Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 264752 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #1620 -: Май 26, 2013, 06:45:21 pm »
Признвам, че нямам амбиции в посока кухня, но се справям чудесно по задължение.

По задължение се справям и аз с домакинската работа, като няма кой друг да я свърши.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1621 -: Май 26, 2013, 07:00:07 pm »
Най-много обичам да правя десерти ида ги ям. Може би пък е от управителя на асцендента в Рак.
Хм,от това ще да е ;DИ аз съм така
И друго обичам да ям ,но не и да го готвя.От немай къде правя нещо.
За последния ми таратор ме питаха дали не е нов вид салата,краставиците бяха със салатен размер...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #1622 -: Май 26, 2013, 10:53:10 pm »
ООООООООх, половината ми животът мина в готвене,х2 пъти дневно, така ги научих. Рачешка луна плюс планети в дева ,да ги обгрижим, да ги нахраним, да ги глезим, като че ли животът е само ядене...отиде ми временцето за разходки и срещи. Научих се обаче да приключвам за 40 минути, толкоз си давам, не повече дори за пълнени чушки и др.завъртни. По едно време даже им точех кори, добре ли е питам? :(
Откак пр. ми луна е във водолей услужливо им позволих и те да се включат и само ги хваля.
Преди готвех много супи, мисля, че е характерно за рака, нали тревожно го раздва, някакви ензими са нужни и храната да е топла. Другите са с огнени луни и топлото ги разгневява, та е индивидуално сервирането...сега някак е по-динамично, нямат време, все на крак, освен в почивните дни.
От моя опит-наистина след 35 можем да се ПОосвободим от влиянието на знака на луната, ако искаме, хубаво е.
Сега като си помисля,че ставах в 6 преди работа, за да готвя смятам че е направо глупаво.
Иначе аз без зеленчуци, плодове не мога, най-простички, не търся екзотични, ям всичко, мога и предпочитам без месо-въздушно слънце, моите хора са огнени и слънца и луни, без мършичка не се засищат.
Аз лично харесвам и искам да консумирам ежедневно домат, чушка, морков, зеле, ядки -сурови, череши , ябълки-абе всички плодове. Сладко не обичам, дори забравям да купя захар, веднъж в месеца ми се дояжда натурален шоколад. Малко ми липсва фантазия, явно. Периодично правя лечебни гладувания  след това организмът сам си дава знак кое е добре за него да се яде.
« Последна редакция: Май 26, 2013, 11:00:37 pm от Enigma »

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #1623 -: Май 26, 2013, 11:05:54 pm »
Енигма, твоето домочадие ще изпосталее, ако съм на твое място.  :-[

Но пък много мило звучи желанието ти да ги обгрижиш, много семейно. Аз ценя семейството, макар да не считам за необходимо да създам свое, някак... не бих могла като теб, но се възхищавам на такива хора.

И аз съм ставала рано, за да приготвя нещо с голям мерак, но е било наистина за специални случаи и хора. Както обичам да поспивам... много ще има да чакат от мен закуска. :-[

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1624 -: Май 26, 2013, 11:58:50 pm »
Виж, Ема, вярно че любовта на мъжа минава през стомаха. Но нали човек не е само тяло, при нас храната ни свързва, докато се измият чиниите-аз винаги, се обсъжда какво ще се яде за вечеря ;D ;D  ;DМайка ми е рак по слънце и тя така ни научи и гледа, наследствено е обременяването. А аз отскоро готвя по-рядко, просто някак ми писна, период е, оказва се,че месо е нужно и на закуска вкъщи, добре ли е? ;D  ;DАз клоня към вегетарианство и трябва едва ли не да се деля и така.
Иначе като семейна винаги съм мислила и това е било МОЯ необходимост да им осигуря топла, разнообразна храна, в опр. моменти даже хвърлях и тогава разбрах, че прекалявам.
А пък и могат малко да смъкнат-по-малко ще ядат, по-хубаво ще се носят. :P

