Здравей Гост

Слънце в дева - проявления.

• 33 Отговора
  • 5959 Прегледи
*

Revati

• *
  • 310
Слънце в дева - проявления.
« -: Октомври 13, 2009, 12:43:55 am »
В темата на Синухе "Антагонизъм и баланс" Uran започна интересна тема за проявата на слънце в знак дева. Поради явен интерес и коментари, възникнали по темата, намирам за добре да отворим отделна тема по въпроса.
Пък и тук има достатъчно представители на зодията, а и други "потърпевши".
Както е видно от доста мои постове, на мен Девите са ми тема. Прекрасни и/или ужасни? Нека заедно изясним.  :)
Моля, в коментарите си посочвайте мястото на АСЦ и другите личните планети, за да бъдем максимално обективни и да има логика, а и "опора" в анализите ни.
« Последна редакция: Октомври 13, 2009, 01:55:34 am от Revati »
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Revati

• *
  • 310
Re:Слънце в дева - проявления.
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2009, 12:56:39 am »
Понеже наблюденията ми са мнооого отблизо- роднини. :)
Та: Слънцата в дева проявяват едно много неприятно за мен ( за другите можеби- Не) качество -да паразитират в/у останалите и не само това, ами да се и  ;D правят на жертви. Играят го многострадални Геновеви или благочестови девици, които трябва да бъдат спасявани дори в рутинните ежедневни дейности. :)Отделно, че мъжете до тях губят финансова автономия и то при положение, че само ТЕ печелят парите, ама не е моя работа това. ;D
абсолютно съм съгласна с това, снаха ми е дева и отначало не можех да я понасям заради тези и качества, докато не осмислих, че това постоянно дразнене ме разболява физически и че може би има някаква кармична причина да съм принудена да търпя близко съжителство с нея, сега малко се подобрих, не че някога ще приема това нейно тапирско поведение, или пък тя да се промени- абсурд, просто се научих да се ''плъзгам между пластовете агресия'', които тя нагнетява в атмосферата и да се изнасям по- далече в пространството винаги, когато ми е възможно :) и си мълча, докато девите са невъзмутими като бизони
Много точни попадения. Vision, имаХ приятелка Слънце в дева, луна и АСЦ скорпион. Няма по-трудна комбинация. Аз също като теб си мислех, че ми е пратена кармично, да науча някакви уроци. Обсебваща, майчина, поучаваща. Многострадална и жертва също. Всеки ден имаше нещо, което се обличаше в половинчасови излияния кой, какво й е причинил. Но услуги изискваше, ей тъй, между другото. Вършила съм невероятни неща за нея. В един момент и аз й станах враг. Не бях "кукла на конци". Търпях дълго. Не обичам да губя хора. Но получих две обаждания и "мил" СМС на рождения си ден, запълнени с упреци и закани. И до там беше.
Имам наблюдения в/у много слънца в дева, мъжки и женски. Има винаги повече или по-малко изразено от горното. И са безстрастни някак. Студени. На мен са ми тема цял живот. Все ни събира нещо, чрез което аз се налага да помагам. Изкупление някакво. Явно още не съм си научила урока. Защото сега си играем с един юнак, слънце дева, съвпад с плутон. Страшно е. Мога ферман да изпиша.  :-X
Обяснявам си го със слънцето си в 6-ти. А пък К5 е в скорпион.  :(

