Здравей Гост

как готви луната в знаците на зодиака

• 1651 Отговора
  • 263628 Прегледи
*

veshti4ka

Re:как готви луната в знаците на зодиака
« Отговор #60 -: Ноември 25, 2009, 04:33:10 pm »
Муун Лейди ми Бейлис е ирландски ликьор бре  ;D  много е вкусен  :P   подобен е вкуса на шоколадовата Пиня Колада, но не е същото  ;)  
в къщи в хладилника винаги има бутилка Бейлис за тирамису и никой няма право да я пипа, че човек убивам за нея  ;D

а за продуктите наистина само в Метро съм виждала Маскарпоне, виж за италианските бишкоти и на други места съм ги виждала - в по-големите магазини. те са в оранжева опаковка и на нея има нарисувана торта тирамису.

ква Била в нашто село бе Диана, то хоремаг няма ти Била те е подгонила  ;D ;D ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #61 -: Ноември 25, 2009, 04:36:08 pm »
не съм се задълбочавала в луннотот готвене, но да подкрепя рибите и девите че готвят супер
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

veshti4ka

« Отговор #62 -: Ноември 25, 2009, 04:52:34 pm »
ЯБЪЛКОВА ПИТА С ЛИМОНОВА ГЛАЗУРА

продукти:

за тестото:
2 яйца
200гр брашно
125гр масло
1 лимон
10 с.л. захар /може и повече ако обичате сладко/
1 бакпулвер

за пълнежа:
3 обелени и настъргани ябълки
10 с.л. захар
1 ч.л. канела
1/2 чаена чаша орехи

за глазурата:
1 чаена чаша пудра захар
сока от 1 лимон

приготвяне:
брашното се смесва с бакпулвера и маслото и се омесва. жълтъците се разбиват със захарта, настърганата лимонова кора и сока на лимона. добавя се към тестото. готовото тесто се оставя 30 минути в хладилник.

ябълките се настъргват на едро ренде и се смесват със захарта, орехите и канелата.

тестото се разделя на две части, като едната част е малко по-малка от другата. вземате кръгла не много голяма тавичка /хубаво е да е плитичка/ и с по-голямата част от тестото покривате дъното като го разстилате с пръсти така, че да покрие и стеничките на тавичката. отгоре се изсипва плънката и се покрива с разточеното по-малко парче тесто. пече се докато порозовее.

след като се извади от фурната се покрива с глазурата от сока на лимона размесен с пудрата захар и се остава да изстине.

става много вкусно нещо  ;D  бон апети  :-*
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 05:03:15 pm от Вещичка »

*

Helo

« Отговор #63 -: Ноември 25, 2009, 05:06:17 pm »
Луната готви в знаците ли?  :o

;D ;D ;D

цунк  :-* за Марая Кери.

Пасапорте, жена ти пак ли я няма вкъщи, че си се домъкнал пак тук?  ;D

И гледам, че още си със скрита активност, че да не мога да те следя кога влизаш и кога излизаш оттук, че да докладвам на жена ти.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #64 -: Ноември 25, 2009, 05:40:29 pm »
Сякаш имахме такава тема преди време, но както и да е.  :)

и аз имам такъв спомен и я търсих ,но не успях да я намеря. а и като не е писано повече от 120 дни.....
давй,важно е да пишеме и споделяме.... :),нали?

Като не е писано 120 дни продължаваш да пишеш, няма проблем. Никой не те спира да пишеш в стара тема.

*

Nebesna

« Отговор #65 -: Ноември 25, 2009, 06:02:59 pm »
Моята Луна е във Водолей във 2-ри дом. Луната във втори дом е в екзалтация по дом и обича да си папка - ценител е. Все пак това е домът на Телеца.

Не обичам тривиални манджи. Най-обичам да ми готвят, а аз да сядам наготово на масата. Не съм капризна, но зависи много как е приготвено ястието. Рядко експериментирам с вкусовете си. Не харесвам ногу-ногу китайската кухня, домати със захар, кифли със зеле, кифли с кайма, кнедли-мнедли и разни такива работи.

РУЛАДИНИ - приятелите ми са пощурели по тази манджа.