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1625 -: Май 27, 2013, 09:20:38 am »
ООООООООх, половината ми животът мина в готвене,х2 пъти дневно, така ги научих. Рачешка луна плюс планети в дева ,да ги обгрижим, да ги нахраним, да ги глезим, като че ли животът е само ядене...отиде ми временцето за разходки и срещи. Научих се обаче да приключвам за 40 минути, толкоз си давам, не повече дори за пълнени чушки и др.завъртни. По едно време даже им точех кори, добре ли е питам? :(
Откак пр. ми луна е във водолей услужливо им позволих и те да се включат и само ги хваля.
Преди готвех много супи, мисля, че е характерно за рака, нали тревожно го раздва, някакви ензими са нужни и храната да е топла. Другите са с огнени луни и топлото ги разгневява
Винаги съм си мислела, че си от новата генерация, с Плутон в скорпион, а то ще излезеш от моите набори  :blink: Ти си точила корите, а аз задълбах до там, че да точа домашно фиде - еднократно за всяка супа (с кой акъл)
За другите огнени луни не зная как е, но тази в овен не се горещи от топлото, напротив- обича пикантна храна
Хапването на месо и предпочитанията към постно е според кръвната група- О е по месото,  В- е на номадите  :blink:
Да, Акрукс, близо съм до теб, имам силно влияние на плутон със слънце и асцендент и явно ми личи... :lol:
Иначе съм нулева кръвна група, но имам вегетариански периоди-за години време.
Нямаше едно време пица по домовете, кетъринг и такива глезотийки, дори компютри още нямаше, работеше се по 8 часа, не по 12, времето стигаше и неготвеща съпруга си беше по-скоро неприятно изключение.
Нежеланието обаче да се готви може да накара съпругът да яде при мама, да се прибира по-малко, така че струва си тази жертва.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #1626 -: Май 27, 2013, 10:09:23 am »
мъжо е с овнешка луна и има 2 кетапа за готвач, но го прави само за удоволствие и някой трябва да чисти много след него  :P
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Нова

• 3491
« Отговор #1627 -: Май 27, 2013, 11:21:35 am »
времето стигаше и неготвеща съпруга си беше по-скоро неприятно изключение.
Нежеланието обаче да се готви може да накара съпругът да яде при мама, да се прибира по-малко, така че струва си тази жертва.

Колко рачешко, колко водно ))))))

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1628 -: Май 27, 2013, 12:53:36 pm »
времето стигаше и неготвеща съпруга си беше по-скоро неприятно изключение.

Колко рачешко, колко водно ))))))
виж, мъжът случайно може да е такъв,че да кара на сухи храни, но когато има и дете, то готвенето и съобразяването е задължително, поне заради здравето му, аз и манджичките сама му правех, бебешките и тогава ми харесваше. :blink:

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #1629 -: Май 27, 2013, 02:46:15 pm »
Енигма, само заради семейната идилия бих се молила като коте да ме вземеш и мен у вас.  :-[

Това с месото не го харесвам, не го обичам, не го разбирам. Аз не обичам месо, това са били животинки, сякаш ме натоварва с лоша енергия, когато хапвам месо. Но иначе те разбирам за нуждата от месо на масата.
За да не излезе сякаш съм си захвърлила седмия дом и е изпосталял от глад, ще кажа, че той не яде готвено от този тип. Не яде полуфабрикати, храни с "Е"-та. Не яде пакетирано месо. Не пие никакви безалкохолни, освен прясно изцедени сокове. Купешки сладки неща са строго забранени. И шоколад също.  :'( По принцип яде само и единствено чисто месо, предимно печено и варено, без мазнина, закупено директно от място, на което колят животни.
По тази причина готвенето за него ми е било лесно, то дори не е готвене. Все пак готвя, ако се хвана, правя нещо различно и завъртяно, което се хапва с охота, но след мрънкане, че съм готвила с "Е"-та.

За да съм напълно честна, в последно време правя много сладкиши. Но това е по принуда, защото вече казах, че купешко сладко е забранено да се употребява. А аз съм си Везница, сладичкото го обичам. Сладкишите ми се хапват и се харесват, но отново има строг контрол за продуктите. Не може да ми скимне и да си купя нещо от магазина. Само дето жито не ме е карал да сея и да си меля брашното сама.  :lol:

Идеите и вижданията му по принцип са много хубави, контрол над храната, но аз за себе си рядко готвя, а месото не го ям.

