Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267052 Прегледи
*

Smarta

• **
  • 575
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1380 -: Септември 17, 2013, 08:42:24 am »
И защо цели 14-15? Мен ме изуми времевия интервал.
Щот' съм оптимист! ;D А си искам и компенсация и неустойка за миналото! ;D
Не, наистина, много трудно и гадно. Било ми е хубаво и нормално за кратко последно преди 18 години и преди това за още по-кратко преди 20 и няколко, когато се научих да си връзвам сама връзките на обувките.
Чела съм някъде отдавна, преди да забележа, че ми предстои, че последната четвърт преди новолунието била най-тегава, мога да го потвърдя. Изобщо на "намаляваща" прогресивна Луна е по-нептрияно. Затова си цъкнах оптимистично 14-15 години. Сега ми е едно балсамично... А тъмницата е безпощадна последните две години и нещо, така че, Сладурче, аз съм си от тоя край, свикнала съм. ;D При мен и Слънцето, Луната минаха в Овен, новолунието ще ми е на 4-тия градус на Овена в края на 7 дом, 3 градуса преди върха на 8. Това ще е през ноември. Транзитите и прогресиите през 7 ми донесоха брак, като гледам и развод ще ми донесат за това кратко време. Пометоха целия прахоляк, дето се въргаляше из 7-ми. Стагям капата за 8-ми, от февруари, Сладурче, съм осмак по Луна и след всичко, което ми мина (и още мЕ минава  ;D ) стоя като Крали Марко на входа на пещерата и крещя "Излез ма, ламьо!". Пък то животът и той кат' нея ще се провикне издалечко "Е, хубаво, ма що ми крещиш в гъза?" ;D

Простете сутрешната ми лигня!  :blink:

Сладурче, на кой градус в кой знак ти е новолунието? Питам да хвърля око на Сабианските. Аспекти, аспекти... требе да погледна.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1381 -: Септември 17, 2013, 08:52:22 am »
И на мен последните 3-4 години ми бяха много тегави, лошото е, че не съм оптимист като тебе, че някой ще ме компенсира. От една страна предишното ми пр. новолуние е било като съм била на 6 г. , в 8ми дом, в най-критичния градус на целия зодиак - 29 риби. Все още го осмислям и понеж тази година и в дирекциите и в солара имам марс на 0 овен (първия градус на зодиака) си мисля, че може да ми се дава шанс да почна наново. Ама трудно е като си подгонил 40те вече :blink:

Предстоящото новолуние е на 28 овен, в 9ти дом, близо до венерата и юлв на 24 овен и близичко до МЦ на 5 телец. Ще имам догодина и възврат на нодалната ос, което няма начин да не даде нещо значимо предвид прогресията.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1382 -: Септември 17, 2013, 09:14:59 am »
И на мен последните 3-4 години ми бяха много тегави, лошото е, че не съм оптимист като тебе, че някой ще ме компенсира. От една страна предишното ми пр. новолуние е било като съм била на 6 г. , в 8ми дом, в най-критичния градус на целия зодиак - 29 риби. Все още го осмислям и понеж тази година и в дирекциите и в солара имам марс на 0 овен (първия градус на зодиака) си мисля, че може да ми се дава шанс да почна наново. Ама трудно е като си подгонил 40те вече :blink:

Предстоящото новолуние е на 28 овен, в 9ти дом, близо до венерата и юлв на 24 овен и близичко до МЦ на 5 телец. Ще имам догодина и възврат на нодалната ос, което няма начин да не даде нещо значимо предвид прогресията.

Аз се шегувам с компенсацията. Няма такива филми. Но козирожкото начало в мен се е амбицирало да си направя сама щастието и знам, че мога, че съм способна от камъка вода да пусна!

Какво ти се случи на предишното новолуние, като си била на 6, помниш ли? Аз съм била много малка, по биографични данни на родата, до 5 години са ме местили 5-6 пъти в различни градове, различни ясли и различни хора да ме гледат. Затова съм малко сбъркана, като удар по главата иде.  ;D Самото новолуние знаеш ли колко време действа събитийно? Нещо като една година максимум ми се върти в главата. Аз имам едно събитие в този период - ще си взема дипломата от университета, ако сколасат да я напечатат.

Аспектите на моето новолуние са:
- точен тригон с натален Уран (У6) в Стрелец на 6 гр. преди ИЦ.
- с орбис 2 градуса имам секстил с натални Меркурий/Луна (У АС/МС и У11) във Водолей в 5-ти. Не знам важи ли такъв орбис.
- квадрат с дирекционния Уран в 4 с орбис 2 градуса.
- куинконс с куспидата на 3-ти в Скорпион с орбис пак 2 гр.
« Последна редакция: Септември 17, 2013, 09:19:00 am от Smarta »
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1383 -: Септември 17, 2013, 09:50:30 am »
Розителите ми се разведоха като бях на 6, баща ми се премести в друг град, аз започнах училище, където беше малко зор щото съм левичарка.

