Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140637 Прегледи
*

Helo

Re:Сатурн във Везни - криза на кардиналните знаци
« Отговор #100 -: Октомври 26, 2009, 03:52:51 pm »
А аз работя точно по специалността си, ама и по втората специалност, като двете са съчетани в едно, понеже сега ще завърша преквалификация.

Тази година ме приеха да следвам и това, което отдавна исках - Английска филология отново в Софийския университет. Обаче смятам да се откажа, защото тук трябва много учене. И аз като Дейзи реших, че ще науча много повече през тези 4 години, ако сама си уча. Не ми се иска да губя много време и да полагам много усилия, за да уча неща, от които няма смисъл, а накрая пак да имам същата професия, която имам и сега. Реших, че мога да постигна набелязаните цели и без да завършвам Английска филология. Мога направо да завърша магистратура по специалността, защото и без това смятам да завърша такава.

« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 04:05:14 pm от Helo »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Октомври 26, 2009, 04:04:53 pm »
А за какво ти е тази филология?
Искаш да преподаваш английски или да се реализираш като преводач?
За преводач можеш да запишеш спец. Приложна лингвистика. Но пък сега преводачи с английски има бол... Всеки завършил езикова гимназия, ако има успех над 4.50, може стане заклет преводач. Смешка.
Всъщност на теб ти харесва педагогиката, нали? Тогава би могла да запишеш и Психология. Мисля, че може да се изкара и магистратура без да имаш бакалавърска степен по същата специалност...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #102 -: Октомври 26, 2009, 04:20:51 pm »
Иначе по обявите, в които се търсят преводачи от английски съм виждала и абсурдни неща като това да искат завършена Английска филология с успех от дипломата не по-малко от 5.00.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Октомври 26, 2009, 04:26:18 pm »
Изискването за успех е наложено от КО при МВнР, за да се регистрира даден преводач като заклет, т.е. с право да превежда и разписва документи за легализации. Но пък този вид документи са едни от най-нерентабилните и освен отговорността, която носиш, работиш общо взето за едната "слава", че си заклет преводач.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #104 -: Октомври 26, 2009, 04:35:29 pm »
Лили каква смяташ, че би била професията по призвание на човек, която има 10-ти дом в Лъв, а Слънцето е в 8-ми, в съвпад на Венера в 7-ми и Хирон в 8-ми, и в опозиция на Марс в 1-ви?

Щото питах двама, които се занимават с астрология каква би била моята професия по призвание, а те и двамата казват Плутонова професия и започнаха да ме питат дали не съм зъболекар, лекар, полицай, дали работя в затвор и други подобни. Какво е това нещо, свързано със Скорпион и Плутон, дето бих могла да го работя, като се има предвид, че не мога да съм лекар, защото ме прихваща хипохондрия от четенето за болести  ;D, не ща да имам нищо общо с полицията, не мога и не искам да се занимавам и с неща, сварзани с психология. Тогава какво ще да е това нещо, дето може да се свърже с професията ми по призвание? Освен писателка на неща, сварзани с митологии, което е по Плутон и към което в момента се стремя.  ;D

Щото сега работя професията ми по задължение - 6-ти дом се управлява от Овен, а Марс е в 1-ви, в съвпад със Сатурн и опозиция на Слънцето и Венера. А преподаването е по Сатурн, нали?

*

Uran

• 6041
« Отговор #105 -: Октомври 26, 2009, 04:38:13 pm »
Писане на криминалета, съспенси :)..нещо като Стивън Кинг или Даун Браун (ако говорим за литература). ;D

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #106 -: Октомври 26, 2009, 05:57:04 pm »
гледам разнищвате Сатурн с 9 дом , ами и аз да кажа как ми се отразява. Имам и аз Сатурн 9 дом в Лъв както и Слънце и Венера пак там. Дълго учих висше задочно, 3 специалности смених ,местих се в друго заведение дори докато накрая завърших каквото исках.През това време съм се занимавал с други неща, а от скоро и по висшето работя и ще работя занапред
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

Helo

« Отговор #107 -: Октомври 26, 2009, 06:28:24 pm »
Като сме се заговорили за образование  ;D Луната ми управлява 9-ти дом и е във 2-ри.

Ето какво чета в сайта на Муси Дачева:

Силно поставена в наталната карта Луната насочва към професии свързани с майчинство, защита на слабите и съхранение на живота и създаденото от човешка ръка. Това са професии като медицинска сестра, детегледачка, с подкрепата на Меркурий – педагогика, акушерство, писателство, с подкрепата на Сатурн-гледане на стари хора, организиране на социални дейности.

http://www.temura.net/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

Целият знак Рак ми е в дома на висшето образование и Луната ми е в тригон с Меркурий, а аз съм завършила педагогика - абсолютно точно!!!

Освен това Луната ми е във 2-ри дом, което още веднъж показва, че мога да печеля пари от работа с деца.

*

Nebesna

« Отговор #108 -: Октомври 26, 2009, 08:21:15 pm »
Като сме се заговорили за образование  ;D Луната ми управлява 9-ти дом и е във 2-ри.

Ето какво чета в сайта на Муси Дачева:

Силно поставена в наталната карта Луната насочва към професии свързани с майчинство, защита на слабите и съхранение на живота и създаденото от човешка ръка. Това са професии като медицинска сестра, детегледачка, с подкрепата на Меркурий – педагогика, акушерство, писателство, с подкрепата на Сатурн-гледане на стари хора, организиране на социални дейности.

http://www.temura.net/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

Целият знак Рак ми е в дома на висшето образование и Луната ми е в тригон с Меркурий, а аз съм завършила педагогика - абсолютно точно!!!

Освен това Луната ми е във 2-ри дом, което още веднъж показва, че мога да печеля пари от работа с деца.

