Е, ето, Вещице, ти казваш, че уроците се набиват насила. Уроците кой ги раздава? Той. Еми насила става. Ако нещо някъде не си доизкусурил, той идва и ти размахва пръст (че може и нещо по - тежко). Ако ти затисне Слънцето, нямаш време за пазарлъци, разтакаване и оправдания, бързо трябва да действаш каквото той ти указва, иначе има тенденция да стане много по-зле. Изведнъж се оказваш притиснат с гръб, долепен до стената и се "структурираш". Аз наричам тази промяна насилствена и в дългосрочен план не полезна. На това се казва "да спечелиш битката (тоест той Сатурн я печели), но много вероятно - да загубиш войната". Когато си дойдеш на твоя си акъл (въздушния в моя случай), си запомнил уроците и си действал по схемата, но тя не е твоята схема. Промяната е дошла насила, в сравнително кратки срокове, била е мъчителна, правила те е нещастен и пр. Това не е бил твоят стил на работа, на живот, на мислене и на емоция. Е да, има и полезна страна - научил си нещо ново и коренно различно от всичко дотук, но то е дошло по доста тежък начин... Мен лично страданието не ме привлича (забравих да спомена и допълнително че 6 от планетите ми са в домовете 3-7-11, те. въздушните домове), структурата - да, до известна степен, но все си мисля, че има и други форми на живот (разнообразието е хубаво нещо и аз уважавам).
Диана, да ти кажа, в порядъка и на това, което казах дотук, аз може и да съм Водолей, обаче не вярвам в революциите (Уран нали бил революционер). Едно, че се прекъсва хармоничния порядък и процеси на развитие и второ - става насила. Аз не вярвам в насилието, а и прекъсването на естественото развитие и налагането на някакви нови в общия случай изкуствени норми противоречи на лекотата и елегантността, с която въздушните обичат да възприемат и дори променят нещата. Свободата... хм, може и да не е патент на въздуха, но не мисля, че знам някой по - свободен от йерархия, структура от един Водолей или Близнак примерно(е, Стрелците имат навика да яхнат коня и да полетят, както и Овена да закъдри косъм наобратното, на което го вчесват, както и Скорпитата - да се подчиняват основно и само на собствената си воля), но общо взето си е характерно за въздушните - някак си и символно да се ветреят из въздуха.
И тука да кажа за хаоса (и структурата). Вярно за мен (като Водолей), че не знам наизуст разни неща, да не кажа, че почти нищо. Не слагам мисленето си в рамка - че например щом веднъж нещо е било така, то и следващият път трябва да е така, или че щом хората са казали, че нещо е еди-как-си, значи и според мен също е еди-как-си (разбира се, вписвам си една бележка във "въздушния" тефтер). Някъде сбирам информацията от различни опитности и знания в някакви мисловни чекмеджета (явно добре структурирани,хм) и тя излиза точно навреме където и когато трябва (изобщо не съм и подозирала, че съм знаела или запомнила конкретното нещо). Понякога със страшна скорост навръзвам информацията от 10-на или 500 чекмеджета и се получава една нова ясна и съвсем логична мисъл или извод за нещо, приложено към конкретния случай. Това става някак си естествено, някак си е вродено, и никак няма общо със структурата точно па на Сатурн, а става по съвсем друг начин. Или ако си имам план и цел да свърша някоя задача или по - голяма цел в живота, не пристъпвам със Сатурновите оръжия на тежест, премисляне, бавност (но сигурност), постепенност, йерархия, лишения, умора до припадък и пр. Структура - до известна степен - да, нали все пак това е план (но и всяка структура понякога не върши толкова добра работа колкото смелия и дързък мълниеносен подход, а ако върши, то понякога трябва спешно да се преремонтира, а Сатурн не е толкова повратлив тъй че понякога може и да е неуспешен). Но - има и по - приятни ( а понякога и по - ефективни) начини да постигнеш това,което желаеш. Не е задължително по сатурновски.
Та - казвайки всъщност всичко това, се опитвам и да кажа, че не баш Сатурн ни "структурира" и дисциплинира нас точно - въздусите. Не е и нужно. Хората могат да научават нещата, уроците, да осъществяват планове и по други начини и то успешно. Той определено не е от нашата "кръвна група".
Апропо - сега той нали минава през Везни и бил много радостен там (вероятно и тях ги радва). Я елате и ми кажете колко зарадвани Везни сте видяли особено в края на транзита му.