Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140765 Прегледи
*

abroad

Re:Криза на кардиналните знаци
« Отговор #280 -: Април 29, 2010, 07:11:06 pm »
Аз бих казала, че Плутон на МС предусеща задкулисните, недъгави, подли и кофти игри, дали в обществото или общността, в която оперира все тая. Едни се възползват от това, други само си страдат в опити да трансформират себе си, хем да се съхранят, хем да се нагодят, ма то пълно щастие май няма.

« Отговор #281 -: Април 29, 2010, 07:29:32 pm »
недей да чакаш да откриват новия магазин, иди в някой друг кауфланд и започни, като открият вашия се премести,

И се приготви да слушаш всеки ден изречението: " Не ти се плаща, за да мислиш." ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #282 -: Април 29, 2010, 07:46:19 pm »
...постъпи една русенка /нямам против русенки, ама се изживяват малко повече за аристократки/ и на третия ден каза на един от директорите- оправи си персонала, да не го оправя аз  ;D

Хахаха, това си е направо за бисерите.  :72:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #283 -: Април 29, 2010, 07:50:28 pm »
Аз бих казала, че Плутон на МС предусеща задкулисните, недъгави, подли и кофти игри, дали в обществото или общността, в която оперира все тая. Едни се възползват от това, други само си страдат в опити да трансформират себе си, хем да се съхранят, хем да се нагодят, ма то пълно щастие май няма.

Много точно си го описала, през целия си живот съм като Буридановото магаре, де се разкъсвало посредата между две купи сено и накрая умряло от глад.Да се нагодя значи да си плюя на съвестта, пуста съвест, не знам що така съм наказана да ми е толкова силна. Просто ме убива.

Вижън, не хленча, заявих го още първия път, наблюдавам и се изумявам, затова споделям.
Цитат
но няма да стане ако си седиш у вас и пускаш св-та в нета, няма как да те покани някой да станеш директор..хубава работа се почва с познати, независимо от образование и опит..
Досега 3 работи със Сивита съм сменила, може да не вярваш, но на напълно непознати места са ме приемали.
И да ставам овчица кандисвам, но за по-голяма заплата, т.е. не тук.
Просто няма да ти последвам съвета, да, все още ми е останало някакво самочувствие, да се наведа ниско надолу за твое удоволствие все още няма да стане!
Всеки си има цена.

*

kaily

• 5145
« Отговор #284 -: Април 29, 2010, 07:59:51 pm »
Като и 3-те работи бяха с доста добър доход за страната. И трите бяха със СВ по интернет и след това подбор на кадри.
С какви пари мислиш, че живеем с дъщеря ми в момента?
Че и ремонт и преобзавеждане си направих.
От ходене по улиците и пиене на кафе с приятелки нищо май не съм получила досега.

*

kaily

• 5145
« Отговор #285 -: Април 29, 2010, 08:10:11 pm »
Слушай, драга, обясних няколко пъти, че не са и вопли, а изумление.
Да! Мойта цена е реалистична!
След като съм успявала винаги да започна работа без - отбележи мила
БЕЗ ПРИЯТЕЛСТВА И ВРЪЗКИ,
смятам, че цената ми е реална, защото се дължи на това, което мога и знам, а не на някоя връзка, според както започваш ти.
Представи си, че цял живот съм работела на принципа проверка и назначение и веднъж не съм си позволила да използвам връзки.
Така че не ме интересува как и колко съм паднала според теб. След като си в състояние да съдиш и раздаваш квалификации в две последователни изречения, в първото от които признаваш, че не са те взели на работа заради знания и умения, а заради връзки.
И това е напълно нормално за теб.

