Мислех първо да го споделя в "Дърдорилня", но за да не развалям великденската атмосфера там, го пиша тук. Вбеси ме поредната проява на варненска селяния и не мога да се сдържа и да не го споделя с някой. :angry:
Излизам с кучетата на една малка полянка зад блока, насреща върви една жена с дете, синът й води на каишка едро куче-боксер. Минават покрай мен - аз съм застанала с кучетата от едната страна на пътечката, а те вървят от другата страна. Отсреща седи котка, за която знам, че съвсем наскоро е родила, има котенца-кърмачета на не повече от седмица...
Когато момчето с кучето минава покрай котката, която си седи мирно и кротко и по никакъв начин не реагира, майката започва да насъсква кучето - "Дръж я, дръж я!". Не се сдържах и й отвърнах "Какво дръж, тя има малки котенца". В отговор получих пренебрежителен поглед, придружен с мълчание, а момчето ме гледаше недоумяващо, сякаш съм някаква луда, задето си позволявам да отправя такава забележка на непознати хора от улицата. Още ми стои запечатан в съзнанието неговият поглед на невинен агнец. С такова удоволствие бих зашлевила един шамар на черната вещица и нейното синче-свинче. Но си казах, че баш на най-светлия християнски празник няма да си тровя нервите с такива изроди.