Оу оу каква темичка, как не съм я видяла досега!
Утре ще посрещам гости и главното ястие е :
ПЪЛНЕНА ПАТИЦА
Млада охранена патица се измива и подсушава. Отвън и отвътре се посолява със сол, червен пипер и мащерка. Напълвате я с две обелени и нарязани кисели ябълки, десетина сушени сливи без костилки, чер пипер, дафинов лист, към 50 -70 г. масло и зашивате. Поставяте в подходящ съд, заливате с две чаши бульон, и печете в средно силна фурна половин час. После я обръщате и печете още половин час като доливате бульон. Поднасяте залята с прецедения сос и гарнирана с картофки.
Бележка: рецептата е от "Царска кухня" аз лично съм я правила по този начин и става върховно. Вярно, че аз я пека малко по-дълго, като през втората половина на печенето я покривам с фолио. Сосът от печеното е мазен, затова вземам част от него и го разреждам със сок от портокал и го сгъстявам с грейви ( или брашно).
Предястието е скариди със сметанов сос. Ще има салата и домашна торта.
Да не си направите извода, че всеки път се престаравам. Просто за утре имам настроение . Иначе съм на моменти.
Луна в Козирог, Слънце Стрелец, Марс управител на Асц в Рак, в опозиця на Луната. Никой не знае кога ще ми се прище да готвя, но е сигурно, че няма да ми се мият чинии. Обичам да правя торти.
п.п. Пилешките рецепти на Синухе съм си ги запазила в документс за пробване. Много съм навита и на тайния тиквеник и на тия руладини пък и на други работи