Здравей Гост

ОПЛАКВАЧКА - тема за жертвите на насилие

• 263 Отговора
  • 50026 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:ОПЛАКВАЧКА - тема за жертвите на насилие
« Отговор #60 -: Октомври 18, 2009, 08:07:38 pm »
.
« Последна редакция: Юни 05, 2011, 03:52:35 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #61 -: Октомври 18, 2009, 08:08:56 pm »
„Който има, ще му се даде. А който няма, на него ще му се отнеме и това, което има.”

Срещала съм и още една интерпретация на това изречение. Според нея "Който има" е онзи, който живее с усещането за пълнота, цени това, което има, доволен е, благодарен и т.н., а който няма е човекът, на който все не му стига, колата не е достатъчно хубава, заплатата - има и по-високи и др.

Да, това е правилното тълкуване според мен. Който е в състояние на имане, на достатъчност, на него му се дава още. Това е много силен магически окултен принцип.
Не е вярно, че богатият ще получи повече, ще получи оня, който е доволен с това, което има.

Исус още казва нещо в смисъл - Вижте птичките и тревичките, те не се грижат за прехраната си, пък Бог за всичко се грижи за тях. А какво остава за възлюбления му син человечески.

Господ дава на всекиму достатъчно и колкото му трябва. Всичко останало, извън това, е от Мамона. Имаш нужда от мобилен апарат - имаш го, ама ти не искаш тоя, ти искаш друг с камери и финтифлюшки, е това вече е от мамона.

*

Vision

• 3523
« Отговор #62 -: Октомври 18, 2009, 08:10:40 pm »
.
« Последна редакция: Юни 05, 2011, 03:52:20 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Nebesna

« Отговор #63 -: Октомври 18, 2009, 08:12:36 pm »

Аз лично най-вече се махнах от последната си работа щото ми писна не само да ме експлоатирата, но най-вече да работя, само за да донасям в касичката на собственика, който с печалбите да си купува майбаси и боклуци.
Не виждам смисъл, нищо че заплатата ми беше добра...за наште условия.
Наистина вече не мога да работя за некой тулуп, за да му умножавам богатството, като на сичко отгоре той ме и експлоатира.

Бях в такава фирма и не издържах повече от 8 месеца. Нагледах се на експлоатация и на корупция.
Ама и тоя богат не е станал. В тази фирма разбрах, че най-ценното нещо е здравето.

*

kaily

• 5145
« Отговор #64 -: Октомври 18, 2009, 08:18:21 pm »
О, Небесна, не беше само това даже. Аз наистина взимах добри пари, обаче той беше цанил моите подчинени и някои от тях не взимаха нищо. НИЩО. Месеци наред се подписваха на платежните ведомности, че получават минималната изискуема от закона работна заплата и не получаваха нищо, направо се чудя как може да има толкова заспали хора. Едно момче беше, писна ми да ходи голо и босо и да няма какво да яде, иначе с перфектен немски, малко шемет, но добра душа. Накрая напук на интересите на фирмата и на собствените си интереси почнах да му подмятам, че има право и да си търси парите, за които се разписва....
То не може ти да си добре и да гледаш хората около теб свити, намръщени, стресирани, болни понякога, просто няма как сам да си добре, когато около теб страдат.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #65 -: Октомври 18, 2009, 08:21:13 pm »
В живота пълно щастие няма.Винаги едното е за сметка на другото.Или ще имаш много пари,а няма да имаш здраве,или ще си здрав,а няма да имаш пари и т.н и т.н.Според мен,когато иска нещо човек винаги трябва да е наясно,че нещо друго ще жертва заради исканото.Още веднъж ще спомена Ванга,която казва,да не искаме много,защото няма да можем да му платим кирията/данъка/...

*

Nebesna

« Отговор #66 -: Октомври 18, 2009, 08:22:31 pm »
О, Небесна, не беше само това даже. Аз наистина взимах добри пари, обаче той беше цанил моите подчинени и някои от тях не взимаха нищо. НИЩО. Месеци наред се подписваха на платежните ведомности, че получават минималната изискуема от закона работна заплата и не получаваха нищо, направо се чудя как може да има толкова заспали хора. Едно момче беше, писна ми да ходи голо и босо и да няма какво да яде, иначе с перфектен немски, малко шемет, но добра душа. Накрая напук на интересите на фирмата и на собствените си интереси почнах да му подмятам, че има право и да си търси парите, за които се разписва....
То не може ти да си добре и да гледаш хората около теб свити, намръщени, стресирани, болни понякога, просто няма как сам да си добре, когато около теб страдат.

Тези хора наистина са били жертви. Но лошото на "синдрома на жертвата" е, че хората наистина започват да търсят вината в себе си. Тогава имат нужда от психологическа и правна помощ.