1 кг кайма, омесена с подправките (чубрица, черен пипер и други каквито обичате)

За пълнежа:
1 сварено яйце - взема се белтъка и се нарязва на ситно
няколко картофа, нарязани на дребни кубчета и сварени в подсолена вода
няколко морковчета, нарязани на ситно и сварени заедно с картофчетата.
Който поиска може да сложи и гъбки (най-вкусни са сушените манатарки)

Каймата се омесва много добре. Отделя се по малко от нея и се разстила върху дланта с размер на голям шницел. Това разстланото се пълни с нарязаните на кубчета продукти и се овалва така, че да заприлича на пълнено кюфте. Това нещо се нарича "руладина". Руладините се нареждат в тава с доматен сос и растително масло, така че да се покрият почти напълно. Пече се на фурна до готовност

ПП. Каймата трябва да е много добре омесена, за да не се напукват руладините. Трябва да имате и купичка с вода до вас, за да си мокрите дланта, докато оформяте руладините.
Да ви е сладко!
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 06:10:01 pm от Небесна »

« Отговор #66 -: Ноември 25, 2009, 06:45:29 pm »
Оу оу каква темичка, как не съм я видяла досега!

Утре ще посрещам гости и главното ястие е :

ПЪЛНЕНА ПАТИЦА

Млада охранена патица се измива и подсушава. Отвън и отвътре се посолява със сол, червен пипер и мащерка. Напълвате я с две обелени и нарязани кисели ябълки, десетина сушени сливи без костилки, чер пипер, дафинов лист,  към 50 -70 г. масло и зашивате. Поставяте в подходящ съд, заливате с две чаши бульон, и печете в средно силна фурна половин час. После я обръщате и печете още половин час като доливате бульон. Поднасяте залята с прецедения сос и гарнирана с картофки.

Бележка: рецептата е от "Царска кухня" аз лично съм я правила по този начин и става върховно. Вярно, че аз я пека малко по-дълго, като през втората половина на печенето я покривам с фолио. Сосът от печеното е мазен, затова вземам част от него и го разреждам със сок от портокал и го сгъстявам с грейви ( или брашно).

Предястието е скариди със сметанов сос. Ще има салата и домашна торта.

Да не си направите извода, че всеки път се престаравам. Просто за утре имам настроение . Иначе съм на моменти.

Луна в Козирог, Слънце Стрелец, Марс управител на Асц в Рак, в опозиця на Луната. Никой не знае кога ще ми се прище да готвя, но е сигурно, че няма да ми се мият чинии. Обичам да правя торти.

п.п. Пилешките рецепти на Синухе съм си ги запазила в документс за пробване. Много съм навита и на тайния тиквеник и на тия руладини пък и на други работи

« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 07:21:46 pm от Ropotamo »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #67 -: Ноември 25, 2009, 06:49:17 pm »
Ето една от моите последни зимни идеи за салата за любителите на ракийката, а може и водката.  :)

Печен пипер /нарязан на лентички/
Кисели краставички /на кубчета/
Чесънче няколко скилидки намачкани или пресовани
Магданоз
Яйце /настъргва се/
Сирене
Маслинки

Всичко се обърква и се посолява и добавя малко олио или зехтин. Накрая може и малко лимонче.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #68 -: Ноември 25, 2009, 06:59:52 pm »
Оххх.....не издържам повече....както съм на диета,
сега ли намерихте да "Готвите" такива вкусотии   ;D

Нещо бързо лесно и вкусно:

Печено Месо със Зеленчуци

Може да се използва както Свинско, така и Пилешко месо.
( пълна импровизация )

В голяма Йенска тенджара се нареждат различни зеленчуци:
* отдолу един ред Моркови нарязани на кръгчета
* отгоре един ред Пилешки гърди / или Свински  пържоли/котлети
* отгоре един ред Картофи на кръгчета поръсени -посолени
* пак един ред Месо
* един ред  нарязана глава целина на кръгчета
* най-отгоре пак един ред картофи на кръгчета

Посолява се, малко масълце отгоре,
налива се вода до половината  и се захлупва.
Пече се около един час -час и половина.

Бон апети  ;D

Естествени минерали и амулети

*

Diyana

• 2705
« Отговор #69 -: Ноември 25, 2009, 07:01:23 pm »
ква Била в нашто село бе Диана, то хоремаг няма ти Била те е подгонила  ;D ;D ;D
Ми нам що съм решила че си притежание на някоя от морските ни перли  :-X.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #70 -: Ноември 25, 2009, 07:18:58 pm »
Да, ама тя се е скрила на едно магическо място в покрайнините.  :) 

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #71 -: Ноември 25, 2009, 07:20:42 pm »
 ;D ;D ;D ,много добро развитие ,полезно и практично .....

