Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 265051 Прегледи
*

abroad

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1280 -: Септември 14, 2010, 06:07:51 pm »
ОКТОПОД НА ГРИЛ

Продукти

* 1 октопод, за предпочитане не замразен /гледайте да има 8 пипала ;D, шегувам се, но не е без значение произхода му/
* 5-6 сочни лимона
* сол

Приготвяне

Пипалата и главата се отделят от тялото. Поставят се в голяма тенджера със студена вода, поръсени с много малко сол и два-три резена лимон. Тенджерата се похлупва и оставя да заври на не силен огън. След кипване се вари в продължение на 1ч. и 15 минути.

Отцежда се от водата и се приготвя на скара или оребрен тиган до хубаво изпичане. /Моите предпочитания са за тиган/

Отделно се смесват равни количества лимон и зехтин /зехтинът също има значение ;D/, като към лимона се прибавя зехтина. С получената смес обилно се заливат изпечените парчета октопод.

Добър апетит :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1281 -: Септември 14, 2010, 06:10:25 pm »
Пиле „Sette Formaggi“ на фурна

Ето една интересна рецепта, която съм изпробвала. Много е вкусно. Препоръчвам я. Изтеглих от нета, че ме мързи да пиша.

Това е печено пиле със сос на основата на фондю, ястие, което не е за всеки ден. Идеално би било да имаме под ръка комплект за фондю, в който да приготвим соса, но ако не се намира, може да се използва тефлонова или чугунена тенджерка.

Продукти:

*     100 гр. синьо сирене
    *     100 гр. обикновено, бяло, саламурено сирене
    *     100 гр. сирене тип „Дунавия“
    *     100 гр. пушено сирене
    *     3-4 триъгълничета натурално топено сирене
    *     100 гр. кашкавал
    *     100 гр. Ементал или Гауда
    *     1-2 сушени манатарки или други ароматични гъби
    *     200 мл. течна сметана или 200 мл. заквасена сметана, която обаче трябва да се разбие
    *     250 гр. краве масло
    *     4-5 скилидки чесън
    *     млян бял пипер на вкус
    *     1 чаша сухо бяло вино
    *     сол
    *     едно пиле

Приготовление:

Пилето се измива, нарязва се на порционни парчета, посолява се и се оставя настрани. В подходящ съд, например тефлонова тенджера, се поставя половината масло, като се бърка непрекъснато, за да не загори. Щом се сгорещи достатъчно, се добавя ситно счуканият или пресован чесън. Котлонът не е твърде силен, защото кравето масло и чесънът загарят твърде лесно. Когато чесънът се позадуши (много се внимава да не покафенее) при непрекъснато бъркане се добавя сметаната. При липса на течна сметана може да се използва и заквасена, но да е добре разбита. Добавят се едно по едно настърганите или натрошени (в зависимост от вида си) сирена. Бъркането е интензивно, целта е сосът да не загори и да стане гладък и еднороден на вид. Добавят се предварително накиснатите в гореща подсолена вода нарязани сушени гъби. Ако няма манатарки може да се използват шийтаке, които също имат много приятен аромат. В краен случай могат да се заместят с култивирана печурка, но в никакъв случай не с консервирани гъби. Ако разполагаме само с гъби от буркан, по-добре изобщо да не ги слагаме. Накрая се добавя и чашата сухо бяло вино, а след това – смленият пипер.

Така полученият сос се дърпа от котлона. В намазан с останалото краве масло глинен гювеч или йенска тенджера се нарежда пилето и се залива със соса. Пече се на 220° в продължение на час. Накрая капакът се маха и се оставя леко да се запече отгоре. Сервира се със същото вино, с което е било приготвено пилето. :)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1282 -: Септември 14, 2010, 06:13:46 pm »
А това ми е любимо.

Пилешки бутчета с топено сирене

Продукти (за 6 порции):

6 пилешки бутчета
сол, черен пипер, чубрица
олио
4-5 триъгълничета топено сирене

Приготвяне:

Бутчетата се измиват, осоляват, поръсват се с черния пипер и чубрицата и се поставят в тавичка с олио. Долива се вода до нивото им, и тавата се поставя в предварително загрята умерена фурна. През 15-тина минути бутчетата се поливат със соса. След около час (зависи от фурната), когато придобият приятен загар, в 2/3 чаша гореща вода се разбиват блокчетата топено сирене и се добавят към соса, като той се разбърква и с него се поливат бутчетата. Тавичката се връща във фурната за още около 10-15. мин.
Сервират се с картофено пюре, сварен ориз, задушени зеленчуци, пържени картофи или просто някаква салата.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

« Отговор #1283 -: Септември 14, 2010, 06:17:01 pm »
офф-топик, макар и на място ;D
направих си експеримент, на база на препоръки и т.н. - от почти една година пилешко месо не ям, освен ако съвсем нямам друг избор за момента...
в резултат - хормоналният баланс се възстанови :-X