Разкривай си частна детска градина. И без това са "кът". Във Варна народа пощуря да разкрива частни детски градини и занимални.

« Отговор #109 -: Октомври 26, 2009, 08:31:29 pm »
МОя приятелка си разкри, но изпитва трудности с формирането на група. Имначе е много инициативна, упорита и работлива - Козирог  :) Надявам се работата й да потръгне.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #110 -: Октомври 26, 2009, 08:52:27 pm »

Разкривай си частна детска градина. И без това са "кът". Във Варна народа пощуря да разкрива частни детски градини и занимални.

Ама Уран ми е във 2-ри дом, което прави нещата несигурни. Уран и Луната НЕ са ми в съвпад там. Сигурни доходи мога да имам само, ако професията ми е по Уран, поне така съм чела.

Небесна, май и ти имаше Уран във 2-ри дом? Какво можеш да кажеш по въпроса?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #111 -: Октомври 26, 2009, 09:31:47 pm »
Хело,цял живот съжалявам,че не завърших английска гимназия,а кандидатствах и учих история след средното.До осми клас бях пълна отличничка и плачех,когато имам петица/единствената ми беше по рисуване/.В днешно време без чужд език,а още повече без английски,какво да ти кажа,не фърфим... ;)
А колкото до образованието,една тъпа автобиография да напишеш или какъвто и документ да попълниш,хората те питат какво си завършил.Аз съм твърдо за висшето образование.Не само и единствено заради дипломата-това е начин на мислене.

« Последна редакция: Октомври 27, 2009, 07:58:34 am от Мia21 »

*

Helo

« Отговор #112 -: Октомври 26, 2009, 09:55:30 pm »

В днешно време без език,а още повече без английски,какво да ти кажа,не фърфим... ;)

Най-малко половината от децата, особено по-малките след училище ги водят да учат английски език някъде в езикови школи. Търсенето е голямо. Както и предлагането.

Доколкото знам, в Япония не приемат в университетите хора, които не владеят английски.

*

Nebesna

« Отговор #113 -: Октомври 26, 2009, 10:36:41 pm »

Ама Уран ми е във 2-ри дом, което прави нещата несигурни. Уран и Луната НЕ са ми в съвпад там. Сигурни доходи мога да имам само, ако професията ми е по Уран, поне така съм чела.

Небесна, май и ти имаше Уран във 2-ри дом? Какво можеш да кажеш по въпроса?

Да, и аз съм чела, че трябва да подхванеш нещо, свързано с Уран, за да печелиш, но не съм имала възможност да го проверя това. Аз имам интерсептиран Водолей във 2-ри дом (светилата ми са във Водолей) - колективните дейности за мен са печеливши. (натален Уран ми е в 9-ти дом).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Октомври 26, 2009, 10:39:08 pm »
Добре де, с Нептун около К2 от ясновидство ли да печеля или от продажба на алкохол?  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #115 -: Октомври 26, 2009, 10:56:32 pm »
Лили,с този твой Нептун нема ли някакво изкуство да ти донесе повече доходи?Талантът за писане всички го виждаме.Рисуване,музика... ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Октомври 26, 2009, 11:07:20 pm »
Като малка и преди да навляза в пубертета наистина се занимавах с рисуване, но впоследствие прекъснах, а пък и ми беше само любимо занимание. Не мисля, че бих могла да си изкарвам насъщния с това. Но вероятно ще е някаква свободна, творческа професия, каквато е и преводачеството. Макар че в наши дни на човек в повечето случаи му се налага да работи това, за което му плащат, а не това, което иска или с което обича да се занимава...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #117 -: Октомври 27, 2009, 04:07:07 pm »
Миа, аз учих английски на стари години, колко му е.
Не е чак толкова трудно да научиш нов език, ама после се забравя, в училище знаех немски, сега дума не мога да обеля и откак съм без работа, го уча с Розета Стоун, щото нерви ме хващат да не правя нищо вече.
Та - един английски колко му е...ма лошото е, че не е само английският. Те тия почват да поставят неизпълними условия за всичко.

Аз пък искам да си печеля парите от магия. Пък.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #118 -: Октомври 27, 2009, 11:45:43 pm »
И аз го зная,горе-долу,но трудно може да се достигне нивото на английска гимназия или ВУЗ.Добре е да имаш учител,за да го научиш-става дума за литературно,а и сам ще ти отнеме двойно повече време.
Винаги съм се възхищавала на една моя леля,която е завършила английска гимназия със златен медал и на моменти имам чувството,че го владее по добре и от българския... ;) :)  
Успя да се докаже чрез него и професионално и материално,и всякак...

Интересното е,че при мен,с моята Луна в 9-ти,никога чуждите езици не са ми били приоритетни.Осъзнавах важността им,но не ме влечаха особено...
Нито пък да ходя в чужбина,за повече от ден-два,а да не говоря да повече... :-\
« Последна редакция: Октомври 27, 2009, 11:59:24 pm от Мia21 »

« Отговор #119 -: Октомври 28, 2009, 08:59:01 am »
     Миа и моята Луна е там, удават ми се чужди езици ма май не са ми приоритет. Щото съм си спокойна, че като ми се наложи ще проговоря  ;D. А иначе в чужбина, за 2 месеца в Германия - лъжех че съм от 2 години - работех в колектив, който беше интернационален и с всеки си имах обща приказка. Та местните като ме видеха всеки път с някой друг чужденец на друг език да говоря - обелваха очи  ;D...Живях в Загреб - 2 месеца, преди доста години и за това време - вече можех да решавам свободно кръстостловици. Не че общувах много с хора, но някак си веднага успявам да се впиша в средата и да намеря общ език....Но не мога да се похваля, че владея някой чужд език перфектно, освен българския... ;D