Ми ето така, аз считам, че българите са жертва на шепа алчни и умни интриганти, държащи кокала и властта още от самото начало. Така се е случило. Докато някои скачахме по площадите, те са си плели кошницата. И не стига, че сме жертви, ами непрекъснато ни натякват, че ние, народа сме виновни за положението си. Което е абсолютно невярно съждение. Затова ми горчи всичко. Щото българите може да сме всякакви като характер, ама в последните 20 години станахме и свити, стресирани, болни, изтощени психически и физически и изглеждаме като стадо дръгливи крави.
Хело, всичко може да се направи със силата на мисълта. Само че има една приказка - Човек може да има всичко, което си поиска, стига да е готов да плати цената за това.
Работя с възнамеряване много напоследък и колкото повече навлизам в материята, толкова повече се убеждавам в това.
Има една много хубава притча по въпроса...
Двама ученици спорили чий учител е по-по-най. Единият казал:
- Виждаш ли онази река? Моят учител може да я премести с едно мърдане на вежда оттам тук.
А другият му отвърнал:
- А ти виждаш ли онази река? Моят учител може и без да си мърда веждата да я премести оттук там, но никога няма да го стори.
Или още - принципа на чичко Ленин знаеш ли го - Не е важно да се вземе властта, важно е да се задържи. Дори с лекота да успееш да възнамериш и прибереш пари, после задържането е трудно, щото прибирането е еднократен акт и изисква по-малко енергия. Но вървял ли си срещу течението на битието, после придобитото от теб започва все повече да се отдалечава от общото течение и на теб започва да ти коства все повече и повече енергия да го задържаш. Докато накрая все пак ще го изпуснеш. Щото нямаш сила по-голяма от силата на Цялото.