са плащали по силите си за неговото образование, но като цяло в това отношение има неудовлетворение от ресурсите, които е наследил и от това, че "няма равен старт" с другите. Въпреки податките в Рази, седми дом в Дашашма не насърчава стремежа към собствен бизнес и вероятно нативът основно ще работи за други хора, ще остава в подчинено положение, съветник. В това отношение е благословен да попада на благородни, щедри и читави шефове, от които ще вижда много добро, но самите те ще са с не много устойчива професионална реализация. Възможно е да работи за висши политици, висши администратори на подветрени постове.
Има репутация на изключителен, самонаправил се професионалист, с голям потенциал, сдържан, хладнокръвен, дисциплиниран, но и безпардонен, и кариерист. С Раху в 11-ти е вероятно привидно, за пред хората да изглежда, че печели много от работата си, а всъщност финансовото му състояние да е нестабилно и кухо.

Сега, след всичко това пълно с противоречия по-горе - къв ли да е?  :-\ Пак иде Венера някак си - десети от десети - трябва да е нещо, свързано с мода, с красота или изкуство.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #204 -: Октомври 20, 2010, 09:43:02 pm »
Мисля да дам отговор вече, да не чакам някой друг да се появи и да се включи.
Завършил е специалност КСТ - компютърни системи и технологии.
Но с компютърен дизайн, доколкото знам, не се занимава, повече го бива като софтуерен специалист. Има страхотен бизнес нюх (акцентиран 2 дом в западната карта и Луна в земен знак в квадрат със Сатурн), роден е за икономист, финансист. Нагласата му в отношенията също е прагматична, потребителска, претенциозна.
Притежава и вродени таланти - не умее да рисува, но обича музиката, умее да свири. Да добавя, че външно е много красив, има много правилни черти, като нарисувани. По-големият му брат е професионален музикант.
Да, има данни и за наследяване на имоти. Семейството му са дребни търговци, притежават много наследствени земи и недвижима собственост. В семейството са на почит парите, имотите, които никога не са в "достатъчно" количество (Луна в Телец на ИЦ в квадрат със Сатурн). Има силно изразена меркантилност, пресметливост.
След като си завършва образованието в България, решава да продължи да учи в чужбина същата специалност. В България нямаше намерение (без нито един месец трудов стаж) да работи за "смешни" пари. Винаги си го блазнели парите, лесни печалби - от разни там интернет залагания (Слънце в Риби във 2 дом, връх на Т-квадрат с Юпитер в 5ти и Нептун в 11ти). Доколкото знам, в чужбина се занимава с компютърен анализ на финансови данни, т.е. съчетава професията, която е завършил, с вродения финансов усет. Със собствен бизнес не знам дали се занимава, но парите са основна цел при него.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #205 -: Октомври 20, 2010, 10:55:33 pm »
Венера, Венера, ама в по-материалните й сигнификации :-[.

По картата на Ая е много трудно да се определи период за брак/значимо партньорство, защото практически всяка планета е в съвпад или аспект с управителя  на седми, с управителя на UL или с арудхалагна, и т.н. - тоест от всеки транзит може да изскочи гадже.
Като начало, няма да повтарям предположенията, свързани с позицията на Кету в седми, в съвпад с Дара карака - Луна, май всички тук се съсгласихме, че  тази позиция на възлите в общия случай дава нееднозначно и трудно за тълкуване развитие на връзките и партньорствата. Като са се възвърнали възлите веднъж, вече по-леко се гледа на възможността за дългосрочно обвързване, така че за Ая периодът на брачната възбрана е отминал.
По отношение на интимните партньори Ая има склонност да бъде запленявана от рафинирани, интелигентни и благовъзпитани на пръв поглед индивиди, със самочувствие и доминиращо присъствие, по-зрели и реализирани партньори, но и много чувствени, сексуални, динамични и обсебващи марсианци при по-близък контакт. Има завиден сексуален апетит и физическата съвместимост е важна предпоставка за продължителността на връзката. Що се отнася до брачния партньор - вероятно е да е мек, грижовен и умен мъж, вероятно малко по-млад от нея, с акцентиран Меркурий и Луна (сидерални Близнаци и Рак). Има предпоставки за щастлив и уютен брак, по любов, с партньор, с когото споделят общи цели, взаимно ще се изграждат и ще си помагат, топлота, доверие и т.н. Възможно е да имат общ бизнес или съюзът им да допринесе за обществения им статус.

