Здравей Гост

Антагонизъм и баланс

• 57 Отговора
  • 9746 Прегледи
*

Nebesna

Re:Антагонизъм и баланс
« Отговор #40 -: Октомври 11, 2009, 07:13:34 pm »
Цитат
Но с годините се научих, да не влизам в битки, които не мога да доведа докрай, просто защото имам други приоритети, да не споря, заради самия спор и да не разпилявам напразно енергията си. (Слънце в практичния 2-ри дом...

Ма Небесна, аз това също го научих.
Ментално.
Обаче психически се зареждам като споря, е на, от месеци ме гони безнадежност, тъга, депресия, умора, скука. То едно е да разбираш ментално нещата, друго е психиката и тялото ти да го разберат.
Днес как оразумях, че ми липсва скандалец малко за сол и пипер, се обади екс свекървата ми, та и дигнах кръвното и мойто още толкова.
И сега се чуваствам далеч по-жизнена от преди.  :-[

На мен не ми липсва живец в момента, но като отговарям на такива провокации се чувствам удовлетворена, кво си мислиш, че съжалямвам и се самобичувам ли? Неееее! Чувствам сто пъти по-самоуверена. Аман от тактичност, преглъщане, ментално предъвкване и загърбване на собственото психично благополучие. Проблемите се решават ребром....без обиди, разбира се.

*

Uran

• 6041
« Отговор #41 -: Октомври 11, 2009, 07:14:53 pm »
Аз преди време изревах, че най- немога да понасям светилата в дева.
Виждам, че не съм сама в прозренията си. Ако трябва да бъда откровена, не са в състояние да ме извадят от нерви, но и предпочитам да свърша работа за трима отколкото да си сътруднича с тях.
Странното е, че дори не съм се карала  ( то и да им опонираш е пустяковое дело), но....не ги кльопам. ;D ;)

Моята дъщеричка е със Слънце в Дева, но не съм забелязала да ме дразни. Но в нашето поколение има една особеност на Слънце в Дева, а тя е че вероятността да съвпадне с Плутон и Уран е много висока. А тази слънчева енергия става неуправляема. Плутон дава на Слънцето способност към манипулация на големи маси от хора, а Уран ги прави хиперреактивни и непредвидими.
Понеже наблюденията ми са мнооого отблизо- роднини. :)
Та: Слънцата в дева проявяват едно много неприятно за мен ( за другите можеби- Не) качество -да паразитират в/у останалите и не само това, ами да се и  ;D правят на жертви. Играят го многострадални Геновеви или благочестови девици, които трябва да бъдат спасявани дори в рутинните ежедневни дейности. :)Отделно, че мъжете до тях губят финансова автономия и то при положение, че само ТЕ печелят парите, ама не е моя работа това. ;D

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Октомври 11, 2009, 07:15:50 pm »
Аз рък имам съвпад на Сатурн и Уран в Стрелец на ИЦ. Сложна работа. От една страна съм много педантична и изпълнителна, отговорна съм и изпълнителна. От друга страна съм много разхвърляна и разсеяна, забравям разни неща, невинаги довършвам работата докрай. Решила съм да сложа край на това, ама не знам дали ще успея.

Сигурно ги редуваш Сатурна и Урана, че то всеки "крещи" за изява.

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Октомври 11, 2009, 07:18:52 pm »
Понеже наблюденията ми са мнооого отблизо- роднини. :)
Та: Слънцата в дева проявяват едно много неприятно за мен ( за другите можеби- Не) качество -да паразитират в/у останалите и не само това, ами да се и  ;D правят на жертви. Играят го многострадални Геновеви или благочестови девици, които трябва да бъдат спасявани дори в рутинните ежедневни дейности. :)Отделно, че мъжете до тях губят финансова автономия и то при положение, че само ТЕ печелят парите, ама не е моя работа това. ;D

Странно, качествата които описваш са по-характерни за Слънцата в Риби - да се оплакват вечно и да паразитират. Но като се замисля сега, познавам двама мъже (при това на възраст) със Слънце в Дева, които си мислят, че са се родили началници и другите трябва да им слугуват. Обаче, заради близостта с Везните - я Венерата, я Меркурия им е във Везни и го правят толкова галантно, че докато се усетиш, другият вече се е издигнал за чужда сметка. Много са стиснати. Не случайно най-богатите хора в света са със светила в Дева.