По начина ти на разсъждение заключавам, че си твърде далеч от реалния живот, предполагам, че ти си в кулата от слонова кост, за която обвиняваш мен, че се стремя към нея.
Ако се беше борила и опарила едно на едно с реалния живот, нямаше да разсъждаваш така.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #286 -: Април 29, 2010, 08:15:32 pm »
Само да вметна, че през целия си живот съм търсила, намирала и започвала работа по обяви, никога с връзки и познати. И съм работила все в колективи, състоящи се от свои хора, разбирайте връзкари и протежета. И все съм била черната овца. Затова толкова много мразя шуробаджанащината. Само последният колектив, в който работех /преводаческата агенция/, прави изключение в това отношение, кадърни и що годе интелигентни хора бяха.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #287 -: Април 29, 2010, 08:17:09 pm »
Аз пак да кажа, че нещата разказани/споделени във виртуала не са точно както в реалността.
Едни изглеждат по-груби, но всъщност не са. Други по-мили, но всъщност изобщо не са. Същото е с мързеливите на думи и разкази, тези с исмислените приказки за една или друга цел в нереалното пространство.

Вижън, не ти ли хрумва, че не всичко си личи тук и някой може просто да провокира, без никакви лоши мисли, действия и чувства, а само и едниствено за лична консумация...
Ако щеш и да чуят собствените си мисли.
Няма как от написаното да прецениш/оцениш действията и потенциала.
Можеш да работиш нищожно, но пак е определяща целта и потенциала и усилията, които влагаш, а ако те не са нищожни се получава дисбаланс...

Кайли, съвестта кореспондира с претрупания 2ри дом, няма лошо и при мен е на фокус и не съжалявам, все още.

*

kaily

• 5145
« Отговор #288 -: Април 29, 2010, 08:18:08 pm »
О, ненавиждам шуробаджанащината! И връзкарството.

Интересно защо Вижън си въобразява, че да се уредиш по втория начин на заветното место касиер в супермаркет и после да кротуваш с години да те издигнат до ранг завеждащ зеленчуци е правилното поведение.
А да си търсиш мъж, който да ти е потребен на теб и да има нужда от теб е неправилното.

*

kaily

• 5145
« Отговор #289 -: Април 29, 2010, 08:23:49 pm »
Цитат
не знам дали не и несъзнателно не искаш да работиш..

О да, не искам да работя на всяка цена, това е правилно.
Работата трябва да ми носи или удоволствие, или достатъчно пари.
Да работя като пчеличка щото системата имала нужда от мен - ми който има нужда от мен, ще намери начин да ме привлече.

А че приятелите не са връзки сефте го научавам, но човек се учи, докато е жив.

*

kaily

• 5145
« Отговор #290 -: Април 29, 2010, 08:29:44 pm »
Вижън, твоята врата не е моя врата, не съди за мен по вратата, през която ти си излязла.Да, аз през тая врата не искам да излизам, считам, че човек е роден свободен и животът му е дар от бога. Така че трябва да работи удовлетворяваща го и съзидателна работа, а не да работи с връзки за единия гол хляб.
През тая врата ако възнамеря да мина, сигурно ще мога.
Но не искам, не ме удовлетворява.
Не искам да пълзя.
Вратата, която търся, ти не си я и надушвала, затова няма как да ти обясня дори отдалеч.
Така че в собственото си затворено съзнание имаш право да ме мислиш за мързел.
И къде и кога е речено, че мързелът е порок впрочем?

*

Asol

• 4140
« Отговор #291 -: Април 29, 2010, 08:31:32 pm »
Идеята, че в нас е ключа за доброто решение и правилната преценка за отсрещния човек и неговите мотиви е много интересен казус. В повечето случаи проекцията е неизбежна.

*

kaily

• 5145
« Отговор #292 -: Април 29, 2010, 09:16:20 pm »
Мдам...
Все едно не си ти, разсъждаваш извънредно повърхностно, да се надяваме, че Меркурий ти е разбъркал мозъка.
Случайно да си чувала, че има време за всяко нещо под небето и че всяко нещо изисква време?
Даже да речеш да обереш седящия до теб в трамвая, пак ти трябват 15 секунди да му бръкнеш в джоба.

Що за логика? Ако искаше да го направиш, да си го направила досега.
Ако България искаше да въведе еврото, да го е въвела досега.
Ех, Вижън, Вижън....чети Еклесиаст и медитирай над него.
Или и медитацията е чиста форма на мързел?

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #293 -: Април 29, 2010, 09:44:10 pm »
Така то...всеки си гледа от неговата камбанария и интерпретира както му иде от вътре. Ето аз те чета kaily и си мисля, че проблема ти не е в мързела, умнотата/тъпотата, дупедаването/вземането и други разни подобни, ами в това, че си търсиш нишата, където ще си доволна от себе си, със себе си и съответно с другите. Па и те ще са доволни от теб. И тъй като не знаеш коя е точно тази ниша, опитваш в различни посоки, щото не се знае от къде какво може да отскочи. Но това си е моята интерпретация де, кой знае..  ;D

Абе, Vision, тоя твоя Плутон да не е в последните 10на градуса на Дева случайно?  :P
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #294 -: Април 29, 2010, 09:53:30 pm »
Или и медитацията е чиста форма на мързел?

естествено, че е това! най-великите магьосници и духовни личности са станали такива щот ги мързи  ;) и са развивали сетивата си от чиста проба мързел  :57:

ей ти малко мъдрости от Ра Хари в подкрепа на казаното от мен по-горе  ;)

Не е необходимо да се медитира. По-добре е да се спи често, но много.

Йога - това е, когато ти е приятно в някоя поза. Основна поза - лежейки.

Ако много знаеш - ще ти се уморят очите, а ако много спиш - няма.

Най-важното е да не се пренапрегнеш в духовното търсене.

Ако, избягвайки да вършите каквото и да било, вие създавате неудобства на обкръжаващите, то това изобщо не влошава кармата ви.

Истинският Мъдрец винаги прави така, че бардакът в неговата обител да се чисти от някой друг.

Мързелът - това е ключ, оставен ни от Бог.

имам и още много от тоа пич и всички водят към едно - мързела и медитацията са едно също като се правят от сърце  :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #295 -: Април 29, 2010, 09:55:32 pm »
имам и още много от тоа пич и всички водят към едно - мързела и медитацията са едно също като се правят от сърце  :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57:

Много те моля пусни ги. Жестоки са!!!!!  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #296 -: Април 29, 2010, 09:58:02 pm »

Много те моля пусни ги. Жестоки са!!!!!  ;D

тоз идиотин Ра Хари го чета и се търкалям по пода от смях - невероятен е просто  ;D ;D ;D

аре от мен да мине ша ви ги пусна в нова тема, но тука, щото в Мистиката не влизат всички  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #297 -: Април 29, 2010, 10:04:41 pm »

даже дали не беше и в последният градус, че ми го няма зет-а тука..
ама аз вече няма да и се връзвам на кайли, който има излишна енергия- да се връзва.. :mellow:

Това е то  ;D Няма как да не го надуша, че ми пере рибите - хем имам чувството, че си застанала и размахваш пръст, обяснявайки кое е правилното, хем ми е забавно  ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Nebesna

« Отговор #298 -: Април 29, 2010, 10:10:20 pm »

да, все още ми е останало някакво самочувствие, да се наведа ниско надолу за твое удоволствие все още няма да стане! Всеки си има цена.

Типично изказване за родения с господар на 10-ти във 2-ри дом.

*

Nebesna

« Отговор #299 -: Април 29, 2010, 10:24:31 pm »
Да си кажа и аз моя опит. Никога не съм търсила работата. Работата ме е намирала. Имам Марс в 10-ти дом в квадрат с Юпитер на куспидата на 8-ми и в тригон със Слънце (управител на 8-ми дом, позиционирано във втори). Затова не мога да се поставя на мястото на някого, който е изстрадал в търсене на работа. Имам поне 3 източника на доходи и работя повече от 8 часа на ден интензивна работа...Вече се чувствам уморена, но не и изтормозена или неудовлетворена. Иска ми се малко да намаля темпото, но се боя да не изпадна пък в другата крайност. От всичко най-много мразя рутината и апатията. Понеже Марса е във Везни, а Юпитер в Рак, предчувствам че ще се разиграва някаква кардинална фиеста към последните градуси на знаците, но още ми е далеч да го мисля...

Старая се да не осъждам хората, а да гледам на тях като на интересни обекти за наблюдение. Всеки човек ми е интересен. Светът е пъстър и всеки е дошъл на този свят със свое собствено предназначение, което трябва САМ да открие. Затова, Кайли, не слушай никого! Ти ще разбереш, когато му дойде времето. ВАЖНО Е ПЪТУВАНЕТО.