Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264813 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #960 -: Юли 19, 2010, 08:43:05 pm »
Сложих го при доматите в тигана, след като си бяха пуснали сока, да се задушава с тях. А после в тавичката добавих 2 чаши вода.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #961 -: Юли 19, 2010, 09:08:24 pm »
Сложих го при доматите в тигана, след като си бяха пуснали сока, да се задушава с тях.

Доматите пресичат завирането. Както и солта. Затова тези двете се слагат последни  :blink:

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #962 -: Юли 19, 2010, 09:32:57 pm »
Аааа, сега разбрах защо се е втвърдил ориза.  ;D

Сигурно трябваше първо ориза да задуша, а после доматите /отделно/ и след това да ги смеся.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #963 -: Юли 19, 2010, 09:48:57 pm »
Аз предпочитам да рендосвам доматите и когато ги слагам на чушки или мусака не ги задушавам, а просто ги омешвам накрая с каквото има в тигана  :rolleyes: Те после така или иначе ще си врът в тавичката. Предполагам, че дори и на кубчета няма да е проблем да омекнат докато чушките се пекат. Все пак това са ок. 60 мин  :rolleyes: Но ги слагам без люспите.
Оставям ги да кипнат накрая 5-6 мин преди да дръпта яденето от котлона само, когато готвя манджа в тенджера, за да не прокисне.  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #964 -: Юли 19, 2010, 10:00:39 pm »
Аааа, сега разбрах защо се е втвърдил ориза.  ;D

Сигурно трябваше първо ориза да задуша, а после доматите /отделно/ и след това да ги смеся.

Аз първо го варя за около 20-на минути без нищо, само с вода. След това го правя, каквото го правя. Солта и доматите го втвърдяват.

« Отговор #965 -: Юли 20, 2010, 10:47:09 am »
   В турската кухня - ориза остава твърд в пиперките, за това при тях първо се запържва с останалите части и се слага съвсем малко вода - като се оставя почти суров - само леко набъбнал....А от една мадама, дето е живяла доста в Гърция, научих че гърците слагат доматите винаги накрая на ястията....вкуса е по-различен...Остава си автентичния лек кисел вкус на домат... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #966 -: Юли 20, 2010, 11:03:54 am »
Значи без да зная съм ги направила по турски.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #967 -: Юли 20, 2010, 12:30:17 pm »
В плънката за пълнени пиперки слагам лук, морков и ориз. Преди това леко ги запържвам, даже само основно лука и моркова и съвсем за кратко държа ориза на котлона като добавям много малко вода, колкото да набъбне. После подправките по избор и сол накрая.
 Не ги правя с кайма, затова слагам някой път, каквото ми хрумне - маслини, сирене, ядки, въпрос на идея и вкус.  :blink: Отиват във фурната и след като са полуготови ги заливам със сос от кисело мляко и яйца. Отново се дозапичат.

Мммм, много вкусни станаха пиперките. Само че кафевият ориз някак твърд си остава независимо от продължителността на топлинната обработка.

И на мен като на Дейзи ми се приядоха като ти четох рецептата. Тъкмо се присетих, че не съм си правила скоро.  :blink:
« Последна редакция: Юли 20, 2010, 12:54:40 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #968 -: Юли 20, 2010, 02:34:23 pm »
Струва ми се, че прекалено запържвате. Колкото по-малко запръжки и мазнини, толкова по-добре.  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #969 -: Юли 20, 2010, 02:42:23 pm »
За запръжките - да, но за мазнините - не съм съгласна.  :blink: Аз рядко запържвам, но за някои неща е просто задължително, пък нали знаеш на който, както му харесва така да прави.  ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #970 -: Юли 23, 2010, 10:08:47 pm »
А що се отнася до видовете ориз - ето една чудесна статия за ориентиране, с която разполагам и са добре описани нещата, както и с времето им за приготвяне.

http://hamhum.net/content/view/549/79/

Принципно обичам ориз, но последната година нещо ми стана и съвсем проядох, иначе рядко ми се случваше. Обаче организма ми нещо взе да си иска доста ориз, което наистина е странно, но ще бъде разгадано.  ;D

Айде, почвайте с идеите за ориз. Аз отивам да си хапвам рибката за днес.  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #971 -: Юли 23, 2010, 10:11:20 pm »

иначе черният ориз става много вкусно и черното му е нещо като обвивка, а вътре е бял. намерих статия за него и други рецепти. може да ви са интересни  :blink:

http://myhappypond.com/2010/01/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7/
http://sharemykitchen.com/bg/recipes-bg/my-recipes-bg/salads-bg/black-rice-and-caramelized-veg-with-prawns-bg/

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #972 -: Юли 24, 2010, 02:59:12 pm »
Вижън , търся ти салатата с кълнове и не я откривам :-\. помниш ли къде беше?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #973 -: Юли 24, 2010, 03:02:38 pm »
Вижън , търся ти салатата с кълнове и не я откривам :-\. помниш ли къде беше?