охтопод по марайски

1 охтопод  около 800гр.
300гр.водка
1бр.портокал
1бр.лимон
5 зърна бахар
10зърна черен пипер
стръкче прясна мащерка
сол на вкус
200гр.вода

ваари се в маринатата около 40 мин. изваждам,изцеждам и мятам на скарата за минутки.
на водна баня половин лимон,половин портокал ,зехтин и риган/по възможност пресен/ .
слагам в чинийки и поливам със соса :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #72 -: Ноември 25, 2009, 07:25:40 pm »
Къде ги намирате тия октоподи!!!!!!

Аз имам тука едни миди с черупките и им се чудя какво да ги правя. Някой има ли опит с цели миди ?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #73 -: Ноември 25, 2009, 07:26:52 pm »
Пасапорте, недей разваля темата.  ;D

Октопод съм виждала в Пикадили, а и други рибни магазини във Варна.

Мидите се пускат в тенджера с вода, малко бяло вино, лющян/девесил и стават чудесни. После ги правиш на салатка със зелен лук, лимон и маслини. Супер. Просто ги обожавам.  :-*

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #74 -: Ноември 25, 2009, 07:32:54 pm »

Аз имам тука едни миди с черупките и им се чудя какво да ги правя. Някой има ли опит с цели миди ?

миди
чаша бяло вино , вода,малко морска сол ,девисил , ориз ,стафиди , скилидки чесън , морков и всичкото това ситно нарязано. пъхаш всичко заедно с мидите и вариш на умерен огън.

охтоод има и в метро и в пикадили . бития охтопод е по-скъпичък ,но по-бързо става.
червеичета ;D не приготвям ,но съм царица на морската кухня ,пък и не само :-[ :-[.страхотно приготвям всякакъв дивеч.
 :-[ :-[ :-[ :-[

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #75 -: Ноември 25, 2009, 07:33:53 pm »

Октопод съм виждала в Пикадили, а и други рибни магазини във Варна.

Мидите се пускат в тенджера с вода, малко бяло вино, лющян/девесил и стават чудесни. После ги правиш на салатка със зелен лук, лимон и маслини. Супер. Просто ги обожавам.  :-*

Благодаря sunrain, мммм звучи вкусно, така ще ги направя ::). Тук при нас октоподи все още не се намират, но поне мидите са в наличност.

« Отговор #76 -: Ноември 25, 2009, 07:35:58 pm »

миди
чаша бяло вино , вода,малко морска сол ,девисил , ориз ,стафиди , скилидки чесън , морков и всичкото това ситно нарязано. пъхаш всичко заедно с мидите и вариш на умерен огън.

охтоод има и в метро и в пикадили . бития охтопод е по-скъпичък ,но по-бързо става.
червеичета ;D не приготвям ,но съм царица на морската кухня ,пък и не само :-[ :-[.страхотно приготвям всякакъв дивеч.
 :-[ :-[ :-[ :-[

Ха и Марая дава мидени рецепти  ??? Добре че съм купила два пакета миди!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #77 -: Ноември 25, 2009, 07:39:16 pm »
Казвам ти само ще развалиш темата.  ;D
Чесънът е много важен - първо е афродизиак, второ е уникално природно средство срещу всякакви вируси, антибиотик, трето и последно дава неповторим вкус.   

*

sunrain

• 6710
« Отговор #78 -: Ноември 25, 2009, 07:43:35 pm »
Нищо не ти става, щом толкова се хвалиш.  :P 

*

Helo

« Отговор #79 -: Ноември 25, 2009, 07:44:10 pm »

бития охтопод е по-скъпичък ,но по-бързо става.

Не стига, че го умъртвявате, но и го биете преди това! :( :( :(

Аз какъвто съм гладник........................ трябват ми 12 кифтета и 1 ляб. :-X

Ясно  >:( значи излъга, че имаш хубаво тяло! Но то от един Близнак кво ли можеш да очакваш!  ::)

брат ми сега бил главен готвач в някакъв доста добър ресторант в Русе... :)

А ти какво правиш в Холандия?

Цитат
И не преувеличавам.Един ден-искам,не искам ще трябва да се омъжа...

Един ден някой ще ти опре нож в гърлого и ще ти каже "Сватбата или живота"!  :o   ;) Ти ще избереш сватбата, но всъщност ще се окаже, че си избрала и двете.  ??? ::) Омъжваш се и тъй ти отиде живота...  ;D

Нищо не ти става, щом толкова се хвалиш.  :P 

Баш е така!!!  ;D ;D ;D  ;D ;D ;D