Сега за настоящия период - принципно Венера е естествен сигнификатор на любовта, а Юпитер - на брака. Тоест имат потенциал, но в конкретната карта отговарят за други домове. Освен това в картата са слаби по аштакаварга и дават смесени резултати в периодите си. Управител на 7 дом тук е Сатурн, а той е комбуст и в дом на голям неприятел. Дара Карака е Луна и би трябвало да има транзити към натална Луна при брака, но само тя не стига. Струва ми се най-приемливо поради всичко това да търсим управителя и аспектите към Упапада - намира се в Дева, във втори дом. Знаков аспект към него има Марс, а специален - Раху. Към тях прибавяме и управителя му - Меркурий. Освен това Марс управлява и седми от Арудха лагна, и дарападата в Рази. В навамша май излизат на преден план отново Меркурий и Луна.
В махадашата на Юпитер подпериода на Луна съответно е 30 март 2012 - 30 юли 2013 - тогава по транзити Марс е върху първи дом и навалицата там, съответно аспектира натална Луна, Меркурий и Слънце аспектират знака на UL, а Луна на свой ред е върху Марс в Близнаци, което е и знака на седми дом в Навамша.
Непосредствено след това започва Марс - до 6 юли 2014, който по транзити започва дори още по-обещаващо - Венера е върху Лагна, а Меркурий, Марс и Юпитер заедно са върху натален Марс и знака на седми в Навамша.

ПС. Периодът на Меркурий е бил през 2005- до края на 2007 - вероятно е тогава Ая да е имала сериозна връзка с потенциал за дългосрочно обвързване?
« Последна редакция: Октомври 20, 2010, 11:41:41 pm от Diyana »

*

Divna

« Отговор #206 -: Октомври 20, 2010, 11:15:40 pm »
Дияна, следващата година влизам в АК /Меркурий/. Този период как може да се охарактеризира?
Сега съм под влиянието на Сатурн /PIK/ и е голямо напрежение  :-X.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #207 -: Октомври 21, 2010, 04:02:23 am »
Не се отказвай толкова лесно от Сатурн, Дивна. За теб той е много специална планета - Йогакарака и съм сигурна, че след време ще оценяваш неговия период като един от най-ценните и полезни в живота си. Основното му предназначение като управител на 4 и 5 дом е да ти помогне да откриеш своя дом и своя творчески потенциал и в материален и в екзистенциален смисъл. И тъй като е в трудни домове - в осми от Лагна и Луна в Рази и в шести дом в Навамша може да те учи по трудния начин - чрез загуби, битки и болка, но наградите му са най-ценния урок за живота ти - независимост, самостоятелност и отговорност. Не искам да се повтарям за значението на Сатурн и дашата му при теб, мисля, че ти го бях писала няколко пъти. Поантата е, че не трябва да губиш опитимизма си, защото Йога караката ти не може да ти причинява лоши работи ;D.

По въпроса за Меркурий. Наред с йогакарака, управителя на Лагна - на асц. и Атмакараката са двете други планети, в чиито период се предсказват преобладаващо положителни развития. Преобладаващо, защото все пак основната роля на всяка планета е свързана с домовете, които управлява в картата. В случая в Рази Меркурий е управител на най-щастливия дом - този на дхармата ни, девети дом, сочещ целта на съществуването ни, но и на 12 -един от трудните домове, дефиниращ загубите в материален план или освобождението от бита в духовен. Това е и дом на заболяванията, но тъй като Меркурий се намира в 12 дом от Дева може да ти донесе всъщност осбождаване от парични задължения и финансови притеснения и от някакви здравословни проблеми.

Меркурий е разположен в 11-ти дом, това е домът на сбъднатите надежди, на големите придобивки и дарове от съдбата, които идват при нас без усилие. Смята се, че разположението на една планета в 11 дом я превръща в мощен бенефик и я дарява с изобилие и лекота по отношение на нещата, за които се грижи.

Меркурий е и в рецепция със Слънце в Дева - управител на 11 дом, което значи, че двете планети се подкрепят и работят заедно.

Меркурий получава осмодомен аспект от Марс, който е Марака за асц. Везни, но и управител на партньора - седми дом.

После - навамша - там Меркурий е в кендра и тригонален дом - 1-ви, като отново има обмен с Марс в Близнаци, Марс е управител на асц. ти в Навамша.

Като цяло ми се струва, че Меркурий ще донесе успехи по отношение на реализацията на най-значимите ти житейски цели, реализация на духовните ти стремежи -и и като Атмакарака, и като У9, солидни материални придобивки. Това няма да е лишено от предизвикателства, битки и загуби обаче. Може би някой друг ще добави по-различна гледна точка, че мозъкът ми е на шкембе-чорба от недоспиване.

*

Divna

« Отговор #208 -: Октомври 21, 2010, 04:13:56 am »
Много ти благодаря, Дияна!

Значи още борба по Сатурн ме очаква  :-[. Дано имам сили да продължавам да се боря, че се чувствам тотално изцедена.

Благодаря, че ми писа  :kissd:!

*

holanda

« Отговор #209 -: Октомври 24, 2010, 05:21:46 am »
много ме кефят тея накшатри,искам да ги разуча и да разцепвам Крис от въпроси  :mellow:
тук,намерих нещо,сега ще се врътна из сайта
поствам го за всеки случай,някои може да прояви интерес

http://www.dirah.org/nakshatras.htm

« Отговор #210 -: Октомври 25, 2010, 02:11:46 am »
Имам един въпрос и моля за малко помощ.
Един ден случайно попаднах на един сайт в интернет по индийска астрология. За жалост не го запазих. В него се изчисляваше коефициент на даване/получаване в зависимост от достойнствата на планетите в натала, доколкото помня. Този коефициент показва колко получава индивидът за вложените от него усилия. Помня, че ако този коефициент е > 1, получаваш повече блага, отколкото влагаш усилия. Някой сеща ли се за какво става дума и знае ли сайт, където това може да се изчисли?

