Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 265177 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1600 -: Май 25, 2013, 02:44:47 pm »
Ако може - без лук, чесън, хрян, целина и рукола.  ;D

Но няма нищо по-вкусно от градински домат - да го откъснеш, нагорещен от слънцето, и да го изядеш неизмит, с всичките му микроби и бактерии.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1601 -: Май 25, 2013, 02:56:46 pm »
Ако може - без лук, чесън, хрян, целина и рукола.  ;D

Но няма нищо по-вкусно от градински домат - да го откъснеш, нагорещен от слънцето, и да го изядеш неизмит, с всичките му микроби и бактерии.  ;D
Ако няма лук или чесън не ми го хвали  :rolf:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1602 -: Май 25, 2013, 03:03:18 pm »
На Великден като гостувах на бившата "свекърва" и ме нахрани със салата с пресен лук, само дето не умрях после. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1603 -: Май 25, 2013, 07:12:22 pm »
Зелена салата с дресинг от натрошено сирене, кис. мляко и чесън. Луна в Козирог обаче обичам да готвя. Най-много обичам да правя десерти ида ги ям. Може би пък е от управителя на асцендента в Рак.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1604 -: Май 25, 2013, 07:32:10 pm »
Лелее, на тая свекърва къде и е Луната?  :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1605 -: Май 25, 2013, 07:38:53 pm »
Хаха, Рачка с Луна в Овен, с нея сме огледало (Овен с Луна в Рак).

Но има доста огън - съвпад на Венера, Марс и Уран в Лъв.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1606 -: Май 25, 2013, 07:58:49 pm »
Да, забелязвам, че повечето овнешки Луни са много добри домакини и отлично се справят в кухнята, с желание и ентусиазъм.

И в готвенето, и в домакинската работа съм на настроения, както казах. Мога в продължение на седмици или дори месеци нищо да не похващам, да карам по инерция, и изведнъж да ме обземе див ентусиазъм. Общо взето, без стимул нищо не правя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1607 -: Май 25, 2013, 08:01:37 pm »
И майка ми е с Луна в Овен и обича да прави много вкусни ястия. Много се сърди обаче, ако някой и подметне, че някой друг готви по-добре от нея. Веднъж и казах, че леля ми прави по-вкусна леща от нея (а то си беше самата истина) и много сбърках...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1608 -: Май 25, 2013, 08:06:43 pm »
Майка ми беше с Луна в Стрелец (изгряващ Водолей) - такова нежелание да готви и да се изявява в кухнята при никоя жена не съм виждала. Обичаше бързите ястия - бухаш пакет ориз и пилешки бутчета в тавата, слагаш на фурна и готово. Или пък сварени макарони и пържени полуфабрикати. Иначе много хубави сладки и торти умееше да прави, но само за специални случаи, по веднъж в годината. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1609 -: Май 25, 2013, 08:27:59 pm »
Това с тиквичките веднага ме заинтригува  :blink: какво е, що е, как е?

Много обичам киноа, много е вкусна и бързо се приготвя. А и всяко едно ястие, което е приготвено с ориз може да се замести с киноа, която е много полезна. Съдържа доста вит. от гр. В, желязо, магнезий и т.н. Продава се по здравословните магазини.

Рецептата:
1 каф. ч. киноа
2 бр. средно големи тиквички
1 бр. морков
1 стрък пресен кромид лук
1 с. л. зехтин
хималайска сол с билки

1. Киноата се поставя в цедка и се измива добре под течаща вода.
2. Слагаме на котлона да заври вода. Тук съотношението е същото, както при ориза 1:3, но аз поставих 5 каф. ч. След като кипне водата, добавяме киноата и оставяме на слаб огън, докато се свари.
За ~15 min е готова. Изсипваме я в цедка.
3. В друг съд слагаме 1 с.л. зехтин, нарязаните на кубчета тиквички, настъргания морков, лукa, добавяме ½ каф. ч. водичка и поставяме на котлона.
Периодично разбъркваме, докато се задушат и омекнат продуктите. След като зеленчуците са готови добавяме сварените зрънца, разбъркваме и махаме  от котлона.
4. Посоляваме. Аз използвах готова смес от хималайска сол с 20% билки.

