Аз съм се разписвала в темата, но ще се повторя.
И моята майка е с Луна и Слънце във Водолей. И никак не обича да готви. За нея важи правилото - каквото има в пазарската чанта да го "хвърли" в тенджерата на печката. Което падне вътре, то се готви. Не обича завъртяни ястия да прави. От типа на майката на Лили е.

Ориз с пилешко ми е втръснало, а по принцип обичам ориз.

Тя и сладкарски изделия не умее да приготвя.
Баща ми е кулинар. Има Луна в 29 градус на Близнаци, секстил към Юпитер и Плутон, тригон Марс и Нептун, опозиция Венера. Луната му е осмодомна. Той може да приготви всичко и го прави с удоволствие, с мерак. Скоро ми беше на гости и си игра един час да маха костиците от една риба с малки клещи, за да е удобно на другите, когато я хапват. Аз толкова нерви нямам за такива дейности.
Моята Луна е огнена, в Лъв, съвпад Дсц. Ако готвя за някой, правя го с голямо удоволствие. С желание да му създам хубав миг. Тогава се старая. Получава ми се почти всичко, но не се виждам много като домакиня, която се старае всеки ден да се повъртя в кухнята.

Мога и така, ако се налага, но не ми е на сърцето, когато е задължение за всеки ден.
Иначе обичам да посрещам гости, да им приготвям разни неща, обичам да правя много експерименти, променям рецептите, ползвам много подправки.