Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267336 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #100 -: Януари 26, 2010, 03:10:32 pm »
В цял свят астролозите древни и съвременни твърдят, че са нужни потвърждения от 2 техники или поне 2 аспекта, за да се предскаже с точност

Ба, аз и пет техники да сбера, пак си не мога. Само повече се обърквам. Бе, не става само с "ядене", ма понекагаш и с "акъл" пак не става.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #101 -: Януари 26, 2010, 03:10:50 pm »
абеее мойта прогресивна Луна като е в 8ми от сума ти и време, че скоро и направи ингрес в скорпион - та ни пари, ни власт, ни секс - ма моргаааааааааа... умряла работа отвсякъде  :85: :85: :85:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #102 -: Януари 26, 2010, 04:05:33 pm »
Да, и аз още трудно навлизам в тази област, а и ще дойде момента, но като гледам за минали събития - дори и от само един някой да си прави извод, винаги има потвърждение от още някой аспект. Много е интересно как са навързани нещата.  :blink:   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Януари 26, 2010, 04:18:16 pm »
Да ви кажа, при мен прогресивната Луна работи - и знакът, и аспектите.
При преминаване на прогр. Луна в Дева, в знака на наталнното ми МЦ, се появиха много грижи вкъщи и започнах да усещам как трупам все повече неудовлетворение и в работата. При точна опозиция на прогр. Луна към нат. Марс на ИЦ напуснах работа по собствено желание, напук на работодателката, вече ми бе дошло до гуша. Минах да работя на свободна практика, т.е. както каза някой, в сивата икономика.  ;D Този прогресивен аспект се случваше на фона на съвпада на дир. Марс с нат. Слънце, като Слънцето управлява 9 дом, а Марс 5ти. В деня на напускането ми, на 30 април 2009, транзитният Марс бе много близо до нат. Слънце и дир. Марс, а транзитният Меркурий минаваше в съвпад с нат. Юпитер в 7 дом, мажорно неаспектиран. Юпитер управлява знака на върха на втори дом и напускането ми бе и поради финансови причини, през цялото време работейки там, се чувствах експлоатирана и неоценена. И продължавам да си мисля, че не съм сгрешила в избора си и че напускането ми бе за добро.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #104 -: Януари 26, 2010, 11:41:53 pm »
Само 1 единствен аспект никога не дава събитие. Търсят се поне 2-3 показателя.

при мен е точно обратното. достатъчен е един аспект и мога да маркирам какво е събитието.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

В цял свят астролозите древни и съвременни твърдят, че са нужни потвърждения от 2 техники или поне 2 аспекта, за да се предскаже с точност, наша Марая все все наоборот. Ти затова толкова общо ги описваш нещата - пари, власт, смърт дрън-дрън.

Хайде кажи за тези 2 години транзит на Луната през 8-мия ми дом аз какво съм преживяла КАТО КОНКРЕТНИ СЪБИТИЯ.
СИГУРНА СЪМ, ЧЕ НЯМА ДА ТИ БЪДЕ ТРУДНО.

ТРИ СЪБИТИЯ МИ КАЖИ, НО ГИ ОБОСНОВИ. оТ СЕГА ТИ КАЗВАМ, ЧЕ САМО ЛУНА В 8-МИ ДОМ ОЩЕ НИЩО НЕ ЗНАЧИ.

:85: :85: :85: :85: :85: :85:, аз дали съм все наоборот незнам , :57: :57: :57: ,ама ти освен да се заяждаш с мен и да апострофираш друго не правш.
така и не разбирам защо го правриш ,ама проблема си е твой! не е мой! :57: :72:
даже ми е смешно особенно сега като ги чета думите ти.
може да извадиш потвърждението и от пет техники , стига да ти се прави това.
въпроса е и ИНТУИЦИЯ! виждала съм карти ,които не ми говорят и такива ,които буквално крещят.
онова ,което първо придобива значение при погледа в/у една карта винаги остава най-вярното.

какво е 8-ми дом?!
парите на другите ,подкрепата на другите,раждането и смъртта,секса и проституцията .
тук са данъците и застраховките  ,тук са наследствата.
това е 8-ми дом. той не е любов ,не е деца ,не е майка ,не е баща.
може да покаже проблеми за майкката , ако има аспект на пр.луна с плутон /В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ смърт или раждане ,с уран-внезапни катастрофи или заболявания ,дори и токов удар. с марс- операция и още многи други тълкования има ,които съм убедена ,че знаеш добре./
зависи и знака ,които е на куспидата на 8-ми. ако е рак ,значи луната тук ще се чувства в свой води,ще и бъде лесно да се изрази и изяви.
ако е скорпион ,въобще няма да е лесно ,защото скорпионската луна и трудна и ранима луна , а 8-мия дом е дома на скорпиона. разбира се ,че тук нещата ще бъдат фатални ,ще се движат в посока ,която не зависи от теб самия.

аспектите ,само и единственно ще покажат онова ,което ще засегне луната ,онова ,което ще се случи в детайли. не може да се говори за детайли без аспекти и без карта
,но основното го маркира луната в 8-ми дом  то е онова ,което ти носи информация самия дом.

