Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140461 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Криза на кардиналните знаци
« Отговор #260 -: Април 29, 2010, 12:49:05 pm »
Бе то идеята да изживееш на вътрешно ниво си е много добра, при мен много време работеше, може и сега да работи на практика...
Вижън, мила, какво имаш предвид под яко бачкане, уточни се, че и на мен вече ми избиха чивиите.
Искаш ли да ти кажа, че от 2 месеца приблизително пускам СВ всеки ден, съответно ги попраработвам, за да паснат на обявите, е така от спортна злоба съм почнала да пускам за все повече работни позиции, 2 пъти ме викнаха на интервю.
Значи, девойки, не се жалвам, просто споделям наблюдения. Щото се шашнах от наблюдения и от изводи.
Като пусна СВ и системата ми връща отговор колко човека са кандидатствали - ми средно по 160-250 човека кандидатстват за едно място. Това как ви се струва, а?

Едни тестове решавам тук за един конкурс, който пак ще се явя от спортна злоба, а и да го изкарам пак нищо не се знае. Ми хубаво, държа граница на интелигентност около 90% и малко над обикновено.
Добре, обаче знаете ли, че за 340 места са кандидатствали 56 000 човека? Направих сметка, че за да спечеля, трябва да имам КИ по-високо от 99,4% от останалите.

А сега си направете сметка колко трябва да съм гениална, за да спечеля конкурс за ниска позиция в системата?
Ми то това е просто лудница бе!
Аз навремето и аз съм назначавала хора и знам, че като ми дойдат повече от 20 сивита гледам на тях с едно око, като дойдат 2, с друго. А ако ми идват по 200, кога ще ги преглеждам изобщо?

Какво значи яко бачкане, Плутон на МС не значи яко копане в полето, а яка вътрешна работа, или се лъжа нещо?!? И аз все пак съм минала и на тоя вариант - копане с ръчна нискоквалифицирана работа нанякъде, ама чакам да ми се отвори шанс и за натам, щото няма как да ида напосоки, бучвайки пръст в картата. А и агенциите за подбор на персонала веднъж не са ми се обадили, и за там кандидатствах.
Затворено е отвсякъде.

*

kaily

• 5145
« Отговор #261 -: Април 29, 2010, 12:52:20 pm »
Цитат
щом си избрала този живот, значи си имала нещо предвид, дори и да е било да излезеш от колелото
Да, аз на практика ментално, психически, емоционално и всякак съм излязла от колелото. Обаче физически съм тук и едни задължения ме държат, щерка ми докато завърши, ако мога да и помогна.
Иначе с двата крака съм оттам, е това пък ми е най-убийственото, седя насила и без желание.
И въртя колелото като хамстер.
 :-X

*

kaily

• 5145
« Отговор #262 -: Април 29, 2010, 01:26:50 pm »
Значи честно да ти кажа, писнало ми е от кабинетни учени, каквато съм в много случаи и аз.
Винаги като някой ми дава акъл, го питам - кажи ми сега какво точно трябва да направя според теб, вместо онова, което правя.
Ама не измислени теории, дай ми практически насоки, стъпка по стъпка.

Вместо да уча за изпит, който надали ще взема, да пускам сивита и да преработвам, кажи какво трябва да направя?
1.
2.
3.

*

kaily

• 5145
« Отговор #263 -: Април 29, 2010, 01:46:19 pm »
Ми чудесно, за сведение Кауфланд се строи точно срещу нас и питах преди месец там, но ми казаха, че още есента са подбрали кадри и вече няма свободни места. За всеки случай изпратих СВ.
Точно днес сутринта имаше нова обява за касиерки и точно днес сутринта изпратих СВ отново. Щото те не взимат работници на място, а ги търсят от централата.
Така че ето и това съм свършила.
Нещо друго?
Забравих да кажа, че обявата е от вчера, а сутринта системата ми върна
Кандидатствали по тази обява до момента: 186

*

abroad

« Отговор #264 -: Април 29, 2010, 02:09:36 pm »
Кайли,
Може и да не става, защото още не си готова да се огънеш до край, а като си готова може и нещо по-добро да се случи ;)

*

abroad

« Отговор #265 -: Април 29, 2010, 02:11:25 pm »
Ако знаех стъпките първо щях да си ги кажа на мен :P

*

kaily

• 5145
« Отговор #266 -: Април 29, 2010, 02:24:20 pm »
И аз това си мисля.
Но все пак се ужасявам от броя кандидатстващи за едно място.
Сега седя и си мисля, че навремето аз имах приличен бизнес с тия недвижими имоти. И не съм търсила работа. Това беше преди времето на т.н. възход в тоя държава, т.е. преди 4-5 години и назад.
Двама познати имах, мои набори.
Едната е призната за най-умната жена на планетата, състудентка ми е, КИ и е с 2 точки по-високо от това на Айнщайн. И тогава бяхме по-млади, срещнах я, когато беше на 42 и ми разправяше, че от две години не може да си намери работа. Защото била вече стара и не я искали с това ЕГН.
Нали се сещаш държава, която дотолкова си уважава способните хора, какво прави с тях? Даже статия бяха пуснали за нея по вестниците, чакай да я намеря...
http://www.malkiobyavi.com/pro/pic-news/news.php?newsid=3149

