Хайде едно малко казусче с картата на Майкъл да видим Арудха лагна в действие. Арудха лагна е имиджът на натива. При него AL е в Лъв, в 4-тия дом, аспектирана от Венера в 10-ти - слава, успех, просперитет, гордост, амбиция, постижения и др. Но имиджът не е статичен, той се изменя във времето.
Тук прочетох, че текущите даши се отразяват върху AL чрез позицията по дом от AL на управителя на дашата и влиянието (аргала) върху AL (2-ри, 4-ти и 11-ти дом от всеки дом оказват първична аргала върху него, а 5-тият дом от дома - вторично влияние).
През периода на най-големите си успехи (по-точно, 1989-2008) Майкъл е бил в махадаша на неговия йокакарака и атмакарака Сатурн (У10) в 11-тия дом в съвпад с Раху и аспекти с Юпитер и Кету, което му дало възможност да спечели 7 титли (Дияна беше написала, че Раху прави шампионите!). Сатурн попада в 8-мия дом от AL. По думите на Ники Лауда, преди да се оттегли от Ферари Майкъл е бил свръх амбицозен, настървен за победа, не е понасял загуби, прекалено суров и т.н. Пиша с "бил", защото аз никога не съм го възприемала така. Май го възприемам по аспекта на Венера с AL - приятен, фин, изискан, интелигентен (Венера му управлява АС). Сатурн в 8-ми дом съответства на описанието на Ники, нали 8-мият дом представлява и нещата, които всяват страх. Сега Ники казва, че Майкъл бил станал по-човечен, мек, приятен, спокоен (за мен винаги е бил човечен!). От 2008-ма Майкъл е в махадаша на Меркурий (У2, У5) в 6-ти дом от AL. Шестият дом според мен се изразява като смиреност, някак си Майкъл ми изглежда по-смирен към неблагоприятните обстоятелства от преди. А като се завърна, взе, че му излезе нов имидж - че много катастрофи предизвиквал (това е автомобилен спорт, те какво искат? него колко пъти са го блъскали? все едно не са?). Гледам, че от лятото на 2010 до това на 2011 е бил в подпериод на Кету - разрушителя, който е във 2-ри дом от AL.
Давайте, поправяйте ме!