Аз съм с А - кръвна група.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1630 -: Май 27, 2013, 03:01:05 pm »
Енигма, само заради семейната идилия бих се молила като коте да ме вземеш и мен у вас.  :-[

Това с месото не го харесвам, не го обичам, не го разбирам. Аз не обичам месо, това са били животинки, сякаш ме натоварва с лоша енергия, когато хапвам месо. Но иначе те разбирам за нуждата от месо на масата.
За да не излезе сякаш съм си захвърлила седмия дом и е изпосталял от глад, ще кажа, че той не яде готвено от този тип. Не яде полуфабрикати, храни с "Е"-та. Не яде пакетирано месо. Не пие никакви безалкохолни, освен прясно изцедени сокове. Купешки сладки неща са строго забранени. И шоколад също.  :'( По принцип яде само и единствено чисто месо, предимно печено и варено, без мазнина, закупено директно от място, на което колят животни.
По тази причина готвенето за него ми е било лесно, то дори не е готвене. Все пак готвя, ако се хвана, правя нещо различно и завъртяно, което се хапва с охота, но след мрънкане, че съм готвила с "Е"-та.

За да съм напълно честна, в последно време правя много сладкиши. Но това е по принуда, защото вече казах, че купешко сладко е забранено да се употребява. А аз съм си Везница, сладичкото го обичам. Сладкишите ми се хапват и се харесват, но отново има строг контрол за продуктите. Не може да ми скимне и да си купя нещо от магазина. Само дето жито не ме е карал да сея и да си меля брашното сама.  :lol:

Идеите и вижданията му по принцип са много хубави, контрол над храната, но аз за себе си рядко готвя, а месото не го ям.

Аз съм с А - кръвна група.
Ти ела у дома, ще те обгрижим ;D всички сме гостоприемни...
Аз се храня точно като твоя човек, като изключим месото, просто като направиш 1-2 гладувания и се изострят сетивата, Е-тата направо ме отравят, но не мрънкам, на гости меля всичко, няма да умра от глад...Безалкохол не пия от години, водица само...вафли, сладки от магазина е изключение, само ако някой черпи, да не се обиди...
ама ти пак ела, заповядай, за теб ще направим празник ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1631 -: Май 27, 2013, 03:06:08 pm »
Enigma, ако правиш хубави сладкиши, и аз бих дошъл.  :P

« Отговор #1632 -: Май 27, 2013, 03:18:55 pm »
Преди готвех много супи, мисля, че е характерно за рака, нали тревожно го раздва, някакви ензими са нужни и храната да е топла. Другите са с огнени луни и топлото ги разгневява, та е индивидуално сервирането...сега някак е по-динамично, нямат време, все на крак, освен в почивните дни.
От моя опит-наистина след 35 можем да се ПОосвободим от влиянието на знака на луната, ако искаме, хубаво е.
Сега като си помисля,че ставах в 6 преди работа, за да готвя смятам че е направо глупаво.
Иначе аз без зеленчуци, плодове не мога, най-простички, не търся екзотични, ям всичко, мога и предпочитам без месо-въздушно слънце, моите хора са огнени и слънца и луни, без мършичка не се засищат.
Аз лично харесвам и искам да консумирам ежедневно домат, чушка, морков, зеле, ядки -сурови, череши , ябълки-абе всички плодове. Сладко не обичам, дори забравям да купя захар, веднъж в месеца ми се дояжда натурален шоколад. Малко ми липсва фантазия, явно. Периодично правя лечебни гладувания  след това организмът сам си дава знак кое е добре за него да се яде.