*

elfidka

• 3129
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2009, 01:33:25 am »
Да ме простят Девите тука, ама майка и е Дева и е олицетворение на енергиен Вампир. Може с часове да ти се жалва и дори нияма да се сети да ме пита добре ли съм, или как е внучето ѝ. А бе да ти скъса нервите с непрестанното си мрънкане. Все по някакъв начин ми навира нейните проблеми и болежки и просто няма друга тема. А да, всъщност има друга тема и тя е нравоучение. Ей така все ми налива акъл въобще не се интересува дали имам нужда от това или не. Важното е да си каже рецитацията, защото ѝ е дошла музата, а като ѝ свършат приказките, казва че има работа и това е.
А бе банкет давам, че не живеем заедно  ;D ;D ;D
Та кой питаше за Девите ???
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2009, 07:08:29 am »
Нямам лошо впечатление за Девичките.Имам двама-трима,ама се разбирам с тях.Даже мога да кажа,че са ми слабост.Сигурно е заради стелиума ми в Телец.С това,което казвате за мрънкането им,мога да се съглася,но може би,ако е за нещо несъществено ги режа овреме и те не могат да се изяват в тази си част.При мен с това качество има доста по-изявен представител в лицето на Рибите и остават бледа сянка в сравнение с него. ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Октомври 13, 2009, 07:25:22 am »
Aз ще дам пример с моите роднини.
Жалва ми се, че в момента е без работа, от една година кашкавал не си е купувала..изобщо трагедия. Много ме натъжи и съвсем добронамерено в рамките на 1 седмица успях да и изходатайствам работа. Уверих бъдещата и работодателка, че е много отговорен и сериозен чоек, в което искрено вярвах.
След 1 година шефката и ме потърси. Беше страшно ядосана.
Моето момиче поработило 2 месеца, на третия- взело да наднича в канчето на собствениците, като не и удовлетворили финансовите претенции, взело да подкукоросва останалите да стачкуват ( става въпрос за производство- мебели). Толкова си повярвала, че е незаменима, че накарала някои от технолозите+ някои от работниците да напуснат и сами да започнат производство под нейно "ръководство". Естествено претърпяла фиаско, но, но не спряла дотук ами по разни институции почнала да изпраща "сигнали" за бившите си работодатели.
Заплатата и не е била лоша и я получавала винаги навреме.
Между другото в рамките на тази година, при срещите ни, въпросната ми роднина никога не ми е споменавала за тези неща.
Като я питах как е работата, ми отговаряше уклончиво, че е ОК.
Такива неприятности им докрах на хората като ходатайствах за нея, че ми е обица на ухото. След тази случка за никого вече не гарантирам.
Имам подобни други и с други деви. Големи принцеси, които си мислят, че по рождение им е дадено рогът на изобилието да се излива в/у тях и само в/у тях- другите не са достойни,  най- много да направят компромис за някой техен КРЪВЕН роднина:) ;D ;D
« Последна редакция: Октомври 13, 2009, 10:09:01 am от Uran »

*

Todr

• *
  • 65
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2009, 09:40:34 am »
и аз съм с слънце Дева , Ацс- Скорпион, но не мрънкам за нищо на никой,и мразя да се оплакват постоянно около мен. Инак на моменти съм леко повече критичен към околните ,но знам че ми е вродено това и доста умерено го правя вече и само когато трябва ! Може би има разлика м/у женските деви и мъжките
Слънце-Дева,Луна-Риби,Асцендент-Скорпион,Марс-Близнаци,Юпитер-Рак,Меркурий-Дева,Венера-Лъв

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2009, 09:52:34 am »
Аз пък мрънкам  ;D
Ставам критичен, мрънкащ и раздразнителен, когато Луната в Рак почне да си сменя настроенията. Като ми стане черно пред очите...Радвам се, че това се случва все по-рядко. :)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Kaya

• 2893
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2009, 11:32:11 am »
и аз съм с слънце Дева , Ацс- Скорпион, но не мрънкам за нищо на никой,и мразя да се оплакват постоянно около мен.

критикарството е и от 2-та знака ;), но асц ти е "издръжлив" и неоплакващ се
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2009, 12:28:49 pm »
Горките Деви сега няма да могат да си покажат носа в този форум.
Не че искам непременно да съм опозиция, но аз познавам една - две Деви, за които съм с прекрасни впечатления.
Нидей тъй.  :D
Две от най-близките ми и до днешен приятелки са дева. Прекрасни спокойни, мили. Обичам ги. Ценя ги. Дядо ми, който ми е повече от баща беше дева (лека му пръст!). Най-прекрасния, ерудиран и благ човек за мен. Поне аз не говоря за всички деви. Но някои от тях... >:( В моя живот има много деви. Няма как да не изскочи и някой плевел.
Не смятам да определям чрез постовете си настроения.  :-X