*

Nebesna

« Отговор #44 -: Октомври 11, 2009, 08:47:34 pm »
Ма Небесна, аз това също го научих.
Ментално.
Обаче психически се зареждам като споря, е на, от месеци ме гони безнадежност, тъга, депресия, умора, скука. То едно е да разбираш ментално нещата, друго е психиката и тялото ти да го разберат.
Днес как оразумях, че ми липсва скандалец малко за сол и пипер, се обади екс свекървата ми, та и дигнах кръвното и мойто още толкова.
И сега се чуваствам далеч по-жизнена от преди.  :-[

това не е ли от адреналина, но адреналин може да се добие и по други начини, не само от скандали..е верно, скандала е най- достъпният :)

Май, да!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #45 -: Октомври 11, 2009, 10:11:05 pm »
Включвам се по въпроса за "право куме-в очи".С моята квадратура Марс в Уран и то първия в Лъв-на Асц,,а втория в Скорпион,нема ви казвам като ми се накърни достойнството как "изригвам"направо и не мостове,ами режа тотално от раз.Сатурн къде ми е в съвпад с Марс,не може да го озъпти.Навирвам си рогите,не признавам никого и нищо и толкова съм над нещата,че чак се изненадвам понякога от смелостта си.
Не зная!Някои хора ми казват,че не е хубаво,но аз забелязвам,че в повечето случаи е доста градивно.Изведнъж всичко тръгва по канален ред.
Сега като се застои Марс в Лъв,не зная какво чудо ще е!Вчера падна главата на един мой приятел,за когото стигнах до извода,че на моменти не е много коректен към мен и му го обясних точно с две изречения,които сигурно ще ги помни дълго време.Ама не ми и пука,щом стигнах до там.Толкова много съм се раздавала за него,ама стане ли да ми се качи и на главата и да ме засегне по някакъв начин,вече вадя червения картон.Иначе съм добра и дълготърпелива,раздавам се докрай.
Въпреки всичко,днес намери повод мънкайки да ми се обади...Да се смея ли,да плача ли не зная.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #46 -: Октомври 11, 2009, 10:21:26 pm »
Абе не зная!Това което ще напиша,не се вързва много и с моята философия,но един мой познат винаги казваше:"С лошия човек всеки се съобразява" и за съжаление май има доста истина в тези думи.Ако не можеш да казваш рязко не,също не е хубаво. :D

*

Nebesna

« Отговор #47 -: Октомври 11, 2009, 10:42:25 pm »
Абе не зная!Това което ще напиша,не се вързва много и с моята философия,но един мой познат винаги казваше:"С лошия човек всеки се съобразява" и за съжаление май има доста истина в тези думи.Ако не можеш да казваш рязко не,също не е хубаво. :D

Трябва да си казваме, когато някой прекрачва границата на търпението ни. Прекалената отстъпчивост не е на добре. Иначе как другия ще разбере, че е прекрачил границата? А и не е честно, спрямо него, щото премълчавайки не му даваме възможност да се поправи и он си мисли, че всичко е у ред....Аз преди правех така...твърде дълго преглъщах и премълчавах нещата, които ме дразнят и когато изригна на другия му идваше като гръм от ясно небе. Вече смених тактиката и сега съм си спокойна. Хем не трупам негативни емоции, не предъвквам, не преглъщам "обиди", хем съвестта ми е чиста пред острещната страна, че съм "пуснала директивите" овреме.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #48 -: Октомври 12, 2009, 08:40:20 am »
Включвам се по въпроса за "право куме-в очи".С моята квадратура Марс в Уран и то първия в Лъв-на Асц,,а втория в Скорпион,нема ви казвам като ми се накърни достойнството как "изригвам"направо и не мостове,ами режа тотално от раз.Сатурн къде ми е в съвпад с Марс,не може да го озъпти.

...интересно :) Как се справяш с енергията, която "дава" квадратурата Марс/Уран; казват, че досегът на двете планети е извор на огромно количество енергия?

*при мен е същата конфигурация - Марс квадрат Уран и отново Марс съвпад Сатурн, но на Асц е Уран (проявлението й е по-различно, вероятно заради това, че Марс е в Рак, а не в Лъв...)

