Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97375 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Индийска астрология
« Отговор #300 -: Февруари 24, 2012, 01:26:01 pm »
Колкото повече опозиции и съвпади, толкова повече проявление-потърси още аспекти с някои от тежките транзитни към радикса, може да се затвърди предположението.

*

Asol

• 4140
« Отговор #301 -: Септември 01, 2012, 02:59:29 pm »
Лили, ще може ли да кажеш как е отразен тайминга на сегашната ти работа по отношение на период, управител на дом в D-10 ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #302 -: Септември 01, 2012, 03:19:12 pm »
Лили, ще може ли да кажеш как е отразен тайминга на сегашната ти работа по отношение на период, управител на дом в D-10 ?

Добре, че ме пита.
Чета дискусията оттатък, много интересна ми се струва, снощи дори си чепках картата по тоя повод.
Бягат ми по тъча 2-3 минутки в ректификацията, които обаче са от значение в някои варги - в Д9 и Д10 се сменя накшатрата на АС, а в Д7 Лагна минава в друг знак и цялата интерпретация се променя. Тъкмо бях решила, че все пак картата ми работи със стария час (неректифицирания), но сега отново се усъмних и по всичко си личи, че часът наистина може да е малко по-късен.

Някак не ми се връзва Лагна в Д10 да ми е в Ардра, по-скоро ще да е Пунарвасу, т.е. малко по-късен час. Иначе пак си остава близнашка, оцветена от марсов ентусиазъм.  ;D

През 2013 чакам промяна в статуса - минавам от антардаша на Венера в антардаша на Слънцето, което е разположено в 10 дом в Д10 и в 7 дом в Д9. Това може да бъде и важна промяна на професионално поприще.
Нямам търпение да изляза от антардаша на Венера, тя просто ми разказа играта, но ще трябва да я изтърпя още една година - до следващото лято.  :angry:

Новата (втората) работа, която ми се струва, че ще е доста по-перспективна от първата и с тенденция да се превърне в целодневен ангажимент, ми дойде като по часовник  ;D - в момента, в който преминах от пратйантардаша на Юпитер в подпериод на Сатурн, т.е. от Сатурн/Венера/Юпитер към Сатурн/Венера/Сатурн. Сатурн се намира в 10 дом в Раши. А У10 в Дашамша е Юпитер, имам Слънце в Риби там.

Юпитеровата беше отвратителна, вероятно тогава си е изпуснала парата наталната ми Випарита раджа йога между Венера и Юпитер в "лошите" домове. Много потискащ и напрегнат период.

На 10.07 влязох в ПД на Сатурн, на 11 юли сутринта получих мейл от сегашния ми работодател с покана на интервю на 12 юли. Първочанално бях обзета от съмнения, пуснах хорар тук, впоследствие обаче ми направиха контрапредложение, което приех. Мейл с покана за второ интервю получих на 17.07 вечерта, на 18.07 около 13 ч в техния офис се проведе втори разговор и ми предложиха друга длъжност и гъвкаво работно време. А иначе щях да им се обадя към края на месеца и да откажа, след първото интервю се чудех как по-тактично да направя отказ. Но явно не ми е било писано да им откажа. :blink:

Започнах работа на 23 юли, макар че първоначално се бяхме разбрали за 1 август, впоследствие ни извикаха по-рано в офиса.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #303 -: Септември 02, 2012, 11:10:41 am »
Благодаря, Лили. А Сатурн и Венера кои домове ти управляват в D-10 според по-подходящата лагна ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #304 -: Септември 02, 2012, 11:31:11 am »
Тя Лагна в Д10 не мърда - Митхуна, но при леко отклонение в часа се променя накшатрата.

Е, касапин и наркидолър не съм, значи не би трябвало да е Ардра все пак, повече клоня към Пунарвасу.  ;D

Направо прилагам картата, за да не се обяснявам подробно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #305 -: Септември 02, 2012, 11:53:32 am »
 :blink: Прави ми впечатление, че включените планети се аспектират ъглово и имат връзка с арудхата и 10-ти дом от нея. Все пак не е толкова лоша Венерката - тя ти касае точно тези въпроси.
« Последна редакция: Септември 02, 2012, 11:58:13 am от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #306 -: Септември 02, 2012, 11:56:21 am »
Цитат
в момента, в който преминах от пратйантардаша на Юпитер в подпериод на Сатурн, т.е. от Сатурн/Венера/Юпитер към Сатурн/Венера/Сатурн.

И тук е проработило буквално - в Д10 Венера и Сатурн са в 3 дом, Юпитер е отсреща в 9ти (управлява 10ти и 7ми).

Основната ми работа е свързана с цялостен превод на контент за корпоративния сайт, който ще бъде насочен към чужденци и чрез него ще се предлагат консултантски услуги.

Двете ми колежки в офиса са журналистки и бивши водещи на тв и радио предавания, а покрай създаването на този сайт има много контакти с различни бг медии, планираме официален старт-ъп към края на септември.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #307 -: Септември 02, 2012, 12:00:07 pm »
:blink: Прави ми впечатление, че включените планети се аспектират ъглово и имат връзка с арудхата и 10-ти дом от нея.