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2009, 12:29:57 pm »
аз наистина искам да се запозная случайно с някоя такава дева, която живее живота си достойно...не искам да имам лошо отношение към никоя зодия, защото сега като ми каже някой, че е дева и си викам 'аха, ясно..'...сещаш ли се, класификация веднага, а това е толкова гадно..
Има. Вярвай. Те просто проработват негативните черти на девата. И са много сладки като се самокритикуват.
Впрочем забелязала съм, че е тежка комбинацията на светила и лични планети едновременно в дева и скорпион. Тогава някак негативните страни на девата лъсват, неприкрити. Комбинация от дева и огън, обаче е много симпатична. Изкарва най-позитивните черти на знака. Мое мнение.

« Отговор #10 -: Октомври 13, 2009, 01:03:52 pm »
   Оооох, кво да кажа, кво да пиша....
   1. Пример 1 - една Дева, жена на мой братовчед, който почина /мир на духа му/. От малка това за мен беше жената-образец, работлива, красива, не хленчеща се, поддържа цялото семейство, кажи речи носи всички на гърба си. А нежна и финна...А моя братовчед - комарджия, пътешественик, но накрая се помина и остави млада булка с 2 момчета в пубертетска възраст....Но тази Дева /образец за жена в истинския смисъл на думата/ стискайки зъби, работи денонощно, нито веднъж не погледна чужд мъж и не потърси помощ отвън...Никога не е забравяла дори на по-далечните роднини да обърне внимание, като им подари по нещо дребно при разни поводи.
  2. Пример - 2 - приятелката ми - от момента, в който ме видяла решила че трябва да ме закриля. Дева, но типична Марсианка, асцедент Скорпион,Венера и Юпитер-скорпион, родена в деня на Марс. Види ли някъде неправда дига глава и се бори, бунтът е нейната стихия...Женена /до ден днешен не е подписала брак/ и двете й деца се водят на нейно име. Но нито веднъж не се е възползвала от това си положение. Около 18 години е носила цялото си семейство на гърба си, с мъжа си барабар....Има история също за роман...Критикарка е, може да се каже че е и манипулаторка, но е осъзната...Мрази се че е Дева, родена е на 22.09. Мрази и жените Деви - защото ако не са осъзнати са долни интригантки и всичко което горе Вижън е посочила...
   3. Пример 3 - бащата на сина ми - Дева -14.09 - оказа се че е професионален лъжец и човек, който добре умее да харчи чужди пари... :-X Това е мъж, който съвсем съзнателно искаше СИН и в 5 месечната ми бременност ме остави и изчезна. Повече от 14 години в неведение... :-X....Не ми се говори, нямам думи просто  :-X

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2009, 01:09:19 pm »
Ето 3 примера перфектно описващи, защо не можем да (о)съдим за една личност само по положението на Слънцето.
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2009, 01:57:19 pm »
Да ви кажа познавам и доста Деви, и доста Риби.
Девите мърморят, да. Взискателни са към другите, но не винаги към себе си, т.е. зависи доколко успяват да бъдат обективни.
Но по-мрънкащи същества от Рибите не познавам. И никой не умее да паразитира по-фино и умело от една Рибка!
Разбира се, винаги ще се намерят изключения. Споделям само опита, придобит с няколко представители на тези два слънчеви знака.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Октомври 13, 2009, 04:19:45 pm »
Дъщеря ми е зодия Дева със строг баща и либерална майка. Възпитавала съм я винаги така, че да си стъпи на краката и да бъде самостоятелна, да се научи да си взема решенията сама, за да не обвинява после никого. В момента е студентка, работи и учи едновременно (редовно обучение). От близо година живее отделно от нас в самостоятелно жилище и се справя, а ние само помагаме, когато има нужда. На никого не виси на врата. Има сериозна връзка, първата в живота и....избираше мнооооого дълго време. По-точно момчето си я избра, а тя се "предаде" след година ухажване....Благодаря на Бога, че ме е дарил с такова красиво и разумно дете. За сведение, Слънцето е на 0 градуса и 1минута в Дева.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2009, 04:29:53 pm »
23 август нали? И аз съм тогава :)
Да ти е жива и здрава!
The Tea Party
Jeff Martin

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Октомври 13, 2009, 05:04:20 pm »
Да ти е жива и здрава!