Вторият е мой близък, който си търси години наред работа, за висшист не го вземат, защото си назначават свои хора, за общ работник или нещо по-ниско не го вземат, защото решават, че ще постои и ще си замине при първа възможност.
От много години минеш ли 40, тук в тая държава те имат за взел дал. Даже преди десетина години си говорихме с един, който беше с две години по-стар от мен и той се оплака, че видял в някакъв репортаж водещите нарекли човек на 45 старец.

Та Вижън изглежда не и се е налагало да си търси работа. Или знае стъпките и затова сега ще я помоля да ми каже следващите.

Нищо де, аз пък така събирам опитност. Убедена съм, че като ножът опре о кокала, Плутон ще се намеси и ще ме спаси.
Тригон Плутон към Слънце в натала дава нечовешки сили, обаче само в екстремни ситуации. И друг път съм го изпитвала, когато съм в безизходица, спирам вътрешния диалог, скачам и отдолу спасителна мрежа.
За съжаление опитвам и сега да правя същото, опитвала съм и в нормална обстановка, обаче нещо не става...

*

abroad

« Отговор #267 -: Април 29, 2010, 02:34:17 pm »

Двама познати имах, мои набори.
Едната е призната за най-умната жена на планетата, състудентка ми е, КИ и е с 2 точки по-високо от това на Айнщайн. И тогава бяхме по-млади, срещнах я, когато беше на 42 и ми разправяше, че от две години не може да си намери работа. Защото била вече стара и не я искали с това ЕГН.
Нали се сещаш държава, която дотолкова си уважава способните хора, какво прави с тях? Даже статия бяха пуснали за нея по вестниците, чакай да я намеря...
http://www.malkiobyavi.com/pro/pic-news/news.php?newsid=3149

Вторият е мой близък, който си търси години наред работа, за висшист не го вземат, защото си назначават свои хора, за общ работник или нещо по-ниско не го вземат, защото решават, че ще постои и ще си замине при първа възможност.
От много години минеш ли 40, тук в тая държава те имат за взел дал. Даже преди десетина години си говорихме с един, който беше с две години по-стар от мен и той се оплака, че видял в някакъв репортаж водещите нарекли човек на 45 старец.

Тази статистика я знам, за съжаление. Но гледам да не я мисля ,че става по-лошо.
То и за това търпя каквото търпя от известно време, но на моменти като днешния едва удържам положението... :-X

*

kaily

• 5145
« Отговор #268 -: Април 29, 2010, 03:10:08 pm »
Какво ти се е случило днес?
То и аз си викам всяко зло за добро, ама идва момент, в който ти писва.
Да си пчеличка вика Вижън, убу, ама деба тая карма де хем ще им работиш, хем ще те работят и ще те държат полугладен.

Ти не беше ли abroad? Демек зад граница някъде?

*

abroad

« Отговор #269 -: Април 29, 2010, 03:15:21 pm »
Аз съм от тези дето работят като пчелички, за сведение нямам нищо в дева. Не можах да се науча да се скатавам и да лижа задници, нито пък да си мълча...
Работя с чуждестранци ;D
Не знам защо ми хрумна този прякор, не ме бива в измислянето на такива работи.
За пореден път ми поляха студен душ.

*

kaily

• 5145
« Отговор #270 -: Април 29, 2010, 05:00:03 pm »
Аз не разбрах според Вижън дали на всички с Плутон в дева им е  писано да бъдат слугите на съвременното общество, щото то това си е цяло едно поколение.
Щото това заключение плутон в дева=пчеличка малко ме смути.

*

Nebesna

« Отговор #271 -: Април 29, 2010, 06:08:44 pm »
Аз не разбрах според Вижън дали на всички с Плутон в дева им е  писано да бъдат слугите на съвременното общество, щото то това си е цяло едно поколение.
Щото това заключение плутон в дева=пчеличка малко ме смути.

Разбира се, че не. Все едно всички с Плутон в Лъв да са в елита на обществото. Но твоят Плутон е на МЦ, затова по-силно ще се проявява в средата на живота (МЦ-средата на небето = средата на живота). Обикновено хората с Плутон на МЦ стават "изкупителни жертви" на социално-политическите трансформации в обществото или самите те дават тласък на такива. За тригона със Слънце си права. А представи си, ако беше квадратура или опозиция - борбата щеше да бъде безмилостно жестока.
« Последна редакция: Април 29, 2010, 06:14:00 pm от Небесна »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #272 -: Април 29, 2010, 06:11:45 pm »
малко офтопик, ама не мога да се въздържа...нали знаеш, дето Вуте отишъл у градо по работа и се случило да има заря и като се върнал, взел да разказва, селянете го питат- е кво е те това заря бе, Вуте, а той- па кво е- нема, нема, нема, па току си е*е майката.. ;D ;D ;D

днес разсъждавах колко си права в това изказване :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #273 -: Април 29, 2010, 06:14:09 pm »
 Обаче голяма част от тези, които сме с Плутон в дева сме прецаканото поколение. Така, че може и да се направо подобна аналогия.
 Плутон в лъв може да не са синя кръв, но поради историческото време, в което са били активни някой друг- разбирай държавата, е мислил за важните неща вместо тях.