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Kaya

• 2893
« Отговор #49 -: Октомври 12, 2009, 08:51:04 am »
Vanila, това което казват не че е невярно, но ако марс е в рак то енергията  и частност агресията к е трудно да излезе и се насочва навътре и често руши повече отколкото да гради:)
повечеко движение и говорене с тези 2 плането и няма да има насъбиране ( защото марс в рак "натрупва" и обича да се цупи и мълчи) :P говоря за марс,защото той е лично ориентираният, а уран е малко незаинтересован от другите "същества" , филиджията е марс,а в рак той е 9дена 10 часа
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #50 -: Октомври 12, 2009, 08:56:02 am »
...интересно :) Как се справяш с енергията, която "дава" квадратурата Марс/Уран; казват, че досегът на двете планети е извор на огромно количество енергия?

Как се справям ли?!Не е много лесно.Когато реша,че трябва да направя нещо съм като танк,нищо и никой не може да ме спре.Няма невъзможни неща.Добре,че имам принципи и норми към които се придържам.Сега си мисля,че ако тази енергия попадне в лоши ръце може доста неприятности да сътвори.За Лъва се казва,че е благороден,великодушен и явно това е хубавото.В повечето случай действам,когато ми е накърнено достойнството,има някаква несправедливост или искам нещо да постигна за себе или за някого от моето обкръжение,но всичко в рамките на правилата и общочовешките норми.

« Отговор #51 -: Октомври 12, 2009, 09:31:35 am »
    Хей, Миа, не знам кое е общото между нас - но аз действам по същия начин, също се оприличавам на танк. Изключително търпелива съм, но като избухна помитам всичко след себе си. А приятелката ми Дева /подкрепям горните съждения за тези зодия, защото и аз съм попадала на подобни екземпляри, а най-големия .уй ядох от мъж Дева/ казва, че като се ядосам, погледа ми ставал страшен  ;D - мятала съм светкавици с очи  ;D ;D ;D.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #52 -: Октомври 12, 2009, 09:42:44 am »
По темата. Аз планетни съвпади, освен уран с плутон, който е поколенчески, нямам.
Но ще споделя за един левент, който има съвпад на марс и луна в риби, в 1-ви дом. Съвпадът е в опзиция с юпитер, У10. Тригон с друг съвпад слънце+меркурий. Марс 2-ри управител на 1-ви, У2, луна У5. Много интересни взаимоотношения с майката. Тя - много властна. И двамата слънце в скорпион. Беше си мамин отвсякъде. Обаче словесно я отхвърляше. Тема на живота му беше ТЯ. Какво му е причинила, виновна за всичко. Тя беше началото и края. Но всъщност беше много близък с нея. Патологично. И когато тя почина, този човек остана без опори. Рухна. Минимум три години не беше на себе си. Отделно, че във всяка жена търси майката. Да се грижат за него, да му готвят, да му купуват, да му дават. Та той е Мъжът. Сам не може да бъде. Подсигурява се и ако усети, че се клати вече новата е на ход. Въртял е и по пет дами наведнъж. Как насмогваше горкия, не зная. В работата си не е успешен. Има няколко брака и развода съответно (юпитер и венера в 7-ми), и намира за нужно да изтъква това при всяко ново познанство. Вади го като зайчето от шапката. Да обобщя: Този човек се идентифицира чрез жените около себе си.
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 10:54:02 am от Revati »
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

« Отговор #53 -: Октомври 12, 2009, 10:33:12 am »
Vanila, това което казват не че е невярно, но ако марс е в рак то енергията  и частност агресията к е трудно да излезе и се насочва навътре и често руши повече отколкото да гради:)
повечеко движение и говорене с тези 2 плането и няма да има насъбиране ( защото марс в рак "натрупва" и обича да се цупи и мълчи) :P говоря за марс,защото той е лично ориентираният, а уран е малко незаинтересован от другите "същества" , филиджията е марс,а в рак той е 9дена 10 часа

Това което казваш за Марс в Рак е толкова вярно, аз имам такъв, при това ретрограден в четвърти дом в опозиция на Луната и Сатурн.
Мисля, че това е най-тежкия аспект в хороскопа ми. Направо си е трагедия. Склона съм да се самоизяждам, изисквам от себе си и от другите също. Имам депресивни моменти и ми е трудно да отстоявам правата си. Трудно ми е да влизам в конфликт или ако го направя трудно оцелвам верния тон. После , естествено се самообвинявам, и т. н..Само за едно го харесвам този Марс, аз може и да не мога да се защитя добре, но нека някой да посмее да нападне човек когото обичам ( 4ти дом) , ела и гледай - жив е изяден.