Браво, Enigma! ;D
Направо мен си ме описала! Сигурно мога да се освободя от Луна в Овен, ама Слънцето в Рак какво да го правя. ;) И тази събота ставах в 7 да правя закуска на детето, дето си беше вкъщи. Луда работа!
Но както ти казваш, друго си е домашната храна и обгрижване.
Иначе аз съм по салатите, плодовете и десертите. Много обичам хляб и мога да меся, точенето на кори засега съм го отложила. Иначе правя страхотна лазаня и тирамису. Ама наистина страхотно!
Лично за мен майсторството е да готвиш посни манджи. С месо и баба знае. Те, мойте, са месари вкъщи, та ми е лесно. ;)

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #1633 -: Май 27, 2013, 03:28:47 pm »
И на мен "Е"-тата ми се отразяват много лошо. Имам крайно чувствителна кожа на лицето и винаги ми избива някоя пъпка или нещо друго неприятно, ако тайно кривна от правия път с нещо сладичко, отровно.  :-[

Тази година ще правя за първи път всякакви консерви. Да не се заричам, защото може продукцията ми да не стане. Но много се старая да си отгледам малко по-чисти продукти.  :-[
Ровенето в почвата ме балансира, аз нямам никакви планети в земен знак.  :-[ Ставам по-добър човек с това градинарство.

Енигма, при вас е семейно и уютно. И като изказ, и като описание личи, че си много грижовна.  :-[ Не се и съмнявам, че сте гостоприемни.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1634 -: Май 27, 2013, 03:32:35 pm »

Браво, Enigma! ;D
Направо мен си ме описала! Сигурно мога да се освободя от Луна в Овен, ама Слънцето в Рак какво да го правя. ;) И тази събота ставах в 7 да правя закуска на детето, дето си беше вкъщи. Луда работа!
Но както ти казваш, друго си е домашната храна и обгрижване.
Иначе аз съм по салатите, плодовете и десертите. Много обичам хляб и мога да меся, точенето на кори засега съм го отложила. Иначе правя страхотна лазаня и тирамису. Ама наистина страхотно!
Лично за мен майсторството е да готвиш посни манджи. С месо и баба знае. Те, мойте, са месари вкъщи, та ми е лесно. ;)
Вълшебници сте вие, Раците в кухнята, манджичките ви има любов и...вълшебство. И с тях и с грижата за другите ги хващате с невидими нишки и то-завинаги ;D

« Отговор #1635 -: Май 27, 2013, 05:51:28 pm »
 "Понеже, очевидно нямам вид на въртокъщница, успявам да изненадам неприятно такива, дето се мислят, че по рождение са окичени с кордон бльото. ;D "

Ах това изречение на Уран толкова ми хареса, че се наложи да го цитирам.

Всъщност то няма нищо общо с това, което ще напиша:

Вдъхновена от "Киноа с тиквички" на Романтика днес направих леща с тиквички, защото нямам киноа и дори не ми е идвало наум да готвя такова нещо. Както и да е, получи се вкусничко, макар ,че никак не се старах, идеята беше да има някаква нестандартна гарнитура за пържолки. Сварих червена леща и докато вреше задуших малко лук, чесън, прибавих тиквички и морковче на кубчета и после бухнах  зеленчука при лещата. Поръсих всико обилно с къри на прах от супермаркета. Стана изненадващо вкусно, но вид нямаше, защото лещата ми малко се поразвари. Все пак препоръчвам ви това ядене, но не правете моята грешка. Червената леща се сварява за отрицателно време. Благодаря ,Романтика.

« Отговор #1636 -: Октомври 19, 2013, 03:44:12 pm »
Наблюдавам близка позната,но не и знам часа на раждане.Нямате си идея как сама си хвали кулинарните произведения.И то постоянно... ;D А в действителност не са кое знае какви вкусотии. Каква ли Луна би и подхождала?

« Отговор #1637 -: Октомври 22, 2013, 12:37:04 am »
съседна държава с луна в риби - всички сладки неща, които съдържат шоколад, са с есенция на ром  :rolleyes:
:)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1638 -: Октомври 22, 2013, 01:14:05 pm »
съседна държава с луна в риби - всички сладки неща, които съдържат шоколад, са с есенция на ром  :rolleyes:

моята страна ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1639 -: Октомври 22, 2013, 07:47:28 pm »
Хаххаа, дори имат сладкишчета РОМ и трикольора на страната на опаковката )))