Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97757 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Индийска астрология
« Отговор #320 -: Септември 02, 2012, 06:54:30 pm »
Обаче за любов какво да гледам? Не мога никак да разбера Венерата ли е сигнификатор? Заплетох се тотално, а транзитите не знам как да ги насложа върху индийската.  :-\

Не се обиждай, но вече не помня - ежедневно толкова информация ми минава през главата, че бързо забравям на кого какво съм гледала и какво съм казвала, трябва да ми се напомня периодично. :)

На любовта Венера е основен сигнификатор, но има и редица други /по-специфични/ фактори, които се оценяват във всяка една карта.

В женска карта разглеждаме Марс и Юпитер като сигнификатори на брачния партньор. Има и индивидуален сигнификатор - даракарака - той се определя според зодиакалната дължина на планетите (ДК е с най-малка дължина, без оглед на знака). Гледат се и специфични арудхи - UL, A7... Абе, доста сложен е анализът и отнема повече време, не е като да разгледаш само 5 и 7 дом в западната карта. :)

Бягам навън, че ще се надрискат кучетата. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #321 -: Септември 02, 2012, 07:06:16 pm »
Ясно. Ще гледам само тези, дето са ми известни като имена засега.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #322 -: Септември 02, 2012, 09:45:38 pm »
Lillie , ти ми беше казала, че досега Сатурн бил транзитирал кофти към Меркурий (за кариера), аз от многото си чудене по индийската карта най-накрая схванах, че Мерйурий там е У10 и май е в 10ти, ако съм гледала правилно.

Нямам ти данните, за да кача индийската карта.

По сидерал  позициите се изместват - имаш Стрелец на АС, респ. У7 е Меркурий.
Меркурий ти е със специално достойнство /много силен/ - намира се в знака Дева и в 10 дом. Юпитер ако ти е в Овен по западната, трябва да е в Риби по сидерал, т.е. имаш силен Юпитер в 4 дом в директен аспект с Меркурий, което благоприятства по принцип всякакви публицистични и медийни изяви, издателската дейност, може да даде добро образование и висок интелект, понякога и преподавателски талант.

Позицията на Луната е малко проблематична - минава заедно със Сатурн в 8 дом, сидерален Рак, но пък попада в една от най-благоприятните накшатри - Пушйа. От една страна, тази позиция е дала проблем с майката при теб (ключова дума при Пушйа е грижа, захранване), от друга страна това е добра позиция за дълголетие и за достъп до окултни знания, дава силна интуиция, умение човек да се отдръпне от светското и да достигне до едно по-дълбоко разбиране за живота. Луната и Сатурн в 8 дом получават аспект от Юпитер, така тълкуването става по-благоприятно - добри възможности за сдобиване с материални и духовни блага. Материалният просперитет може да дойде по партньорска линия или нещо някога да наследиш.

В сидералната карта Марс ти минава в 7 дом, в накшатра Ардра, което се счита за малко проблематична позиция. Може да привличаш партньори с малко по-специфичен, непредсказуем в изявата си темперамент или такива, които да минават като "дъждовна буря" през живота ти. Марс дава аспект на Меркурий - това раздвижва ума и го прави бърз, буден. Но предвид това, че Меркурий е У7 и У10 в Рази, аспектът от Марс може да даде повече напрежение и чести промени на тези поприща (по 7 дом са и клиенти/контрагенти), а позицията на Меркурий като У7 в дуален знак /и в екзалтация/ предполага възможност за повече от един брак.

Венера в 9 дом е добра позиция, макар че според индийските астролози в знак на Слънцето не е особено силна /знак на неприятел/, но попада в накшатра, която управлява (Пурва Пхалгуни) - тук тя се изявява в синхрон с основните характеристики на тази лунна стоянка. Традиционно тази накшатра е една от предпочитаните за брачни церемонии, тържества и други приятни дейности, т.е. ориентирана към релакс, комфорт, удоволствие, наслада от живота.

Имаш и рецепция Слънце/Венера, като Слънцето се намира заедно с Раху в 11 дом, Венера е в 9 дом. Това би могло да даде приятелство с по-влиятелни хора, вкл. такива от светския елит (по Раху във Везни, накшатра Вишакха) или модния бранш (Венера). Но е препоръчително да можеш да разграничаваш истински ценните приятелства от фалшивия блясък. Не е изключено сред тези хора да има такива, които обичат показни изяви. Пази се от самовлюбени позьори и хора с нарцистични наклонности, ако искаш да имаш удовлетворяващи и дълбоки отношения, не позволявай тяхната майа ("илюзорен образ") да те завладее.

