Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97754 Прегледи
*

tania

• **
  • 743
Re: Индийска астрология
« Отговор #340 -: Септември 04, 2012, 09:12:45 am »
Лили, при закупуване на имот и смяна на жилище, кои планети трябва да са активни? У2, У4 и Луната ли?  От производните карти, кои да гледам? Дали като събитие ще е отразено в картата на сина ми ( той е на 3 год. ), тъй като за неговия час на раждане съм сигурна, а моята карта не е ректифицирана?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #341 -: Септември 04, 2012, 09:19:04 am »
Лили, при закупуване на имот и смяна на жилище, кои планети трябва да са активни?

4 дом, планети в него и планети, които го аспектират.
Ако е свързано с получаване на средства или наследяване, може да е активна и оста 2/8 дом.

Не съм разглеждала такива казуси (за покупка на имот).

От производните карти се гледа Д4 за промени в дома, премествания, имотно състояние.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #342 -: Септември 04, 2012, 09:20:43 am »
Благодаря!  :blink:
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

« Отговор #343 -: Септември 04, 2012, 09:32:39 am »
Лили, и при мен изглежда същото относно варгите и часа на раждане, което започва сериозно да ме съмнява. Мислех си, че всичко трябва да работи с един час на раждане. В противен случай ми изглежда малко нагаждаческа работа. И аз ще пробвам да засека по транзити, но по западната карта, че там ще ми е по-лесно.

За статистиката - проявих интерес към индийската астрология съвсем наскоро, в даша на Кету/Кету/Венера. В раши Венера е У5 и е в 1-ви дом, Кету е в 12-ти. В D-24, с този час на раждане, Кету е в 12-ти дом, Венера е У5 и У12.
Ведическата астрология ми се струва много по-прецизна и затова по-сложна за изучаване. Отпуската свършва и не знам колко време ще ми остава за странични занимания.

В твоята D-9 положението на планетите отговаря на партньорите, на които попадаш, докато при мен не е така. Харесвам мъже по Слънце/Марс/Юпитер, но пападам на някакви хленчовци, страхливци без всякаква инициативност, използвачи, чакащи всичко наготово или използващи връзки. Това че са по-скоро студени го отдавам на съвпада Луна/Сатурн в 5-тия дом (Луната е У7 в раши). При леко мръдване в часа на раждане не се променят положенията на планетите по домове в D-9.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #344 -: Септември 04, 2012, 09:40:54 am »
В твоята D-9 положението на планетите отговаря на партньорите, на които попадаш, докато при мен не е така. Харесвам мъже по Слънце/Марс/Юпитер, но пападам на някакви хленчовци, страхливци без всякаква инициативност, използвачи, чакащи всичко наготово или използващи връзки. Това че са по-скоро студени го отдавам на съвпада Луна/Сатурн в 5-тия дом (Луната е У7 в раши). При леко мръдване в часа на раждане не се променят положенията на планетите по домове в D-9.

На същия типаж попадам и аз - Сатурн в най-негативната си изява.  ;)

Привличам изключително самовлюбени и егоцентрични партньори, с подчертана двойнственост в характера.

В интерес на истината, не важи само за партньорски връзки, най-много сблъсъци съм имала именно с такива личности, просто имам органична непоносимост към тях, а и те сякаш ме надушват.

« Последна редакция: Септември 04, 2012, 09:49:55 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #345 -: Септември 04, 2012, 09:45:27 am »
Мирабела, това, че попадаш на такива мъже, не е от d9; просто те са навсякъде :)

« Отговор #346 -: Септември 04, 2012, 09:53:46 am »
Нали, Папи. И аз така мисля. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #347 -: Септември 04, 2012, 09:57:20 am »
И естествено с тая Ручака йога в 9 дом в Д9 се изкушавам да ги "прочиствам" с огън и меч, но това е борба с вятърни мелници - и те имат своето място и роля във Вселената.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #348 -: Септември 04, 2012, 10:04:17 am »
Те нека си живеят във Вселената, само да са по-далеч от теб (нас). ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #349 -: Септември 04, 2012, 10:18:50 am »
И аз това си казвам, но за съжаление все при мен идват, явно имам някаква кармична задача с тях, урок за научаване.