;D ;D ;D ,събития свързани с твойта луна:
емоционално слаба и зависима си била през този период ,огато луната е била в рак. енергията ти е била насочена към дъщеря ти.грижа за други ,както и за твойте ценности и имоти е била на дневен ред.
имала си подкрепа от другите/приятели, колеги ,съмишленици/ ,когато луната е ингресирала в лъв.
по-драматичен изказ. повече публични нещица ,повече внимание за себе си си търсила и искала.
твърде възможно е и повече лъвчета да са те занимавали през това време.
 ;D ;D ;D ;D ;D
не мисля,че твойта пр.луна транзитирайки през водния 8-ми дом ти е дала спокойствие ,уют и хармония ,поне в началото и при самия ингрес. още повече ,че при теб светилата са във водолей.
сега ,ако все още е в лъв прогресивната ти луна е на опозиция от тях. така ,че не ти е особенно щастив и лек периода навярно. :(

и накрая ,но не на последно място , не можеш да промениш значението на домовете.каквито и аспекти да прави луната ,тя е там в един дом ,който има основни значения. 8-ми дом не е труден за предсказване дом. той е с/у 2-ри. тази ос е ос която се свързва с основни неща . нищо ново не можеш да измислиш или да отриеш в тази ос /говоря за всички астролози/.
събитието мога да го извадя от един аспект и това е факт.
напоследък се оказва ,ЧЕ НЕ БЪРКАМ!
да разбирам ли ,че това те дразни?! :blink: ;)
или вадратурите на верка са в действие ;D ;D ;D ;D твоя в риби и моя в стрелец ;D ;D ;D ;D ;D ;D

« Последна редакция: Януари 26, 2010, 11:53:40 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #105 -: Май 03, 2010, 08:58:41 am »
Катоки,не разбрах-как са в съвпад,а в различни домове :rolleyes:
Сатурн е бавна планета и цял живот ще ти изглежда в съвпад по прогресии :blink:

« Отговор #106 -: Май 04, 2010, 07:28:45 am »
ииии Теория за отправна точка  ::).

Правила при прогресиите

• Прогресиите оказват влияние най-напред върху домовете, в които участващите в прогресията планети са разположени в натала;
  • Прогресиите влияят и на дома, в който се намира прогресивната планета в прогресивната карта, както и на домовете, които управлява прогресивната планета в натала;
  • Прогресията ще повлияе домовете, чиито естествен управител е прогресивната планета. Например Венера е естественият управител на седми дом; Луна на четвърти и т.н.
Според някои астролози орбисите са ок 10 градуса -което за бавноподвижните Планети е доста голям период от време.
[/list]
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #107 -: Май 04, 2010, 07:46:26 am »
досега не си бях гледала прогресивната карта и до преди малко много се забавлявах - пуснах я заедно с транзитите за днес  ;D  то много попадения много нещо, чак се опулих  :o

прогр. Юпитер съвпад с натален Фолус в 1 натален /11 прогресивен дом/
прогр. Венера съвпад с транзитен Хирон и тригон към натална Луна /11 прогресивен дом и 1 натален/
прогр. ИЦ съвпад със Сириус /5 натален дом/
прогр. връх на 2 дом съвпад с натален управител на 2 дом - Марс в 3 натален дом
прогр. Меркурий съвпад с транзитен Юпитер /1 натален и 12 прогресивен дом/
прогр. Слънце съвпад с натален и прогресивен Хирон в 12 прогресивен дом /2ри натален/

много интересно - то тука си бъка от събития на подсъзнателно ниво, па на физическо нъц - нищо  :(

а и забравих най-важното: прогресивен връх на 12 дом е точно на 2* от натално Слънце в риби  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #108 -: Май 04, 2010, 07:57:19 am »
Прогресивния Марс ми е в Дева в 5ти, а Луната е в Лъв и е на два градуса преди да влезе в 5ти дом.Дали ще се появи нов любим?! :-[

след като "цъфне" в/у к5 ще настъпят промените.5-ти дом е и късмета..... ,а квинконса е аспект по мое мнение близалка с кукичка.....така ,че няма да е лека връзка.виж ,кога пр.луна ще аспектира к5! ;)
Даам, работи си астрологията......Марая, беше абсолютно права.Направих справка и да срещнах нова любов и то точно когато пргресивната ми Луна тъкмо е била в съвпад с К5., и на няколко градуса от наталния СВЛ. :-[, а прогресивното ми Слънце тъкмо навлезе в Близнаци 0 град и 3 мин.

*

Asol

• 4140
« Отговор #109 -: Май 04, 2010, 08:31:24 am »
Да го видя, ще повярвам. Чиста случайност и съвпадение просто ;) Астрологията работи само на психологическо ниво.  

