Аз продължавам да се мъча с ведическата. Какво мислите за този подход към предсказване на влиянието на дашите - http://iipa.net/IIPA2010DH/systems_approach.htm?
Слагам го във фейвъритс, надявам се в скоро време да успея да го прочета.
Напоследък нямам никакво време за по-задълбочени дискусии, а виждам, че в тази тема подвигаш интересни въпроси.
Но това е положението - проблемите не се решават от само себе си, ако само си говорим за астрологията.

Наскоро прочетох нещо интересно за петте махапуруша йога. Споменава се, че ако планета, участваща в такава йога, е ретроградна, ефектът може да е с обратен знак, т.е. вместо благотворен да се окаже и злотворен.
В Раши имам малавя йога (с Венера), но тя е ретроградна и в най-неблагоприятната си позиция по дом. Има и рецепция с Юпитер, участва във Випарита раджа йога.
За себе си мога да кажа, че влиянието на силно поставена Венера силно се усеща, от малка имам и изразени творчески способности (в изкуствата), но никаква възможност за тяхната реализация, тоест до този момент те остават "спящи", не са имали благотворна почва да "покълнат" и да дадат "плод".
Мисля, че ставаше въпрос за дашите, управлявани от планети, участващи в махапуруша йога. И конкретно, ако такава планета е ретроградна, влиянието на съответната даша може да се окаже неблагоприятно.
Имате ли някакви наблюдения в тази насока?
При мен още тече антардаша на Венера и за нея мога да кажа, че това е един от най-трудните периоди в живота ми - никаква светлинка, само ядове, спънки и проблеми, причинени от действията на други хора. В средата на 2013 сменям антардаша, надявам се дотогава цялата ненужна плява окончателно да се разкара от живота ми.