Не знам защо но много харесвам хората родени на тази дата-но е възможно да се случи и Лъв.Виждал съм Лъв на тази дата дето няма грам Девишко в себе си,но там е и Регул-много силно Лъвско излъчване,чак мисля че надминава Слънцата в останалите градуси.Имах и една приятелка на тази дата и тя уж,че беше Дева от време на време се чудеше дали не е Лъв  ???-проявяваше и качества от двата знака.Абе интересни същества са тези точно на границата Лъв/Дева. В Тарото тези два знака обединени се свързват със картата Силата-това показва,че тези два знака са много по-свързани един с друг,отколкото другите знаци.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Октомври 13, 2009, 05:21:21 pm »
Да ти е жива и здрава!

Точно на 23-ти. Аз мисля, че силата на тези личности се дължи на присъствието на звездата Регул. Иначе не са толкова демонстративни, по-скромни са от Лъва и не държат да се налагат и да блестят. Имам опит с лъвове - майка, вуйчо, двама братовчеди, зет лъв, племеничка Лъв. Родените на границата са по-различни. Имам чувството, че са взели най-хубавото и от двата знака.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2009, 05:24:04 pm »
Да ви кажа познавам и доста Деви, и доста Риби.
По-мрънкащи същества от Рибите не познавам. И никой не умее да паразитира по-фино и умело от една Рибка!
Разбира се, винаги ще се намерят изключения. Споделям само опита, придобит с няколко представители на тези два слънчеви знака.
Аз рибки толкова много, колкото Деви не познавам. При Рибите, около мен, обаче забелязвам друго. Таят и трупат. После натрупаното не излиза чрез общуване, а като аура, някакъв енергиен "облак". Изразяват вече изкривените си помисли като отношение. Или ги избива на рев и самосъжаление (уж рачешко проявление!), или на леко писклив протест, но никога изказан или подкрепен с действия или думи. Ако ти се рови в боклука хващаш Рибката и оттук, оттам питаш, буташ, чоплиш, та дано изскочи Мъката. И като напипаш темата - на теб ти се дореве. Толкоз семпло, че се чудиш отде си развил желание да се занимаваш. И, хлъц, аз де се наврях! Рибите за мен са като тресавище.
Но да не обобщавам, защото сигурно има и други проявления Рибешко слънце. Дано не ми се обидят нито Деви, нито Риби, защото това са единични наблюдения.
Светът е пъстър и прекрасен, нали затова се напъваме, да го осмислим за себе си.  ;)

*

Helo

« Отговор #18 -: Октомври 13, 2009, 05:54:07 pm »
Дъщеря ми е зодия Дева със строг баща и либерална майка. В момента е студентка, работи и учи едновременно (редовно обучение).

Може ли от любопитство да попитам какво следва дъщеря ти, ако не е тайна?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2009, 07:25:23 pm »

не са толкова демонстративни, по-скромни са от Лъва и не държат да се налагат и да блестят. Родените на границата са по-различни. Имам чувството, че са взели най-хубавото и от двата знака.

Моите наблюдения са същите от такива хора (разбира се може да се срещат и изключения).Това което най ме привлича в тях е простотата(Дева) и светлината(Лъв),която излъчват,една самодостатъчност,като топлеща,но не изгаряща звезда.В някои съм виждал и излъчване за съвършенство,но такова както е при Дзен-когато всяко нещо свети с пълната си природа и когато към тази природа не е отнето нищо или е добавено друго насилствено.Явно такива хора умеят да запазват това което е вложено в тях,без да го изменят със възрастта в нещо фалшиво и макар че си знаят блясъка (Лъва) имат и смирение (Дева).  :)