Мисля, че през втората половина на следващата година е възможно някакво раздвижване в партньорски план при теб, след ингреса на Юпитер в Рак.  :blink:

Но това е съвсем бегъл поглед и накратко, не съм ти гледала навамша и други допълнителни фактори, необходими за по-задълбочен анализ, нито текущите и предстоящи планетни периоди.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #323 -: Септември 02, 2012, 09:51:26 pm »
Много ти благодаря. Иначе данните ми са 27.10.1975, 12:57 на обяд в София, ако може да качиш карта ще е супер! Аз най-вече се чудех за евентуални транзити в любовната сфера...  :-[ Иначе професията ми винаги ме е свързвала с по-успели хора, но това някак ме "имунизира" отрано спрямо блясъка и се превърна в чисто работно отношение. Тоест, ако харесам някого, бил той и обграден с блясък, то е заради човека отвътре...  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #324 -: Септември 02, 2012, 09:53:15 pm »
Ок, ако искаш си затрий сега данните, аз ще ги запиша в индийската програма.

После, като ми остане време, ще се постарая да кача и Навамша.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #325 -: Септември 02, 2012, 10:04:01 pm »
Не, няма проблем, аз и друг път съм ги пускала. Мерси много.  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #326 -: Септември 03, 2012, 02:15:47 pm »
А сега кажете дали и кога ще забогатявам, по-долу прилагам Д2.  :P

Възможно е още докато ти трае тази антардаша да ти се изсипят полагаемите благинки, за които си се трудила.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #327 -: Септември 03, 2012, 06:10:15 pm »
Благодаря за информацията, Лили. Много ми е полезно, споделяй каквото се сетиш (стига да имаш време).

Днес префучавам светкавично през форума, неочаквано ме затрупаха с поръчки за утре, след дълго затишие. Твоята Д9 наистина заслужава внимание – имаш силно подчертани кендра домове, с доста "мъжко” присъствие там – Юпитер, Марс и Слънце. Не знам дали те тримата формират някаква йога, но Марс и Юпитер формират Гуру-Мангала йога. Пробвай да проследиш дали си имала по-значими събития, касаещи социалния ти статус, по време на даша/антардаша на Юпитер и Марс, особено когато двамата едновременно са управители на двата планетни периода. Голяма е вероятността такава даша да бележи тайминга на срещата с бъдещия ти партньор, както и Марс/Слънце.

С толкова силни ъглови домове в Навамша и присъствие на "огнени” планети със сигурност те чака интересен житейски път, с много отдаденост и енергия да се бориш за всяка поставена цел и ще привличаш хората със силата на лична харизма, особено сред групи, с които споделяте общи идеи и принципи. Това предполага и умение да си отстояваш достойно позициите. Общо взето Гуру-Мангала йога се счита за много успешна, особено ако юпитеров знак изгрява на Асцендента. Доколкото виждам, имаш и рецепция Слънце/Марс в Д9.

Имаш и силни възли в Д9 – в Близнаци/Стрелец. Раху във втори дом в Близнаци предполага добри вербални способности, умение да въздействаш със силата на словото. Раху е в аспект с Юпитер във Водолей /разположен в 10 дом/ - много добри презентационни умения. Отличаваш се със задълбочена мисъл, аналитична и насочена към детайла, но нямаш проблем и с хуманитарните науки. Астрологията, която в основата си съдържа астрономия и фина математика, по своята същност е холистична наука, насочена към хората, това не са просто таблици и алгоритми.

Мисля, че и типът партньор, от който имаш нужда, трява да е образован и принципен човек, горд и енергичен, който да спомага за твоето духовно и интелектуално развитие. Може да го срещнеш в малко по-зряла вързаст, след като постигнеш определени успехи на професионалното поприще, а може и запознанството с него да дойде по професионална линия.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #328 -: Септември 03, 2012, 07:06:25 pm »
Виж какво намерих още, Мирабелче.  :blink:

Цитат
Guru Mangal yoga is significant for intelligence.
This yoga gives Dhi shakti. If mars and jupiter happen to be trine
and kendra lords it gives a rajayoga in the realm of material
happiness.