*

Nebesna

« Отговор #67 -: Октомври 18, 2009, 08:24:03 pm »
В живота пълно щастие няма.Винаги едното е за сметка на другото.Или ще имаш много пари,а няма да имаш здраве,или ще си здрав,а няма да имаш пари и т.н и т.н.Според мен,когато иска нещо човек винаги трябва да е наясно,че нещо друго ще жертва заради исканото.Още веднъж ще спомена Ванга,която казва,да не искаме много,защото няма да можем да му платим кирията/данъка/...

Много правилно. безплатен обяд няма.

*

Helo

« Отговор #68 -: Октомври 18, 2009, 08:24:33 pm »
Мен повече ме интересува каво казват Ведите по въпроса за парите, от това, което пише в Библията. Все пак това са по-стари писания, а Библията вмъкнала оттук, променила оттам, откровено излъгала за това и направила в своя изгода онова.

Ще ми се наложи да прочета Ведите, когато имам време. Само знам, че Ведите споменават материалните желания като едно от нещата, които задържат в Самсара, което си е баш тъй, ама докато сме на Земята трябва да се съобразяаваме със Самсарските закони.

Иска ми се Синухе и Вещичка като сравнително вещи по темата за силата на мисълта да се влючат и да кажат може ли според тях да се забогатее с мисълта.
И аз имам опит със силата на мисълта и знам, че искам или не мислите влияят и на мен и на околните и то с голяма сила и затова внимавам какво мисля. Не знам как е при другите, но като че ли при мен е доста силно. Но никой не може да избяга от Съдбата си!

Прочела съм много книги за силата на мисълта и във всички пише едно и също нещо. Пише също и че няма пречки да се забогатее със силата на мисълта. Макар, че духовните книги твърдят, че това е лошо, големите екстрасенси също.

Не знам...

Е, Синухе, Вещичка, какво мислите по въпроса?

« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 08:31:05 pm от Helo »

*

kaily

• 5145
« Отговор #69 -: Октомври 18, 2009, 08:32:36 pm »
Ми ето така, аз считам, че българите са жертва на шепа алчни и умни интриганти, държащи кокала и властта още от самото начало. Така се е случило. Докато някои скачахме по площадите, те са си плели кошницата. И не стига, че сме жертви, ами непрекъснато ни натякват, че ние, народа сме виновни за положението си. Което е абсолютно невярно съждение. Затова ми горчи всичко. Щото българите може да сме всякакви като характер, ама в последните 20 години станахме и свити, стресирани, болни, изтощени психически и физически и изглеждаме като стадо дръгливи крави.

Хело, всичко може да се направи със силата на мисълта. Само че има една приказка - Човек може да има всичко, което си поиска, стига да е готов да плати цената за това.
Работя с възнамеряване много напоследък и колкото повече навлизам в материята, толкова повече се убеждавам в това.

Има една много хубава притча по въпроса...

Двама ученици спорили чий учител е по-по-най. Единият казал:
 - Виждаш ли онази река? Моят учител може да я премести с едно мърдане на вежда оттам тук.
А другият му отвърнал:
 - А ти виждаш ли онази река? Моят учител може и без да си мърда веждата да я премести оттук там, но никога няма да го стори.

Или още - принципа на чичко Ленин знаеш ли го - Не е важно да се вземе властта, важно е да се задържи. Дори с лекота да успееш да възнамериш и прибереш пари, после задържането е трудно, щото прибирането е еднократен акт и изисква по-малко енергия. Но вървял ли си срещу течението на битието, после придобитото от теб започва все повече да се отдалечава от общото течение и на теб започва да ти коства все повече и повече енергия да го задържаш. Докато накрая все пак ще го изпуснеш. Щото нямаш сила по-голяма от силата на Цялото.

« Отговор #70 -: Октомври 18, 2009, 08:34:12 pm »
   Само че тази мисъл трябва да е чиста мисъл, чиста енергия...След като си чела тези книги, сигурно си се и пробвала. Хело пробва ли нещо в тази насока, да забогатееш. Аз съм се пробвала в тази насока, ама не да имам материални неща, а да съм доволна от това което имам. На което вярвам, че Господ ми е дал възможности да работя и да печеля...и съм благодарна! А да материализираш мислите - не вярвам в това, макар че има и такива факири, но дали е истина - не знам...Но едва ли това ще се отдаде на сегашните поколения, а когато се отдаде - тогава те вече няма да имат нужда от това - сигурно през следващото хилядолетие 3000 и кусур година.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #71 -: Октомври 18, 2009, 08:38:49 pm »
Това за материализирането на мислите за мен е нереално.Няма как да стане.И аз съм ги чела тези книги.Можеш да промениш светогледа си,който да ти въздейства в някаква положителна за теб посока,но да ги материализираш тези мисли-грънци или мноооого рядко,едно на хиляда,което си е чиста случайност. :)

*

nerealna

« Отговор #72 -: Октомври 18, 2009, 08:42:00 pm »
Мисля, че мислите, желанията, могат да се материализират, ако са в унисон с Вселената и ако човека има кристално чиста душа ...