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #54 -: Октомври 12, 2009, 11:58:39 am »
Аз имам съвпад на Слънце и Плутон. В четвърти дом, във Везни - но имам и рецепция Плутон-Венера . Двойката е фокус на т-квадрати и йодове от почти всичко останало тежко в картата. Не съм сигурна, че при този съвпад може да се говори въобще за балансиране. Това си е овладяване чрез бой. Бой, докато ти уври главата, че шеф е Плутон и е за твое добро  :P. Мисля, че тук съвпадът действа по-скоро с характеристиките на транзитния съвпад.  Това е подмяна на принципа на основната планета - на Слънцето в случая, а агресорът, кацнал върху Слънцето, винаги печели. Това е симбиоза, но по-скоро тип паразитизъм, отколкото баланс. След такава среща слънцето трябва да се поогледа, да си подреди отново перушината и да се преквалифицира в някакв  различно качество. Не мисля, че е хартисало много от Слънце във Везни, тоест.

Четвърти дом не е много уютна място, особено за Слънце в падение. Отнема от виталитета и жизнените сили, нали така. Но пък с едно рамо от Плутон, го научава да намира все отнякъде ресурс за презареждане и устойчивост в критични ситуации. Освен това дава безсмислен инатлив кураж, воля и честолюбивост, което пък е добре дошло като компенсация на изначално комплексарския светоглед на един страхлив рачешки Сатурн/ЮЛВ на Асц. откъм 12-ти. С последните между впрочем двойката е в прилично точна квадратура. Така че, няма спестена битка или спестено поражение. Накрая обаче все някак печелиш войната.

Аз имам съвпад на Слънце и Плутон също в 4ти дом, но в Скорпион. И съм много доволна от този съвпад, защото ми дава сила, воля, амбиция. Прави ме жилава - типично по скорпионски, не се огъвам при трудности, напротив, кофти ситуациите ме правят по-силна, трансформират личността ми ... Определено в семейството съм тази, която диктува правилата и искам да властвам там....още живея при родителисте си и нямам деца и съпруг, затова не мога да кажа дали и в бъдещето ми семейство ще е така.
Освен това в 4ти дом имам съвпад на Сатурн и Меркурий...  :-\  Имам странна памет, някои неща запомням адски бързо, за други ми трябва мнооого време да ги възприема и запомня...4ти дом е доста натоварен и доста противоречив при мене..от една страна имам доста властни родители - майка, баба, от друга старна доста либерални...от една страна съм голям индивидуалист и най-силна се чувствам, когато съм сама, от друга съм социална, обичам купоните, приятелите...
Още съм млада, но с времето ще наблюдавам до какво ще доведат тези съвпади. Само знам, че съм доста силен характер и не бих се огънала пред нищо.  ::)

« Отговор #55 -: Октомври 12, 2009, 11:28:24 pm »
Горките Деви сега няма да могат да си покажат носа в този форум.

Не че искам непременно да съм опозиция, но аз познавам една - две Деви, за които съм с прекрасни впечатления. Не са ми от най-близките приятелки, но са много свестни. Едната особено, милата, цял живот блъска за малка заплата, две деца е изгледала, сега болна майка гледа и не съм я чула да се оплаква, да клюкарства, да злобее срещу някого. Много лъчезарен човек.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #56 -: Октомври 13, 2009, 09:45:14 am »
Синухе, извинявай ще изцапам само веднъж и аз, не по темата   ;D

Vision, аз като една "гадна" Дева, да вметна, че трудно се чете толкова дълъг пост, когато липсват точки и главни букви  :P
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #57 -: Октомври 13, 2009, 12:15:02 pm »
След 2ра страница,постовете нямат нищо общо с темата-но какво да направя?  ???

Хайде поне всичките последни постове за Девата ,след като тя вече си има тема да се прехвърлят там и да се изтрият от тук  ;)