Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264555 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #480 -: Май 17, 2010, 10:09:21 pm »
Лилииии, ти ме утепа, а като си помисля с вегетата кво те е учила майка ти!...................... стига бре , никакво миене, нали ги слагаш във врящото манджорно, то всичката гад вътре пуква, недей така. Леле само да не ми се обидиш сега.

Няма да се обидя.  :blink:
Но само си представи колко микроби може да са останали в смлените и неизмити зеленчуци във вегетата.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #481 -: Май 17, 2010, 10:10:16 pm »
е, луна в рак е калсика са уют и имат  супер вкус към обзавеждане
тук да спомена козирожките-  страшни домакини са  :blink:
минутка за реклама: когато прогресивната ми луна беше У козирог готвеееееееееех  и много се вълнувах как да натъпча гостите си до пръсване
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #482 -: Май 17, 2010, 10:12:23 pm »
О, да, козирогатите са големи къщовници.
Баба ми е Лъвица с Луна в Козирог, с нея съм отраснала. Страшна домакиня, много работлива жена, а как готвеше... ммм, да си оближеш пръстите.  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #483 -: Май 17, 2010, 10:15:04 pm »
Повечето жени Риби, които познавам, са добри домакини.
Някои го правят с чувство (Луна в Рак  :P), а други защото просто се налага, не им отърва.

Познавах един уникален случай, жена със стелиум в Риби, на годините на майка ми.
Кани ме на гости в квартирата си, щеше да празнува именния си ден там с приятелки. Но мен ме беше поканила предварително, за да помогна с готвенето, нея хич я нямаше в това отношение. Вади едно охладено пиле от хладилника, стои и го гледа като музеен екземпляр. Трябваше аз, "касапинът"  ;D, да взема да го транжирам. А онази уж била учила медицина, тях не би трябвало да ги впечатляват тия неща...

Лили , на покойния съпруг едната сестра е риби. има венера ,слънце и луна в риби и всичкото това е в 4-ти дом.
никога не е била добра домакиня и много стисната. в тях все с манджа си ходех.иначе вечно се хвалеше , ама по кафенце и толкоз от нея.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #484 -: Май 17, 2010, 10:20:38 pm »
Цитат
...и много стисната. в тях все с манджа си ходех.иначе вечно се хвалеше , ама по кафенце и толкоз от нея...

Да не е имала Сатурн върху G-точката в радикса?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #485 -: Май 17, 2010, 10:23:05 pm »
Цитат
...и много стисната. в тях все с манджа си ходех.иначе вечно се хвалеше , ама по кафенце и толкоз от нея...

Да не е имала Сатурн върху G-точката в радикса?  ;D

не знам ,ама имаше и други наклонности...не прощаваше ни на мъже ни на жени! :-[ ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #486 -: Май 17, 2010, 10:26:33 pm »
Новолуние в съвпад с екзалтирала Венера, какво искаш!? Не е жена за един мъж.  ;D
В тригон с Нептун в Скорпион ли ("мога да обичам всички"  :P)?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #487 -: Май 17, 2010, 10:30:07 pm »
Новолуние в съвпад с екзалтирала Венера, какво искаш!? Не е жена за един мъж.  ;D
В тригон с Нептун в Скорпион ли ("мога да обичам всички"  :P)?

мале добре ,че мойта е ИКАР иначе ставахме на кълбооо... ;D ;D

*

missKapriz

« Отговор #488 -: Май 17, 2010, 10:37:16 pm »
В тази тема не се бях мяркала,но имам проблем :angry:Опитах да правя картофени кюфтета.Обаче нищо не стана,нищо-течаха,пръснаха се на трохи в тигана,абе грозна картина ви казвам.Накрая изсипах сместта в тавата и го изпекох,а най-отгоре поръсих сирене и кашкавал :-\ и на вечеря им викам -туй е родопски пататник :rolleyes:А мъжа ми яде и говори на кучето-Туй ,тате,е родопски пататник,произхода му е от нреализирано картофено кюфте :91:
Та в тази връзка-може ли рецепта за картофени кюфтета,плс,дето не текат :73:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #489 -: Май 17, 2010, 10:41:23 pm »
И ние вкъщи често имахме такъв проблем с картофените кюфтета, а инак стават много вкусни, мдам...
Зависи от картофите сигурно, някои отделят повече вода и сместа се разпада.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #490 -: Май 17, 2010, 10:43:56 pm »
Картофените кюфтета не се разпадат, ако е улучена пропорцията. Аз държа сместта малко и в хладилника. И задължително много гореща мазнина в началото.  :blink: Нямам проблем с тях.

