Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264909 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1240 -: Септември 04, 2010, 05:05:11 pm »
Съни,тури и сурови гъбки нарязани на филийки...

Само да ти кажа , че съм ти сърдита :(....
жИнЪ, мен ме няма в къщи,бе....цял август и сега пак тръгвам...Сънито да ти каже...щото и тя щеше да е с мен...то не бе Софията, пак на рилските, ся на язовирите...СЪнитУУУУУУУУ, после сме на "твоя" язовир ;D

Скитница такава! ;D Като се върнеш , ш'ъ чакам!
ПОне ми кажи по твойте сметки в каква съм до рожденния ми ден. Мирише ми другата да е тройка....
На риба ли отивате? :rolleyes: :rolleyes:
Съни сестро за завист си е работата!
Много здраве на Лорда! ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #1241 -: Септември 05, 2010, 11:57:57 am »
тук една луна в телец изтреще и наготви 3 манджи.. :-[
пилешки бутчета с чесън и соев сос, печени в плик на Фино..
печени тиквички в тава, поляти с кисело мляко, мноого пресен копър и без чесън..
ориз с домати и лук, всичко печено едно след друго и заедно в тава, с босилек..
всичко става много бързо и вкусно, сега да видим кой ще го изяде..
за десерт има грозде, черно, с огромни, продълговати зърна..откъде го измислиха това грозде, много е вкусно.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #1242 -: Септември 05, 2010, 12:46:40 pm »

печени тиквички в тава, поляти с кисело мляко, мноого пресен копър и без чесън..
за десерт има грозде, черно, с огромни, продълговати зърна..откъде го измислиха това грозде, много е вкусно.. :blink:

Е, аз днес съм комбинирала някои от твоите продукти - пиле с ориз на фурна и таратор  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1243 -: Септември 05, 2010, 12:55:01 pm »

Е, аз днес съм комбинирала някои от твоите продукти - пиле с ориз на фурна и таратор  ;D

Снощи щях да готвя пиле с ориз! :angry: :angry:
Обелих лук , сложих го в тигана и когато тръгнах да слагам ориза - ела да гледаш пълен с гъгрица....Ама безброй животинки....
Отвратих се! :-X :-X :-X

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #1244 -: Септември 05, 2010, 01:33:08 pm »

вчера мислех и аз пиле с ориз да готвя, но много ми се ядеше ориз с домати, затова ги разделих..сега изядох една пълна чиния от ориза, изпих една халба с бира и нямам и милиметър място за нещо друго.. :( а другото мирише вкусно, ама друг път..

Снощи щях да готвя пиле с ориз! :angry: :angry:
Обелих лук , сложих го в тигана и когато тръгнах да слагам ориза - ела да гледаш пълен с гъгрица....Ама безброй животинки....
Отвратих се! :-X :-X :-X

така си го купила ли???..защото на мен ми се е случвало преди време да купя такъв ориз и вече като купувам ориз гледам да няма на дъното малки бели топчета, като прах или дребен пясък, това е остатъчен продукт от червеите, дори и да не се виждат, ги има някъде..и също така държа ориза и боба във фризера, защото един килограм стои при мен с месеци, рядко готвя и така го съхранявам..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1245 -: Септември 05, 2010, 01:38:41 pm »
Да, дори да ги има гадините не се виждат и после се развиват. Аз съхранявам в стъклени буркани или кутии, казаха ми вътре да слагам по скилидка чесън срещу тях, както и зърно ориз при някои подправки да не се овлажняват, е няма спасение. С ориза не съм имала проблем, но при другите се появяват пеперуди разни. Вижън, сега се сещам, че нещо такова съм чувала за известно време да се държи във фризера, че ги убива. А ти постоянно там ги слагаш и само когато готвиш вадиш, така ли? Ще пробвам и това май.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1246 -: Септември 05, 2010, 01:41:13 pm »
Просто ми го донесоха час преди да готвя..., в малки разфасовки - Ризон...при това най-скъпия на пазара... :-X :-X

*

Vision

• 3523
« Отговор #1247 -: Септември 05, 2010, 01:46:37 pm »
Да, дори да ги има гадините не се виждат и после се развиват. Аз съхранявам в стъклени буркани или кутии, казаха ми вътре да слагам по скилидка чесън срещу тях, както и зърно ориз при някои подправки да не се овлажняват, е няма спасение. С ориза не съм имала проблем, но при другите се появяват пеперуди разни. Вижън, сега се сещам, че нещо такова съм чувала за известно време да се държи във фризера, че ги убива. А ти постоянно там ги слагаш и само когато готвиш вадиш, така ли? Ще пробвам и това май.   

постоянно ги държа там..имам два фризера- един голям, отделен, с 6 чекмеджета и един с три, който е под хладилника и имам място за всякакви джуджавки във фризера, слагам пакети с печени чушки, пликове с пресни подправки, с нарязани зеленчуци за супа и каквото се сетиш..вкл. бобовите..два пъти годишно разчиствам фризера и изхвърлям ако има нещо, което не съм използвала предните 6 месеца, значи няма да го използвам никога..замразяването не влияе на бобовите по отношение на времето за варене, твърдостта и такива неща, според мен..важен е сорта и годината на производство, да не са стари..случвало се е да слагам във фризера и ядки, семена и нишестета, както и всичко, което може да завъди гадинки като седи по шкафовете дълго време, например червен пипер, като имам повече, или ако видя хубави орехи и взема 2 килограма за баклавите покрай нова година, а е още лято- ги слагам във фризера..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1248 -: Септември 05, 2010, 01:48:17 pm »
Ох, то и в нас има два, но мястото все не стига. И аз като теб слагам доста неща там, че за тия сега трябва да намеря свободно пространство, но ще стане някак, не са много.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1249 -: Септември 05, 2010, 01:48:53 pm »
Просто ми го донесоха час преди да готвя..., в малки разфасовки - Ризон...при това най-скъпия на пазара... :-X :-X

не купувай нищо такова от този магазин, ако можеш, много е вероятно всичко в склада им да е заразено..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1250 -: Септември 05, 2010, 07:34:59 pm »
Ок, септември ще пиша заявките :)))) За мен удоволствие :)))))

;D Моментът настъпи.