Ето как изглежда от близо сготвена:

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #1610 -: Май 25, 2013, 08:38:44 pm »
Не намерих за луна в риби, за себе си мога да кажа, че не обичам мястото наречено кухня. Правя някои неща, но насила. На мен ми стига една салата, няколко плода,  и цял ден мога да карам така.  :blink: :blink: :blink: :blink: по принцип съм скарана с хараната.  :wub:

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #1611 -: Май 25, 2013, 08:42:53 pm »
Аз съм се разписвала в темата, но ще се повторя.
И моята майка е с Луна и Слънце във Водолей. И никак не обича да готви. За нея важи правилото - каквото има в пазарската чанта да го "хвърли" в тенджерата на печката. Което падне вътре, то се готви. Не обича завъртяни ястия да прави. От типа на майката на Лили е.  ;D Ориз с пилешко ми е втръснало, а по принцип обичам ориз.  ;D
Тя и сладкарски изделия не умее да приготвя.

Баща ми е кулинар. Има Луна в 29 градус на Близнаци, секстил към Юпитер и Плутон, тригон Марс и Нептун, опозиция Венера. Луната му е осмодомна. Той може да приготви всичко и го прави с удоволствие, с мерак. Скоро ми беше на гости и си игра един час да маха костиците от една риба с малки клещи, за да е удобно на другите, когато я хапват. Аз толкова нерви нямам за такива дейности.

Моята Луна е огнена, в Лъв, съвпад Дсц. Ако готвя за някой, правя го с голямо удоволствие. С желание да му създам хубав миг. Тогава се старая. Получава ми се почти всичко, но не се виждам много като домакиня, която се старае всеки ден да се повъртя в кухнята. :-[ Мога и така, ако се налага, но не ми е на сърцето, когато е задължение за всеки ден.
Иначе обичам да посрещам гости, да им приготвям разни неща, обичам да правя много експерименти, променям рецептите, ползвам много подправки.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1612 -: Май 25, 2013, 08:47:45 pm »
Ако готвя за някой, правя го с голямо удоволствие. С желание да му създам хубав миг. Тогава се старая.

Това е основният мотив и при мен, ако реша да готвя.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1613 -: Май 26, 2013, 06:27:44 am »
Да, точно в моя 1 дом попада.  :blink: И май като цяло жените не обичате, когато някой ви каже, че друг готви по-добре от вас, нали? Аз си изпатих заради голямата си уста.  :-[

« Отговор #1614 -: Май 26, 2013, 08:13:10 am »
Зелена салата с дресинг от натрошено сирене, кис. мляко и чесън. Луна в Козирог обаче обичам да готвя. Най-много обичам да правя десерти ида ги ям. Може би пък е от управителя на асцендента в Рак.
А Венера как е поставена, тя е по сладичкото

И тя в Козирог, но пък на МС.

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #1615 -: Май 26, 2013, 09:57:55 am »
С Луна в Козирог съм и не обичам да готвя както и да ям, за жалост ми се налага да готвя редовно. По сведения на очевидци съм се справяла страхотно, но те очевидците са и заинтересовани лица и а са казали нещо друго, а съм ги оставила гладни.
Готвя неща които стават бързо, мотането в кухнята и най-вече цапането на 2 мивки съдове ме докарва до лудост, чиста загуба на време. Обичам да експериментирам с някоя нов рецепта и така изненадвам и домочадието и себе си ;D

Ако ме оставят намира никога няма да се сетя, че има печка в апартамента и прекрасно ще си живея на кафета, млека и фрешове.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1616 -: Май 26, 2013, 10:11:47 am »
И ти май като Пеги Бънди, която не знае къде и е фурната.  ;D

*

Rose

• *
  • 92
« Отговор #1617 -: Май 26, 2013, 10:19:57 am »
Знам аз знам какво агнешко на фурна правя  ;D но е защото трябва, а не защото искам. С тази аскетска Луна не ми е в кръвта да правя нещо завъртяно и възвишено, но всеки с талантите си ;)

*

satin_

« Отговор #1618 -: Май 26, 2013, 10:33:42 am »

И аз съм като нея. Хич не ми се отдава, всяко мое готвене завършва с опустошение на кухнята, след това трябва да чистя три дни ;D Веднъж сложих маслото с опаковката в микровълновата и естествено пламна  ;D И за да си заслужа русата косичка, после си намазах филия с запаленото масло  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #1619 -: Май 26, 2013, 06:42:48 pm »
Виждам, че преобладава водолейският акцент като "лош" кулинар. Понеже, очевидно нямам вид на въртокъщница, успявам да изненадам неприятно такива, дето се мислят, че по рождение са окичени с кордон бльото. ;D Много от нещата съм научила от приятелка с още по- подвеждащ вид ( с по една педя поли и 8 сантима токчета на дъъълги крака ;D)- козирог с водолейски стелиум и лъвска Луна.
Признвам, че нямам амбиции в посока кухня, но се справям чудесно по задължение. Ключовата дума е задължение- 2 деца и съпруг. Аз бих карала на салати и фромажи плюс някоя и друга супичка- 2-3 пъти седмично. ;D