*

Helo

« Отговор #73 -: Октомври 18, 2009, 08:45:18 pm »

Или още - принципа на чичко Ленин знаеш ли го - Не е важно да се вземе властта, важно е да се задържи. Дори с лекота да успееш да възнамериш и прибереш пари, после задържането е трудно, щото прибирането е еднократен акт и изисква по-малко енергия.

Не знам за парите, но нещата, свързани с тялото наистина трудно се задържат. Например, като си увеличиш гърдите със силата на мисълта, трябва да поддържаш редовно това с мислите си, че пак намаляват.  ;D ;D ;D Което не е толкова лошо, защото по-големите гърди тежат.  ;D ;D ;D

Даже някои печелят пари от това като учат жените как да използват мисълта си или хипноза или нещо подобно, за да им помогнат да си увеличат гърдите.  ;)

Да, резултатите са нетрайни, но колкото повече насочваш мислите в една посока, толкова повече ефектът се натрупва.

« Отговор #74 -: Октомври 18, 2009, 08:45:43 pm »
   За Сай Баба или Сатя Баба - ако сте чели, уж той владее материализация на мислите...приемам че е възможно....ама човека не гони пари и богатство...

*

Mia21

• 2502
« Отговор #75 -: Октомври 18, 2009, 08:45:53 pm »
Мисля, че мислите, желанията, могат да се материализират, ако са в унисон с Вселената и ако човека има кристално чиста душа ...

Извинявай,Нереална,но тези с кристално чистите души са светци и ангели и са горе на Небето.Тук при нас ги няма.

*

Helo

« Отговор #76 -: Октомври 18, 2009, 08:47:55 pm »
  За Сай Баба или Сатя Баба - ако сте чели, уж той владее материализация на мислите...приемам че е възможно....ама човека не гони пари и богатство...

Мисля, че той е мошеник!!! В Индия има много мошеници, които лъжат баламите.

И според мен той гони точно пари и богатство!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #77 -: Октомври 18, 2009, 08:50:46 pm »

Или още - принципа на чичко Ленин знаеш ли го - Не е важно да се вземе властта, важно е да се задържи. Дори с лекота да успееш да възнамериш и прибереш пари, после задържането е трудно, щото прибирането е еднократен акт и изисква по-малко енергия.

Не знам за парите, но нещата, свързани с тялото наистина трудно се задържат. Например, като си увеличиш гърдите със силата на мисълта, трябва да поддържаш редовно това с мислите си, че пак намаляват.  ;D ;D ;D Което не е толкова лошо, защото по-големите гърди тежат.  ;D ;D ;D

Даже някои печелят пари от това като учат жените как да използват мисълта си или хипноза или нещо подобно, за да им помогнат да си увеличат гърдите.  ;)

Да, резултатите са нетрайни, но колкото повече насочваш мислите в една посока, толкова повече ефектът се натрупва.

Хело,ами то това си е диагноза.Сега се сетих,че имаше някаква болест,при която жената си въобразявала,пак чрез силата на мисълта,че е бременна и наистина получавала същите симптоми.Дори и нараствал и корема.Ако някой се сеща може да каже как се нарича тази болест.

PS:Извинете-мнима бременност!

*

kaily

• 5145
« Отговор #78 -: Октомври 18, 2009, 08:53:42 pm »

Да. И още нещо, трябва да има човек и способност да възнамерява. Това е едно особено състояние на ума, способен да прати постулат там, закъдето е написано, че - което е писано на небето...

*

Helo

« Отговор #79 -: Октомври 18, 2009, 09:02:42 pm »

Хело,ами то това си е диагноза.Сега се сетих,че имаше някаква болест,при която жената си въобразявала,пак чрез силата на мисълта,че е бременна и наистина получавала същите симптоми.Дори и нараствал и корема.Ако някой се сеща може да каже как се нарича тази болест.

PS:Извинете-мнима бременност!

Без да гарантирам за достоверност, но ми казаха, че имало някаква кралица или кралска особа с друг ранг, която много искала да има дете, но не забременявала. Толкова силно го искала и си вярвала, че е бременна, че в един момент корема и започнал да нараства, докато накрая съответно и изтекли водите, но нямало дете.

А преподавателят ми по Основи на психопатологията - човек на пенсионна възраст, в пълен разсъдък, работил за съда, като правещ експертизи и напълно разумен, работил и с лудите ми разказа за история, която прочел - американски учени решили да си направят експеримент. На осъден на смърт затворник му казали, че вместо да му бият смъртоносна инжекция, каквато е практиката, те ще го убият със задушаване. Той повярвал. Били му смъртоносна инжекция. После аутопсията показала, признаци на смърт, настъпила от задушаване.