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1284 -: Септември 14, 2010, 06:21:26 pm »
Аброд , следващия път като правиш охтопод можеш да пробваш и да сложиш при варенето 1/2 портокал, 1/2 лимон , 3-4 зрънца бахар , 300гр. водка, риган сушен , шарен пипер на зърна.
Сварява се за 30 мин. Уникален вкус придобива..., а после оребрен тиган....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #1285 -: Септември 14, 2010, 07:02:08 pm »
офф-топик, макар и на място ;D
направих си експеримент, на база на препоръки и т.н. - от почти една година пилешко месо не ям, освен ако съвсем нямам друг избор за момента...
в резултат - хормоналният баланс се възстанови :-
X

Ма верно ли?
И аз искам да направя оф топик, макар че може да се окаже на място, понеже хранителните навици са изключително важни за здравето ни.  Днес ходих на профилактичен преглед при гинеколог-онколог и се оказа, че раничката на шийката на матката ми се е епителизирала напълно и вече я няма, при това никакво лечение не съм предприемала през последните 2 години. Миналата година той се отказа да я гори, понеже вече е обгаряна 2 пъти с временен резултат. Не мога да повярвам, че това се случва, понеже си я носих с години и мислех, че така ще си отиде.

Какво промених? 1. Спрях цигарите; 2. Изпих 1 голяма опаковка зеолит; 3. Минах на разделно хранене 4. Сексът само с презерватив (бях чела, че намалява концентрацията на вируса до пълно изчезване)

А на теб кой ти препоръча да не ядеш пилешко? Вероятно, заради хормоните, с които тъпчат пилетата....мааааа*ка им.... :41:

*

Марая

• 28287
« Отговор #1286 -: Септември 14, 2010, 07:11:03 pm »
Човек е това , което яде! :blink:
Пилета от бабките по селата, иначе антибиотици и смески от риба....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #1287 -: Септември 14, 2010, 07:15:33 pm »
Сварява се за 30 мин.

Съжалявам :(, но такъв вариант за вкусен византийски октопод няма ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #1288 -: Септември 14, 2010, 07:19:00 pm »
Сварява се за 30 мин.

Съжалявам :(, но такъв вариант за вкусен византийски октопод няма ;D

Италианците варят така , пробвах го и така го правя , на мен ми харесва много, а соса го правя със зехтин на водна баня , слагам оцет балсамико , слагам пресен риган /ако нямам и сух/ и лимон и е уникално....

*

abroad

« Отговор #1289 -: Септември 14, 2010, 07:21:01 pm »

А на теб кой ти препоръча да не ядеш пилешко? Вероятно, заради хормоните, с които тъпчат пилетата....мааааа*ка им.... :41:

Да.
Доктори...
Покрай работата познавам производители :blink:
Преди консумирах предимно пилешко, да не кажа само такова месо, като не броим рибата.
Сега е предимно риба, тук там телешко и ще се изненадате, но свинско, но пак само от проверени източници, тъй като има засилен внос...

*

abroad

« Отговор #1290 -: Септември 14, 2010, 07:23:15 pm »
Италианците варят така , пробвах го и така го правя , на мен ми харесва много, а соса го правя със зехтин на водна баня , слагам оцет балсамико , слагам пресен риган /ако нямам и сух/ и лимон и е уникално....

Не че нещо, но италианците са добри само и единствено в макаронените;D
От всички средиземноморци тяхната морска храна е всепризната като най-безвкусна ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #1291 -: Септември 14, 2010, 07:27:29 pm »
Знам аз , че си фен на гърчолята ;) ;D....Но и турци и италианци не са за подценяване. :blink:
А за рибата - аз съм фен и само такова ям.....

*

abroad

« Отговор #1292 -: Септември 14, 2010, 07:33:48 pm »
Знам аз , че си фен на гърчолята ;) ;D....Но и турци и италианци не са за подценяване. :blink:

Нищо не знаеш  ;D, на никого не съм фен, още по-малко на гърчолята... ;D

Говорим за вкусно, а то няма национална окраска...

*

Stella

• 7765
« Отговор #1293 -: Септември 14, 2010, 07:34:09 pm »
Аз досега проблем с хормоните съм нямала, а ям предимно пиле. От утре спирам...повече няма да вкуся пиле.

*

abroad

« Отговор #1294 -: Септември 14, 2010, 07:37:58 pm »
Аз досега проблем с хормоните съм нямала, а ям предимно пиле. От утре спирам...повече няма да вкуся пиле.

И аз нямах, докато не проимах

*

Марая

• 28287
« Отговор #1295 -: Септември 14, 2010, 07:38:57 pm »

Нищо не знаеш  ;D, на никого не съм фен, още по-малко на гърчолята... ;D

Говорим за вкусно, а то няма национална окраска...

Как казват братушките ;D ;D
На вкус и цветь товарище нет ;D ;D ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1296 -: Септември 24, 2010, 03:31:56 pm »
днес ми е нещо много кремово, та реших да направя следният крем  ;D

МУС ОТ ПРАСКОВИ

продукти:

700 гр праскови /оригиналната рецепта е с кайсии/
5 гр желатин
100 гр захар
2 с.л. коняк

1 яйчен белтък
20 гр ванилова захар /може и обикновена/

200 мл сладкарска сметана
60 гр захар

приготвяне:
* Почистете прасковите и ги разрежете на половинки. Подредете ги в тава, поръсете ги със захар, завийте ги с хартия за печене и ги сложете за 10-15 минути в загрята до 180 градуса фурна. Когато са готови ги пюрирайте.

