И мен много ме плаши нахлуването на Сатурн във Везни. Звучи зловещо.

Поне за мен, но като помисля логично и леееко астрологично(колкото ми позволяват крехките знания), може да не е чак толкоз страшно.
Сатурн ще направи поредица съвпади в 8-мия ми дом, където имам едно прекрасно парадче на планетите. Вече стъпа върху Меркурия ми. Следващата жертва ще е Венерката. После са се наредили Слънцето, Сатурн и Плутон. Сега обърнах внимание, но при съвпада с Меркурий е направил секстили с Луната ми, която се намира в 7-ми дом(Лъв), Уран, който се намира в Стрелец, но се е лепнал до МЦ в Скорпион. Направил е квадрат с Нептун (11 дом, Стрелец).
Мали, защо се зазяпах в тези карти.

После какво ме чака.
Тогава не си разгледах транзитите, макар да знаех, че ме очаква съвпад с Меркурий. Но сега като чета из темата, май влиянието е горе-долу 2 градуса след точния съвпад, дано не греша в написаното.
При точния съвпад не се сещам да съм изживяла нещо интересно.
Но от чисто любопитство си направих транзит за преди няколко дена, когато явно с уранова намеса(много неочаквано за всички и мен), бях склонна да приключа връзка, която ме прави щастлива(дали това кореспондира с Луната в 7-ми дом?). Но решението ми, макар и рисковано, доведе до промяна - хубава. Точно тогава Сатурн е бил в рамките на онези 2 градуса извън точния съвпад. Само квадрата с Нептун не знам каква роля е изиграл в картинката. :lol: Това ли бе планетата, която отговаря за психичните заболявания? Единственото, което се сещам е, че в същия този ден получих добри вести за лечението на майка ми, която има проблеми от този характер - психични.
Тръпки ме побиват. При съвпада с Венера ще се активизират отново секстили - пореден към Луната, но този път и към Марс. А при преминаването през останалите ми милинки планетки от парадчето, секстили ще тормозят Марс и Нептун.
Изкуших се да позяпкам картите. Знам си, че не трябва, че отново ще ме хване страх. Не за мен, дори не е за мен, а за майка ми.
Забравих да уточня, че при навлизането на Сатурн в 8-мия ми дом, в рода ми се заговори за наследство от...земи. Логично.

Но само се заговори. Може би да очаквам по-сериозно действие при преминаването през Слънцето и след това Сатурн ли? Земите са по бащина линия (Слънце).
Може би най-много ме плаши съвпада с Плутон. Звучи зловещо. Че и в 8-ми дом.

п.п. Ух, че ми липсваше това занимание.