*

Santi

« Отговор #211 -: Ноември 02, 2010, 03:37:49 am »
Ако чакаш на готови интерпретации няма да стане  ;D ..

*

Santi

« Отговор #212 -: Ноември 02, 2010, 04:47:03 am »
Лесно достъпна е, за разлика от западната, за която повечето издания(книги) са платени, но кой ти дава интелектуален труд наготово ?

Да ти кажа лабаво няма там - хванеш ли да четеш може да затънеш доста - голяма "краста" и на колко много  въпроси можеш да си отговориш, които в западната изглеждат трудноразгадаеми  :blink: . На свободни съчинения съм разбрал, че вяра неможе да се има, защото просто всичко е толкова строго индивидуално .

*

Santi

« Отговор #213 -: Ноември 02, 2010, 04:52:30 am »
Който търси намира  ;D .

*

holanda

« Отговор #214 -: Ноември 02, 2010, 05:02:36 am »
Който търси намира  ;D .

..и си мълчи  ;D

*

Santi

« Отговор #215 -: Ноември 02, 2010, 05:18:04 am »
Лесно няма  ;D .

С базови(енциклопедични) понятия работата малко ми напомня на "постната пица и бюджета"   ;D .

*

holanda

« Отговор #216 -: Ноември 02, 2010, 07:12:00 am »
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 07:43:23 am от жълтолилава »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #217 -: Ноември 02, 2010, 09:36:13 pm »
Да ви запитам, някой експериментирал ли е да използва вместо стандартната Rāśi карта Bhāva Chalit карта?
При втория вид карта планета може от един дом да мине в следващия.
При мен Венера от 6 дом в Раши се мести при Кету в 7ми в Бхава чалит чакра, макар че се намират в съседни знаци и накшатри. В интерес на истината, по усещам да има влияние на Венера/Кету в 7 дом, не само на Кету... И ми дава отговор на повече въпроси в сферата на партньорските отношения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #218 -: Ноември 02, 2010, 10:02:31 pm »
Звучи логично Лили, да се познаваш повече в Бхава чалит чакра. С. Рат има едно много простичко обяснение за разликата между двете. Рази картата е тази, която отговаря на фактическите събития и житейските ни обстоятелства. Чалит картата е по-скоро субективното възприятие на натива за тези обстоятелства и описва по-точно личната му представа за неговия живот и основните теми в живота му.

Цитат
Grahas affect us in two ways, One as the native thinks it's affecting Vs As Actually affecting us. This is perception vs actual influence.

Rashi Chakra : Is the environment or the environment we are actually in. It's independant of the observer and the 12 Bhava as delineated by the Rashi is what is around us. To find the changes in the world as happening around us.

Bhava/Chalit Chakra: The houses as perceived by the native. In this chart the Zodiac is represented _somewhat_ independent of the environment. Eastern Horizon is take as 1st house and the Western Horizon as 7th house. 15 Degrees(Or 4 Naskhatra pada +/- the rising pada) above and below that horizon. This is how the houses are percieved when the native looks at the sky. This is natives perception. Suppose at a given time say 1deg of Aries is rising. Then the native assumes that +/-15 deg rising is his Lagna. If a planet is say in 18deg Aries, The Native Percieves it to be in his 2nd Bhava and affects actually his 2nd house decision making. Perception effects Personal relationships, The decision making, The Happiness or Bad experienced by the person.

It's said that When The Native's Rashi Chart and Bhava/Chalit Chart/Chakra is same Gayatri Mantra's blessings is present. Since Gayatri signifies truth. The Lagna's show Gayatri. As Gayatri Mantra is recited at Sun Rise, Sun Set (Also Midday or Night). My Own Personal reasoning from the above teachings is that, Dashas like Vimshottari Dasha etc When Used with Chalit Chakra will indicate the persons reactions or relations or decision making. As Vimshottari indicates time phases on Moon (Mana/Mind)

For Example If Chalit Chakra shows 7th Lord is in 6th where as it may still be in 7th house. Indicates the persons attitude towards partner  will be bad, When the spouse themself could Actually be healthy and well to do.

Sanjay R
« Последна редакция: Ноември 02, 2010, 10:10:07 pm от Diyana »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #219 -: Ноември 02, 2010, 10:06:23 pm »
Започнах да търся информация и видях, че някои астролози препоръчват заедно с Раши карта да се използва и Бхава/Чалит карта в прогностиката.
Иначе на обстоятелствата в живота ми повече отговаря позицията на Венера (У1) в 6 дом, но с нагласата и отношението ми по се връзва позицията й в 7ми заедно с Кету.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.