Смарта, мисля, че при пр. лунации се отчитат само съвпад, опозиция и квадрат с натални планети. Орбисът според някои е 1 градус, според други до 3 градуса, защото на пр. слънце по принцип му дават 3 градуса орбис при аспект с лична планета.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1384 -: Септември 17, 2013, 09:54:37 am »
Розителите ми се разведоха като бях на 6, баща ми се премести в друг град, аз започнах училище, където беше малко зор щото съм левичарка.

Смарта, мисля, че при пр. лунации се отчитат само съвпад, опозиция и квадрат с натални планети. Орбисът според някои е 1 градус, според други до 3 градуса, защото на пр. слънце по принцип му дават 3 градуса орбис при аспект с лична планета.
Е, супер! Колко ми се улесни животът! И аз съм чела това, обаче не помня за дирекционни, за прогресивни, все трябва да проверявам кое как беше. То и затова питам. Още съм зелена... :)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1385 -: Септември 17, 2013, 10:26:44 am »

Що реши, че ще са хубави години? На мен ми предстои същото, февруари е точния съвпад на прогрисивните слънце и луна, казват, че е най-тъмно първата година от новолунието.

Потвърждавам с две ръце.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1386 -: Септември 17, 2013, 12:50:26 pm »
Забравих да напиша, че моето прогресивно новолуние всъщност е затъмнение :unsure:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1387 -: Септември 17, 2013, 01:04:00 pm »
Забравих да напиша, че моето прогресивно новолуние всъщност е затъмнение :unsure:
Това как се разбира?

« Отговор #1388 -: Септември 17, 2013, 01:24:20 pm »
Моето прогресивно слънце тази есен ще бъде в близък съвпад с наталната ми луна(У4),разбира се зависи от транзитния хирон. Дали мога да очаквам нова връзка при този съвпад :thinking:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1389 -: Септември 17, 2013, 01:49:16 pm »
Това как се разбира?

Нали прогресията е действителен ден и действителни транзиити на планетите след раждането ти, аз случайно го разбрах като гледах една таблица на затъмненията.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1390 -: Септември 17, 2013, 01:50:15 pm »
Това как се разбира?

Уха, ще разказваш после.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1391 -: Септември 17, 2013, 01:51:23 pm »
ако съм жива :P

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #1392 -: Септември 17, 2013, 02:20:36 pm »
Ще ме осветли ли някой преживял това "тъмно", събитийно или психически се преживява?

Сладурано, ти какво си мислиш, че така ще се отървеш? :)
« Последна редакция: Септември 17, 2013, 07:07:41 pm от Smarta »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1393 -: Октомври 28, 2013, 02:44:49 pm »
Случвало ли ви се е, за кратък период от време, примерно 2-3-4 години прогресивното слънце и прогресивната луна да направят съвпад с натална планета?
Как се е случило при вас - първо слънцето или първо луната?
Как ви се е отразило ингерирането на качествата на планетата при съвпада на слънцето и после при съвпада на луната, респ. обратното?

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #1394 -: Октомври 29, 2013, 08:38:09 pm »
Случвало ли ви се е, за кратък период от време, примерно 2-3-4 години прогресивното слънце и прогресивната луна да направят съвпад с натална планета?
Как се е случило при вас - първо слънцето или първо луната?
Как ви се е отразило ингерирането на качествата на планетата при съвпада на слънцето и после при съвпада на луната, респ. обратното?
Придобих жилище, при такъв съвпад в 5 дом. След има няма 6 год , ще ми се случи пак , вече във водолей и почти на куспидата на дсц., сигурно ще придобия нов мъж :blink:
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1395 -: Октомври 30, 2013, 10:14:26 am »
Въбще не разбрах коя прогресивна планета е била първа - слънцето или луната, и коя е наталната, обект на аспекта?

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1396 -: Ноември 17, 2013, 11:03:48 am »
Как бихте тълкували пр. Луна (У12) тригон пр. Слънце (У1) и секстил пр. Марс (У9) и пр. Юпитер (У5)? Пр. Луна прави каре с наталната Луна (У1).

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #1397 -: Ноември 17, 2013, 01:56:55 pm »
Ами на пръв поглед звучи като възможност за любов и реални и духовни пътешествия,ама знае ли се..Лично при мен тригоните и секстилите не се отразяват.Дори и на вътр. ниво.За сега по-скоро съвпад и някой твърд аспект раздвижват пейзажа.

« Отговор #1398 -: Ноември 22, 2013, 02:05:35 pm »
Не съм съгласна за Прогресивното Новолуние,че е лошо! Моя приятел имаше такова през септември в 4-ти дом.Тогава се преместих при него.Другата година ни предстои и сватба.  :blink: На него Слънцето му е У7,ако има значение...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1399 -: Ноември 22, 2013, 02:09:01 pm »
А как действа според вас съвпад на пр.Венера с натален Плутон?  :rolleyes: Съвпада става в 8-ми дом.Венера е У4 и У9.Плутон е У10. Жената ще има и Юпитер съвпад ДЦ (в 7-ми дом има интерсептиран знак),а осите не са неподвижни.Чудя се дали няма да се разведе... :o
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд