И аз съм на твоето мнение, Папи, но нещо не излизат нещата засега.
Работата с Мерцедес била такава - той се колебаел твърде дълго дали да продължи договора си с тях или не (явно не е искал, по мое мнение), и те взели решението вместо него. На него му е трудно и неприятно да казва "не", да разочарова хората. Споделял го е в интервю.
Транзитен Сатурн преминава през 5-тия му дом от Луната, а Юпитер - през 12-ти от Луната. Казват, че и двете положения не са благоприятни. Лишават натива от удоволствия и увеличават проблемите, вътрешното безпокойство, водят до загуби. Освен това Марс и Раху са в 7-ми дом от Луната - напрежение в отношенията с партньорите.
Long shot е, но да го напиша. Направих му Титхи Правеша (ТП) - годишна карта, базирана на актуалните (транзитни) положения на планетите за настоящата година за момента, в който транзитното Слънце се намира в знака на наталното, а транзитната Луна сключва същия ъгъл (титхи) с транзитно Слънце, какъвто има между наталните светила. Малко грубо го обясних, но съм начинаещ.
В тази карта се обръща внимание на три неща - управителя на деня, за който е построена картата (вара управител, вареш), наталния дом, в който попада АС на годишната карта и най-важния фактор - управителя на часа, за който е построена картата (хора управител, хореш). Тълкува се както раши и производните на раши карти, като и за нея има различни видове даши, които могат да се прилагат. Препоръчва се използването на Титхи Аштотари дашите, но от наблюдения върху моите ТП започнах да използвам вторите в препоръчителната листа - Вимшотари дашите (тези, които най-често се прилагат върху наталната карта).
В Титхи Правеша на Майкъл за 2012-та имаме следната картинка:
- управителят на деня е Слънцето, което за неговата натална Лагна в Телец се явява функционален бенефик. Но другаде го дават функционален малефик. В ТП Слънцето се намира в 3-тия дом заедно с Меркурий и управлява 11-тия дом, който съдържа Марс. Управителят на 3-тия дом е ъглов Юпитер. Слънцето и Юпитер са аспектирани от екзалтиран Сатурн в Лагна. Действията на индивида би трябвало да са предпазливи, но усилията му би трябвало да се увенчаят с успех. Комбинацията от Слънце, Меркурий, Марс и Сатурн би трябвало да дава премерен риск и успешно приключване на делата заради участието на 11-ти дом. Още повече, че Юпитер от 7-ми аспектира Марс в 11-ти и Слънце в 3-ти. Надявам се, че това означава намиране на нови партньори и получаване на подкрепа от тях.
- Лагна в ТП попада във Везни, които са в 6-ти натален дом. Годината може да го сблъска с врагове, здровословни и служебни проблеми, да го натовари физически. Но У1 Венера е силно поставена - в 4-ти, т.е. в ъглов дом, откъдето аспектира 10-ти - би трябвало да успее да неутрализира атаките в служебната сфера и да постигне на вътрешен мир.
- управителят на часа в ТП е Сатурн, който за неговия натален АС Телец е функционален бенефик (най-силният, тъй като е йогакарака, т.е. управлява едновременно кона и кендра дом). Сатурн е много силно поставен в ТП - екзалтиран в Лагна и управлява 4-ти и 5-ти дом, т.е. е също йогакарака в ТП. Сатурн аспектира Слънцето в 3-ти, Юпитер (У3 и У6) в 7-ми и 10-тия дом, давайки възможност за стабилен напредък в работата/кариерата благодарение на собствени усилия.
Колебанията и липсата на решителност при него тази година (ако изобщо има такива) бих отдала на факта, че Луната аспектира 3-тия му дом, където е разположен Меркурий. Казват, че комбинацията Луна/Меркурий може да прави ума твърде подвластен на емоции и оттам неспокоен. Освен това Луната с присъщата си променлива природа, аспектирайки дома на инициативите (3-ти), може да кара човек често да променя мнението си и да го прави нерешителен, колеблив в действията си. Но от друга страна, човек би трябвало да е благ и да действа меко. Спецификата на колебанията му относно кариерата може би се дължат на факта, че Луната е У10 в ТП.
Та, би трябвало да е една прилично добра година, но...
По-нататък гледам силата на планетите, за да се определи кои са най-силните периоди през годината в зависимост от Вимшатори дашите, които те управляват. Очевидно Сатурн е много силен (екзартиран в ъглов дом дава Саса йога - мъдрост, подвижност, премереност). Според програмата JH най-силната планета в ТП е Венера, следвана от Сатурн и Марс.
Да видим дашите. Махадашата на Сатурн се оказа нелоша (поне в началото). Тя вървеше в началото на тазгодишния сезон във Формула 1. Тогана Майкъл имаше хубави стартови позиции. Спомням си квалификацията на 24.03.2012, когато спечели трето място на старта. Обаче за съжаление в състезанието всичко се обърка - отпадна поради технически проблем. Така че нещо пак не разбирам...
Точно в навечерието на махадаша на Венера спечели третото място във Валенсия. Тук добре.
Към момента е в махадаша на Луната. Луната в 9-ти управлява 10-тия дом и е диспозирана от Меркурий (У9 и У12) в 3-ти, с когото са в аспект. В антардаша на Меркурий беше обявено, че Мерцедес няма да подпишат нов договор с него. Връзва се. Нали Луната се отнася до кариерата (10-ти дом) и договорите, а Меркурий - до договорите (9-ти дом) и загубите (12-ти дом).
Следващата антардаша е на Венера в 4-тия му дом, откъдето аспектира 10-ти и тече до 08.10.2012. Няма аспект между Луна и Венера, така че не съм сигурна колко силно ще се отрази като събитийност. Но от 8.10 до 10.10 е в антардаша на Слънцето (У11), което е в аспект с Луната. Слънце в 3-ти, Луната в 9-ти. Мисля, че ще подпише нов договор или ще го обяви в този период. Или поне така ми се иска.
Ако отново надделее колебливостта (понеже е махадаша на Луната), следващата махадаша, която започва от 08.10, се управлява от Марс - третата по сила планета в ТП. Марс е в Лъв, Слънцето е в Стрелец, а Юпитер е в Овен - има някаква тройна рецепция помежду им. Може да придобие огнена природа и следователно решителност. При това Юпитер (У3) от 7-мия дом аспектира Слънце (У11) и Меркурий в 3-ти и Марс (У7) в 11-ти. Това би трябвало да му даде импулс и възможности да действа. Имам предвид подписване на договор с друг отбор. Махадашата върви до края на месец октомври, а подпериодът на Меркурий (У9) е между 19 и 22 октомври. Дано тогава подпише с някой по-добър отбор от Мерцедес.
А още нещо. В ТП Марс аспектира Раху, а в съответната на ТП навамша Марс и Раху са заедно в 10-тия дом. Може пък по отношение на професионалната си реализация да предприеме изненадващ ход, който никой не очаква от него.