Според някои източници такава йога е налице при съвпад между двете планети, същото важи и за Чандра-Мангала.
Но в други източници съм виждала да се споменава и за опозицията (в отсрещни знаци). От практически опит мога да споделя, че опозицията също работи и може да се отчете като наличие на такава йога.

Дхи Шакти означава "висш разум", нашата способност за разграничаване, анализ и синтез.
Свързва се с много важна ведическа мантра - Гаятри мантра, за която индийските брахмини смятат, че дарява с мъдрост и просветление.

В изучаването на Джйотиша шастра има един специфичен момент - знанието ти се "отваря" само тогава, когато си готов да го асимилираш и си достигнал необходимото ниво на съзнание, което няма да ти позволи да използваш знанието във вреда. Ако човек не е готов това знание да му послужи, тогава с каквито книги и програми да разполага, резултатът ще е незадоволителен - няма да успее да асимилира знанието, няма да може и да го приложи адекватно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #329 -: Септември 03, 2012, 07:27:59 pm »
Лили, благодаря ти много за отделеното внимание! Съвестно ми е, че те откъсвам от работата. Извинявай. :blink:

Написаното от теб е абсолютно вярно (което не ме учудва изобщо). :blink:
Обратна връзка за дашите. По-голяма част от живота ми дотук е протекла при махадаша на Меркурий (използвам това глаголно време защото не съм и знаела какво е махадаша, та камоли кой я управлява). В антардаша на Марс имах признание, свързано с образование - тогава завърших магистърска степен. Антардашата на Юпитер беше добър творчески период за интелектуален труд, тогава градях малко по малко, имах вдъхновение. По западната астрология прогресивен Меркурий е бил в съвпад с натално Слънце в 1-ви дом по онова време (Меркурий е У5). Част от признанието го получих тогава. А материалната реализация на признанието дойде в началото на следващата антардаша, която беше на Сатурн.
Повече мъже, които ме привличат, са от типа "войни", с аспекти между Слънце, Марс и Юпитер. И за словото е така (стига да не запецна от притеснение ;D).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #330 -: Септември 03, 2012, 07:32:07 pm »
Повече мъже, които ме привличат, са от типа "войни", с аспекти между Слънце, Марс и Юпитер. И за словото е така (стига да не запецна от притеснение ;D).

Йеее, значи навамшата работи и часът е верен, радвам се!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #331 -: Септември 03, 2012, 07:46:21 pm »
Хехе, за пръв път да прочета анализ за мирабела  :blink:

Браво, лили!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #332 -: Септември 03, 2012, 08:07:31 pm »

Обикновено тя е човекът, който прави анализи. Време беше да й се върне жестът. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #333 -: Септември 03, 2012, 08:08:01 pm »
Благодаря ти много, Лили! :wub:

*

Papy

• 4343
« Отговор #334 -: Септември 03, 2012, 08:10:00 pm »

Обикновено тя е човекът, който прави анализи. Време беше да й се върне жестът. :)

Да  :72:
Аз затова казвам евала :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #335 -: Септември 03, 2012, 09:48:41 pm »
Повече мъже, които ме привличат, са от типа "войни", с аспекти между Слънце, Марс и Юпитер.

Между другото, и при мен позициите от Д9 работят и определят като цяло преобладаващия астрологичен типаж, който срещам в живота - не само в партньорски/интимни връзки, а и като цяло в по-близки, било то роднински, приятелски или хора, които изиграват някаква по-специфична роля в живота ми.

В Д9 имам Слънце/Сатурн в 7 дом (Скорпион) и Луна/Марс в 9 дом (Козирог), взаимна рецепция между Марс и Сатурн. Попадам предимно на сатурнови партньори, които имат или Сатурн по оста 1/7 дом, или твърд аспект Сатурн/Слънце, Сатурн/Луна. Естествено, в отношенията с тях изпъкват доста остри ръбове, налагат се много компромиси. От направената дотук равносметка стигам до извода, че най-много неприятности в живота ми са носили такъв тип хора, вече инстинктивно ги отбягвам, но те си ме "намират", няма начин. Наскоро дори го коментирахме с Гали - питах я що все такива ме дебнат в засада, с какво съм им развалила рахатлъка и тя ми каза да си видя навамшата, там е ключето. :)

