Lillie , ти ми беше казала, че досега Сатурн бил транзитирал кофти към Меркурий (за кариера), аз от многото си чудене по индийската карта най-накрая схванах, че Мерйурий там е У10 и май е в 10ти, ако съм гледала правилно.
Нямам ти данните, за да кача индийската карта.
По сидерал позициите се изместват - имаш Стрелец на АС, респ. У7 е Меркурий.
Меркурий ти е със специално достойнство /много силен/ - намира се в знака Дева и в 10 дом. Юпитер ако ти е в Овен по западната, трябва да е в Риби по сидерал, т.е. имаш силен Юпитер в 4 дом в директен аспект с Меркурий, което благоприятства по принцип всякакви публицистични и медийни изяви, издателската дейност, може да даде добро образование и висок интелект, понякога и преподавателски талант.
Позицията на Луната е малко проблематична - минава заедно със Сатурн в 8 дом, сидерален Рак, но пък попада в една от най-благоприятните накшатри - Пушйа. От една страна, тази позиция е дала проблем с майката при теб (ключова дума при Пушйа е грижа, захранване), от друга страна това е добра позиция за дълголетие и за достъп до окултни знания, дава силна интуиция, умение човек да се отдръпне от светското и да достигне до едно по-дълбоко разбиране за живота. Луната и Сатурн в 8 дом получават аспект от Юпитер, така тълкуването става по-благоприятно - добри възможности за сдобиване с материални и духовни блага. Материалният просперитет може да дойде по партньорска линия или нещо някога да наследиш.
В сидералната карта Марс ти минава в 7 дом, в накшатра Ардра, което се счита за малко проблематична позиция. Може да привличаш партньори с малко по-специфичен, непредсказуем в изявата си темперамент или такива, които да минават като "дъждовна буря" през живота ти. Марс дава аспект на Меркурий - това раздвижва ума и го прави бърз, буден. Но предвид това, че Меркурий е У7 и У10 в Рази, аспектът от Марс може да даде повече напрежение и чести промени на тези поприща (по 7 дом са и клиенти/контрагенти), а позицията на Меркурий като У7 в дуален знак /и в екзалтация/ предполага възможност за повече от един брак.
Венера в 9 дом е добра позиция, макар че според индийските астролози в знак на Слънцето не е особено силна /знак на неприятел/, но попада в накшатра, която управлява (Пурва Пхалгуни) - тук тя се изявява в синхрон с основните характеристики на тази лунна стоянка. Традиционно тази накшатра е една от предпочитаните за брачни церемонии, тържества и други приятни дейности, т.е. ориентирана към релакс, комфорт, удоволствие, наслада от живота.
Имаш и рецепция Слънце/Венера, като Слънцето се намира заедно с Раху в 11 дом, Венера е в 9 дом. Това би могло да даде приятелство с по-влиятелни хора, вкл. такива от светския елит (по Раху във Везни, накшатра Вишакха) или модния бранш (Венера). Но е препоръчително да можеш да разграничаваш истински ценните приятелства от фалшивия блясък. Не е изключено сред тези хора да има такива, които обичат показни изяви. Пази се от самовлюбени позьори и хора с нарцистични наклонности, ако искаш да имаш удовлетворяващи и дълбоки отношения, не позволявай тяхната
майа ("илюзорен образ") да те завладее.
Мисля, че през втората половина на следващата година е възможно някакво раздвижване в партньорски план при теб, след ингреса на Юпитер в Рак. :blink:
Но това е съвсем бегъл поглед и накратко, не съм ти гледала навамша и други допълнителни фактори, необходими за по-задълбочен анализ, нито текущите и предстоящи планетни периоди.