Но тая Шакти йога в Д10 доста главоболия ми създаде - рушеше яко, докато не намерих истинското си призвание.
Много време се лутах и през големи препятствия преминах, толкова различни дейности смених...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #308 -: Септември 02, 2012, 12:58:06 pm »
Лили, чист късмет е човек да работи по призванието си и това, което харесва и му се отдава. Вероятно си заслужава и пътя, който си извървяла дотук - нещо е допринесъл за твоето развитие.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #309 -: Септември 02, 2012, 01:25:03 pm »
Винаги съм си казвала, че съм голям карък в професионален план, но явно е трябвало да извървя този трънлив път, за да стигна дотук. А по въпроса за цензЪт  ;D - имам две дипломи от два Вуза, но си намерих призванието в съвсем друга област. Нещо, което винаги ми е харесвало да правя. Но аз съм "широк" специалист, не съм от "реномираните" професии.

А сега кажете дали и кога ще забогатявам, по-долу прилагам Д2.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #310 -: Септември 02, 2012, 05:32:22 pm »
Не съм в течение на актуалните ти даши, но с Юпитеров възврат не е ли подходящо време да се "изсипе" някаква благодат върху теб? Сложила съм глагола в кавички заради транзитен Сатурн в 6-ти. Мисля, че ще си заработиш сама средства. Венера  ти е екзалтирана по знак (в рецепция с Юпитер) в 11-тия дом на признанието, управлява Лагна и 6-ти дом. Мисля, че ако си в период на Венера и/или Юпитер, признанието не би трябвало да закъснее. У2 Меркурий е слаб, но е подсилен от съвпада с Венера, а диспозиторът му Юпитер е в ъглов дом. Мисля, че това би трябвало да компенсира.
Хайде сега ме извини за грешките и ме поправяй. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #311 -: Септември 02, 2012, 05:40:59 pm »
Не съм в течение на актуалните ти даши, но с Юпитеров възврат не е ли подходящо време да се "изсипе" някаква благодат върху теб?

Преминалият наскоро юпитеров възврат беше отвратителен, в интерес на истината.
Светлинка в тунела се видя едва след ингреса му в Близнаци, а новата възможност дойде по секстила му със Слънцето (същевременно направи и квадрат с нат. Марс, който в момента е абсолютно точен по прогресия). Но това е по западната, де.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #312 -: Септември 02, 2012, 05:43:32 pm »
А Юпитер функционален малефик ли е в картата ти? Извинявай, че любопитствам. Опитвам се да науча нещо.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #313 -: Септември 02, 2012, 05:45:25 pm »
А Юпитер функционален малефик ли е в картата ти? Извинявай, че любопитствам. Опитвам се да науча нещо.

Да, на прав път си.  :72:

Функционален малефик (упр. 3 и 6 дом), намира се в 8ми и формира Випарита раджа йога с Венера, управляваща изгряващия знак в сидералната карта.

Сатурн ми е Раджа йога карака, не че транзитите му са ми носили само цветя и рози, но винаги водят до развитие и преминаване едно стъпало по-нагоре.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #314 -: Септември 02, 2012, 06:05:35 pm »
Благодаря ти. И при мен Юпитер е функционален малефик (заедно с Марс) и в рази попада в 10-тия дом. Не съм била в главна даша на Юпитер (съжалявам, че не спазвам терминологията), само във второстепенна (Меркурий/Юпитер), която не протече зле, но основно беше период на натрупване на малки стъпчици (търпение, подготвителен период), с които да достигна до по-добра професионална позиция. В D-10 Юпитер е в 3-ти дом и в собствен знак. Резултатите дойдоха по поддаша на Сатурн (Меркурий/Сатурн/Сатурн), който е У1 в рази и в D-10, обаче в съвпад с Марс (У4 и У11 в рази и в 1-ви дом в D-10). Споделям за статистиката.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #315 -: Септември 02, 2012, 06:26:41 pm »
Юпитер, дори ако е функционален малефик, си остава естествен бенефик. И позицията му в кендра се счита за доста по-голям бенефактор в сравнение с дустхана. В дустхана най-много да намали "лошотията" по аналогиите на съответния дом, но същевременно тук се чувства "неадекватен" да работи по предназначението си - да сипе благинки.

При мен изявата на Юпитер е доста специфична - в рази нито по знак е силен, нито по дом, има и випарита йога с Венера, а тя горката също е набутана в най-неблагоприятния за нея дом. Но в моя случай може би именно наличието на випарита йога до известна степен тушира негативните прояви, т.е. би могло да бъде и доста по-зле (ако трябва да сме оптимисти  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #316 -: Септември 02, 2012, 06:35:54 pm »
Пробвала ли си намиране (или по-скоро напасване) на часа на раждане с по-дробна производна карта, например D-24, когато става дума за няколко минутки? Има ли успех тази техника?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #317 -: Септември 02, 2012, 06:42:53 pm »
Още стои под въпрос АС в Д7, а ти ми говориш за Д24.  ;)

Иначе с Д9 и Д10 няма проблем, там лагната не мърда.
Но за Д24 не мога да бъда толкова обективна, все пак става въпрос за личностна самооценка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #318 -: Септември 02, 2012, 06:47:13 pm »
Lillie , ти ми беше казала, че досега Сатурн бил транзитирал кофти към Меркурий (за кариера), аз от многото си чудене по индийската карта най-накрая схванах, че Мерйурий там е У10 и май е в 10ти, ако съм гледала правилно. Обаче за любов какво да гледам? Не мога никак да разбера Венерата ли е сигнификатор? Заплетох се тотално, а транзитите не знам как да ги насложа върху индийската.  :-\

« Отговор #319 -: Септември 02, 2012, 06:49:56 pm »
Права си, Лили, ще се концентрирам върху D-10.