*

abroad

« Отговор #274 -: Април 29, 2010, 06:18:28 pm »
Абе, прецаканото сте вие ;D
Вярно е, с тоя Плутон на МС дето го имам и аз, па макар и във везни, да не мислиш че съм цъфнала, за връзване изобщо не мога да говоря :-X

*

Nebesna

« Отговор #275 -: Април 29, 2010, 06:19:25 pm »
Обаче голяма част от тези, които сме с Плутон в дева сме прецаканото поколение. Така, че може и да се направо подобна аналогия.
 Плутон в лъв може да не са синя кръв, но поради историческото време, в което са били активни някой друг- разбирай държавата, е мислил за важните неща вместо тях.

Тук се изказваш малко неподготвена. Кое историческо време визираш по-точно? - на Втората световна война или на възстановяването на държавите след войната? Живели сме в мирно време, да не забравяме, все пак.

*

Uran

• 6041
« Отговор #276 -: Април 29, 2010, 06:33:36 pm »

Тук се изказваш малко неподготвена. Кое историческо време визираш по-точно? - на Втората световна война или на възстановяването на държавите след войната? Живели сме в мирно време, да не забравяме, все пак.
Говоря за активната възраст на родените с Плутон в лъв.
Предвидимост на битието.Възход на икономиката след ВСВ.  В БГ това се изразява с  гарантирана работа,ведомствени жилища..... .такива ми ти неща.
п.п.Голяма част от благините на Плутон в лъв се плащат от тези с Плутон в дева.
« Последна редакция: Април 29, 2010, 06:45:49 pm от Uran »

*

kaily

• 5145
« Отговор #277 -: Април 29, 2010, 06:46:01 pm »
Баща ми, като почина, бог да го прости, преди 3 месеца, почина с усмивка на уста.
И тогава се замислих - роден е 1933, отиде си 2010.
Малко преди войната, но на достатъчно закътано място, че да не я преживее на практика. Имал е спокоен живот, 44-а е бил на 11, като е станал на 20, вече икономиката е дръпнала напред, зрелите си години в мир, осигурена работа, сравнително спокойствие и благоденствие.
И си замина сега.
И почнах да си мисля дали не предстои нещо страшно, защото той умееше да се радва на живота и улучи дупка във времето на относително спокойствие.

На мен просто ми писна и искам да ме оставят на мира, верно се чувствам като изкупителна жертва. Тия дни си правих равносметка - ма няма нещо, което да съм почнала през живота си и да не са ме ударили през ръцете. Едва сега си давам сметка, че бог ли е, съдба ли е, карма ли е, моя ли е, чужда ли е - винаги съм бита през ръцете. Откак завърших гимназия та до днес.
Просто така се нареждат и подреждат нещата, че не ми се отваря път, все едно отгоре имам таван или лазя в тръба, а си надигна главата и отгоре удрям тръбата и пак долу.

*

Nebesna

« Отговор #278 -: Април 29, 2010, 06:57:32 pm »
Родените с Плутон на МЦ са "орисани" да виждат недъзите на обществото и да дирят кусур на управляващите. Хеле пък в Дева....

*

kaily

• 5145
« Отговор #279 -: Април 29, 2010, 07:06:47 pm »
Е точно това е. Може би затова така неистово ми се иска в последните години да се преселя в по-добър свят и да си доживея живота кротко и спокойно като как правят другите хора.
Всъщност точно снощи ми кукна едно приятелче по скайпа и много бързо стигнахме до разговор, в който той ми натърти, че изобщо не си ме представя мирна и кротка и че аз все ще съм бунтар, аз му обясних, че вече се не бунтаря, а той ми се изхили и аз му се и разсърдих.
Днес го мислих пак това - ми аз където и да ида, и там ще има недъзи и проблеми, дали и там ще вия като тук...обаче от друга пък страна като съм родена да реагирам на даден бутон, като съм толкова чувствителна към точно определен тип явления, защо съм точно в тая държава, дето всичко е ужасно.
Все едно имаш алергия към домашна прах, ама не е все едно дали тая прах е 0,3% или е 99%.
Хем съм алергична към обществени недъзи, хем съм на място, дето тия недъзи са ужасяващо много. Тая доза ме убива.

Ама каква връзка има между недъзите на обществото и факта, че мен навсякъде са ме били през ръцете? Те не са ме били, щото съм врещяла.