Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97256 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Индийска астрология
« Отговор #600 -: Август 26, 2013, 04:56:51 pm »
Тази темма смятам да я изместя в избрани обзорни теми... :-\
Какво ще кажете по въпроса? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Нова

• 3491
« Отговор #601 -: Септември 08, 2013, 03:43:00 pm »
Стяга ме шапката. Всички хубави транзити по западната ме подминават с пренебрежение и впечатлена от компетентните анализи на ведическите ни съфорумисти седя и генерирам безплатни интерпретации в несвяст. Тези хора ме разбиха. Тълкуват и пророкуват апокалипсис сега. Добре, че някои лошотии са ми били под Ведха и нямало да се проявят, ами и юпитера бил в най-лошия си период и изобщо всичко е много зле. Аз от този юпитер да седя и да чакам проявление на тригоните, нищо че има двойно повече каарета, а той така да ме прецаквал. И цяла една година.

« Отговор #602 -: Септември 08, 2013, 08:48:00 pm »
 :blink:Здравейте,ако на някой му се занимава,и когато има възможност...би ли поместил тук 2 карти за сравнение...-едната да е по западния стандарт,а другата по индийския - с прецесията,за да може хора,като мен -незапознати...да  разберат- разликата във вида на картите,промяната в домовете,местата на планетите,и т.н./може да е собствената му/.
Ще е интересно и полезно за начинаещите.../без тълкуване разбира се.

*

Нова

• 3491
« Отговор #603 -: Септември 09, 2013, 07:47:58 am »
Ето, Венерка, построй си собствената и виж разликите като следваш стъпките долу.

HOW TO CREATE A VEDIC CHART

You need to go back to MY ASTRO of Astro.com and create a chart by using the following options:   

1. Type of chart - Natal Chart Wheel   

2. Chart Drawing Style - Web Default Style   

3. House System - Whole Signs   

4. Zodiac - Hindu Lahiri     

5:Select - Draw no aspect lines.     

6. Select - Uranus - Pluto Off/On   

7.Select - Always use True Node.   
« Последна редакция: Септември 09, 2013, 09:24:10 am от Нова »

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #604 -: Септември 09, 2013, 12:27:10 pm »
И аз построих, но не само слънчевия знак, всичко е различно при мен, Меркурий, Венера са си останали в овен и от последни градуси са минали в първите, Марс и той така в скорпион, всичко друго ми е различно на мен  :-\

*

satin_

« Отговор #605 -: Септември 10, 2013, 08:52:24 am »
Ключова роля за определяне на характера на планетите играят накшатрите (Лунните домове), в които попадат.
12-те зодиакални знака са разделени на 27 по-малки части, наречени накшатри ("звездна/небесна карта").
Луната в индийската астрология е водеща. Тя пребивава във всяка една накшатра по едно денонощие.
Всяка една накшатра се свързва с определена неподвижна звезда и приема нейният характер.
Началото на Накшатрите започва от 0˚ на Овен и първата Накшатра е Ашвини. Всяка Накшатра е разделена на 4-ри пади (четвърти) по 3˚20’, което прави общия сбор от 13˚20’ за всяка Накшатра. Общия сбор на падите е 108, които дават допълнителна информация.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #606 -: Септември 10, 2013, 09:01:30 am »
В такъв случай моята Луна е в 4 дом в 7.40* риби, с коя неподвижна звезда се свързва този градус и какъв е нейният характер?

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #607 -: Септември 10, 2013, 09:48:32 am »
Луната ти попада в UttaraBhadrapada, потърси в гугъл има доста информация http://socionix.com/misc/astro/26%20Uttarabhadrapada.htm

Благодаря!

« Отговор #608 -: Септември 10, 2013, 03:25:24 pm »
От дома на Луната е един вид карта, която също се разглежда. Всъщност, може да се разглежда карта от всяка планета в зависимост от сигнификациите, които й се дават. Но стандартната карта е от Асцендента (1-ви дом, Лагна), както е и в западната астрология.

Една страница за първи стъпки, която харесвам - http://www.learnastrologyfree.com/.

Значенията на домовете в голяма степен се покриват със западната, защото идеята за разглеждане на Асцендент и домове в Джойтиш е дошла от елинистичната астрология, откъдето е дошла и в съвременната западна. За домовете - http://www.sahajayogaportal.org/en/astrology/vedic-astrology/houses.html.
Популярната индийска астрология на Парашара работи с т.нар. щири карака (фиксирани сигнификатори). Така например, на бащата сигнификатор е Слънцето, Луната е на майката, Юпитер - на децата (според някои и брак, съпруг в женска карта), Венера - любов и съпруга в мъжка карта т.н.
Още домовете и планетите - http://www.futurepointindia.com/articles/astrology/general/houses-their-significations-significators.aspx.
За фиксираните сигнификации на планетите - http://vnastro.realmsn.com/t10-the-role-of-karakas.
« Последна редакция: Септември 10, 2013, 03:34:52 pm от Mirabella »