По Луна/Марс (в знака на екзалтация на Марс) често привличам проектирана агресия, гняв и други негативни марсови прояви. Засега без физически посегателства, но много силно изразена вербална агресия. Иначе към марсови типажи нямам никакъв афинитет и във връзките ми почти не е имало такива, не ме привличат, особено за нещо трайно. Но за сатурнови съм абонирана доживотно, както и за техните проекции. :)

По Меркурий/Юпитер в 10 дом (Водолей) в Д9 проблеми засега нямам. Екзалтирала Венера (варготтама) в 11 дом в навамша още я изследвам :) - къде аджеба са й облагите.

С Кала амрита йога в Д9 може някой ден да стана гуру или да отида в по-високо измерение, знае ли човек. Сега си настройвам антенките и се ослушвам, пък по-нататък каквото дойде. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #336 -: Септември 04, 2012, 08:06:44 am »
Пробвала ли си намиране (или по-скоро напасване) на часа на раждане с по-дробна производна карта, например D-24, когато става дума за няколко минутки? Има ли успех тази техника?

Между другото, ти ме подсети да пробвам да я разгледам, използвайки годините, в които започвам и завършвам образование. Но в контекста на тази карта мисля, че най-добър ефект би трябвало да има, ако за уточняване на часа се използва моментът, в който започваш да изучаваш джйотиш.

При мен нещата се случиха доста интересно. Първоначално четях астроложката Гали как пише за Индийска астрология в дир.бг, после й направиха цял раздел във форума на Астрогалакси (2006-2007 г.). Тогава я четях и нищо не вдявах, гледах като теле в железница, беше ми интересно, но материята ми беше абсолютно непонятна. По-късно, през 2008-ма, дойде момент, в който отново посегнах към джйотиш, по същото време една астроложка ми прати три книжки по ведическа за рождения ден, дискове с индийска инструментална музика и янтра на Махалакшми. И така започна всичко - "прозорецът" се отвори.  :blink: Ако гледаме дашите, това е Сатурн/Меркурий/Раху. Същата година (2008/лятото) изкарах курс по антична астрология при Румен Колев, това беше моментът на запознаване с реално практикуващи астролози.

Ведическата астрология ми помогна да се "откопча" от западната астропсихология, която към оня момент ме беше завладяла, и общо взето тъпчех на едно място, правех психологически интерпретации, но познаваемостта откъм фактология, като например да се отговори на въпроса с какво се занимава даден човек, с какъв ресурс идва на тоя свят, какви задачки има да решава, а не просто какъв е психологическият му профил (и преливане от пусто в празно), беше слаба.

При мен проблемът е, че някои варги дават по-достоверна информация с по-ранен час, а други с по-късен, т.е. влизат в противоречие. Диапазонът на отклонението е плюс/минус 4 минути преди и след рождения час, т.е. МС мърда или с един градус напред, или с градус назад, а сега нали чакам да съвпадне с наталния Плутон, та се чудя кога да я чакам тая благинка (и дали е време да пиша завещание  ;D).

Правена ми е ректификация, но моят час по принцип си работеше преди да го ректифицират и да мръдне с 3-4 минутки напред. Някои варги работят с час, по-ранен от този, с който първоначално разполагам (Д12, Д24), други работят с ректифицирания (Д7). Голяма дилема.  :thinking:

« Последна редакция: Септември 04, 2012, 08:17:47 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #337 -: Септември 04, 2012, 08:43:15 am »
Според мен има 2 подхода към дилемата ти
1) които са повече като бройка по дадения час
2) които са по-значими-например: преместване в друга държава, започване/прекъсване на дълга връзка, и т.н.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #338 -: Септември 04, 2012, 08:49:45 am »
За различните неща работят двата варианта, но по принцип нямам проблеми да използвам първоначално съобщения ми час - той си работи, ако гледаме картата по западната система. Но това отклонение е от голямо значение за по-детайлен прочит по индийската, с използване на производни карти - информация, която много трудно може да се извади от западната карта (поне аз досега не съм видяла човек, който да го прави).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #339 -: Септември 04, 2012, 09:09:43 am »
А няма ли превес на събитията при даден час?