Чувала съм и трик при овалването за пържене да се слага, освен брашно и жълтък, но не съм пробвала, не мисля, че това е основното, за да не се разпадат щом и иначе се получават.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #491 -: Май 17, 2010, 10:48:00 pm »

Лили,ти си гений!И аз това им казвам,че картофите са кашави,ама те не спряха да се хилят :angry:давайте рецептите и да им натрия мъжките носове.Мъже! :-XЕдна седмица ще ядат картофени кюфтета!!Докато ги науча!
Не си опекох пържолите,ами на!Станах за смях  :-XРазнообразие да им правя...
Съни,и аз г държах в хладилника-2 часа

*

Lillie

• 30532
« Отговор #492 -: Май 17, 2010, 10:59:29 pm »
Ние в тестото за картофени кюфтета слагаме по един жълтък и супена лъжица брашно. Зависи от пропорцията де.
Но това никаква гаранция не е... ако картофите са калпави, кюфтетата пак се разпадат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #493 -: Май 17, 2010, 11:10:02 pm »
В тази тема не се бях мяркала,но имам проблем :angry:Опитах да правя картофени кюфтета.Обаче нищо не стана,нищо-течаха,пръснаха се на трохи в тигана,абе грозна картина ви казвам.Накрая изсипах сместта в тавата и го изпекох,а най-отгоре поръсих сирене и кашкавал :-\ и на вечеря им викам -туй е родопски пататник :rolleyes:А мъжа ми яде и говори на кучето-Туй ,тате,е родопски пататник,произхода му е от нреализирано картофено кюфте :91:

:57: :57: :clap:
истински ме разсмя....
задължително сложи в сместта брашно и един жълтък. и си готова! :wub:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #494 -: Май 18, 2010, 07:50:52 am »

душата, начи много е лесно да знаеш. аз немам спомен да ми се зарони или разтече кюфте, освен в младите ми и неопитни години  ;D  правя ги така /няма мерки и теглилки - всичко колкото ти душа сака/: сварените картофи ги намачквам, добавям една буца натрошено сирене, чубрица, шарена сол, сол, черен пипер и едно-две сурови яйца в зависимост от количеството. сега идва ред на чалъма - някои картофи са по-сухи, други са по-водни, а сместа трябва да е суха за да не се разпада - слагам две-три шепи галета вътре, толкова, че да стане както трябва - галетата обира излишната влага и предпазва кИФтетУ да не го събираш из тигана. после ги оформяш с ръце овърдалваш ги в брашно и яйца и пържиш. стават страхотни и нямат мърдане  :72:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #495 -: Май 18, 2010, 08:34:40 am »
Вижън, през последните 2 години немам спомен да не съм слагала галета честно казано  :-\  преди не слагах, но вече да. не зная кви са тия картофи дет ги продават или пък аз съм станала по завеяна и като сложа да варя картофи и обикновено се сещам за тях като са се разпукали в тенджерата и съответно обрали доста вода  ;D ;D ;D но галетата ми е задължителна щото иначе не става работата  :(

*

sunrain

• 6710
« Отговор #496 -: Май 18, 2010, 08:54:56 am »
И аз не слагам галета и се получават.
Трябва леко да бъдат сварени и се оставят за кратко с водата, плюс студена, както ти правиш Вижън, но не дълго време.
После се намачкват преди да изстинат съвсем, добавят се подправките, яйца, малко брашно и сирене. Аз лук не слагам, не ми допада, а и мисля, че от него може допълнително да се разпадат. Някой път като бързам съм ги слагала и във фурната да се пекат, оформени за пържене, както са си. Също стават хубави. И сосчето задължително с копърче и чесънче.  :blink: 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #497 -: Май 18, 2010, 09:09:53 am »
..взе да ми писва да готвя, а това според мен е сигурен признак за остаряване..трябва да се стегна.. :)

;D Ти пък.

*

missKapriz

« Отговор #498 -: Май 18, 2010, 09:21:31 am »
Мерси,девойки :wub:Като ви чета уж всичко съм сложила,ама явно е от картофите ;)аз винаги използвам тия жълтите,сладките.Обаче ги намачках в робота/на пюре/-май за това не станаха,трябва с вилица ли :unsure:И като видях ,че текат сложих малко брашно :25:,а сега виждам,че вие слагате галета!Уф,що ли ми трябваше да се изхвърлям с тия екстри :-XНе ми се мисли колко време ще ми се хилят мъжете ми.Нооо,на ваша отговорност ще изпробвам с вашите рецепти  ;DТрябва да се реабилитирам ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #499 -: Май 18, 2010, 09:24:30 am »
Мис, аз ги мачкам с едно нещо - кръгло с дупки и здрава дръжка /не зная как се казва/, но е точно за мачкане на картофи  ;D  в никакъв случай на пюре - за това ти се е разтекло!