Тя моята Д9 работи като учебник за късен брак и други партньорски усложнения.
А Слънце/Сатурн в 7 дом, ако се позоваваме на повечето традиционни тълкувания, не вещае много читав партньор. На едно място четох, че ще се държи като "шудра", т.е. с лоши привички и съмнителен морал, при това самовлюбен егоист.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #350 -: Септември 04, 2012, 10:33:50 am »
По-скоро те имат да научат от теб, но такива индивиди надали са склонни да учат нещо. ;D

Дано Д9 да греши.
« Последна редакция: Септември 04, 2012, 10:40:14 am от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #351 -: Септември 04, 2012, 10:36:40 am »
Дано Д9 да греши.

Там е работата, че Д9 не греши.
Дано греша аз в черногледите си интерпретации.  :blink:

Може би навамша ни дава отговор на въпроса от какъв тип хора/енергии/събития имаме нужда, за да се развиваме в сегашна ни инкарнация, да следаме нашата дхарма.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #352 -: Септември 24, 2012, 12:19:08 pm »
По кои домове и планети съдим за вродената интелигентност на индивида? Предполагам, трябва да се разгледа Меркурий, 3-ти дом и 5-ти дом. 2-ри дом има ли отношение? От производните карти Д-24 ли да гледам?
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

« Отговор #353 -: Септември 24, 2012, 12:48:27 pm »
Таня, и аз действам (т.е. уча се) по твоята схема + Луна и Юпитер (макар че го дават повече като карака за образование, но то е свързано с интелекта). Благодаря ти, че съживи темата, че бях забравила да споделя тези две интересни статийки:

http://www.jyotish.ws/wisdom/intelligence_vedic_astrology.html,

http://www.yournetastrologer.com/learn_astrology18.htm (целият курс - http://www.yournetastrologer.com/content.htm).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #354 -: Септември 24, 2012, 01:26:31 pm »
По кои домове и планети съдим за вродената интелигентност на индивида? Предполагам, трябва да се разгледа Меркурий, 3-ти дом и 5-ти дом. 2-ри дом има ли отношение? От производните карти Д-24 ли да гледам?

Луна, Меркурий и Юпитер са естествени сигнификатори. Меркурий отговаря за интелекта и способността за обучение.

Венера се свързва с окултно обучение и често можем да я видим силна (по сидерал) в картите на адепти, окултни ученици и хора, навлезли дълбоко в езотериката.

Пети дом се свързва с интелекта, паметта и умението човек да се обучава или той самият да преподава.

Трети дом също донякъде се свързва с интелектуалните способности, но той символизира "нисшия ум". Не съм сигурна какво точно се има предвид, може би това е онзи тип интелект, който ни позволява да се справяме с практическата страна на нещата.

Втори дом символизира нашата най-ранна среда, затова е важен за изграждането на добри социални навици, за нашата по-нататъшна социализация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #355 -: Септември 24, 2012, 02:00:54 pm »
Мирабела, Лили, благодаря за отговорите  :blink: Довечера като ми остане свободно време ще погледна няколко карти в тази насока и ще се поупражнявам. Все още ми е трудно да синтезирам нещата - например силен Меркурий и слаб, наранен от малефици 5-ти дом, как ще се изрази  :-\ Надявам се с повече практика, нещата да си дойдат на мястото.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #356 -: Септември 24, 2012, 02:51:58 pm »
Таня, Д24 е от по-високите варги, които действат повече в духовния свят. Относно материалните предпоставки и обстоятелства приоритетно се разглеждат варгите до Д12 включително. Това ми каза и Гали наскоро, когато се чудех дали да внеса лека корекцийка в направената ми вече ректификация, използвайки Д24. По-високите варги се използват като допълнителен инструмент за по-фина настройка, след като вече сме опознали потенциала на първите 12.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #357 -: Септември 24, 2012, 10:21:27 pm »
Таня, Д24 е от по-високите варги, които действат повече в духовния свят. Относно материалните предпоставки и обстоятелства приоритетно се разглеждат варгите до Д12 включително. Това ми каза и Гали наскоро, когато се чудех дали да внеса лека корекцийка в направената ми вече ректификация, използвайки Д24. По-високите варги се използват като допълнителен инструмент за по-фина настройка, след като вече сме опознали потенциала на първите 12.  :blink:
Благодаря, Лили  :blink:
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #358 -: Септември 24, 2012, 10:25:53 pm »
По-високите варги се използват за по-фина ректификация, след като си уточнил часа си на раждане по първите 12.

Моят час по Д24 мина с още минутка по-късно, ще видим дали съм на прав път. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #359 -: Септември 25, 2012, 08:44:14 am »
Да видим кой как го възприемат и какъв е в действителност - Арудха