*

Инти

• 2068
« Отговор #1251 -: Септември 05, 2010, 08:42:36 pm »
Относно ориза , научих се да готвя с кафяв ориз, той е с обивката отгоре, в която дефакто се съдържат всички полезни вещества на ориза. Просто иска накисване 8 часа преди готвене, свиква се  с вкуса, не е гаден.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1252 -: Септември 08, 2010, 07:00:08 pm »
Есенна салата, която се роди покрай приказките за нещо сладко, с продуктите и цветовете на този сезон.  :blink:

Печен пипер се нарязва на лентички,
добавя му се червен лук на колелца,
пресован чесън,
маслини,
настъргано сварено яйце,
домати - не много,
печен морков - на тиган без мазнина, нарязан на кръгчета и веднага след това при него се хвърля за няколко секунди сусам,
орехи - по желание също може да бъдат печени,  
царевичка от консерва,
магданоз

Подправя се със сол, зехтин и евентуално пълна чаша за ценителите.  :P

« Отговор #1253 -: Септември 08, 2010, 10:13:51 pm »
Ок, септември ще пиша заявките :)))) За мен удоволствие :)))))

;D Моментът настъпи.
Ади де, настъпва след седмица , две. Снощи се прибрах от Кюстендила града, направихме зимнинките от домашни зеленчуци, поръчах на приятелката ми да каже на майка й за бобеца, не се оставям. Нека да ми кажат и цената, пък ще ми поръчате, обещала съм и няма да се отметна:))))))

Не смея от месец да пиша из форума, а пък последните дни ми иде да се гръмна от това дето се изписа..... Но съм си тук и чета....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1254 -: Септември 09, 2010, 09:06:20 am »
Окей, Лигония.  ;D И за гъбките също, нали не си забравила.  ;)
« Последна редакция: Септември 09, 2010, 10:56:47 am от sunrain »

*

Марая

• 28287
« Отговор #1255 -: Септември 09, 2010, 12:22:38 pm »
Съни , дай някаква идейка за нещо картофено :blink:.

« Отговор #1256 -: Септември 09, 2010, 12:30:03 pm »
Окей, Лигония.  ;D И за гъбките също, нали не си забравила.  ;)
:)))) Не съм Съни, не съм. Кажете какво да търся, може събота или неделя да ида до Кирков пазар и ще проверя.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1257 -: Септември 09, 2010, 12:53:02 pm »
Огретен с картофи и сирене ;)

Не е лошо като идея , ама ми се щеше да е по-пикантно... :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1258 -: Септември 09, 2010, 03:02:18 pm »
Картофени кюфтета
1 част картофи
1 част гауда
1/3 част синьо сирене
индийско орехче, бял пипер (по-добре повече, стават по-пикантни и "пият" повече)
сусам и галета за овалване

Картофите се сваряват, обелват и настъргват на едро ренде. Гаудата също се настъргва, а синьото сирене се натрошава.
Всичко се омесва заедно с подправките. С мокри ръце се оформят малки кюфтенца колкото орех, овалват се в смес от сусам и галета и се пържат в силно сгорещено олио.
Сервират се с отцедено кисело мляко с копър в съотношение 1:1 (без чесън, за да не “убие” вкуса на синьото сирене).

Пикантни картофени шницели

Продукти:
5-6 едри картофа (1 кг)
1 яйце
3 с.л. настъргани бадеми
3 с.л. печени белени слънчогледови семки
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. лют пипер
3 стръка магданоз
1 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
½ ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
1. Картофите се сваряват, обелват се и се пресоват топли.
2. В купа се размесват яйцето, бадемите, счуканият слънчоглед, кимионът, кориандърът, лютият пипер,
ситно нарязаният магданоз и солта. Прибавят се и пресованите картофи и сместа се разбърква добре. От
нея се оформят шницели, които се овалват в брашното и се пържат в силно загрято олио до златисто- по
5 минути от всяка страна.
3. Готовите шницели се сервират гарнирани с доматен сос или кетчуп.

Картофени кюфтета с пикантен сос

750 г картофи
сол
55 г краве масло
2 скилидки чесън
2 с.л. ситно нарязани черни маслини
2 яйца
за соса
1 връзка магданоз
1 връзка босилек
2 скилидки чесън
2 с.л. ситно нарязани каперси
1 с.л. френска горчица
9 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол

Начин на приготвяне:

* Сварете картофите в подсолена вода, обелете ги горещи и веднага ги направете на пюре.
    * Разтопете маслото на среден огън, запържете в него пасирания чесън, свалете съда от котлона и добавете картофеното пюре, маслините и разбитите яйца.
    * Разбъркайте добре и подправете със сол на вкус.
    * Пригответе соса, като смесите добре ситно нарязаните магданоз и босилек, пасирания чесън, каперсите, горчицата, 6 с.л. зехтин, лимоновия сок и сол на вкус.
    * От пюрето оформете кюфтета. Загрейте останалия зехтин и пържете кюфтетата 10 минути от двете страни. Поднесете ги със соса и зелена салата.
« Последна редакция: Септември 09, 2010, 03:07:17 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #1259 -: Септември 09, 2010, 03:27:05 pm »
Мерси Диана,
Шницелите ми привлякоха вниманието....., ще ги пробвам!