* Залейте желатина с вода и го оставете 15 минути, за да набъбне. След това прибавете към него алкохола и го разтворете на водна баня.

* Прибавете желатина към плодовото пюре и разбъркайте. Сместа се оставя да стегне в хладилник.

* Белтъкът се разбива на сняг, като се прибавя и ваниловата захар.
* Сметаната също се разбива заедно със захарта.

* Белтъкът и сметаната се добавят внимателно към плодовата смес и се бърка.

* Така приготвеният мус се разпределя в десертни купички и се оставя да престои за 3 часа в хладилник преди да се поднесе.

да ви е сладко  :88:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1297 -: Септември 25, 2010, 09:00:37 am »
между другото този горният мус от праскови, освен че е прекрасен крем, става и перфектно за слепване на блатове на торта  :P  само, че за торта мисля, че трябва да се удвои желатина  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #1298 -: Септември 26, 2010, 08:03:40 pm »
Пиле „Sette Formaggi“ на фурна

Ето една интересна рецепта, която съм изпробвала. Много е вкусно. Препоръчвам я. Изтеглих от нета, че ме мързи да пиша.

Това е печено пиле със сос на основата на фондю, ястие, което не е за всеки ден. Идеално би било да имаме под ръка комплект за фондю, в който да приготвим соса, но ако не се намира, може да се използва тефлонова или чугунена тенджерка.

Продукти:

*     100 гр. синьо сирене
    *     100 гр. обикновено, бяло, саламурено сирене
    *     100 гр. сирене тип „Дунавия“
    *     100 гр. пушено сирене
    *     3-4 триъгълничета натурално топено сирене
    *     100 гр. кашкавал
    *     100 гр. Ементал или Гауда
    *     1-2 сушени манатарки или други ароматични гъби
    *     200 мл. течна сметана или 200 мл. заквасена сметана, която обаче трябва да се разбие
    *     250 гр. краве масло
    *     4-5 скилидки чесън
    *     млян бял пипер на вкус
    *     1 чаша сухо бяло вино
    *     сол
    *     едно пиле

Приготовление:

Пилето се измива, нарязва се на порционни парчета, посолява се и се оставя настрани. В подходящ съд, например тефлонова тенджера, се поставя половината масло, като се бърка непрекъснато, за да не загори. Щом се сгорещи достатъчно, се добавя ситно счуканият или пресован чесън. Котлонът не е твърде силен, защото кравето масло и чесънът загарят твърде лесно. Когато чесънът се позадуши (много се внимава да не покафенее) при непрекъснато бъркане се добавя сметаната. При липса на течна сметана може да се използва и заквасена, но да е добре разбита. Добавят се едно по едно настърганите или натрошени (в зависимост от вида си) сирена. Бъркането е интензивно, целта е сосът да не загори и да стане гладък и еднороден на вид. Добавят се предварително накиснатите в гореща подсолена вода нарязани сушени гъби. Ако няма манатарки може да се използват шийтаке, които също имат много приятен аромат. В краен случай могат да се заместят с култивирана печурка, но в никакъв случай не с консервирани гъби. Ако разполагаме само с гъби от буркан, по-добре изобщо да не ги слагаме. Накрая се добавя и чашата сухо бяло вино, а след това – смленият пипер.

Така полученият сос се дърпа от котлона. В намазан с останалото краве масло глинен гювеч или йенска тенджера се нарежда пилето и се залива със соса. Пече се на 220° в продължение на час. Накрая капакът се маха и се оставя леко да се запече отгоре. Сервира се със същото вино, с което е било приготвено пилето. :)

Стела, благодаря за рецептата, звучи страхотно, иска ми се  да я направя обаче нещо ме смущава това 250 г масло в соса. Като се има предвид, че и пилето,  и сирената, и сметаната пускат мазнина, това 250 г звучи малко съмнително. Като казваш, че си правила тази рецепта, точно тази, така както си я взела  от нета ли имаш предвид?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1299 -: Септември 27, 2010, 03:17:11 am »
Оризови спагети правих сега за първи път, че отдавна им се точих. Не ми харесаха масовите идеи, затова си нагласих една моя.

Спагетите се слагат в завряла вода и се държат не повече от 2 минути. Измиват се със студена вода и се изцеждат. Овкусяват се с ябълков оцет, зехтин, сол.

Нарязах краставица на пръчици, настъргах сварени яйца, печен пипер на лентички, добавих подправки - мащерка, индийско орехче, черен пипер. Това при спагетите и една-две лъжици сос песто.

В тиган задуших чесън, морков и той на пръчици, както и малко джинджифил. Прибавя се като е готово.
В същия съд после запекох и сусам и него добавих и всичко се обърква.

Ако имах в наличност бих сложила също така мариновани гъбки, печен слънчоглед, а мислех и кълнове от пшеница, но още са съвсем малки, не са станали и нещо не ми се занимаваше.

:blink:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.