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #110 -: Май 04, 2010, 08:37:14 am »
Да го видя, ще повярвам. Чиста случайност и съвпадение просто ;) Астрологията работи само на психологическо ниво.  
[/quote
Сигурно, но все пак приятна случайност. ;D

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #111 -: Май 04, 2010, 03:59:03 pm »
Привет, сладки....много грижи, ей напоследък, ама така е като прогресивната ми луна се е изтряскала върху наталния ми сатурн....а идва именния ми ден, хич не ми е до празнуване...
Да Ви попитам, как тълкувате:..прогр. слънце в съвпад с Асц, прогр. плутон в съвпад с натален в 2 дом, в Дева, прогр. Марс в съвпад с ИС в скорпи, съвпад на прогр. сатурн с натален сатурн в 9 дом, в овен, и съвпад на прогр. СЛВ със прогр. Слв в телец....данните са на един приятел, втрещиха ме твърде многото съвпади по осите...какво мислите...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Май 04, 2010, 04:02:51 pm »
....много грижи, ей напоследък, ама така е като прогресивната ми луна се е изтряскала върху наталния ми сатурн....

Наталния Сатурн къде ти е?
Странно, но при мен това бе може би най-лежерния и безгрижен период - сатурново завръщане и съвпад на прогр. Луна с нат. Сатурн. По време на съвпада имаше много интересни прозрения, бях започнала да пиша в езотерични и религиозни форуми. В радикса Сатурн ми е в 9 дом, може би това обяснява нещата. Вече си бях завършила образованието, така че нямаше никакви събития на това поприще...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #113 -: Май 04, 2010, 04:03:51 pm »
Прогресивния Марс ми е в Дева в 5ти, а Луната е в Лъв и е на два градуса преди да влезе в 5ти дом.Дали ще се появи нов любим?! :-[

след като "цъфне" в/у к5 ще настъпят промените.5-ти дом е и късмета..... ,а квинконса е аспект по мое мнение близалка с кукичка.....така ,че няма да е лека връзка.виж ,кога пр.луна ще аспектира к5! ;)
Даам, работи си астрологията......Марая, беше абсолютно права.Направих справка и да срещнах нова любов и то точно когато пргресивната ми Луна тъкмо е била в съвпад с К5., и на няколко градуса от наталния СВЛ. :-[, а прогресивното ми Слънце тъкмо навлезе в Близнаци 0 град и 3 мин.

радвам се :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #114 -: Май 04, 2010, 04:07:49 pm »
....много грижи, ей напоследък, ама така е като прогресивната ми луна се е изтряскала върху наталния ми сатурн....

Наталния Сатурн къде ти е?
Странно, но при мен това бе може би най-лежерния и безгрижен период - сатурново завръщане и съвпад на прогр. Луна с нат. Сатурн. По време на съвпада имаше много интересни прозрения, бях започнала да пиша в езотерични и религиозни форуми. В радикса Сатурн ми е в 9 дом, може би това обяснява нещата. Вече си бях завършила образованието, така че нямаше никакви събития на това поприще...

Лили, наталния ми е в 11 дом в дева, съвпада не е само на прогр. луна, но и на прогр. сатурн.....а иначе в натала управлява 4 ми дом..абе крив период...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #115 -: Май 04, 2010, 04:11:38 pm »
Лили, наталния ми е в 11 дом в дева...

Е, да, това донякъде обяснява нещата. Знакът Дева се свързва с грижи, които имат рутинен характер, особено щом участва и Сатурн.
На мен само прогресивната Луна ми е в Дева и не питай как се чувствам. Някакви мании ме обземат, толкова чисто никога не е било в нас! ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #116 -: Май 04, 2010, 04:13:50 pm »
Привет, сладки....много грижи, ей напоследък, ама така е като прогресивната ми луна се е изтряскала върху наталния ми сатурн....а идва именния ми ден, хич не ми е до празнуване...
Да Ви попитам, как тълкувате:..прогр. слънце в съвпад с Асц, прогр. плутон в съвпад с натален в 2 дом, в Дева, прогр. Марс в съвпад с ИС в скорпи, съвпад на прогр. сатурн с натален сатурн в 9 дом, в овен, и съвпад на прогр. СЛВ със прогр. Слв в телец....данните са на един приятел, втрещиха ме твърде многото съвпади по осите...какво мислите...

Лили, а за тези съвпади, кво мислиш... :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Май 04, 2010, 04:15:45 pm »
Може би ще ти прозвучи некомпетентно, но тези съвпади никак не ги тълкувам без да видя картата и без да отделя малко повече време да разгледам и други детайли.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #118 -: Май 04, 2010, 06:35:40 pm »
При прогресивна Луна в секстил с нат Венера /упр.на 5 и12 нат. и намираща се в 7/ срещнах любовта си.Прогресивна Венера беше в точен съвпад с Лунен възел.При съвпад на пр. Венера със нат. слънце сключихме брак.

« Отговор #119 -: Май 04, 2010, 06:45:39 pm »
В момента пр. Луна влезе в близнаци в 12 нат. дом.Предстои ми да направи опозиция със стелиума в 6 стрелец - първо с Нептун,юпитер,луна и марс.Как ли ще се прояви?