Ропотамо, не соля, докато го готвя. Чак, когато стане и ще го сипвам в тавата. :blink: Не значи, че ти трябва така, но за мен е излишно зелето да си пуска вода допълнително.
Не ми загаря, абсурд, не е пържене, задушаване е, зависи с какво готвиш и как, при каква температура, то пак си пуска така или иначе и дума не може да става за пържене. А и например аз в повечето случаи му слагам зехтин...а идеята на запичането във фурна на зелето е точно такава, да се изпари и малкото вода, тоест аз като сложа накрая солта, няма време много да пусне.
Снощи и аз бях на морско меню, основно салати с маринована рибка и паста с риба тон, лук, босилек, заквасена сметана. Ммм, умирам си за такива вкусотии лятото. Белика, благодаря за рецептата.