на 46-та страница..като си в някоя тема май търсачката търси само в нея, пишеш отгоре ''китайска салата'' и ти излизат резултатите с вероятности, вторият ли, кой беше резултат е този ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
« Отговор #974 -: Юли 24, 2010, 03:26:30 pm »
не намирам къде съм писала за китайската салата, може и да не съм, за всеки случай ето:
зелка /1/, краставица /1/, соеви кълнове /към 200 гр./, моркови /2-3/, чесън /1 глава/, сусам /200 гр./, оцет, захар, сол, олио, магданоз..
може да се смени всяко нещо, с каквото ви харесва- например олио със зехтин и т.н., аз пиша как ми харесва на мен ;)
зелката на тънки ивички, морковите може рендосани на специалното В- образно ренде, което прави много тънки ивички, или на обикновено, краставицата също на ивички, слагат се в голяяма купа, тип леген..соевите кълнове се измиват и се слагат и те, нарязаният магданоз също..прави се дресинг със сол, захар, оцет, счукан чесън и олио на вкус, аз слагам повечко оцет, защото зелето много поема оцет и сол..изсипва се дресинга и се разбърква хубаво салатата..сусам- бял, суров- повечко, на една зелка слагам към 200 грама, купувам си го на килограм от женският пазар, слагам го в подходяща чиния и го запичам в микровълновата, с постоянно разбъркване, /че загаря на определени места/, до порозовяване..горещ го изсипвам в салатата и разбърквам бързо, иначе продължава да се пече и прегаря..сусама поема сока на зелето и краставицата и салатата не се оводнява, а и печен придава хубав аромат, екзотичен..това е..хубава е няколко дни, като седи в хладилника, затова може да се направи и зверското количество, което дадох тука..става много, но човек не може да и се насити..
мерси много! днес ще я правя!и ще докладвам :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #975 -: Юли 24, 2010, 09:23:27 pm »
Вижън, Вижън  ;D
такава работа ми създаде с тая салата , че не е истина! :o
от това чудо и 2 кила да направиш -няма сестро наяждане! ;D
това е то -ЕКЗАЛТИРАНА ЛУНА ;D!

*

Vision

• 3523
« Отговор #976 -: Юли 24, 2010, 09:32:39 pm »
Вижън, Вижън  ;D

вие сте много, трябва да правиш двойна доза.. :57:

радвам се, че ви харесва, защото си я измислих съвсем сама и като я харесат други хора ми става много приятно.. :blink:
още повече, че е лека и засищаща и става за гарнитура на всякакви жарени месца.. ;D
и не само..
соевите кълнове така сурови са много енергийна храна, но имат хубава енегия..жалко, че няма да я опитате на другия ден, като седи в хладилника става още по- хубава..другия път направи повече.. :93:

« Отговор #977 -: Юли 24, 2010, 09:37:01 pm »
Вижън, не искам да те разочаровам, но скоро говорих със специалисти в областта на суровоядството, да соевите и всякакви кълнове са супер храна / прана, но в България и царевицата и соята са ГМО, така че пробвайте с други кълнове, ако искате да се храните здравословно:(((

*

Vision

• 3523
« Отговор #978 -: Юли 24, 2010, 09:44:17 pm »
Вижън, не искам да те разочаровам, но скоро говорих със специалисти в областта на суровоядството, да соевите и всякакви кълнове са супер храна / прана, но в България и царевицата и соята са ГМО, така че пробвайте с други кълнове, ако искате да се храните здравословно:(((

голяма работа..и без това във всичките колбаси има соя, сега започва и сезона на варената царевица, не знам гмо ли е, но има една много хубава, която продават на места в казани, в едни такива кръгли, като видя, че са застанали някъде, гледам да ги заобикалям, защото почти винаги се изкушавам..а царевичните багети и едни малки хлебчета, четвъртити, покрити с белени тиквени семки, как се казваха..щом като соевите кълнове и варената царевица са гмо, няма как, ще се мутира..предпочитам да мутирам физически, отколкото психически и да се будя нощем от кошмари, че съм приела някакви гмо и може да се превърна в Пришълеца.. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #979 -: Юли 24, 2010, 09:45:43 pm »
Вижън, Вижън  ;D

вие сте много, трябва да правиш двойна доза.. :57:

радвам се, че ви харесва, защото си я измислих съвсем сама и като я харесат други хора ми става много приятно.. :blink:
още повече, че е лека и засищаща и става за гарнитура на всякакви жарени месца.. ;D
и не само..
соевите кълнове така сурови са много енергийна храна, но имат хубава енегия..жалко, че няма да я опитате на другия ден, като седи в хладилника става още по- хубава..другия път направи повече.. :93:

не , нчма да остане до утре , но пак ще направиме.
само забравих да ти кажа , че сусама го сложих в дълбок тиган и го обърнах няколко пъти и стана хрупкав!
да си жива и здрава! :kissd: много ти благодаря за вкусната салата!

божее, чак пък толкова!
ми да не живееме в кувиози ,то аз не знам дали съм ГМО,та ще ти гледам кълнове ;D ;D.