И на мен марсовото ретроградие в Лъв, в знака на наталния Сатурн не ми се отрази добре, особено в съчетание с прогр. Луна в Дева. От няколко месеца имам силна алергия, но тя е на нервна или психологическа основа. Първо се чудех да не би да е към котките, но преди не съм имала такъв проблем. Постоянно ги галя и притискам, а в момента се скубят, но реакция към тяхната козина няма. В момента, в който погледна кучетата /без да ги докосвам/, съм на косъм от алергичен шок. Не издържам вече. Цялото тяло започва да ме сърби, тръгват червени петна по него и дори някакви циреи бяха тръгнали да излизат и после от само себе си изчезват, но предизвикват ужасни сърбежи. И като започне да ме сърби, чак ме втриса, тръпки ме полазват. Не е на добре това, положението вкъщи вече стана "или аз, или кучетата". Свързвам ги само с негативни емоции, с всичко лошо, което изживях през последните две години. Чудя се има ли смисъл да си вземам Алергозан и дали ще помогне. Това не е реакция към козина или цветен прашец, в основата й стои друго.